Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- TOPBAŞ: ŞEMSİ PAŞA CAMİİ'NİN İÇERİSİNDE ÇATLAK FALAN YOK. BAHÇE DUVARLARINDA DAHA ÖNCE VAR OLAN ÇATLAKLAR VAR

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar sahilinde yer alan, Mimar Sinan'ın son eserlerinden biri olan Şemsi Ahmet Paşa Camisi'nin bahçe duvarında oluşan çatlakların, denizi doldurma çalışmaları sırasında çakılan kazıklar nedeniyle olmadığını, çatlakların eski olduğunu söyledi. Çakılan kazıkların kesileceğini, projenin o kısmının iptal edildiğini söyleyen Topbaş, caminin önünde yer alan kısımla ilgili düzenlemeyi bizzat kendisinin kaleme aldığını ifade etti.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, belediye personeli ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, Üsküdar'da bulunan ve Mimar Sinan'ın inşa ettiği Şemsi Ahmet Paşa camisinin avlu duvarlarında meydana gelen çatlaklara ilişkin açıklamada bulundu.

"BAHÇE DUVARLARINDA DAHA ÖNCE OLAN ÇATLAKLAR VAR"

Şemsi Ahmet Paşa camisinin İstanbul'daki güzel eserlerden biri  olduğunu söyleyen Topbaş, "Üsküdar sahilinden Harem'e doğru sahil boyunca yürüme bandını genişletmek ve orada yaşanan yoğunluğun rahat bir hale getirilmesi açısından İBB Projeler Daire Başkanlığı tarafından bir çalışma yapıldı. Bu çalışma Koruma Kurulu tarafından da onaylanmış, proje haline getirilmiş. Denize bir miktar kazıklar çakılmak suretiyle Şemsi Paşa Cami'nin önüne sirayet eden bir noktada yol genişletilmesi düşünülmüş. Şemsi Paşa Camii'nin içerisinde çatlak falan yok. Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli. Bu kazık çakma ile etkilenme değil" dedi.

"BİZZAT BEN KALEME ALARAK DÜZENLEME YAPTIM"

Kazıklama işleminin kısmen yapılmış olmasına rağmen projenin bu kısmının iptal edildiğini, diğer kısımların ise devam edeceğini belirten Topbaş, "Kazıklar kısmen çakılmış olmasına rağmen Şemsi Paşa caminin önüne dolgu yapılmadan, diğer taraflar devam edecek. Ön bölümü bizzat ben kendim kaleme alarak düzenleme yaptım.  Şu an kısmen çakılmış olan kazıkların cami önündekilerin kesilmek suretiyle orası dolgu yapılmayacak, orasını pas geçeceğiz. Kazıklar sökülmeyecek, kesilecek, sökme işlemi esnasında sıkıntı yaşanabilir. Yürüyüş bandı olacak ama diğer taraflardaki uygulama devam edecek. Önemli eserler, dikkat etmemiz, hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Mesai arkadaşlarıma bu konuda daha hassas davranmalarını özellikle ifade ettim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------

-Topbaş'ın İBB personeli ile bayramlaşması

-Topbaş'ın çocuklara harçlık vermesi

-Fotoğraf çekilmesi

-Topbaş'ın açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

===============

2- ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU BAŞLADI

Haber-Kamera-Hüseyin ASLIYÜCE-İSTANBUL

Ramazan Bayramını tatil yaparak değerlendirmek isteyenler Atatürk Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda yoğunluğa neden oldu.

İç hatlarda özellikle Bodrum, Antalya, İzmir, Dalaman, Trabzon'a ek seferler  olmasına rağmen Atatürk Havalimanı gidiş katları son ayların en kalabalık gününü yaşadı.

Dış Hatlar Gidiş Terminalinde ise check-in kontuarları, pasaport geçiş ve güvenlik noktalarının yoğun olduğu gözlendi. Bazı yolcuların

elektronik ortamda bilet işlemlerini yaptırması kontuarlardaki yoğunluğu azalttı.

İÇ HATLAR YOLCULARI

Tatil için Antalya'ya giden Nuran Yücel, "Beş kişi gidiyoruz. Bayram önce yoğunluk olur diye 3 saat önceden geldik. Daha önce bir saat önce geliyordum. İlgililerin uyarıları da yararlı oldu" dedi. Kızı ile beraber Dalaman'a seyahat eden İlgen Manizade ise, " Bayramı birleştiriyoruz. Bir haftalığına gidiyoruz. Tam iki saat önce havalimanı'na geldik" dedi.

DIŞ HATLAR YOLCULARI

Dış hatlardan seyahat eden İlkin Duyar da, "Paris'e Disneyland'a kızımızı götürüyoruz.5 gün kalacağız. Uçuşumuz saat 10.00'da. Biz saat 06.30'da geldik" diye konuştu.  Görkem Hancı ise," Estonya'ya Talinn'e seyahat ediyorum. Tatilimi daha önce planlamıştım. Cuma günü olduğu için, bu gün biraz daha rahat. Uçuşum saat 08.15'te. 2 saat önceden geldim" dedi.

YOLCU HİZMETLERİNDE  SORUN YOK

Bu arada uçaklara yer hizmeti veren Turkish Ground Services(TGS) Koordinasyon şefi Atilla Çengel ise yolculara uyarıda bulundu.

Çengel, "Yoğun bayram öncesi yolcularımıza ilk olarak önerilerimiz havalimanı girişlerinde yaşanan araç trafiği güvenlik kontrolleri ve check-in bankolarında beklemeler nedeniyle kendilerini iç hatlarda uçuşlarından en az 2 saat, dış hatlarda ise 3 saat önceden Havalimanı'nda bulunmalarını istiyoruz. Öncelikle yolcularımızın güvenlik geçişlerinde kemer, cüzdan, saat ve benzeri ceket gibi materyallerin daha öncesinden hazırlanması ve güvenlikten hızlı geçmelerini daha sonrasında  Check-in kontuarlarına müracaat ederek kabin ve biniş kartlarını almaları gerekmektedir. Bagajsız yolcularımız kioks check-in alanında  işlem yaparak direk olarak güvenlik noktasına gidebilir. Bu da yolcularımıza zaman kazandırmaktadır. İç hatlarda 45 dakika, dış hatlarda ise 1 saat önce check-in işlemine kapandığı için yolcularımızın bu süreyi göze almaları gerekir. Daha sonra gelen yolcular seferlere kabul edilmemektedir" dedi.

THY'DEN YOLCULARINA UYARI

Türk Hava Yolları (THY), Basın Müşavirliği bir açıklama yaparak Ramazan Bayramı nedeniyle oluşabilecek yoğunluk için yolcularını uyardı. THY iç hatlarda en az 2 saat, dış hatlarda da en az 3 saat önce Havalimanları'nda olmalarını istedi.

EK SEFERLER

Bayram için hava yolu şirketleri toplam 228 ek seferler koydu. Bunlar, Pegasus Hava Yolları  116, THY 83,  Onurair 20,  Atlasglobal Hava Yolları ise 9 ek sefer koydu.Tatilcilerin yurtiçinde tercih ettiği şehirler Antalya, Bodrum,Trabzon,İzmir,Gaziantep,Adana,Dalaman yurt dışında tercih edilen şehirler ise Ercan, Bahreyn, Dobrovnik, Saraybosna, Roma,Paris.

Görüntü Dökümü

------------------

-İç hat panosundan görüntü

-İç hat yolcusundan check-in işlemi görüntüsü

-İç hatlarda yolculardan görüntü

-Atilla ÇENGEL yer hiz. Koordinasyon şefi röp

-Yolcuların self kiosktan check-in görüntüsü

-İç hatalar kontuarındaki yolculardan görüntü

-Nuran Yücel röp.

-İlgen Manizade röp

-Dış hat boarddan görüntü

-Dış hat yolcu check-in görüntüsü

-Pasaportta yolcu görüntüsü

-İlkin Duyar röp.

-Görkem Hancı röp.

-Genel ve detay görüntü

23.06.2017 - 09.10 Haber Kodu : 170623020

==========================

3- ETEK GİYDİRİP DÖVE DÖVE SOKAKTA DOLAŞTIRDILAR

Haber: İstanbul DHA

Alibeyköy'de sokakta uyuşturucu sattığı öne sürülen bir kişi, mahalledeki bir grup tarafından yakalandı. Etek giydirilen şüpheli, dövüle dövüle sokakta dolaştırıldı.

Olay önceki gün meydana geldi. İddiaya göre Alibeyköy'de sokakta uyuşturucu satan bir kişi, mahalledeki bir grup tarafından yakalandı. Polise haber vermelerine rağmen ilgilenilmediğini öne süren grup, 'torbacı' olduğunu öne sürdükleri kişiye etek giydirdi. 30 yaşlarındaki şüpheli, 5-6 kişilik grup tarafından sokakta dövüle dövüle dolaştırıldı. Grup üyeleri o anları da cep telefonuyla kaydetti.

Görüntü Dökümü:

----------

-Etek giydirilen kişinin sokakta dolaştırılması

-Dövülmesi

23.06.2017 -  10.49 Haber Kodu : 170623039_

=========================

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

4-  "MARTI PROJESİ"NDE KAZIK ÇAKMA İŞLEMLERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ TAMAMLANDI

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

Kabataş'ta başlanan, kanatları açık bir martı şeklinde tasarlandığı için kamuoyunda "Martı Projesi" olarak da bilinen, "Kabataş Transfer Merkezi Projesi"nde denize doğru uzanacak iskeleler için kazık çakma işlemlerinin büyük bölümü tamamlandı.  Önümüzdeki günlerde beton kazıklar üzerine iskelelerin yapımına başlanacak. Bugünlerde İstanbul Boğazında hakim olan turkuaz rengi ise,  bu bölgede yürütülen çalışmalar nedeniyle yer yer çamurlu suyla karışmış durumda gözüküyor.

DENİZE YÜZLERCE KAZIK ÇAKILDI

Bölgeye havadan bakıldığında denize doğru uzanan iskelelerin artık şekillendiği görülüyor. Projede alanın sağ ve sol tarafında kalan açığa doğru uzanan iskele yapımında kullanılacak kazıkların denize çakılma işlemi büyük ölçüde tamamlandı. Bölgede kazık çakma işleminin bütünüyla son ermesinin ardından iskelelerin üst bölümlerinin yapımına geçileceği öğrenildi.   İskelelerin yüksekliği şehrin siluetini bozmaması için 9,5 metreyi geçmeyecek.

Bu arada kıyıdada  kazıklar üzerinde inşa edilen yaklaşık 20 metre eninde, yaklaşık 600 metre uzunluğunda  bir alanda  yürüme yolu ve sosyal alanlar yapımı çalışması da sürüyor. Bu bölgede İstanbul Boğazı'nın turkuaz rengi ise çalışmalar nedeniyle yer yer  çamurlu suyla karışmış durumda gözüküyor.

PROJEDE NELER VAR

Projede deniz otobüsü, vapur ve deniz otobüsü iskeleleri yenilenecek. İnşaat nedeniyle Kabataş 1,5 yıl daha deniz trafiğine kapalı kalacak. Proje kapsamında yaklaşık 90 bin metrekarelik alanın yeniden düzenlenmesi bekleniyor. Projede otomobillerin geçtiği yol, yer altına alınıp tüm entegrasyon bu alanda sağlanacak. Proje ile Kabataş İskelesi, Kabataş-Taksim füniküler hattı ve yapımına başlanan Mahmutbey-Kabataş metro hattı entegre olacak. Projeye göre, bölgede büyük eksiklik meydan ihtiyacı karşılanıp 10 bin metrekarelik bir meydan oluşturulacak. Altta ve üstte geçiş alanlarında ihtiyaçlarını karşılayacak, büfe, pastane, gazete bayii gibi üniteler yapılması planlanıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Projenin havadan görüntüleri

23.06.2017 - 11.09 Haber Kodu : 170623042_

=========================

5- ACI HABER GELDİ.. HASAN DEMİR'İN CENAZESİ AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHA

Çengelköy'de, arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için girdiği denizde akıntıya kapılarak kaybolan ve cesedi 3 gün sonra bulunan 15 yaşındaki Muhammet Hasan Demir'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

3 gün sonra cesedi bulunan Muhammet Hasan Demir'in cenazesi otopsi raporu için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. Burada işlemleri tamamlanan Demir'in cenazesi yakınlarına teslim edildi.

"ÇOCUKLAR İSTEDİKLERİ GİBİ DENİZE GİRİYORLAR"

Bu arada, kurum önünde açıklama yapan Muhammet Hasan Demir'in kuzeni Eren Karadeniz, olayda ihmal olduğunu öne sürdü. Kuzeni Hasan Demir'in denize girdiği bölgede hiçbir uyarı levhası olmadığını belirten Karadeniz, "Çocuklar istedikleri gibi denize giriyorlar. Uyarı olması gerekiyor ki, başka acılar yaşanmasın. İnsanların böyle kayıplar vermemesi için yetkililerin burada çaba harcaması lazım" diye konuştu.  Hasan Demir'in cenazesi Çengelköy'deki Birlik Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından, defnedilmek üzere Çengelköy Mezarlığı'na götürülecek.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Adli Tıp Kurumu'ndan detay görüntü

-Hasan Demir'in kuzeni ile röportaj

-Cenazenin araçla kurumdan çıkarılması

-Detaylar

-Muhammet Hasan Demir'in fotoğrafı

23.06.2017 - 10.58 Haber Kodu : 170623041_

====================

6- İŞTE KIZILAY EKİPLERİNİN YENİ KIYAFETİ

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA - İstanbul

Kızılay ekiplerinin giydikleri kıyafetler değişti. Yeni kıyafetler nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan ve terletmeyen kumaştan yapıldı. Kıyafetlerin tasarımcısı Hakan Akkaya bu özellikleri dünyada ilk kez bir araya kendilerinin getirdiğini ve bunun ilk olduğunu söyledi. Yeni kıyafetlerin tanıtım törenine ünlü isimler de destek verdi. Çırağan Sarayı'ndaki tanıtımda ünlü şarkıcı Alişan ve TV sunucusu Esra Erol, dizi ve sinema oyuncuları Ekin Türkmen ve Barış Murat Yağcı, yeni Kızılay kıyafetleriyle poz verdi.

AKKAYA TASARLADI

Kızılay'ın yeni kıyafetleri İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)'nin tasarım ve kumaş desteğiyle hayata geçirildi. Türk Kızılayı görevlilerinin yardım faaliyetlerinde giydiği kurumsal kıyafetleri de  İTHİB'in Moda Danışmanı dünyaca ünlü Modacı Hakan Akkaya tarafından tasarladı.

KIZILAY GURUR KAYNAĞIMIZ

İTHİB ve Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, " Sadece ülkemizde değil tüm dünyada insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olan gurur kaynağımız Türk Kızılay'ına, bizler de Türk tekstilcileri olarak elimizden gelen katkıyı sunmak istedik. Dünyanın dört bir yanına Türk yardımseverliğini taşıyan Türk Kızılay'ı çalışanlarının kutsal görevlerini yerine getirirken hareket kabiliyetini kolaylaştırmayı ve keyifli hale getirmeyi hedefledik" dedi.

KIZILAY BAŞKANI TEŞEKKÜR ETTİ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da "Üzerimizde taşıyacağımız bu giysilerimiz gerçekten biz o insanlara hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Değerli çözüm ortaklarımız da hayatı bize kolaylaştırmaya çalışıyorlar. Çalışma şartlarımıza daha uygun, çalışanlarımızı sahada daha estetik ve daha görünür kılıyorlar" diye konuştu.

KIZILAY HEPİMİZİN

İTHİB Moda Danışmanı ve dünyaca ünlü modacı Hakan Akkaya ise "Bir türk tasarımcısı olarak dünyada değerli ve öncü bir markaya hizmet etmekten dolayı gurur duyuyorum. Kızılay hepimizin her zaman Kızılay için bir arada olmaktan çekinmeyelim" dedi.

ÜNLÜ İSİMLER DESTEK VERDİ

Kendisini bir Kızılay gönüllüsü olarak tanımlayan TV sunucusu Esra Erol da," Bugün burada olduğum için mutluyum. Kızılay hepimizin büyük bir insani yardım kurumu. Bir vatandaş olarak her daim destek veriyorum"dedi. Şarkıcı Alişan ise toplantı vesilesiyle kan bağışı konusunda erkeklerin kadınların çok önde olduğunu öğrendiğini söyleyince Esra Erol kadınlara kan verme çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından destek veren sanatçılara plaket verildi. Sanatçılar yeni kıyafetlerle basına poz verdi.

Görüntü Dökümü:

--------------

Basın toplantısından detaylar

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle'nin açıklamaları

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın açıklamaları

Hakan Akkaya'nın ve sanatçıların açıklamaları

Kıyafetlerden detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Üsküdar Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title