Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

CHP'NİN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 9'UNCU GÜN (1)1)KILIÇDAROĞLU: ENİS BERBEROĞLU'NUN AVUKATLARI ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURACAKCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi'ne...

CHP'NİN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 9'UNCU GÜN (1)

1)KILIÇDAROĞLU: ENİS BERBEROĞLU'NUN AVUKATLARI ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuracağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 9'uncu gününe Şanalar Köyü'ndeki Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı'ndan başladı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuracağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Güzel bir güneş var. Atmosfer oldukça güzel. 'Adalet Yürüyüşü'müz devam ediyor. Toplumun her kesiminden sağ olsunlar, destek veren vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu sabah Enis Berberoğlu'nun avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş, kutsal bir yürüyüştür. Bunun bir partiyle bir kişiyle bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz" diye konuştu.

"KENDİ GÖRÜŞÜDÜR, SAYGI DUYARIZ"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin eleştirilerine de yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kendi görüşüdür, saygı duyarız. Şundan özellikle kaçınmamız gerekiyor. 'Adalet Yürüyüşü' içinde 'O, onu dedi; bu, bunu dedi' bundan kaçınmamız gerekiyor. Sayın Destici, onu söyleyebilir. Saygı duyuyoruz. Kendi görüşü o tarzdadır" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

(GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ)

Haber: BOLU,

=================================================

2)ANTALYA'DA 200 POLİSLE ŞAFAK DENETİMİ

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Ramazan Bayramı öncesi olası terör eylemlerinin önlenmesi için sabaha karşı denetim yaptı.. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi koordinasyonunda Kepez İlçesi'nde yoğunlaşan denetimde yaklaşık 200 polis katıldı. Saat 04.30'da Antalya Toptancı Hal Kompleksi'nin giriş-çıkışları, Güneş, Baraj ve Teomanpaşa mahallerinde önlem alan ekipler, araçları denetledi ve bir çok kişinin kimliğini kontrol etti. Uygulamada araçlarda 'Victor' adlı köpekle uyuşturucu ve patlayıcı araması da yapıldı.

Denetim sırasında hakkında yakalama kararı bulunan 1 kişi gözaltına alındı, 15 sürücü hakkında trafik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem yapıldı.

Görüntü Dökümü

---------------

Ekiplerin emniyetten çıkışı

Uygulama yapan ekipler

Polisin araçlarda arama yapması

Kimlik kontrolü yapılması

Valizlerin aranması

Sebze- meyve taşıyan araçlarda arama yapılması

Dedektör köpek Victor'un arama yapması

Yolda alınan önlemler

Genel detaylar

HaberBülent TATOĞULLARI- Alparslan ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

==============================================

3)BAYRAMİÇ'TE YILAN SOKAN DEVE TELEF OLDU

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde 62 yaşındaki İsmail Yılmaz'ın yılan sokan 'Yılmaz-2' isimli güresçi devesi öldü.

Bayramiç'e 8 kilometre mesafedeki Daloba Köyü'nde yaşayan İsmail Yılmaz, geçen çarşamba günü saat 10.00 sıralarında, güreşçi devesi Yılmaz-2'ye, yem vermek için hayvan damına girdi. Devesini yerde hareketsiz şekilde bulan Yılmaz, kontrol ettiğinde telef olduğunu belirledi. Devesinde herhangi bir darp veya yara izi olup olmadığını kontrol eden Yılmaz, kapıda sarılı bir yılan olduğunu farketti. Kendisine de saldırmak isteyen yılana karşı yanı başında duran kürekle kendini savundu. Yılmaz, yılanın korkup, dışarı kaçarak otların arasında gözden kaybolduğunu söyledi. Yılanın sokarak öldürdüğü anlaşılan deveyi çiftliğinin yanındaki kendisine ait boş araziye kepçeyle kazdırdığı çukura gömen Yılmaz, "Sanki çocuğum ölmüş gibi üzüldüm. Geçen yıl da Yılmaz-1 isimli devemiz yılan sokması sonucu yine bu damda telef olmuştu. Yılmaz-2 isimli bu devemizi oğlum Uysal Yılmaz adına almıştım" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Yılan sokması nedeniyle ölen Yılmaz -2 isimli devenin güreş alanından görüntüsü

-Deve sahibi İsmail Yılmaz ile röp.

-Yılmaz'ın ölen iki devesinden geriye kalan havutların görüntü

(Haber-Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ, (Çanakkale),

========================================================

4)AÜ'DEN ÇEVREYLE DOST, BALIK VE SEBZE ÜRETİMİ

AKDENİZ Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde, akuaponik (topraksız tarım) çevre dostu proje ile balık ve sebze üretimi başlatıldı.Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Elemanı Uzm. Dr. Türker Bodur, balık ve sebze üretirken az su tüketerek daha fazla ürün elde etmek için çevreyle dost üretim sistemi oluşturduklarını söyledi. Uzm. Dr. Türker Bodur, "Tüm dünyanın topraksız tarım olarak da adlandırdığı akuaponik, sürdürülebilir çevre için kentsel tarım projesini Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde örnek proje olarak hayata geçirdik" dedi.

ÇALIŞMALAR BİR YIL SÜRDÜ

Yaklaşık bir yıl üzerinde çalışıp projeyi hayata geçirdiklerini belirten Uzm. Dr. Bodur, "Proje kapsamında Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içinde balık ve sebze üretimi için 250 mitrekarelik uygulama alanı oluşturduk. Bu aynı zamanda Türkiye'nin ilk akuaponik üretim merkezi özelliğini de taşıyor. Proje kapsamında oluşturduğumuz örnek modelle bölge halkına, yatırımcılara eğitimler veriyoruz" diye konuştu.

ÇEVREYLE DOST PROJE

Akuaponik sistemin, üretim havuzunda yenmeyen balık yemleri ve balık dışkılarından kaynaklı sudaki azotlu bileşiklerin, bitki ve sebzeler için kullanılması ve azotlu bileşiğin sudan uzaklaştırılarak elde edilen suyun yeniden balık üretim tanklarına aktarılması olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Bodur, "Üretim sistemi kapalı devre çalışıyor. Bu şekilde çevreyle dost, az su kullanılarak birim alandan daha fazla ürün elde ediliyor. Bu yeni bir üretim modeli. Proje sayesinde önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren öğrencilerimize yeni bir uygulama alanı daha oluşturmuş olduk. Tesisimiz halkımıza ve üreticilerimize de açık olacak" dedi.

ZİRAAT FAKÜLTESİ İLE İŞBİRLİĞİ

ABD ve Avrupa'da her geçen gün akuaponik sistemin daha da yaygınlaştığını söyleyen Uzm. Dr. Bodur, "Akuaponik sistemde ülkemiz şartlarına en uygun türler olan sazan, alabalık, tilapia balıkları yetiştirilebiliyor. Sebze üretim bölümünde ise marul, domates ve çilek üretilebilir. Projemizin sebze üretimi bölümünü Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgül Ercan'ın danışmanlığında yürütüyoruz. Projemizi Antalya ve Akdeniz Bölgesi'nde tarım ve su ürünleri yetiştiriciliği yapanlarla paylaşmaya hazırız. Çevreye duyarlı, sürdürülebilir yetiştiriciliğin geldiği, alanındaki son yeniliktir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------

Uzman Dr. Türker Bodur'un dersinden görüntü

Derse katılan öğrencilerden detay görüntü

Üretim sistemin den detay görüntü

Röp1: Türker Bodur

Üretim tesisindeki balıklardan su tanklarından detay görüntü

Yetiştirilen ürünlerden detay görüntü

230 MB /// 03.45"

Haber: Erol AKKIR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================================================

5)OTOMOBİL AĞACA ÇARPTI: 1 YARALI

İZMİR'in Gaziemir İlçesi'nde, otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki ağaca çarpan 37 yaşındaki Ufuk Türkoğlu yaralandı.Kaza, bugün saat 07.00 sıralarında Akçay Caddesi Aktepe Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Gaziemir'den Konak yönüne giden Ufuk Türkoğlu'nun kontrolünü kaybettiği 35 AF 8286 plakalı otomobil, yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık, AKS ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen AKS ekipleri, otomobilde sıkışan Türkoğlu'nu kurtardı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra yaralı sürücüyü ambulansla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Türkoğlu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------:

Kaza yerinden görüntü

AKS ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi Enis Berberoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title