Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ADANA'DA PKK OPERASYONU 31 GÖZALTI

ADANA'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı.Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu ve eylemde bulunduğu öne sürülen çok sayıda kişinin evine sabahın erken saatlerinde operasyon düzenledi. Asayiş ve Özel Harekat şubelerinden 500 polisin katıldığı operasyona, helikopter de havadan destek verdi. Özel harekat timlerinin kapılarını koç başlarıyla kırdığı evlere giren ekipler, aralarında kadınların da bulunduğu 31 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kadınlardan birinin ise kucağında bebeğiyle polis aracına binmesi dikkat çekti. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen polis araçları

Polis araçlarının Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışı

Polis araçlarının operasyon noktasına gidişi

Özel harekat timinin, tim yürüyüşü ile baskın yapılacak adrese gelmeleri

Polis helikopterinin görüntüsü

Timlerin ellerindeki uzun namlulu silahlar

Evlere girmesi- Polislerin ev sahipleriyle konuşması

Gözaltına alınan bir kadının kuçağındaki bebeğiyle götürülmesi

Gözaltınas alınanların sağlık kontrolüne getirilmeleri

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

2)YUNANİSTAN' A KAÇARKEN YAKALANAN PKK' LI TERMAL KAMERAYLA TESPİT EDİLMİŞ

EDİRNE'de hakkında kesinleşmiş ömür boyu hapis cezası bulunan PKK terör örgütü üyesi Abdurrahim Demir, Yunanistan'a kaçmak istediği sırada polis ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından, 'devlet egemenliğinde altında bulunan toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak' suçundan 2013 yılında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen terör örgütü PKK üyesi Abdurrahim Demir'in yurt dışına kaçacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Terör ekipleri Kapıkule Sınır Kapısı civarındaki bir dinlenme tesislerinin bulunduğu arazide saklanan Demir'i düzenledikleri operasyonla yakalayıp gözaltına aldı. İlk ifadesinde Yunanistan'a kaçmak istediğini itiraf eden PKK'lı Demir, geçirildiği sağlık kontrolünün ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından elleri arkadan kelepçelenen PKK'lı Demir, Edirne Adliye sevk edildi. Şüphelinin savcılık sorgusu sürüyor.

TERMAL KAMERA İLE TESPİT EDİLMİŞ

Edirne'de, Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan hakkında kesinleşmiş ömür boyu hapis cezası bulunan terör örgütü PKK üyesi Abdurrahim Demir, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Termal kameranın kullanıldığı operasyonda, PKK'lı Demir ile aynı bölgede yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen bir grup yabancı uyruklu kaçağın da yakalandığı ortaya çıktı. Termal kamera görüntülerinde Yunanistan'a gitmek isteyen Demir'in otların arasında saklanmaya çalıştığı sırada Özel Harekat ekiplerince yakalandığı görüldü.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Termal kamera görüntüleri

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

3)ARANAN SURİYELİLER'E ŞAFAK OPERASYONU: 80 GÖZALTI

KONYA'da çeşitli suçlardan aranması bulunan, çeşitli suçlara karışmış ve kimliğini ibraz edemeyen Suriyeliler'e yönelik yapılan şafak operasyonunda 80 kişi gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı 100 polis, çeşitli suçlardan aranması bulunan, çeşitli suçlara karışmış ve kimliğini ibraz edemeyen Suriyeliler'e yönelik şafak operasyonu gerçekleştirdi. Çevik Kuvvet ekiplerinin de destek verdiği, Merkez Meram ve Karatay ilçelerinde bulunan 10 adrese yönelik gerçekleştirilen operasyonda 80 kişi gözaltına alındı. Bazı Suriyeliler'in yıkılmış binalarda kaldığı görülürken, evlerde yapılan aramalarda çok sayıda pala, döner bıçağı ve suç aleti ele geçirildi. Ayakkabılarına kadar arandıktan sonra otobüslere alınan Suriyeliler, Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Evlere yapılan baskınlar

Evlerde yapılan aramalar

Suriyeliler'in üzerlerinde yapılan aramalar

Evlerden çıkan suç aletleri

Suriyeliler'in otobüslere bindirilmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

4)CHP'YE ÇADIR YASAĞININ ARDINDAN MASA SANDALYE YASAĞI

CHP Antalya İl Başkanlığı'nın kent merkezinde bir park içerisine kurduğu 'adalet çadırı'nın dün OHAL gerekçesiyle kaldırılmasının ardından bugün de oturmak için kullandıkları masa ve sandalyeler aynı gerekçeyle kaldırıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı 'adalet yürüyüşü'ne Antalya'da partililer 21.00- 23.00 saatlerinde adalet nöbeti tutarak destek veriyor. CHP Antalya İl Başkanlığı'nın geçen salı günü kent merkezindeki Aydın Kanza Parkı'nda çadır kurarak başlattığı nöbet, bugün de sürdü.  Antalya Valiliği'nin OHAL'i  gerekçe göstererek dün çadırı kaldırmasının ardından CHP İl Gençlik Kolları tarafından minyatür bir çadır kuruldu. Partilileri dün gece minyatür çadırın yanına yerleştirdikleri sandalye ve masalarda oturarak nöbet tuttu.

MASA SANDALYELERDE KALDIRILDI

Bugün akşam saatlerinde parka gelen CHP'liler, yeni bir OHAL kararıyla karşı karşıya kaldı. Nöbet tutmak için gelenler, Muratpaşa Belediyesi'nin temin ettiği plastik masa ve sandalyelerin yerinde olmadığını görüldü. CHP'liler, bir süre masa ve sandalyelerin nereye götürüldüğünü araştırdı. Bu sırada Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden bir görevli, sandalye ve masaların OHAL gerekçesiyle kaldırıldığını bildirdi.  Karara tepki gösteren partililer parktaki ağaçların altına serdikleri halı ve kilimlere oturarak nöbet tuttu.

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem yaptığı açıklamada, "Gün geçtikçe buradaki müdahalenin arttığını görüyoruz. Sandalyelerimiz, masalarımız vardı geldik onlar da yok. Ama biz bu adalet nöbetimizi programımız ölçüsünde sonuna kadar götüreceğiz. Sandalye ve masaları emniyet güçleri toplamış. Uzlaşı kültürümüzü sonuna kadar sürdürüp ülkede adalet sağlanana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Diğer yandan CHP'liler, dün sembolik olarak kurdukları minyatür çadırı kaldırdı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-CHP'liler detay

-Pankartlardan detay

-Yerlerde oturanlardan detay

-Müzik eşliğinde eğlenenlerden detay

-CHP İl Başkanı Mustafa Erdem röp

-Kaset Durumu: Lİnk geçildi

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA, -

==============================================

5)CHP DENİZLİ'DEN 3 KİLOMETRELİK DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

CHP Denizli İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne, düzenlediği 3 kilometrelik yürüyüşle destek verdi.

CHP Denizli İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü'ne, bugün kent merkezinde düzenlediği yürüyüşle destek oldu. CHP Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, CHP İl Başkanı Teoman Sancar ve yaklaşık 1000 kişilik grup yürüyüşe katıldı. Çaybaşı Caddesi'ndeki parti binası önünde saat 17.00'de başlayan yürüyüşte CHPliler, sırasıyla Lise Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesini geçerek Demokrasi meydanına ulaştı. 3 kilometre süren yürüyüşte, partililer ellerinde adalet yazılı dövizler taşırken, yol boyunca çeşitli sloganlar attı. Yürüyüş esnasında polis ekipleri güzergah üzerinde güvenlik önlemi aldı.

Yürüyüş esnasında açıklama yapan CHP İl Başkanı Teoman Sancar, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun, son dönemde yaşanan haksızlıklara ve hukuksuzluklara, hukukun üstünlüğüne yönelik yapılan baskılara karşı 8 gün önce başlattığı yürüyüşe biz de CHP Denizli örgütü olarak sonuna kadar katılıyoruz. Bu sebeple bugün hem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüdüğü bu ulvi yolda heyecanımızı anlatmak hem de il teşkilatı olarak biz de adalet aramak üzere varız. Bu yolda da sonuna kadar adaleti ve hukuku sağlayıncaya kadar koşacağız" dedi.

Yürüyüş, Adalet Meydanı'nda tamamlanırken, kalabalık sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Yürüyüşten ve kalabalıktan detay

Sloganlardan detay

Ramazan Çetin Anons

CHP İl Başkanı Teoman Sancar Röp.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT- Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

===============================================

6)ÇORLU CHP'LİLERDEN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçe CHP teşkilatı İstanbul milletvekili Enis Beberoğlu'nun tutuklanmasının protesto etmek amacıyla Atatürk Meydanı'na kadar 'adalet yürüyüşü' düzenledi.

Omurtak Caddesi üzerindeki eski itfaiye önünden başlayan ve Atatürk Meydanı'na kadar süren 'adalet yürüyüşü'ne CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Öktem, Çorlu ilçe başkanı İsmail Akar, partililer ve yürüyüşe destek veren vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtı önünde konuşan CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, hükümeti eleştirerek, "Bugün buraya gelerek 'adalet istiyorum' diye haykıran sizlere çok teşekkür ediyorum. Türkçe olimpiyatlarında Afrikalı çocuklara Gesi bağlarını söyletirken hükümet 'hoca efendi' diye övünüyordu. Bizler ise 'adalet' diye haykırıyorduk. 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' diye alkışlanırken bizler adalet istiyorduk. Adalet köylüye, çiftçiye, gazeteciye, iş adamına öğretmene, öğrenciye reva görenlere lazım. Ülkemizde herkesin sırtını rahatlıkla yaslayabileceği bir adalet sistemi olana kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Toplanan kalabalık konuşmaların ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Pankart taşıyanlar

-CHP ilçe başkanı Konuşma

-Alandan genel görüntü

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

===============================================

7)GAZİANTEP'TE KILIÇDAROĞLU'NUN 'ADALET' YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

GAZİANTEP'te sivil toplum kuruluşu üyeleri ve CHP'liler, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da başlattığı 'adalet' yürüyüşüne destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Maanoğlu Parkı'nda akşam saatlerinde ellerinde 'adalet' yazılı pankart ve dövizlerle bir araya gelen CHP öncülüğündeki sivil toplum kuruluşu üyeleri, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinden yoğun güvenlik önlemleri arasında yürüyen bin 500 kişilik korteje, çevredeki bazı binalardan alkış, araçlardan ise klaksonla destek verildi. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Yaşasın adalet', 'Damatlar dışarıda, adalet içerde', 'Direne, direne kazanacağız' şeklinde sloganlar atıp İzmir Marşı'nı söyleyerek yürüyenler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Gaziantep Adalet Sarayı'nın yakınlarındaki boş araziye kadar yürüyenler adına CHP Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Çelik tarafından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılanlar, sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Kalabalığın yürümesi

Kalabalığın slogan atması

Pencereden Atatürk resmi çıkaran kadın

Basın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

8)BESNİ'DE CHP'LİLERDEN 'DURMA' EYLEMİ

ADIYAMAN Besni İlçesi'nde, CHP üyeleri tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'na destek amacıyla 'durma' eylemi yapıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne destek vermek için Mehmet Erdemoğlu Parkı önünde toplanan CHP'liler, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Protestoya CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Şambayat Belediye Başkanı Necdet Arıcı, Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Partililer adına açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Hakan Kılınç, adaleti sokakta aradıklarını savunarak, şöyle dedi:

"16 yıllık Ak Parti hükümetinin bizi getirdiği nokta burasıdır. Adaleti bireyler için değil, halkımız için istiyoruz. Yani egemenlerin değil, hakkın, hukukun adaletini istiyoruz. Bizler CHP temsilcileri ve yöneticileri olarak ecdadımızın zulme karşı merhameti, haksızlığa karşı hakkı ve adaleti nasıl savunduğunu, bağımsız ve özgürlük mücadelesini nasıl verdiğini ve bu ülkeyi bizlere ne şartlarda emanet ettiklerini unutmadık, unutmayacağız ve de unutturmayacağız. Onun içindir ki ülkemiz hak, hukuk ve adalet gerçek anlamda tesis edilene kadar bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırız. Atalarımız kurtuluş savaşında Çanakkale'de bu bedeli ödediler."

Yapılan açıklamanın ardından üyeler, 2 dakika 'duran adam' eylemi yaparak olaysız şekilde ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Mehmet Erdemoğlu Parkı

Partililer

Hakan Kılınç'ın konuşması

Partililerin slogan atması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

==============================================

9)ÇARŞAMBA' DA ÇİFTÇİLER KARAYOLUNU KAPATTI

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde dün gece yağan sağanak yağış sonrası arazileri su altında kalan çiftçiler, Samsun-Ordu karayolunu bir süre trafiğe kapattı. Yaklaşık 1 saat kapalı kalan yol, güvenlik güçlerinin ikna çabaları sonucu  açıldı.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde sağanak yağış ardından arazileri su altında kalan çiftçiler, kendilerine sahip çıkılmadığını öne sürerek Samsun-Ordu karayolunu ağaç parçaları ile trafiğe kapattı. Karayolunun trafiğe kapanması ile bazı sürücüler tepki gösterdi. Sevk edilen güvenlik güçlerinin görüşmeleri sonrasında çiftçiler yaklaşık 1 saat kapadıkları karayolunu trafiğe açtı. Karayolunun açılması ardından AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar gelerek çiftçilerle görüştü. Çiftçilere zararlarının giderilmesi için çalışacaklarını söyleyen Milletvekili Köktaş, şöyle dedi:

"Sizin bu zararlarınız nedeni ile çözüm yolları ve acil projelerle sorunlarınızın giderilmesi için başta gerekli yerlerle temasa geçtim. Evrakların ve zararın tespiti ile gerekenin yapılması için sizin adınıza çalışacağım.ö

Bazı, çiftçiler geçen yılda aynı vaatlerin verildiğini ancak yapılan çalışmalarda hatalı yapılan köprü ve kanallar nedeni ile son iki yıldan bu yana sürekli arazilerinin su altında kaldığını iddia etti. Samsun AK Parti milletvekili olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'da yaptığı yazılı açıklamada çiftçilerin mağduriyetinin giderileceğini ifade etti. Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Sel bölgesinde tüm kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarına devam ediyor.  Hemşehrilerimiz müsterih olsun, onların rahat edebilmeleri için bütün kurumlarımız gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Bölgede kamu kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışıyor. Valiliğin koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, DSİ, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Çarşamba Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, AFAD ve Kızılay ekipleri yoğun bir çalışma içinde. Bölgede 110'a yakın tarım işçimiz mağdur oldu. İşçilerimize AFAD, yatak ve battaniye temin etti. Kızılay da yemek dağıtımına başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile Tarım Reformu İl tarım alanlarında meydana gelen hasarla ilgili tespit çalışmalarına başladılar. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de hasar tespit çalışmalarına başladı. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ise acil gereken iş makinelerini takviye olarak bölgeye yönlendirdi. Samsun genelinde dere ıslahları master plana alındı. Projelendirme ve ıslah çalışmaları devam ediyor."

Bakan Akif Çağatay Kılıç, devletin tüm olanaklarının Çarşamba'da seferber edildiğini, selden zarar gören vatandaşların mağduriyetinin acilen giderileceğini belirterek, "Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Devletimiz tüm olanakları ile onların yanındadır ve hemşehrilerimizin zararı en kısa sürede giderilecektir. Çarşambalı hemşehrilerime bir kez daha 'Geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorumö? ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Su baskınından görüntüler

Çiftçilerin tepkisi

Detaylar

---------

-Çiftçilerin yolu kapatması

-Eylemden detay

-Yolu kapatan çiftçilere araç sürücülerinin tepkisi

-Çiftçilerin tepkisi

-Detaylar

Haber-Kamera: Nevzat AKKAYA / ÇARŞAMBA(Samsun),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

10)TARLAYI SÜRERKEN 10 METRELİK MOZAİK BULDU

ADIYAMAN'ın Besni ilçesinde, çiftçilik yapan Mehmet Dağ kendisine ait tarlayı sürerken 5'inci yüzyılda yapıldığı ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen, üzerinde çeşitli figür ve yazıların bulunduğu 10 metre uzunluğunda mozaik buldu. İlçeye bağlı Sugözü Beldesi'nde çiftçilik yapan Mehmet Dağ, tarlasını sürdüğü sırada üzerinde çeşitli figür ve yazılar yer alan mozaik buldu. Mehmet Dağ'ın ihbarıyla tarlaya gelen jandarma ekipleri, Şanlıurfa Kültür Varlığını Koruma Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Tarlaya gelen ve inceleme yapan ekipler, 5'inci yüzyılda yapıldığı ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen 10 metre uzunluğundaki mozaiği söküp Şanlıurfa'ya götürdü.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Mozaik

Mozaiğin temizlenmesi

Mozaiğin üzerindeki yazılar ve figürler

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mustafa ÖNDOĞAN-Kamera: ADIYAMAN-DHA)

===========================================

11)UYUŞTURUCU SATICILARI, NARKOTİK KÖPEĞİ ARES'E TAKILDI

KONYA'da iki farklı yolcu otobüsünde narkotik köpeği Ares ile yapılan aramalarda valiz ve sırt çantası içerisine gizlenmiş 5 kilo 400 gram esrar ele geçirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yol kontrolleri sırasında Doğu illerinden İzmir'e gitmekte olan iki yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüslerde narkotik köpeği Ares tarafından yapılan aramada valiz ve sırt çantası içerisine gizlenmiş 5 kilo 400 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucunun bulunma anı ise kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Olayla ilgili Tuncay T. ve Berat A. isimli kişiler gözaltına alındı. Polisteki işlemleri devam eden şüphelilerin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Narkotik köpeğinin yaptığı aramalar

Uyuşturucuların bulunma anı

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

12)MOTOSİKLETİ MOTOSİKLET İLE TAŞIDILAR

ADANA'da lastiği patlayan motosikletin, başka bir motosiklet ile taşınması ilginç görüntüler oluşturdu. Akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi Şehit Asteğmen Kemal Yüzgeç Bulvarı'nda üzeride iki kişinin bulunduğu motosiklet ile başka bir motosikletin taşındığını görenler şaşkına döndü. Yolun sağından ilerleyen ve arkasında iki motosikletin de korumalık yaptığı plakasız motosiklettekiler, görüntülendiklerini fark edince durdu. İsimlerini açıklamayan gençler, motosikletin lastiği patladığı için bu yola başvurduklarını söyledi. Gençler, trafikte seyahat eden diğer sürücülerin uyarısı üzerine motosikleti indirip iterek ara sokağa girdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Motosikletin üzerinde başka bir motosiklet ile ilerlemesi

Motosikletin arkasından gelerek korumalık yapan iki motosiklet

Motosikletlerin yavaşyaması

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

13)KÖPEĞİN İDRAR TORBASINDAKİ 11 TAŞ AMELİYATLA ALINDI

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde rahatsızlanıp veterinere götürülen köpeğin idrar torbasında irili ufaklı 11 taş olduğu belirlendi. Taşlar yapılan operasyonla çıkarılırken, hayvan da sağlığına kavuştu. Kumluca'da sokaktan alıp sahiplendiği 'Jolie' adlı köpeği rahatsızlanan Aslıhan Düzgit, veterinere gitti. Veteriner hekim Mert Baylan tarafından yapılan muayenesinde hayvanın idrar torbasında taş olduğu tespit edildi. Taşlar nedeniyle idrarını yapamayan hayvanın ameliyat edilmesine karar verildi. Yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından Jolie'nin idrar torbasından irili ufaklı 11 taş çıkarıldı. İki gün gözetim altında tutulan hayvan taburcu edildi.

Hayvanın sağlığının iyi olduğunu anlatan veteriner hekim Mert Baylan, bu durumla ilk kez karşılaştığını anlatırken, Jolie'nin aralıklarla kontrolünün yapılacağını kaydetti.

Jolie'nin sahibi Aslıhan Düzgit de yaklaşık 10 gündür rahatsızlığı süren ve idrarından kan gelen hayvanın idrar torbasında taş olduğunu öğrenince çok şaşırdığını söyledi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Veteriner hekim Mert Baylan'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Ramazan SARIKAYALI / KUMLUCA(Antalya),

================================

14)ŞANLIURFA'DA BAYRAM ALIŞVERİŞİ YOĞUNLUĞU

ŞANLIURFA'da, Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala, vatandaşı bayram telaşı sardı. Bayram nedeniyle geceleri çarşı pazarda alışveriş hareketliliği yaşanıyor

'Peygamberler şehri'Şanlıurfa'da, Ramazan Bayramı için gece alışverişe çıkan vatandaşlar tarihi çarşılarda yoğunluk oluşturuyor.  Bayram alışverişi nedeniyle esnaflar rahat bir nefes alırken, ucuz alışverişin adresi olarak bilinen Balıklıgöl yerleşkesi civarındaki çarşılar, ekonomik koşullarda alışveriş yapmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Gündüzleri hayalet kentte dönen Şanlıurfa'da geceleri çarşılara akan vatandaşlar, şekerleme ve tatlı satışı yapan işyerleri, giyim mağazaları ve seyyar satıcılardan alışveriş yapıyor. Sahura kadar haraketliliğin yaşandığı kentte esnaf, satışlardan mennun olduklarını ifade etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Vatandaşların çarşıda gezmesi

Alış veriş yapan vatandaşlar

Bayram şekeri alanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL / ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Samsun PKK Politika Güncel Haberler

title