Haberler

Dha Yurt;kışladaki Zehirlenme Şüphesiyle İlgili 6'sı Asker 23 Kişi Adliyede

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki 731 askerin, zehirlenme şüphesiyle dedavi görmesi sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınanlardan 6'sı asker toplam 23 kişi, adliyeye sevk edildi.

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki 731 askerin, zehirlenme şüphesiyle dedavi görmesi sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınanlardan 6'sı asker toplam 23 kişi, adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından askerler serbest bırakıldı. Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, geçen 17 Haziran'da akşam yemeğinden sonra 731 asker rahatsızlandı. Hastanelere kaldırılan askerlerin tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ilk olarak 17 Haziran'da yemek şirketinin Manisa'daki yönetici ve çalışanı 19 kişi gözaltına alındı. Sonraki günlerdeki gözaltılar ile birlikte toplam sayı 48'e yükseldi. Dün (çarşamba) adliyeye sevk edilen ilk 25 kişilik gruptan şirketin Genel Müdürü A.T. ile Manisa sorumlusu V.A.G.'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. 16'sı savcılık tarafından, 3'ü de sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ASKERLERİN TAMAMI SERBET

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan askerler S.Ç., S.Z., O.K.Y., A.Ö., H.Ş. ve A.A. ile yemek şirketinin satın almadan sorumlu müdürü M.A. ile diğer çalışanlar Y.H., C.E., A.Y., E.E., İ.Ü., F.E., S.S., Z.S., F.T., Y.K., H.G., H.Y., M.D., D.Y., K.Ö., S.T. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 23 kişilik ikinci grupta yer alan askerlerin tamamı, savcılıkta ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin adliyedeki işlemleri ise sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

Gözaltına alınanların görüntüsü

( Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title