Haberler

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı: Adalet Yürüyüşü Bizim de Yürüyüşümüzdür

TÜM Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, yerel yönetim emekçilerinin demokrasi ve adaletin olmadığı bir ülkede sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılamayacağını, insanca yaşanamayacağını söyledi.

TÜM Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, yerel yönetim emekçilerinin demokrasi ve adaletin olmadığı bir ülkede sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılamayacağını, insanca yaşanamayacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü desteklediklerini ve birlikte yürüdüklerini belirten Bozkurt, "Adalet istiyoruz. Adalet Yürüyüş bizim de yürüyüşümüzdür" dedi.

İzmir'e sendikal çalışmalarda bulunmak üzere gelen memur sendikası Tüm Bel-Sen'in genel başkanı Erdal Bozkurt, basın toplatısı düzenledi. Bozkurt, 1 Kasım Genel seçimlerinden sonra anti demokratik uygulamaları her geçen gün arttığını, geçen yıl Temmuz ayından itibaren ise OHAL yönetiminde yaşandığını söyledi. Kazanılmış hakların ellerinden alınmadığını, grevlerin yasaklandığını, demokratik tepkilere, basın açıklamalarına dahi müdahale edildiğini, gazeteciler, akademisylenler, seçilmiş belediye başkaları, siyasi parti başkanları ve milletvekillerinin bu dönemde cezaevine konulduğunu belirten Bozkurt, "Biz yerel yönetim emekçileri olarak demokrasi ve adaletin olmadığı bir ülkede sendikal hak ve özgürlüklerimizi kullanamayacağımızı, insanca yaşayamayacağımızı biliyoruz. İş güvencemiz, açığa alınan, sözleşmesi feshedilen, KHK ile ihraç edilen arkadaşlarımızın görevlerine dönmesi, özgür toplu sözleşme ve grev hakkımız için adalet istiyoruz. OHAL'in kaldırılması, savaşsız, şiddetsiz bir yaşam, adil ve bağımsız yargı, düşünce, fikir ve ifade özgürlüğü, haber alma hakkımız ve basın özgürlüğümüz, sendikal hak ve özgürlüklerimiz, laiklik ve modern yaşam hakkımız, demokratik Türkiye, demokratik halkçı yerel yönetimler için adalet istiyoruz. Adalet yürüyüşü bizim de yürüyüşümüzdür" dedi.

Polat, yerel yönetimlerde çalışan memurları, iş güvencesi, toplu sözleşme ve grev hakkını korumak için sendikalarında örgütlenmeye çağırdı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title