Haberler

Topbaş: Şemsi Paşa Camii'nin Içerisinde Çatlak Falan Yok. Bahçe Duvarlarında Daha Önce Var Olan...

Istanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar sahilinde yer alan, Mimar Sinan'ın son eserlerinden biri olan Şemsi Ahmet Paşa Camisi'nin bahçe duvarında oluşan çatlakların, denizi doldurma çalışmaları sırasında çakılan kazıklar nedeniyle olmadığını, çatlakların eski...

Istanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar sahilinde yer alan, Mimar Sinan'ın son eserlerinden biri olan Şemsi Ahmet Paşa Camisi'nin bahçe duvarında oluşan çatlakların, denizi doldurma çalışmaları sırasında çakılan kazıklar nedeniyle olmadığını, çatlakların eski olduğunu söyledi. Çakılan kazıkların kesileceğini, projenin o kısmının iptal edildiğini söyleyen Topbaş, caminin önünde yer alan kısımla ilgili düzenlemeyi bizzat kendisinin kaleme aldığını ifade etti.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, belediye personeli ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, Üsküdar'da bulunan ve Mimar Sinan'ın inşa ettiği Şemsi Ahmet Paşa camisinin avlu duvarlarında meydana gelen çatlaklara ilişkin açıklamada bulundu.

'BAHÇE DUVARLARINDA DAHA ÖNCE OLAN ÇATLAKLAR VAR"

Şemsi Ahmet Paşa camisinin İstanbul'daki güzel eserlerden biri olduğunu söyleyen Topbaş, 'Üsküdar sahilinden Harem'e doğru sahil boyunca yürüme bandını genişletmek ve orada yaşanan yoğunluğun rahat bir hale getirilmesi açısından İBB Projeler Daire Başkanlığı tarafından bir çalışma yapıldı. Bu çalışma Koruma Kurulu tarafından da onaylanmış, proje haline getirilmiş. Denize bir miktar kazıklar çakılmak suretiyle Şemsi Paşa Cami'nin önüne sirayet eden bir noktada yol genişletilmesi düşünülmüş. Şemsi Paşa Camii'nin içerisinde çatlak falan yok. Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli. Bu kazık çakma ile etkilenme değil" dedi.

'BİZZAT BEN KALEME ALARAK DÜZENLEME YAPTIM"

Kazıklama işleminin kısmen yapılmış olmasına rağmen projenin bu kısmının iptal edildiğini, diğer kısımların ise devam edeceğini belirten Topbaş, 'Kazıklar kısmen çakılmış olmasına rağmen Şemsi Paşa caminin önüne dolgu yapılmadan, diğer taraflar devam edecek. Ön bölümü bizzat ben kendim kaleme alarak düzenleme yaptım. Şu an kısmen çakılmış olan kazıkların cami önündekilerin kesilmek suretiyle orası dolgu yapılmayacak, orasını pas geçeceğiz. Kazıklar sökülmeyecek, kesilecek, sökme işlemi esnasında sıkıntı yaşanabilir. Yürüyüş bandı olacak ama diğer taraflardaki uygulama devam edecek. Önemli eserler, dikkat etmemiz, hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Mesai arkadaşlarıma bu konuda daha hassas davranmalarını özellikle ifade ettim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title