Haberler

Dha Yurt Bülteni - 18

Motosikleti motosiklet ile taşıdılar

ADANA'da lastiği patlayan motosikletin, başka bir motosiklet ile taşınması ilginç görüntüler oluşturdu.

Akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi Şehit Asteğmen Kemal Yüzgeç Bulvarı'nda üzeride iki kişinin bulunduğu motosiklet ile başka bir motosikletin taşındığını görenler şaşkına döndü. Yolun sağından ilerleyen ve arkasında iki motosikletin de korumalık yaptığı plakasız motosiklettekiler, görüntülendiklerini fark edince durdu. İsimlerini açıklamayan gençler, motosikletin lastiği patladığı için bu yola başvurduklarını söyledi. Gençler, trafikte seyahat eden diğer sürücülerin uyarısı üzerine motosikleti indirip iterek ara sokağa girdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

Motosikletin üzerinde başka bir motosiklet ile ilerlemesi

Motosikletin arkasından gelerek korumalık yapan iki motosiklet

Motosikletlerin yavaşyaması

Süre: 00'29" Boyut: 30 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

=======================================

Bakan Elvan: Türkiye yapısal değişim gösteriyor

MERSİN'de partisinin iftar programına katılan  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin önüne konulan bütün engellemelere rağmen kabuğunu kırarak yapısal değişimler gösterdiğini söyledi.

Ak Parti İl Başkanlığı tarafından Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda iftar programı düzenlendi. Programa, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Ak Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan ile Yılmaz Tezcan, İl Başkanı Cesim Ercik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Elvan, İftardan öncesinde derslerinde başarı gösteren 320 öğrenciye bisiklet dağıttı. Daha sonra konuşan Bakan Elvan, 14 Ağustos 2001 tarihinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Ak Parti harekatının yola çıktığı gün olduğunu belirterek, "Bu hareket milletin bağrından çıkan, Türkiye'nin ruhunu anlama, bekasını inşa etme hareketidir. Düz bir yolda yürümedik, yürümüyoruz. Oldukça engebeli, sıkıntılı bir yolda yürüyoruz. Önümüze her türlü engeller konuldu. Ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını, büyümesini engellemek için Ak Parti harekatının son bulması için ellerinden gelen gayreti gösterdiler" dedi.

YILMADINIZ, DİMDİK AYAKTA DURDUNUZ

Türkiye'ye ve kendilerine karşı hem içerinde hem de dışarıda sürekli sıkıntılar çıkaran grupların olduğunu ifade eden Elvan, "Bu ülkeyi, bayrağını, milletini, devletini, vatanını seven kardeşlerim, kapatma davası, 367 krizleri, elektronik muhtıra, gezi kumpası oldu yılmadınız. 17-25 Aralık kalkışmaları, 15 Temmuz hain FETÖ darbesi karşısında yine yılmadınız, dimdik ayakta durdunuz, meydanları doldurdunuz. Demokrasiye ne kadar çok sahip çıktığınızı tüm dünyaya gösterdiniz. Biz gerçek demokrasi için, bu ülkenin bekası için, vatandaşlarımızın, ülkemizin geleceği için mücadele veriyoruz" diye konuştu.

YOLDAŞI MİLLET OLAN ASLA YOLDA KALMAZ

Türkiye'nin her şeye rağmen her geçen gün önemli başarılara imza attığını kaydeden Elvan, şunları söyledi:

"Bizim çok güzel bir sözümüz var; 'Önce refik, sonra tarik'. Önce yol arkadaşı sonra yol. Bizim yoldaşımız milletimizdir. Bizim yol arkadaşımız bu ülke, bayrak, devlet, vatan uğruna mücadele eden kardeşlerimizdir. Yoldaşı millet olan asla yolda kalmaz. Yoldaşı millet olan Allah'ın izni ile 2023 hedeflerini gerçekleştirerek, 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirerek kıyamete kadar bu ülkeyi güçlü ve müreffeh hale getirecektir inşallah. Üste gök çökmedikçe altta yer yarılmadıkça Allah'ın izni ile birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu bozmaya, bizi bu yürüyüşten caydırmaya kıyamete kadar kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunun teminatı vatandaşlarımızdır."

TÜRKİYE AYAK BAĞLARINDAN KURTULUYOR

2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin yapılacağını hatırlatan Elvan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye artık kabuklarını kırıyor. Türkiye ayak bağlarından kurtuluyor. Türkiye egemenliğinin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir yapısal değişim gösteriyor. Referandumda vatandaşlarımızın göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederim."

Konuşmasının ardından kürsüden inen Elvan, partilileri ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, beraberinde Vali Özdemir Çakacak ile birlikte Diyarbakır'ın Lice ilçesine Bağlı Dibek köyü kırsalındaki operasyon sırasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş'in Huzurkent Kulak Mahallesi'ndeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve şehit için okunan dualarla devam eden taziye ziyaretinde Bakan Elvan ve Vali Çakacak şehidin babası Halil Bahşiş ve ailesiyle yakından ilgilenerek, sohbet etti. Acılı baba Halil Bahşiş'in taleplerini dinleyen Bakan Elvan, daha sonra şehidin babasına Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağını teslim ettikten sonra ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İftara katılanlardan görüntü

Bakan Elvan'ın vatandaşların arasında ilerlemesi

Bakan Elvan'ın yemeğe katılanlarla selamlaşması

Bakan Elvan ve beraberindekiler otururken

Bakan Elvan'ın çocuklara bisiklet vermesi

Bakan Elvan'ın konuşması

Bakan Elvan'ın kalabalık arasında ilerlemesi

Genel ve detay görüntüler

Süre: 04'02" Boyut: 320,35 MB

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

==============================================

Bakan Müezzinoğlu: Türkiye'de 1 milyon 100 bin genç işsizimiz var

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de 1 milyon 100 bin gencin işsiz olduğunu ifade ederek, "Bu gençlerimizin bir çoğu da üniversite ve lise mezunudur. 1 milyon 100 bin eğitimli insanımızı alanlarında çok daha nitelikli hale getirmek için çalışmalarını tamamlıyoruz. Bayramdan sonra eylem planlarımızı sizlerle paylaşacağız" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne geldi. Organize Sanayi Bölgesi'nde protokol üyeleri tarafından fabrika önünde karşılandı. Koçak Farma İlaç fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu daha sonra AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Dt. Ayşe Doğan, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Koçak Farma İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak, Koçak Farma Ceo'su Hakan Koçak ile birlikte üretim tesislerini gezdi.

"YERLİ SERMAYE HALİNE GETİRECEĞİZö

Bakan Müezzinoğlu, üretim tesislerini gezdikten sonra konferans salonunda sektör temsileri ile bir araya gelerek, ilaç sektöründeki sıkıntılarını dinleyerek not aldı. İlaç sektörünün kendileri için önemli ve değerli olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "Türkiye'nin gelecek vizyonunda çok önemli yeri olan ilaç sektöründeki çalışanlarımızla iftar yapmak istedik. İki üç yıldır insülin konusunda sektör temsilerini üzdük fakat bir taraftan da sahip çıktı. İnsilünü yerli sermaye haline getireceğizö dedi.

"BÜTÇEMİZ HER SENE DÜŞÜYOR"

Sektörde gerekli bütçelerinin her sene azaldığından bahseden Türkiye İlaç Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Celayir ise "1 katrilyon 150 trilyonluk teşvikle Türkiye ilaç sektöründe ilk adımını attı. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar doğrultusunda, 2023 vizyonunda tüketilen ilacın lira değerinin yüzde 60'ı olmalı diye bir hedefimiz var. Biz ise hala yüzde 45'leri geçemedik. Teşvikler ve benzeri yol açmalar bu sektörde var. Türkiye'de üretilen ilaçlara verilen bütçeler gittikçe azalmakta ve ithal ilaçlar kullanılmaktadır.  Vatandaşların ihtiyaçları dahilinde olan ilaçları alıyoruz. Ancak, Türkiye'de Bakanlıkla yapılan görüşmelerimiz doğrultusunda yerli ilaca öncelik verme gibi bir hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda eski Sağlık Bakanımız, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu da bize gereken desteği verecektir. Sermayesi yüzde 100 yerli ürün olan firmalar, ilaç üretimi konusunda da gerekli teşvikleri beklemektedir. Bütçemiz her sene düşüyor. Bu yüzden yerli sermayeye olan ilaç yatırımlarını yeterli seviyeye çekememekteyiz" şeklinde konuştu. Yaklaşık 1 saate yakın sektör temsileri ile toplantı gerçekleştiren Bakan Müezzinoğlu daha sonra fabrika çalışanları ve protokol üyeleri ile birlikte iftar yaptı.

İftarın ardından konuşan Bakan Müezzinoğlu, ilaç sektörünün Türkiye'nin anlamlı ve değerli bir sektörü olduğunu söyleyerek, "Özellikle hükümetimizin stratejik alan olarak önemsediği bir sektördür. Türkiye ilaç sanayinde yaklaşık 25 milyara yakın bütçeyi kamu olarak bizler harcıyoruz. Vatandaşın cebinden ve özel sigortadan da karşılananlara baktığımız zaman 30 milyar liralık bir harcama görüyoruz. Bu harcama rakamının yüzde 55-60'ları ithal ettiğimiz ilaçlara ödüyoruz. Yüzde 45'ini ise kendi yerli ve milli üretimimizle karşılıyoruz. Dünya son 150 yıldır özellikle gelişmiş dünya akıl terini dökerek bizlerin geri kalmış ülkelerin, gelişen ülkelerin alın terini ne yazık ki acımasızca sömürdü ve sömürmeye devam ediyorö diye konuştu.

"1 MİLYON 100 BİN GENÇ İŞSİZ"

Sağlık Bakanı olduğu zamanda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu zamanda da ilaç sanayini yerli ve milli boyuta yükselmesi için yanlarında olmaya gayret ettiklerini kaydeden Müezzinoğlu "Özellikle yerli insilün bizi en çok heyecanlandıran bir konuydu. Epeyce yorulduk, zaman zaman sizleri üzdük. Paylaşarak bu kazanımı sağladık. Ülkem adına mutluyum, geleceği adına da umutluyum. Daima sizlerin yanınızda olacağız. Türkiye dünya ile yarışan bir ülkedir. Büyük Türkiye milleti büyük muhasır medeniyet seviyesini üzerinde yürüyebilecek gücü de var, iradesi ve dinamiği de vardır. Ülke olarak genç bir nüfusumuz var. Bu alanda gençlerimiz ile geleceğe muhasır medeniyet seviyesine ulaşacağız. Önümüzdeki süreçte nitelikli gençlik ve nitelikli genç istihdamına özel planlar hazırlıyoruz. 2016 yılında yaşadığımız olağanüstü olumsuzların sıkıntılarını geride bıraktık. Artık Türkiye yüzde 5'lerin üzerine çıkan büyümeleri yakaladı. İstihdamda da çok hızlı artışları yakaladık. Yüzde 13'lere yükselen işsizlik oranları yüzde 11.7'lere indi. Gelecek ayın rakamı ise inşallah yüzde 11'lerin altına inecektir. Hızla tek haneli rakamlara inmiş olacağız. İşsizlik ile yaptığımız bu mücadelede bizim temel sorunlarımızdan birisiydi. Yüzde 24'lerden yüzde 21'lere indirdiğimiz genç işsiz kitlemiz var. Bu genç işsiz kitlemiz yaklaşık 1 milyon 100 bin nüfusa sahip. Bu gençlerimizin bir çoğu da üniversite ve lise mezunudur. Bunların tamamı genç ve sağlıklı, diğer taraftan da eğitimlidir. Bunları nitelikli elamanları, üreticileri çalışanları yapmak, nitelikli girişimci olmaları ile projelerle destekte bulunacağız. 1 milyon 100 bin eğitimli insanımızı alanlarında çok daha nitelikli hale getirmek için çalışmalarını tamamlıyoruz. Bayramdan sonra eylem planlarımızı sizlerle paylaşacağız. Türkiye'nin yarınları daha iyi olsun diyoruz. Ülkenin potansiyeli bu anlamda var. Bu ülkenin potansiyeline inanan asla kaybetmezö şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakan Müezzinoğlu'nun fabrikaya gelişi

-Bakan Müezzinoğlu fabrikayı gezdi

-Sektör temsileri ile toplantı gerçekleştirdi

-İftar öncesi masaları tek tek gezdi

-Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ-Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),-

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title