Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- ENİS BERBEROĞLU CENAZEYE KATILMAK İÇİN CEZAEVİNDEN ÇIKTIHaber-Kamera: Erhan TEKTEN - İstanbul DHAKayınpederinin cenazesine katılması için 1 gün izin verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Maltepe Cezaevi'nden çıktı.

1- ENİS BERBEROĞLU CENAZEYE KATILMAK İÇİN CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN -  İstanbul DHA

Kayınpederinin cenazesine katılması için 1 gün izin verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Maltepe Cezaevi'nden çıktı. Geniş güvenlik önlemleri altında cezaevinden minibüs ile çıkarılan Berberoğlu cenaze törenin yapılacağı Gaziosmanpaşa'ya götürülüyor.

Görüntü Dökümü:

----------

-Berberoğlu'nun içinde bulunduğu minibüsün çıkışı

-Önlemlerin görüntüsü

23.06.2017 - 15.56 Haber Kodu : 170623135

==========================

2- İSTANBUL'DAN KAÇIŞ (1)

İstanbul'un çıkış noklarında trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Anadolu yakasında TEM ve D-100'deki trafik Kocaeli sınırına dayanmış durumda.

Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yoğunluk göze çarpıyor.

Haber-Kamera: Özgür EREN - İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

İstanbul'da bayram trafiği yoğunluğu başladı. Öğle saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu artmaya başladı. Özellikle İstanbul'un çıkış noktalarındaki gişelerde uzun araç kuyruğu oluştu. Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yoğunluk haritasında göze çarpan noktalar.

Anadolu yakasında TEM ve D-100'deki trafik Kocaeli sınırına dayanmış durumda.  İBB'nin trafik yoğunluğu haritasında yoğunluk yüzde 48 olarak gösteriliyor. Akşam saatlerine doğru trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.

AVRASYA TÜNELİ VE 3. KÖPRÜ ÜCRETLİ

Öte yandan bu geceden itibaren kamunun işlettiği  köprü ve otoyollar 4 gün ücretsiz olacak. Özel sektörün işlettiği  Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü'nden geçişlerden ise ücret alınmaya devam edilecek.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Haliç Köprüsü girişlerinden genel ve yakın detay görüntüleri

-TEM Otoyolunda oluşan trafikten genel ve yakın detaylar

-TEM Mahmutbey bölümünden görüntüler

==========================

(ek görüntüyle)

3- HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE OTOGARDA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

Haber: Ali AKSOYER Kamera: İbrahim AKTÜRK- İSTANBUL DHA

Bayram tatili öncesi hareketliliğin yaşandığı Bayrampaşa'daki İstanbul Otogarı havadan böyle görüntülendi.  Görüntülerde otogar çıkışındaki otobüs yoğunluğu dikkat çekiyor. Gişelere kadar çok sayıda otobüsün sıralandığı görülüyor.

EK SEFERLERE RAĞMER YOĞUNLUK

Otobüs firmaları, her bayram öncesi olduğu gibi bu tatil için de yoğunluk nedeniyle ek seferler başlattı. Firma yetkilileri, ek seferlere rağmen yolcu sayısının yine de fazla olduğunu vurguladı. Bazı yolcular, gidecekleri yere bilet erkenden aldıklarını, bu nedenle otogarda sorun yaşamadıklarını söyledi. Öte yandan, otobüs şoförleri akşam saatlerine doğru trafik yoğunluğunun daha çok artacağını ve özellikle köprü güzergahlarında oluşan uzun araç kuyruğu nedeniyle sorun yaşadıklarını belirtti.

Görüntü Dökümü:

----------

-Otogarın havadan görüntüleri

///EK GÖRÜNTÜLER//////////

-Otogardan detay görüntü

-Valizlerini taşıyan yolcular

-Otobüs firmasında bilet satışı yapanlar

-Bilet satın alan yolcular

-Yolcularla röportajlar

-Peronlardaki kalabalıktan görüntüler

-Otobüs şoförleriyle röportajlar

-Otobüsün içindeki yolculardan detaylar

-Genel görüntüler

23.06.2017 - 14.18  Haber Kodu : 170623099_I

23.06.2017 -15.59  Haber Kodu : 170623137_

================================

4- TAKSİM METROSU'NDA YÜRÜYEN MERDİVENLERE KOLU SIKIŞTI

Taksim Metrosu'nda bulunan yürüyen merdivenle mermer bölüm arasında kolu sıkışan genç,  özel güvenlik görevlileri tarafından kurtarıldı. Kolundan yaralanan genç, hastaneye kaldırıldı.

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Özgür EREN İSTANBUL

Olay Taksim Metro İstasyonu yürüyen merdivenlerinde saat 14.30 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgilere göre metro istasyonu yürüyen merdivenlerinden Taksim Meydanına çıkmak isteyen Danyal Ateş'in kolu, yürüyen merdiven ile mermer bölüm arasına sıkıştırdı.Kolunu sıkıştıran genç, çevredekilerden yardım istedi. Bu sırada gencin kolunun sıkıştığını gören bir kişi yürüyen merdiveni durdurdu. Danyal Ateş'e  çevredeki yolcular ve güvenlik görevlileri yardıma koştu. Çevredeki vatandaşlar durumu  sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirildi.Kısa süreli uğraşıdan sonra güvenlik görevlileri tarafından mermer kırılarak Danyal Ateş'in kolu sıkıştığı yerden çıkarıldı. Yaralıya, sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ateş,  Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olaydan sonra metro çıkışında yürüyen bant kapatıldı. Olayı gören bir kişi, "Yürüyen merdivenlere kolunu sıkıştırdı. Bir görevli müdahale etti. Stopa bastılar sonra polis geldi. İtfaiye çağrıldı. Metro görevlisi orayı kırarak onu kurtardı"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yaralı kişiden genel ve detay görüntüler

-Yaralı kişinin kolu tutması

-Polis ekiplerinden detay görüntü

-Metro görevlilerinden detay görüntü

-Ambulansın gelişi

-Sağlık görevlilerinin metroya girişi

-Kişinin ambulansa alınıp götürülmesi

-Metro girişinden detay görüntü

-Metro yürüyen bandının kapatılması

23.06.2017 - 15.25 Haber Kodu : 170623125

==========================

(ÖZEL)

5- DOLAR DOLU EL ÇANTASINI İSKELEDE UNUTTU

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHA

Türkmenistanlı işadamı içinde 19 bin 500 dolar bulunan el çantasını Yenikapı'daki İDO iskelesinde unuttu.

OTOMOBİL ALMAK İÇİN PARASIYLA YOLA KOYULDU

İstanbul'da yaşayan Türkmenistan uyruklu işadamı 59 yaşındaki Murat Agacanof, Yalova'dan otomobil satın almak için Yenikapı'daki İDO iskelesine doğru yola çıktı. Agacanof, satın alacağı otomobil parası olan 19 bin 500 doları yanında taşıdığı el çantasına koydu.

PARALARINI GÜVENLİK KONTROL NOKTASINDA UNUTTU

İDO iskelesinde güvenlik kontrolünden geçen Agacanof, paralarının bulunduğu el çantasını X-Ray cihazının yanında unutarak Yalova feribotuna bindi. Feribot hareket ettikten bir süre sonra çantasının yanında olmadığını fark eden Murat Agacanof, hemen 155 polis imdat ihbar hattını aradı. Durumu polise bildiren işadamı, Yalova'ya gittikten sonra ilk feribotla tekrar İstanbul'a döndü.

TUTANAK KARŞILIĞI TESLİM ALDI

Bu arada, ihbarı değerlendiren İDO iskelesinde görevli ekipler, Murat Agacanof'a ait içerisinde 19 bin 500 dolar olan çantayı bularak koruma altına aldı.

"POLİSLERİN SAYESİNDE PARAMA KAVUŞTUM"

Terminale gelerek kaybettiği parayı tutanak karşılığında polisten alan Türkmenistan uyruklu işadamı, "Kalabalıkta paramı yitirdim. Paramı bulan polis arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Bizler gibi turist insanların parası bu Ramazan ayında havaya gitmedi. Polislerin sayesinde parama kavuştum. O paraya Yalova'ya araba almaya gidiyordum" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Murat Agacanof ile röportaj

-Polis ekiplerinin tutanak hazırlaması

Agacanof'un paralarını polisten teslim alması

-Paralarını sayması, çantasına koyması

-Polislerle tokalaşması

-Terminalden genel görüntü

-Detaylar

23.06.2017 - 15.04 Haber Kodu : 170623116_

==========================

6- AVM'LERDE HIRSIZLIK YAPAN ÇETE YAKALANDI

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL

İstanbul'un  çeşitli ilçelerinde son 6 ay içerisinde, AVM ler gibi kalabalık yerlerde kadınların dalgınlıklarından faydalanarak, 5-6 kişilik gruplar halinde organize hırsızlık yapan 6'sı kadın 11 kişilik çete polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin bazı olaylarda güvenlik kameralarına yakalandıkları ortaya çıktı. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

33 AYRI EYLEMDE 150 BİN LİRALIK VURGUN

Beyoğlu, Eyüp, Bahçelievler, Kağıthane ve Şişli ilçelerinde kalabalık yerlerde özellikle kadınlara yönelik yapılan hırsızlık eylemleri gerçekleştiren 6'sı kadın 11 kişilik yankesicili çetesi yakalandı. Son 6 ay içerisinde 33 ayrı eylemde bulunan çetenin yaklaşık 150 bin liralık vurgun yaptığı tespit edildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada alışveriş yapan kadınların etrafını sardıkları daha sonra karışıklık sırasında çantalarını çalarak kaçtıkları öğrenildi. Mağdur kadınların hırsızlığı ancak dakikalar sonra fark ettikleri tespit edildi.

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Şüphelilerden Nilgün G. (32) eve yapılan operasyon da camdan kaçmaya çalıştığı sırada düşerek ayağını kırdığı belirtildi. Adliyeye sevk edilirken de kendisini görüntüleyen gazetecilere küfürler savuran Nilgün G. Tekerlekli sandalye ile sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HEPSİ TUTUKLANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri gözaltına alınan, şüphelilerin yakalandıkları evlerde yaptıkları aramada 1 otomobil, 1 tüfek, 2 tabanca, 45 mermi, 15 cep telefonu ve 3 bin liralık ziynet eşyası ele geçirildi. Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince yapılan tahkikat sonucu adliyeye çıkarılan Samet T. (38), Kadir T. (49), Cemre Ş. (25), Serap P. (51), Servet A. (51), Pervin D. (25), Feriha A. (26), Songül T. (49), Turgay T. (19), Nilgün G. (32) ve Hasan U. (32) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Güvenlik kamerasına yansıyan olaylar

-Şüphelilerin adliyeye sevki

======================

7- UÇAKLARA 9 KM'DEN YAKIN YERLERDE UÇURTMA VE BALON UÇURULMASI YASAK

Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) bugün yayınladığı bir genelge ile uçuş bölgelerine 9 kilometreden  daha yakın bölgelerde uçurtma ve balon uçurulması ile havai fişek gösterisi yapılmasını yasakladı.

SHGM tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan genelgede şöyle denildi:

"Havaalanlarının, heliportların ve hava araçlarının diğer iniş kalkış alanlarının yakın çevresinde izinsiz olarak uçurtma ve  balon uçurulması ile  havai fişek/lazer gösterileri gibi uçuş emniyetini olumsuz etkileyen olaylara ilişkin yayımlanan genelge 22 Haziran  2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir.Havaalanları ve heliportların yanısıra suya iniş/kalkış alanları ve SHGM tarafından yetkilendirilen iniş şehitlerini de kapsayan genelge ile,  sözkonusu izinsiz uçuşların 9 km mesafeden daha yakın sahalarda yapılması yasaklanmıştır. Lazer ve havai fişek gösterileri konusunda ise lazer ışınından arındırılmış uçuş bölgesi ve hava sahası kısıtlamaları kapsamında düzenleme yapılmıştır. Uçuş emniyeti olumsuz etkileyen bu tür faaliyetlerde bulunan ve kurallara riayet etmeyen işletme ve şahıslar hakkında idari işlem gerçekleştirilecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Maltepe Taksim Politika Güncel Haberler

title