Haberler

Dha İstanbul Bülten - 1

1 - ŞORTLU KIZI DARP EDEN SALDIRGAN SAVCININ İTİRAZI ÜZERİNE TUTUKLANDIHaber: Yüksel KOÇ / İstanbul DHAPendik'te şort giydiği gerekçesiyle Asena Melis Sağlam'a hakaret ederek darp ettiği gerekçesi ile tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan Ercan Kızılateş, savcılığın...

1 - ŞORTLU KIZI DARP EDEN SALDIRGAN SAVCININ İTİRAZI ÜZERİNE TUTUKLANDI

Haber : Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Pendik'te şort giydiği gerekçesiyle Asena Melis Sağlam'a hakaret ederek darp ettiği gerekçesi ile tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan Ercan Kızılateş, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Minibüste şort giyen Melisa Sağlam'a hakaret ederek darp  eden Ercan Kızılateş, başka suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirtilerek sorguya alındı.

Ercan Kızılateş'in sorgusunu yapan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Yıldız, Kızılateş'i, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Hakaret", "Kasten yaralama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından tutuklanması talebiyle Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

MAHKEME SERBEST BIRAKMIŞTI

5. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklama talebini, "Suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun basit yaralama olarak kalma ihtimali, tutukluluk tedbirinin bu aşamada orantısız" kalacağı gerekçesi ile reddetti.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Yıldız, 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin bu kararına itiraz etti. Üst mahkeme sıfatıyla dosyanın gönderildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcının itirazını yerinde bularak Kızılateş'in yüklenen suçlardan tutuklanmasına karar verdi.

==================================

2- VEYSİ KAYNAK'TAN ÜSKÜDAR ŞEMSİ PAŞA CAMİSİ AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Kaynak;

"Üsküdar Şemsi Paşa Camisi, Mimar Sinan'ın eseridir. Orada Büyükşehir Belediyemizin sahilde bir dolgu çalışması dolayısıyla yer yer çatlaklar oluşmuş. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz oradaki restorasyon çalışmalarını tamamlamış ve ibadete açmıştı. Denizdeki çalışma ana yapıya hasar verdiği için durdurulmuştur."

Haber - Kamera: Güven USTA / İSTANBUL DHA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) 2017 Mezuniyet töreninde konuştu.

Veysi Kaynak, 16 Nisan'daki referandumda gençlere yönelik yapılan düzenlemelerle seçilme yaşının 18'e indirilmesini hatırlatarak, "O günlerdeki tartışmaları hatırlayın. '18 yaşındaki çocuğa ülke emanet edilebilir mi?' diyorlardı. 15 Temmuz gösterdi ki bizim 18 yaşındaki gencimize, vatanımızı, bayrağımızı, namusumuzu, iffetimizi, Bağımsızlığımızı emanet ediyoruz. Elbette ülke yönetimini de emanet edebiliriz. O sebeple biz gençlere çok güveniyoruz." dedi.

Gençlerin zorluklar karşısında pes etmemeleri ve ümitsizliğe kapılmamaları tavsiyesinde bulunan Kaynak, gençlerin bunu 15 Temmuz'da ispatladığını kaydetti. Kaynak, 15 Temmuz'da şehit ve gazi olanların yaş ortalamalarına dikkati çekerek, çalıştıkça ve mücadele ettikçe başarıya hızla ulaşacaklarını anlattı.

ÜSKÜDAR ŞEMSİ PAŞA CAMİSİ ÖNÜNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Başbakan Yardımcısı Kaynak konuşmasının devamında, Üsküdar Şemsi Paşa Camisi önünde yapılan çalışma hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konunun birkaç gündür ülke gündeminde olduğunu belirten Kaynak, şunları söyledi: Üsküdar Şemsi Paşa Camisi, Mimar Sinan'ın eseridir. Orada Büyükşehir Belediyemizin sahilde bir dolgu çalışması dolayısıyla yer yer çatlaklar oluşmuş. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz oradaki restorasyon çalışmalarını tamamlamış ve ibadete açmıştı. Vakıflar Genel Müdürümüzün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinden çalışmalarıyla denizdeki çalışma ana yapıya hasar verdiği için durdurulmuştur. Gösterdiği bu hassasiyet için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Beye, Vakıflar Genel Müdürümüz Adnan Ertem Bey'e teşekkür ediyorum."

"GÜCE SAHİP OLAN BİRİ AHLAKİ DEĞERLERDEN YOKSUN OLSA DA BAŞARILI KABUL EDİLMEKTEDİR"

Üniversitenin dönem birincisi Vildan Tavukçu konuşmasında, "Hep daha fazlasını elde etmek ve daha fazlasını tüketmek saikıyla durmadan koşan ve bu koşuşturmada erguvan seyretmeyi, bülbül dinlemeyi, gökyüzüne bakmayı ve en önemlisi içimize dönmeyi unutan bireyler haline gelirken başarı kavramının içeriği bizler için çok değişti. Yüksek mevkili işe, geniş bir eve, lük bir arabaya sahip bir insan ne kadar bencil bir yaşam sürerse sürsün başarılı addedilmekte ve modern dünyanın övgüler yağdırdığı bu nimetlere sahip olmayan bir insan ne kadar ahlaklı olursa olsun başarılı sayılmamakta, sözü itibar görülmemektedir. Güce sahip olan biri ahlaki değerlerden yoksun olsa da başarılı kabul edilmektedir. Oysa Kur'an-ı Kerim bunun tam tersi örneklerle doludur. Sarayda da yaşasa firavunun kaybedenlerden olduğu açıkça bildirilmiştir. Bugün dünyanın süper gücü olarak nitelendirilen devletler, işte bu ilkesiz başarı anlayışını politikalarına da yansıtmaktadır. Bunun neticesinde bütün dünya ağır bedeller ödemektedir. Kör bir yarış halinde hep daha çoğunu isteyen bu zihniyet doğal kaynakları tükenme noktasına getirmiştir. İnsan hakları ihlalleri meşrulaştırılmış, çocuk ölümleri sıradanlaştırılmıştır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından FSMVÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Duman ve Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Gerçek, Başbakan Yardımcısı Kaynak'a hat levhası hediye etti.

Kaynak, daha sonra üniversite dönem birincisi Vildan Tavukçu'ya mezuniyet belgesini verdi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Veysi Kaynak'ın konuşması

-Okul birincisi Vildan Tavukçu'nun konuşması

-Veysi Kaynak'a maşallah yazılı hat hediye edilişi.

-Veysi Kaynak'ın 1.ye plaket, sertifika ve hediye vermesi

-Dönem 1.si kütük isim çakması -diploma töreni

22.06.2017 - 20.55 Haber Kodu : 170622201

===============================

3 - DİNİ CEMAAT TEMSİLCİLERİ MAREV İFTARINDA BULUŞTU

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak,

"Milletimiz her rengiyle, her şekliyle, yaşlısıyla genciyle bu darbe girişiminin karşısında dimdik durdu. Bizim cemaatlerimiz, yani Müslümanlıktan başka dine inanan, semavi dinlere inanan cemaatlerimiz bizi aradılar, 'Biz ne yapabiliriz?' diye. Çünkü bayrağımız, milletimiz, devletimiz, devletimizin bütünlüğü, milletimizin bölünmezliği hepimizin teminatıdır"

Haber-Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Rum, Ermeni, Musevi, Süryani, Keldani, Bulgar ve Gürcü cemaatleri tarafından düzenlenen geleneksel Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) iftarına katıldı.

Ataşehir'deki MAREV Vakfı binasındaki programda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  İstanbul  Milletvekili  Mehdi Eker Rum Ortodoks cemaati Ruhani Lideri Ekümenik Patrik Barthalomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Kaymakamı Karekin Bekçiyan, Musevi cemaati Ruhani Lideri Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva, Ankara, İstanbul, İzmir, Süryani Kadim cemaati Ruhani Lideri ve patrik vekili Morfilüksinos Yusuf Çetin davetliler arasında yer aldı.

İftarda konuşan Kaynak, azınlık vasfı nitelendirmesini asla kabullenemediğini, Türkiye'de azınlık bulunmadığını, herkesin Türkiye Cumhuriyeti'nin asıl, asil vatandaşları olduğunu bildirdi.

Kaynak, azınlık tabirinin Lozan hukukundan kaynaklanan hukuki sebeplerle kullanmak durumunda kalındığını belirterek, "Biz birlikte bir milletiz, sevincimiz, tasamız, hüznümüz... Birlikte milletiz. O yüzden elimden geldiği kadar tüm diğer dinlere mensup kardeşlerimizin özel günlerine, bayramlarına iştirak etmeye gayret ediyorum. Hatay'da da benzeri programlar icra ediliyor, Anadolu'nun her köşesinde aslında çeşitli ilahi dinlere mensup insanlar kardeşçe yüzyıllarca yaşadılar. Bunun bir tane ölçüsü vardı aslında. Öyle yapabilmenin sırrı, herkesin inancına saygı, herkesin inancının gereğini istediği gibi yerine getirebilmesine imkan vermek, herkesin ibadethanesine, herkesin dini önderlerine gereken saygıyı göstermek. Aslında laikliğin tanımı tam da bu değil mi? Laiklik, bir kimseye inanç dayatmaz, bir kimseyi inancından dolayı tahkir etmez, bir kimseyi inancından dolayı cezalandırmaz. Laikliğin tam da tanımı budur. Devletin görevi kimseye inanç dayatmak değil, devletin görevi kimseye hizaya sokmak falan değil ama devlet demokrasiden uzaklaşırsa, devlet hukuk devleti olmaktan çıkarsa, devlet laik devlet olmaktan çıkarsa, bunun cezasını, bunun acısını herkes yaşar." ifadelerini kullandı.

"SEMAVİ DİNLERE İNANAN CEMAATLERİMİZ BİZİ ARADILAR..."

Veysi Kaynak, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Milletimiz her rengiyle, her şekliyle, yaşlısıyla genciyle bu darbe girişiminin karşısında dimdik durdu. Bizim cemaatlerimiz, yani Müslümanlıktan başka dine inanan, semavi dinlere inanan cemaatlerimiz bizi aradılar, 'Biz ne yapabiliriz?' diye. Çünkü bayrağımız, milletimiz, devletimiz, devletimizin bütünlüğü, milletimizin bölünmezliği hepimizin teminatıdır." şeklinde konuştu.

"SURİYE'NİN KUZEYİNDE 86 KÖYÜN CAMİSİ BOMBALANMIŞTIR"

İslam adına kafa kesen, cinayet işleyen DEAŞ'ın Suriye ve Irak gibi kadim memleketlerin üçte birini zapt ettiğini belirten Kaynak, onların kullandığı silahların, maalesef batılı güçler tarafından üretilip verildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, bu süre zarfında ortalama 5 bin DEAŞ teröristinin Türkiye'nin kolluk kuvvetlerince yakalanıp adalete teslim edildiğini ve tutuklandığını belirterek, 55 bin DEAŞ terörüne mensup olduğu düşünülen kişiye ülkeye giriş yasadığı konulduğunu açıkladı.

Veysi Kaynak, "Suriye'nin kuzeyinde 86 köyün camisi bombalanmıştır. Terör böyle bir şey. Terörün ne dini olur, ne imanı olur, ne inancı olur. Terörün her türlüsü lanetlenmiştir." dedi.

"CEMAATLERİMİZ BİZDEN ÇOK ŞEY İSTEMİYORLAR"

Cemaatlerin kendilerinden bazı taleplerinin olduğunu dile getiren Kaynak, "Hepimiz yarınlara daha umutlu bakabilmek için buradayız. Cemaatlerimiz bizden çok şey istemiyorlar. 'Çocuklarımız kendi dillerini öğrensinler, eğitim tesisleri olsun. Mensuplarımız kendi ibadethanelerinde ibadet edebilsinler, bizim ecdadımızdan kalmış taşınmazlarımız vakıflarımıza iade edilsin.' Bu taleplerin rahatsız ettiği bir tek kişi olabilir mi? Asla olmaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 3 milyon mülteci barındırdığını ifade eden Kaynak, "Suriye'de yaşadıkları yerlerden ayrılanların yüzde 60'ının Türkiye'de barınıyor. Fırat Kalkanı Operasyonu ile terörden arındırılan o bölge inşallah bu kardeşlerimizin kendi vatanlarına dönmesini sağlayacaktır." dedi.

Nefret suçuna asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Kaynak, İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nda yaptıkları en önemli değişikliğin nefret konusunu suç haline getirmek olduğunu söyledi.

"DEMEK FELAKETTE HEPİMİZ ORTAK KADERİ PAYLAŞIYORUZ"

Veysi Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hepimiz bu vatanın ortak evlatlarıyız. Bu toprakları ortak vatan yapmışız. 15 Temmuz'u hepimiz yaşadık. Belki Kurtuluş Savaşı'nı Çanakkale'yi yaşamadık. 15 Temmuz'da Ankara'nın meydanları üzerinde uçan uçaklar, İstanbul'un Boğaziçi Köprüsü'ne, Şehitler Köprüsü'ne mermi atan tanklar. Altında Müslüman mı, Yahudi mi, Hristiyan mı vardı biliyor muydu? Demek felakette hepimiz ortak kaderi paylaşıyoruz. Sizler 15 Temmuz günü bu vatanı, bu bayrağı, bu devleti dimdik ayakta tuttunuz, inşallah kıyamete kadar birlikte götüreceğiz.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Bakan ve beraberindekilerin salona gelişi ve karşılanması

-Davetlilerin yerlerine oturması

-Kur'an tilaveti

-Yapılan konuşmalar

-Dini temsilcilerin dua etmesi

Detaylar

23.06.2017 - 02.23 Haber Kodu : 170623009

=================================

4- ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Haber - Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

Diriliş Gençlik Derneği tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi.

Zeytinburnu Çırpıcı 1453 Sosyal Tesislerinde gerçekleşen iftar programına, Terör ve 15 Temmuz Darbe Girişimi şehit aileleri ile gazilerden oluşan 100 davetli katıldı. Avrupa Birliği ve Eski Devlet Bakanı Egemen Bağış da davetliler arasında yer aldı.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlarken davetliler, okunan akşam ezanıyla oruçlarını açtı.

Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yaptığı konuşmada 15 Temmuz Darbe Girişimine değinerek, "Bu ihaneti gerçekleştirenlerin mahkemelerde nasıl artistlik yaptıklarını nasıl tiyatro oynadıklarını hep beraber izliyoruz. İşlerinden bir tanesi de çıkıp delikanlıca suçunu itiraf etmiyor, edemiyor. Çünkü bunların hayatı takiye, hayatı yalan dolan iftira, şantaj, montaj. Allah'ın izinliyle hepsi yargıda hesabını verecek. Bu işinin ucu nereye giderse gitsin sonuna kadar hep beraber gazilerimizle, şehit yakınlarımızla takipçisi olacağız, olmak zorundayız. Bütün siyasi partilerin içerisinde ne kadar FETÖ'cü varsa, ne kadar 'ByLock'çu varsa, ne kadar hain varsa hepsinin üzerine hep beraber gitmemiz lazım. CHP de olsa, MHP de olsa, Ak Parti de olsa, HDP de olsa, bu hainlere asla bizim merhamet etme lüksümüz olamaz." dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Davetlilerin karşılanması

-Kuran-ı Kerim tilaveti

-Davetlilerde görüntü

-Protokol masasından görüntü

-Egemen Bağış konuşması

-Genel ve Detaylar

22.06.2017 - 23.56 Haber Kodu : 170622220

===========================

5- KAĞITHANE'DE DEPODA YANGIN

Haber-Kamera: Hakan KAYA - Ozan URAL / İSTANBUL DHA

Kağıthane'de bir kargo şirketine ait depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangın sırasında bir itfaiye eri yoğun dumandan etkilendi.

Yahya Kemal Mahallesi, Şair Sokak üzerinde bulunan 5 katlı iş merkezinin giriş katındaki bir kargo şirketine ait depoda saat 05.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Binadan yoğun dumanlar geldiğini gören vatandaşlar durumu hemen itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri deponun kapısını ve camlarını kırarak yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken müdahale sırasında yoğun dumandan etkilenen bir itfaiye erine, olay yerinde bulunan ambulansta ilk müdahale yapıldı. Depoda maddi hasar meydana getiren yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Yanan kargo deposu

-Yoğun duman

-itfaiye ekiplerinin çalışmaları

-Yangının olduğu bina ve sokak

-Dumandan etkilenen itfaiyeci

-Genel ve detaylar

23.06.2017 - 06.22 Haber Kodu : 170623013_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Egemen Bağış Veysi Kaynak İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

title