Haberler

Ordu'daki Fetö/pdy Davaları

Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 2 sanık ile yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık C.A, savunmasında, 20 yıllık meslek hayatında hiçbir terör örgütüne üye olmadığını öne sürdü.

Komiserlik görevini yürütürken açığa alındığını anlatan C.A, Bank Asya'da hesabının 17-25 Aralık sonrası da aktif olmasının araç geçişlerinde kullanılan kartla ilgili olduğunu savundu.

C.A, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"un telefonunda kullanılmasına ilişkin, "Kurup kurmadığımı, indirip indirmediğimi hatırlamıyorum. Çok sayıda programı telefona indirmişliğim vardır." dedi.

Kafeterya işletmecisi H.İ. ise 2012 yılında kayınvalidesinin vasıtasıyla çocuğunu örgüte müzahir okula kayıt yaptırdığını söyledi.

Kayıt günü okul bahçesinde kendisini pedagog olarak tanıtan birisi ile karşılaştığını anlatan H.İ, "Bu şahıs çocuğum için yardım gerektiği hususlarda yardım edebileceğini söyledi. Ayrıca onun daveti üzerine 2012'de sohbetlere gitmeye başladım." diye konuştu.

Sanık H.İ, cüzdanı içerisinde bulunan kağıtta yer alan birtakım rakamlara ilişkin, "Yurtla ilgili ihtiyaçlar vardı ve bunların tutarıyla ilgili rakamlar kağıtta yer alıyordu." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, H.İ'nin tahliyesine, diğer sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

"Bölgeci olarak toplantılara katılıyordu"

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan 5'i tutuklu 8 sanık ise ikinci kez hakim karşısında savunma yaptı.

Ağrı'da tutuklu E.T, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla sanık M.P. hakkında tanık olarak beyanda bulunarak, "Sanığı, 2011-2012 yılları arasında Ağrı'dan tanırım. O dönemde ilde dört tane bölge bulunuyordu. Bunlardan birisinde de kendisi sorumlu abiydi. Ben de örgüte müzahir yurtta çalışıyordum. O da bölgeci olarak toplantılara katılıyordu." dedi.

Sanık M.P. de tanığı tanımadığını ve beyanını kabul etmediğini iddia etti.

Tutuklu E.Ş. ise "Erdal" kod adıyla polislerle ilgilendiği ve onlara örgütün ele başı Fetullah Gülen'e ait kitap okuduğu yönündeki iddiayı reddetti.

Tutuksuz yargılanan Y.D, bir tanığın, kendisi hakkında "Onun 'yakında güzel şeyler olacak' söylemini 15 Temmuz sonrası anlayabildik" şeklindeki beyanının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Y.D, çocukluğundan beri bir şarkıyı mırıldandığını ve bunu söylediğinde yanlış anlaşılmış olabileceğini savundu.

Önceki savunmalarına iştirak eden tutuklu sanıklar tahliyesini, diğer sanıklar da beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların bulundukları hallerin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Bank Asya Ağrı Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title