Haberler

Avusturya'da Türk Öğrencilerden Konser

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk öğrencilerden oluşan 30 kişilik orkestra konserde bazı yerli ve yabancı eserleri seslendirdi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk öğrencilerden oluşan 30 kişilik orkestra konserde bazı yerli ve yabancı eserleri seslendirdi.

Bahçeşehir Koleji ve Viyana merkezli müzik eğitim kurumu Superar'ın düzenlediği klasik müzik konserinde sahne alan öğrenciler dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müziğin birleştirici ve evrensel bir dilinin olduğunu belirterek, "Akademik alanda elde ettikleri başarıların yanı sıra müzik, sanat gibi birçok alanda da çocuklarımızın başarılı olmalarını istiyoruz." dedi.

Bahçeşehir Okullarının Müzik Bölümü Başkanı Cemal Çitli ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzik alanındaki yetenekleri ile öne çıkan 30 öğrenci için "müziğin kalbi" Viyana'da iki haftalık Müzik Yaz Okulu Programını hayata geçirdiklerini söyledi.

"Müzik Birleştirir" başlığı altında bir konser düzenleyerek öğrencilerin kazanımlarını sergileme imkanı bulduğunu belirten Çitli, "11 ila 13 yaşlarındaki öğrencilerimiz 15 günlük zaman zarfında müziğin başkenti Viyana'da önemli kazanımlar edindi. Halihazırda müzik eğitimi almış, her biri farklı enstrüman çalabilen ve söyleyebilen çocuklar." ifadelerini kullandı.

İstanbul'dan gelen öğrenci Arda Deniz Arslan da eğitim sürecinde yeni bilgiler edindiğini anlatarak, "Şarkıları yeniden yorumlamayı öğrendim, gitarda farklı yorum katmayı öğrendim. Burası bana çok şey kazandırdı." diye konuştu.

Konseri, eski Başbakan Mesut Yılmaz, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ali Kaan Orbay ve eski Avusturya Başbakan Yardımcısı Dr. Hannes Androsch ile müzikseverler izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Enver Yücel Bahçeşehir Avusturya Viyana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title