Haberler

İstanbul Boğazı'ndaki Kaçak Yapıların Enkazı

İstanbul Boğazı ön görünümünde kaçak oldukları gerekçesiyle yıkılan yapıların enkazının kaldırılmaması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı.

İstanbul Boğazı ön görünümünde kaçak oldukları gerekçesiyle yıkılan yapıların enkazının kaldırılmaması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı.

İstanbul Boğazı'ndaki kaçak yapılara yönelik çalışmalar kapsamında geçen ay mevzuata aykırı yapılaşmanın olduğu 4 noktada yıkım gerçekleştirildi ancak ikisinin enkazı hala kaldırılmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri Mehmet Berke Merter, Musa Keleş, Cevdet Bayram, Şenol Yolbir, Affan M. Keçeci, Bülent Tatar, Seyit Ali Aydoğmuş ve Hasan Tapan'ın imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan soru önergesinde, moloz yığınlarından oluşan enkazın Boğaz estetiğine uygun olmadığı belirtilerek, neden kaldırılmadığı gündeme getirildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Mehmet Berke Merter, Reina ve Su Ada enkazının boğaz görüntüsünü kirlettiğini ifade ederek, yıkımın üzerinden epey zaman geçmesine rağmen enkazın kaldırılmamasının üzüntü verici olduğunu anlattı.

Kaçak oldukları gerekçesiyle yıkılan yapıların enkazının kim tarafından kaldırılacağını öğrenmek amacıyla başkanlık makamına soru önergesi verdiklerini belirten Merter, şunları söyledi:

"Ortaköy'ün merkezinde, Boğaz'ın en nadide yerinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün dibinde yer alan Reina harabeye dönmüş enkazı ile duruyor, yıkıntılar gözlere çarpıyor, vatandaşlarımız ve turistler de seyrediyor. Boğaz'ın nadide yerlerindeki Reina ve Su Ada enkazları neden kaldırılmıyor? Bir yıkımın, yıkım öncesi ve sonrası kuralı ve prosedürü nedir? Enkazı yıkan mı kaldırır, mal sahipleri mi kaldırır? Yıkılan bu yapıların enkazları harabe olarak daha ne zamana kadar kalacak? İstanbul'a yakışmayan, çirkin bir görüntü ortada duruyor. Keşke, Büyükşehir Belediyesi yıkımı gerçekleştirirken enkazı da kaldırsa. Enkaz kaldırmak onun görevi değilse bile bunu yapıp sonra işin maliyetini mal ve işletme sahibine fatura etse de Boğaz gibi nadide turistik alanlarda kötü görüntüler oluşmasa."

"Yıkım belediyenin, enkaz kaldırmak mal sahibinin işi"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Kaçak yapılarla ilgili yıkımı belediye gerçekleştirir. Yıkımın enkazını ise mal sahibi veya işletmeci konumundaki kişi kaldırmakla yükümlüdür. Mülk sahibi kendisi kaldırmıyorsa, bedelini ödeyerek enkaz kaldırma işini belediye ekipleri aracılığıyla gerçekleştirebilir. Aksi takdirde enkazın uzun süre kaldırılmaması halinde mal sahibi veya işletmeciye ceza kesilebilir."

İki ayda 4 yerde yıkım

İstanbul Boğazı kıyısındaki Kuruçeşme'de bulunan alkolsüz eğlence mekanı Huqqa'nın The Market bölümü, İstanbul'un en popüler mekanları arasında yer alan ve yılbaşı gecesi terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen terör saldırısında 39 kişinin hayatını kaybettiği eğlence merkezi Reina, Su Ada'ndaki kaçak bölümleri ile Kuruçeşme'deki bir denizcilik şirketine ait olduğu belirtilen 3 katlı bina yıkılmıştı.

Huqqa ve Kuruçeşme'deki denizcilik firmasına ait yıkımların enkazları kaldırılırken, Reina ve Su Ada'daki enkaz hala duruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Tatar Kuruçeşme Su Ada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title