Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 5

1- ENİS BERBEROĞLU'DAN AÇIKLAMA (1)

"BENİM GİBİLER İÇİN ADALET UĞRUNA YOLLARA DÜŞENLERE MİNNETTARIM"

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Güven USTA - İstanbul DHA

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, kayınpederi Murat Aydın'ın cenazesine katıldı. Cezaevinden özel izinle  çıkan Berberoğlu, Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Camii'nde getirildi. Berberoğlu için geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami avlusunda kısa bir açıklama yapan Berberoğlu," Bakanlıkların çok hızlı çalışması sayesinde, ailemin acısını paylaşmak üzere, cenazeye yetiştim. Çok üzgünüm. Murat Aydın, köy enstitüsü mezunu. Yıllarca öğretmenlik yapmış bir aydınlık savaşçısıydı. Kendisi bana Oya'yı hediye etti. Ben de ona bir torun vererek bir ölçüde karşılığını verdim. Durumum malum. Burası bir cenaze. Buna uygun davranmamız gerekiyor. Siyaset konuşmak istemiyorum. Sadece, benim gibiler için adalet uğruna yollara düşenlere çok minnettarım, çok teşekkür ederim" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------

Berberoğlu'nun açıklaması

Camii gelişinden genel ve detay görüntüler

===========================================

2- ENİS BERBEROĞLU CENAZE İÇİN CAMİDE (1)

Haber-Kamera: Özgür ALTUNCU - Erhan TEKTEN -  Güven USTA - İstanbul DHA

Kayınpederinin cenazesine katılması için 1 gün izin verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, camiye geldi.

Geniş güvenlik önlemleri altında Küçükköy Merkez Camii'ne getirilen Berberoğlu'nu eşi Oya Berberoğlu karşıladı. Enis Berberoğlu, babasını kaybeden eşi Oya Berberoğlu'na sarıldı. Cenazeye çok sayıda CHP milletvekili de katılıyor.

Görüntü Dökümü:

----------

-Berberoğlu'nun içinde bulunduğu minibüsün gelişi

-Berberoğlu'nun inişi

-Eşine sarılması

-Detaylar

================================

( Çamlıca gişelerden görüntüyle)

3-  İSTANBUL'DAN KAÇIŞ (2)

İstanbul'un çıkış noklarında trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Anadolu yakasında TEM ve D-100'deki trafik Kocaeli sınırına dayanmış durumda.

Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yoğunluk göze çarpıyor.

Haber-Kamera: Özgür EREN - İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

İstanbul'da bayram trafiği yoğunluğu başladı. Öğle saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu artmaya başladı. Özellikle İstanbul'un çıkış noktalarındaki gişelerde uzun araç kuyruğu oluştu. Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yoğunluk haritasında göze çarpan noktalar.

Anadolu yakasında TEM ve D-100'deki trafik Kocaeli sınırına dayanmış durumda.  İBB'nin trafik yoğunluğu haritasında yoğunluk yüzde 48 olarak gösteriliyor. Akşam saatlerine doğru trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.

AVRASYA TÜNELİ VE 3. KÖPRÜ ÜCRETLİ

Öte yandan bu geceden itibaren kamunun işlettiği  köprü ve otoyollar 4 gün ücretsiz olacak. Özel sektörün işlettiği  Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü'nden geçişlerden ise ücret alınmaya devam edilecek.

Görüntü Dökümü

---------------------

EK GÖRÜNTÜLER

-Çamlıca gişelerindeki yoğunluk

-Sürücüler ile röp.

-Denetim yapan polisler

-Muhabir anonsu

-Trafik yoğunluğu

GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER

-Haliç Köprüsü girişlerinden genel ve yakın detay görüntüleri

-TEM Otoyolunda oluşan trafikten genel ve yakın detaylar

-TEM Mahmutbey bölümünden görüntüler

==============================

4- HAVADAN GÖRÜNTÜYLE FSM'DEKİ TRAFİK

Haber-Kamera: Ali AKSOYER - İSTANBUL DHA

İstanbul'da bayram tatili trafiği yaşanıyor. Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsündeki trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

Görüntü Dökümü;

---------

-Havadan görüntülerle FSM trafiği

===============================

5- FETÖ'NÜN MEDYA YAPILANMASI DAVASINDA TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Hayati KILIÇ -İstanbul DHA

Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin ve Emre Uslu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanıklı FETÖ'nün medya yapılanması davasının beşinci duruşmasında sanık avukatlarının talepleri alındı.  Tüm sanıkların tahliye talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanan beşinci duruşmaya tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak ve  Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek getirildi. Tutuklu sanık Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Şükrü Tuğrul Özşangül duruşmaya SEGBİS ile katıldı.Tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman duruşmada hazır bulundu. Firari sanıklar Abdulkerim Balcı, Mehmet Kamış, Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Osman Özsoy, Şemseddin Efe, Tuncay Opçin, Ali Çolak, Bülent Keneş ve Faruk Kardıç ise duruşmaya gelmedi.  Sanık avukatları yaptığı savunma sonunda müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler.  Sanıkların  tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

============================

6- ATATÜRK HAVALİMANI'NDA UYUŞTURUCU HAP OPERASYONU

Suudi Arabistan'a kargoyla gönderilen kaporta parçalarının içine gizlenmiş 200 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

İstanbul DHA

Atatürk Havalimanında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 200 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli malzemeler içerisine zulalanan uyuşturucunun kargoyla Suudi Arabistan'a gönderildiğini tespit etti.Ekipler, 22 Haziran'da Atatürk Havalimanında düzenledikleri operasyonda, 6 plastik kamyon kaportası

içerisine yerleştirilmiş 200 bin 'Captagon' adı verilen uyuşturucu hap ele geçirdi. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------

-Uyuşturucu hapların bulunması

===============================

7- OPERASYONDA ÖLDÜRÜLEN İNANÇ ÖZKESKİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SUÇ DUYURUSU

Haber; Yüksel KOÇ/İSTANBUL,

Kadıköy'de  13 Haziran tarihinde polis tarafından ailesi ile yaşadığı eve yapılan operasyon sırasında öldürülen İnanç Özkeskin'in annesi Güneş Ayşe Özkeskin  operasyonu yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukatları ile birlikte bugün İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na gelen Güneş Ayşe Özkeskin adına avukatları Günay Dağ, Ebru Timtik ve Barkın Timtik tarafından savcılığa suç duyurusu dilekçesin verildi. Dilekçede İnanç Özkeskin'in annesi babası ile birlikte yaşadığı eve polis tarafından 13 Haziran gecesi 00.30 sıralarında operasyon yapıldığı, bu operasyon sırasında İnanç Özkeskin'in öldüğü belirtildi. Dilekçede koçbaşı ile kapıyı kırarak eve giren polislerin doğrudan İnanç Özkeskin'e yöneldiği, bu sırada şikayetçinin üç el silah sesi duyduğu, yapılan bu 3 el silah atışından çıkan kurşunların İnanç Özkeskin'in vücudundan çıktığı belirtildi.

İnanç Özkeskin'in ölümü ile sonuçlanan operasyon sırasında evde herhangi bir çatışma çıkmadığı öne sürülen suç duyurusu dilekçesinde, İnanç Özkeskin'e yönelik olarak polis tarafından teslim ol çağrısının da yapılmadığı savunuldu. Polisin doğrudan öldürme kastı ile hareket ettiği iddia edilen dilekçede, açık kimlikleri bilinmeyen polislerin tespit edilerek haklarında, "Kasten öldürme", "Kasten yaralama" ve "Mala zarar verme" suçlarından soruşturma başlatılması istendi. Dilekçede ayrıca tespit edilecek olan polislerin tutuklanması da talep edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enis Berberoğlu Mahmutbey Çamlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
title