Haberler

Erkenci İncirin Satışına Başlandı

Aydın'da sezonun ilk taze inciri 8-10 lira fiyatla satışına başlandı.

İncirliova ilçesi Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erkenci incirlerin olgunlaşmaya başladığını ve bu yıl incirde rekolte olarak iyi bir beklenti içerisinde olduklarını belirtti.

Halk arasında "Yediveren inciri" olarak bilinen erkenci incir çeşitlerinin beyaz, siyah ve Horasan olarak ayrıldığını kaydeden Arpacı, "Koleksiyon bahçemizde bu üç çeşitten meyveler olgunlaşmaya başladı. Bunlar hem şimdi hem de ağustos ayında ürün veriyorlar. Bunların en büyük avantajı normal sezondan iki ay önce piyasaya çıkmasıdır." dedi.

Normal sezonda fiyatların 3-4 lira arasında değiştiğini fakat erkenci incirdeki fiyatların 8 ile 10 lira arasında olduğuna dikkati çeken Arpacı, hava şartlarının bu şekilde devam etmesi halinde incir için sezonun çok iyi geçeceğini ifade etti.

Arpacı, geçen yıl özellikle Germencik ve İncirliova bölgesindeki incirlerde son 10 yılın en iyi kalitesine ulaştıklarını hatırlattı.

Kaynak: AA / Güncel

İncirliova Horasan Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title