Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

PKK'NIN ŞEHİT ETTİĞİ ÖĞRETMENİN OKULUNDA YAS ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nden memleketi Gümüşhane'ye giderken, Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öğrencileri yasta.

Pkk'NIN ŞEHİT ETTİĞİ ÖĞRETMENİN OKULUNDA YAS

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nden memleketi Gümüşhane'ye giderken, Tunceli'de Pkk'lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öğrencileri yasta. Öğretmen Necmettin Yılmaz'ı teröristlerin şehit ettiği söylenirken, resmi makamlarca henüz bir açıklama yapılmadı.

Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda tek başına görevli hem müdürlük, hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı.  23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz aynı gün  saat 15.00 sıralarında Tunceli- Pülümür karayolunun 46'ıncı kilometresine geldiğinde, yol kesen Pkk'lı teröristler tarafından otomobiline ateş açılarak durduruldu.

ARACI KURŞUNLANIP YAKILDI

Kurşunlarla delik deşik olan otomobili ateşe veren teröristler öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdı.

Aracı kullanılmaz hale gelen  öğretmenin Necmettin Yılmaz'ın kurtarılması için bölgeye İHA ve Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler gönderildi.Aramalar ve operasyonlar devam ederken, terör örgütü Pkk'nın kaçırılan öğretmen Yılmaz'ı katlettiği haberleri geldi, ancak bununla ilgili resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı.

ÇİFTÇİBAŞI KÖYÜ YASTA

Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın teröristler tarafından kaçırılması, görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı Çiftçibaşı Köyü'nde büyük üzüntüye neden oldu. Öğretmenlerinin şehit edildiğini söyleyen öğrencileri Çiftçibaşı İlkokulu'nda toplanarak, onun için gözyaşı döktü.

Öğretmenlerini çok sevdiklerini söyleyen öğrenciler, "Karnelerimizi dağıttıktan sonra gitmişti. O bizim için çabalıyordu, biz de onu çok seviyorduk. Onsuz nasıl okula geleceğiz bilemiyoruz" diyerek üzüntülerini belirtti.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Öğretmenin okulu

Okul önünde bekleyen öğrenciler

Okuldaki bayrak

Okul tabelası

Köyden detay

Öğrencinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

==================================================

Pkk'lı terörist Yunanistan'a kaçarken yakalandı

EDİRNE'de hakkında kesinleşmiş ömür boyu hapis cezası bulunan PKK terör örgütü üyesi Abdurrahim Demir, Yunanistan'a kaçmak istediği sırada polis ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından, 'Devlet egemenliğinde altında bulunan toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak' suçundan 2013 yılında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen terör örgütü PKK üyesi Abdurrahim Demir'in yurt dışına kaçacağı bilgisi üzerine harekete geçti.

Terör ekipleri Kapıkule Sınır Kapısı civarındaki bir dinlenme tesislerinin bulunduğu arazide saklanan Demir'i düzenledikleri operasyonla yakalayıp gözaltına aldı. İlk ifadesinde Yunanistan'a kaçmak istediğini itiraf eden PKK'lı Demir, geçirildiği sağlık kontrolünün ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından elleri arkadan kelepçelenen PKK'lı Demir, Edirne Adliye sevk edildi. Şüphelinin savcılık sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Şüphelinin getirilmesi

-Adliyeye girişi

-Polis ekipleri

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

==================================================

Uyuşturucudan liseyi yarıda bırakan genç kız, kapkaçtan gözaltına alındı(2)

GENÇ KIZ TUTUKLANDI

Konya'da parkta bir kızın elindeki cep telefonunu alıp kaçtığı iddiasıyla Güven Tim ekipleri tarafından yakalanan 18 yaşındaki Ceren Navruz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber: KONYA DHA))

==========================

İzmir'den başlayan Adalet Yürüyüşü Soma'da devam etti (2)

KIRKAĞAÇ'TA SONA ERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek için yürüyüşe geçen CHP'li grup, Soma'nın ardından Kıkağaç'a geldi. Yürüyüş, çevreyolundaki Kavun Kavşağı'ndan başladı. Yaklaşık 400 kişilik grup, 'Adalet' yazılı dövizler taşıdı. "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek", "Adalet, adalet, adalet", "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıp, 1.5 kilometre yürüyerek CHP Kırkağaç İlçe Başkanlığı önüne geldi. Burada konuşma yapan CHP Kırkağaç İlçe Başkanı Şerif Ozan İren, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolunda, hakkı, hukuku ve adaleti bulana kadar yollardayız. Birilerinin çok rahatsız olduğunu bildiğimiz halde; sonuna kadar hakkı, hukuku adaleti aramaya ve mücadelesini vermeye devam edeceğiz" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul da birer konuşma yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na destek mesajları verildi. Açıklamanın ardından grup, başlangıç noktasına geri dönüp, yürüyüşü sonlandırdı.

Grubun, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Gebze'ye ulaştığı gün oraya giderek yürüyüşe katılıp, destek vereceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Yürüyüşten görüntü

Yapılan konuşmkalardan görüntü

Gene lve Detay görüntü

Haber- Kamera: Erdinç ALKAN / KIRKAĞAÇ (Manisa),

==========================

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Sözlü'den eski Çevre Bakanı Sarı'ya eleştiri

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Seyhan Baraj Gölü kıyısında yapılan düzenleme çalışmalarında sona gelindiği, ancak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı'nın bölgede hala fizibilite çalışması yaptırmasını eleştirerek,  "Adana'dan böyle, bakan titrini almış birinin çıkması büyük bir talihsizlik" dedi.

Sözlü, bugün göl kıyısındaki Adnan Menderes Bulvarı'nda devam eden peyzaj çalışmalarını inceledi. Bulvara 10 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Sözlü, "Adnan Menderes Bulvarı ve Seyhan Baraj Gölü kıyısında yıllardan beri Adanalıların özlemle beklediği peyzaj düzenlemesi çalışmalarında belli bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. DSİ girişinden büyük adaya kadar olan bölümü bayramdan önce ana hatları ile açmış olacağız" diye konuştu.

DSİ VE MALİYE RAHAT ÇALIŞMA ORTAMI YARATMADI

Düzenleme çalışmalarında DSİ ve Hazine'ye ait bölümlerde rahat çalışma ortamı yakalayamadıklarını belirten Sözlü şöyle devam etti:

"Yaz sonuna kadar yol ve altyapı çalışmalarını tamamlamış olacağız. Daha sonra da üst mobilya ve bitkilendirme başlayacak. Bu alanda kısıtlı bir şekilde çalışıyoruz. DSİ'ye ait göl yatağından tarafa bir serbest bir çalışma yapamadık. Yine Maliye hazinesine ait olan yerlerde istediğimiz düzenlemeyi yapamıyoruz. Ancak Adanalılara hizmet noktasında azimli ve kararlıyız. Bu yaz dönemi içinde Çobandede Parkı'na kadar kuş cenneti bölgesine kadar olan yer bitmiş olacak. Bunun gerçekleştirilmesi noktasında tereddüt içinde değiliz. Karayollarının üzerinden geçen 25 metrelik yolu, Süleyman Demirel Bulvarı'na bağlayacağız. Adnan Menderes Bulvarı piknik alanı değil. Piknik için Çatalan tarafında modern bir alan hazırlanıyor."

ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇER

Sözlü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da Adnan Menderes Bulvarı ile ilgili bir çalışma yapıp yapmadığının sorulması üzerine şöyle devam etti:

"Ben nezaketimi bozmak istemiyorum ama çok başarılı bir Şehircilik Bakanımız vardı. Fatma Güldemet Hanım.(Ak Parti Adana Milletvekili)  Ama ne hikmetse burayı bizim yapmamızı istemiyorlar. Hala bir fizibilite projesi yapıldığını biliyoruz. Ama atı alan Üsküdar'ı geçer. Ne yapacak, bizim çalıştığımız yolda bizi mi engelleyecekler? Adana'dan böyle bakan titrini almış birinin çıkması büyük bir talihsizlik. Biz burada çalışıyoruz. Sayın bakan, bakan olduğunda Ankara'ya büyük bir heyetle gittik. Sayın Valimiz de vardı ama gidenlerin toparlamasının fikir babası benimdir. Gittik, sayın Bakan, 'bisiklet yolları yapmak istiyoruz' dedi. Talimat verdim, hemen bisiklet yollarının projesi hazırlandı. CD ile sayın Bakana sunduk. Bize ait olan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nın Yüreğir Bölgesi'nde de Yüreğir Belediye başkanımız kendi partisinin bakanı ile ortak iş yapsın diye oranın uygulamasını onlara serbest bıraktık. Kimseye karşı kıskançlık içinde değilim. Adana'da uygulanacak her türlü hükümet projesinin arkasındayım."

Görüntü Dökümü

------------------------

Kamyonun asfalt dökmesi

Yolun ve kamyonların genel ve detay görüntüleri

Araçların asfalt çalışması yapması

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün konuşması

Başkan Sözlü'nün yolu ve araçları incelemesi

Drone ile çekilmiş çalışmaların yapıldığı alanın görüntüsü

SÜRE: 03'56"    BOYUT: 240 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, -

===========================

Otomobil TIR'a çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

BOLU'nun Gerede İlçesi'nde TIR'a arkadan çarparak hurdaya dönen otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Gerede- Karabük yolunun Kurugöl mevkisinde meydana geldi. Karabük'ten Ankara yönüne giden Selahattin Kaya yönetimindeki HH AD 192 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak önünde giden Ahmet Akçan'ın kullandığı 27 E 0930 plakalı TIR'a çarptı. Hurda yığını haline gelen otomobilde bulunan Armağan Aydın hayatını kaybetti. Araç içinde sıkışan sürücü Selahattin Kaya ve Ayşe Kaya yaralandı. Selahattin Kaya, itfaiye ekibinin çalışmasıyla araçtan çıkarıldı. Yaralılar, Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

TIR sürücüsü ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-İtfaiyenin kurtarma çalışmasından görüntü

-TIR sürücüsünden görüntü

-TIR'dan görüntü

-Araçta sıkışan yaralıdan görüntü

-Yaralının yan koltukta yaşamını kaybeden kişinin elini tutması

-Yaralının araçtan çıkarılması ve ambulansa taşınması

-Yoldan görüntü

SÜRE: (03.00 DK ) BOYUT: (335 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

===========================

Marmaris'te 20 işletmede uyuşturucu ve kaçak tütün denetimi

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, polisin 20 işletmede eş zamanlı yaptığı denetimlerde ele geçirilen, gümrük kaçağı olduğu belirlenen 94 elektronik sigara, 243 paket tütün, 189 nargile malzemesi ve 3 bin makarona el konuldu. İşletme sahipleri hakkında tutanak tutuldu.

Türkiye'nin 81 ilinde, uyuşturucu, gümrük kaçağı tütün ve tütün mamulleri ile mücadele için eş zamanlı olarak başlatılan 'Duman' operasyonu kapsamında Muğla'nın Marmaris ilçesinde de 20 işletmede polis tarafından denetim yapıldı. Denetimlere, Marmaris Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş Büro, Terör ve Güvenlik Büro Amirlikleri'nden toplam 100 polis katıldı. Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi önünde toplanan polisler, yapılacak denetimle ilgili gönderilen talimatın okunmasının ardından harekete geçti. Marmaris ilçe merkezi ile Armutalan, beldibi ve İçmeler Mahalleleri'ndeki toplam 20 işletmede yapılan denetimlerde, polise Marmaris Vergi Dairesi görevlileri de eşlik etti. Eş zamanlı denetimlerde, gümrük kaçağı olduğu belirlenen 94 elektronik sigara, 243 paket tütün, 189 nargile malzemesi ve 3 bin makaron ele geçirildi. İşletmelerin vergi levhaları da kontrol edildi. 20 işletme sahibi hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde tutanak tutuldu.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin haftanın çeşitli günlerinde devam edeceğini belirtip, denetimler sırasında esnafın yasa ve mevzuatlar konusunda bilgilendirileceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Çarşı Polis Merkezi önünde toplanan polislerden görüntü

-Çarşı Polis Merkezi önünde denetimle ilgili birim amirinin gelen talimatının okuması

-Denetimlerden görüntü

-Ele geçirilen gümrük kaçağı tütün ve tütün mamullerinin polisler tarafından ekip otosuna taşınması

-Genel ve detay görüntüler

(Toplam: 4 dakika 46 saniye-344 MB görüntü)

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

===========================

Çölyak hastalarına bayram pastası

GAZİANTEP'te Ramazan Bayramı nedeniyle çölyak hastaları için glütensiz malzemelerden kuru pasta yapıldı.

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi'nde (MUSEM) çölyak hastaları için Ramazan Bayramı için glütensiz kuru pasta yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Gaziantep'te kayıtlı olarak bin 500 çölyak hastasının bulunduğunu söyledi. Ramazan Bayramı çölyak hastalarına MUSEM tarafından glütensiz kuru pasta yapıp dağıtacaklarını belirten Tolay şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı dolayısıyla çölyak hastalarımız için glütensiz kuru pasta yapıyoruz. Burada yapacağımız pastaları Gaziantep'teki çölyak hastalarına dağıtacağız. Ayrıca yakın zamanda istasyon meydanında 'Bir başka kafe' adı ile bir kafe açıyoruz. Bu kafede tamamen glütensiz gıdalar üretilecek ve satılacak. İl çapında bin 500 çölyak hastasına açacağımız bu kafe ve Büyükşehir Belediyesine ait diğer kaferlerdeki stantlarla ulaşmayı hedefliyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Mutfak Sanatları Merkezi

Pastaların yapılması

Serdar Tolay'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

==============================================

Kuyuya düşen inek vinç yardımıyla kurtarıldı

TEKİRDAĞ'ın Hayrabolu İlçesi'nde su kuyusuna düşen bir inek, yaklaşık 10 dakika saat süren çalışma sonucu kepçe yardımı ile çıkarıldı.

Hayrabolu İlçesi'nin Lahana Mahallesi'nde köylülerin tarlı sulamak için açtığı yaklaşık 3 metre derinliğindeki su kuyusuna bölgede otlayan bir inek düştü. Köylülerin ördüğü ineği kendi çabaları ile çıkarmak istedi ancak başaralı olamadı. Köylülerin haber vermesi üzerine Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Hayrabolu şubesi ekipleri kuyunun başına bir kepçe ile geldi. Ekipler kuyudaki ineğin vucüduna kalın bir halat bağlayarak kepçe yardımı ile yukarıya çekti. Yaklaşık 15 dakika süren çalışma ile kurtarılan inek sahibine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kuyu başından detaylar

Ekiplerin çalışması

Kepçe ile kurtarma

İneğin kuyudan çıkarılması

Detaylar

Haber-Kamera: İsmet KARABEY/HAYRABOLU(Tekirdağ), -

==================================

Yavru dağ keçisi koruma altında

ADIYAMAN'da, çiftçi tarafından boş arazide bulunan yavru dağ keçisi, koruma altına alındı.

Olay, öğle saatlerinde Yazıbaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Abdullah Davut, boş arazide halsiz bitkin yavru dağ keçisini alarak Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Milli Parklar Adıyaman Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kontrolde yavru dağ keçisinin aç ve susuz olduğunu belirledi. Karnı doyurulan yavru dağ keçisi koruma altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü

Yavru dağ keçisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Siverek PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title