Haberler

Dha Yurt Bülteni-18

HAVUZDA FACİA: AKIMA KAPILAN 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ (3)

HAVUZUN ETRAFINDA KABLOLAR TESPİT EDİLDİ

Jandarma, elektrik akımına kapılan 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuzda incelemelerde bulunurken, tadilat çalışmalarının yapıldığı havuz alanında her yerde kablolar görüldü. İlk belirlemelere göre çevredeki kablolardan birinin suyla temas etmesi sonucu facianın yaşandığı tahmin edildi. Yaşamını yitiren Mert Kalıç'ın işletmeciliğini dayısının yaptığı havuza arkadaşlarıyla birlikte yüzmeye geldiği, Gökay Yıldırım'ın elektrik akımına kapılmasının ardından arkadaşlarının ve havuz işleten Mehmet Kaya ve oğlu Kadir Kaya'nın suya atladıkları ve akıma kapıldıkları belirlendi. Jandarmaya ifade veren Zafer Kerim ise ayağını havuza soktuğunda elektrik akımına kapılınca kendini geri çektiğini hemen şartelleri kapattığını söyledi. Bu arada 5 kişinin ölümünün ardından vatandaşlar Akyazı Devlet Hastanesi'nin önüne akın etti. Yakınlarını kaybedenler fenalık geçirirken, büyük üzüntü yaşandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya),

===========================================

ERDOĞAN: RABİA'YI KILIÇDAROĞLU VE KANDİL'İN ATIKLARI BİLMEZ / EK

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AKÇAKALE'DE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ceylanpınar'ın ardından Suriye'nin terör örgütü PYD denetimindeki bir başka kenti olan Telabyad ile komşu olan Akçakale'ye geçti. Helikopter ile ilçeye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akçakale Kaymakamlığı önündeki alanda toplanan 5 bin kişilik kalabalığa otobüs üzerinden hitap etti.

Referandumda Akçakale'nin, yüzde 95.25 'evet' oyu ile Türkiye'de en yüksek oyun çıktığı üçüncü ilçe olduğunu hatırlatarak vatandaşlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16 Nisan referandumunda ortaya koyduğunuz yüksek performansla Türkiye'nin üçüncü ilçesi olarak bize verdiğiniz destekten dolayı sizleri tebrik ediyorum. Akçakale yüzde 95'in üzerinde 'evet' demek suretiyle Türkiye'de birçok şeyi evvel Allah yıktı. Siz bizi sevdiniz, biz de sizi seviyoruz" dedi. Akçakalelilere ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kucak açtığı için teşekkür eden ve terörle mücadelenin kararlılıkla süreceği mesajını veren Erdoğan şöyle konuştu: "Şunu unutmayın; bizler özellikle terörle mücadelede inşallah sizlerin bu duruşunuzla birlikte evvel Allah terörü gömeceğiz. Akçakale şu ana kadar ortaya koyduğu bu duruşuyla gerçekten tam bir ensar olma özelliğini ortaya koydu. Siz Suriyeli muhacirlere ensar oldunuz. Onlara gönlünüzü açtınız. Şu anda Akçakale'nin nüfusundan fazla burada Suriyeli muhacirlerin olduğunu biliyorum. Ama siz yılgınlık göstermediniz, 'bunlar nereden geldi' demediniz, gönlünüzü, kucağınızı açtınız ve çorbanızı paylaştınız. Onun için şahsım ve milletim adına sizlere teşekkür ediyorum. Avrupalı, batılı 3-5 bin kişiyi misafir edemezken, onlara kapısını açamazken, Türkiye 2 milyona kapısını açtı. Şu ana kadar yaptığımız harcamalar 30 milyar dolara yaklaşıyor, Avrupa verdiği sözleri tutmadı ama biz yolumuza devam ettik. Niye şuna inanıyorduk veren el alan elden hayırlıdır. Biz sizi seviyoruz. Ne Arabın Türk'e, ne Türk'ün Araba üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak Allah'a olan yakınlık iledir. Öyleyse biz bölücü olmayacağız. Arap, Kürt, Türk ayrımı yapmayacağız ve 80 milyonu kucaklayacağız. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik."

'KUZEY SURİYE'DE DEVLET KURULMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Vatanı bölmek isteyenlere her yeri dar ve mezar edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte Kandil, işte Tendürek, Cudi Gabar, Bestler Deresi buralarda mücadeleler ortada. Şehitlerimiz olmuyor mu? Oluyor ama bu mücadeleyi kararlı şekilde sürdüreceğiz" dedi. Erdoğan, konuşmasının bu bölümünde Bakara Suresi'nin 154'üncü ayetini Arapça okudu ve ardından Türkçe tercüme ederek, "Hüküm ortada; kesinlikle Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak bilemezsiniz. Onlar bizimle beraber ve şehadet makamların en yükseğidir. Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devlet yok. Paralel devlet, şu, bu asla tanımıyoruz. Terör devleti buna müsaade etmedik etmeyeceğiz ve gereği neyse yaparız. Şimdi güneyimizde Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin içindeler. Akçakale'den sesleniyorum; yanınızda kim olursa olsun, arkanızda kim olursa olsun, bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti devleti silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir. Bunu biz Amerika'ya da söyledik, diğer ülkelere de söyledik. Asla böyle bir şeye lütfen fırsat vermeyin, verirseniz oradaki mücadele farklı olur ve sizler terör devletleriyle anılırsınız. Bu konuyla ilgili mücadelemizi de sürdüreceğiz" diye konuştu. Erdoğan konuşmasının sonunda referandumdaki destek için tekrar teşekkür ettiği vatandaşlardan 2019 yılında yapılacak seçimlerde daha yüksek oranda destek istedikten sonra Harran'a gitti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: ŞANLIURFA,

===============================================

BAKAN EROĞLU; PET SHOPLAR'DA HAYVAN SATIŞI YASAKLANACAK

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayvanlara yönelik işkenceye hapis cezası getiren ve Pets shoplar'da hayvan satışlarını katalog üzerinden yapılmasını sağlayacak yeni yasalar hazırlandığını ifade ederek, "Pet shoplar'da hayvan satışı yasaklanacak. Çünkü çok kötü ortamlarda hayvanlara eziyet ediliyor. Onlara katalogdan satış imkanı sağlayacağız. Pet shop'larda hayvan sergilenmesini hoş karşılamıyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ'nin tesislerinin temel atma töreni ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla Edirne'ye geldi. Valilik bahçesinde Edirne Valisi Günay Özdemir ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Eroğlu, Vali Özdemir'i makamında ziyaret ettikten sonra basın toplantısı düzenledi. Bakanlığı tarafından Edirne'ye 14 yılda 11 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Eroğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle ücretsiz olan milli parklar ve tabiat parklarının kapsamını genişlettiklerini belirterek, "Mesire alanları, akıllı olsun işletenler, tanıtımı olur müşteri çeker. Hemen talimatları verin bayram süresince ücretsiz olsun girişler. Milli parklar, tabiat parkları, ormanın mesire alanları var 1450 adet var. Talimatı verin bayram boyunca ücretsiz. Bayramda özel sektörden bu alanlarda para alan olursa, kulağından tutup atın" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, gazetecilerin hayvanlara yönelik işkence suçuna hapis cezasının getirip, getirilmeyeceği sorusu üzerine öncelikli amaçlarının insanlara hayvan sevgisini yerleştirmek olduğunu söyledi. Eroğlu, "Bu konuda gerekli yasalar var. Belki hapis cezası yok, bir de idam yok. Burada şöyle durum var. Burada önemli olan insanlara sevgiyi yerleştirmek lazım. Bizim kültürümüzde var. Kültürümüzü yaşatırsak, her şeyi kanunla yapmak yerine insanları şuurlandırmak, hayvanlarında yaşama hakkı olduğunu anlatmak lazım. Yunus Emre'nin ifadesiyle 'biz bütün yaradılanı seviyoruz, yaradan da ötürü'. Bütün canlıları sevmemiz lazım. Bu şuuru yerleştirebilirsek zaten kimse eziyet etmez. Ama eziyet edeni yakalıyoruz. Şimdi ismini vermeyeyim hatta belediyelere bile ceza kestik. Yeni kanunda daha da sert tedbirler var. Kanun şuanda komisyonda bekliyor" dedi.

"PET SHOP'LARDA HAYVAN OLMAYACAK"

Pet shop'lardaki hayvan satışlarına da değinen  Eroğlu, hayvanlara yönelik işkenceye hapis cezası getiren ve Pets shoplar'da hayvan satışlarını katalog üzerinden yapılmasını sağlayacak yeni yasalar hazırlandığını ifade etti. Eroğlu, "Pet shop'larla ilgili yeni düzenlemede Pet shop'larda hayvan satışı yasaklanacak. Çünkü çok kötü ortamlarda hayvanlara eziyet ediliyor. Onlara katalogdan satış imkanı sağlayacağız. Bayilik gibi yani, çiftliklerde üretilen şeyleri katalogdan yada gidip orada gösterecek. Pet shoplar'da hayvan sergilenmesini hoş karşılamıyoruz" dedi. Trakya'da özellikle çevrecilerin tepkilerine neden olan taş ocaklarının sorulması üzerine konuşan Bakan Veysel Eroğlu, yeni denize belli mesafede taş ocağı açılmasına izin verilmeyeceğini kaydederek, "Taş ocaklarıyla ilgili çok iyi inceleme yaptık. Bunlar eskiden izin alanlar. Bir genelge çıkardık, bunun denize belli bir mesafede taş ocağı açılamayacağına dair yasa getirdik. Daha önce ruhsat almışlara bunu uygulamıyoruz ama yeni ruhsat vermiyoruz. Hukuki hakkı olanlar kullanacak ama yeni izin alamayacak. Mevcut olanların hakları var. Onları da kontrol edeceğiz hata olursa hemen kapatacağız" şeklinde konuştu.

YAZ AYLARINDA TÜRKİYE'NİN HAVA SICAKLIĞI NE OLACAK?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan ayında Türkiye'de yaşanan soğuk havanın yerini sıcaklara bıraktığını söyledi. Yaz aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin 1 derece üzerinde olacağını anlatan Eroğlu, "Önümüzdeki aylarda özellikle kıyı bölgelerinde mevsim ortalamalarından Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında genel olarak hava sıcaklığı mevsim normallerinin 1 derece üzerinde olacak. Ramazan'da yeterince soğuk geçti, Temmuz'dan itibaren hava ısınıyor. İç kesimlerde Afyonkarahisar'dan başlayarak, Ankara, Eskişehir ve Kayseri gibi şehirlerde Güneydoğu'nun bazı illerinde sıcaklıklar mevsim ortalamasının 1-2 derece daha yüksek olacak. Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kesimlerimde mevsim normallerinin biraz altında fazla yağış yok. Diğer yerlerde ise mevsim normalleri seviyesinde olacak" dedi. Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından beraberindeki Edirne Valisi Günay Özdemir, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Edine Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve bakanlığına bağlı genel müdürlerle birlikte şehit dedesinin de bulunduğu Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği'ni ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Bakanın Vali makam ziyareti

-Basın toplantısı salonuna gelişi

-Bakan detay

-Bakanın açıklamaları

-Salon genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=================================================

ÇANAKKALE'DE ARABALI VAPUR KAYALIKLARA ÇARPTI

ÇANAKKALE Feribot İskelesi'nden kalktıktan kısa bir süre sonra yaşanan elektrik arızası nedeniyle dümeni kilitlenen 'Lapseki' isimli arabalı vapur, yat limanı önünde bulunan kayalıklara çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, arabalı vapurda küçük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Çanakkale'den Eceabat'a gitmek üzere 17.40'ta kalkan Gestaş A.Ş'ye ait 'Lapseki' isimli arabalı vapurun, jeneratör arızası nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi sonrası dümeni kilitlendi. Çanakkale İskelesi'nden kalktıktan kısa bir süre sonra meydana gelen olayda gemi, yat limanı mendireğinin kayalıklarına çarparak durabildi. Gemide kısa süreli panik yaşandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, küçük çapta maddi hasar meydana geldi. Gemide bulunan bir yolcu olay anını, "Geminin kalkıştan kısa bir süre sonra dümen kırarak yat limanına doğru döndüğünü gördüm. O şekilde kaza gerçekleşti. Yat limanına çarpmadan önce geminin hiçbir şekilde sağa sola gitmediğini gördüm. Direk kayalıkların üstüne doğru ilerledi. Büyük bir gürültü oldu" dedi. Yürüyüş parkuruna yanaşık duran gemiden yolcular, yetkililerin gözetiminde tahliye edildi. Feribottaki araçların geminin iskeleye yanaştırılmasının ardından boşaltılıp, başka bir gemiye nakledileceği öğrenildi. Yolcuların tahliye edilişi sırasında bazı vatandaşlar kendilerine yetkililer tarafından geçmiş olsun dileklerinde bulunulmadığını ileri sürerek tepki gösterdi. Kalp hastası bir kadın yolcu iyi hissetmediğini söyleyince ambulansla kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yat Limanına çarpan gemiden genel ve detay görüntüler

Yolcuların tahliyesinden görüntüler

Geminin çarpma anının bir vatandaş tarafından cep telefonu ile çekilmesinden görüntüler

Bir vatandaşın olay anını anlatmasından görüntüler

Tepkilerden görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

================================================

ANDIRIN'DA KAZA: 8 YARALI

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde iki otomobilin çarpıştığı kazada, 2'i çocuk, 8 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.30 sıralarında Andırın-Kadir Karayolu'ndaki Hacıveliuşağı Mahallesi'nde meydana geldi. Hüseyin Karakuş ile Taner Tezer yönetimindeki plakaları öğrenilemeyen otomobiller kafa kafaya çarpıştı. Kazada, sürücüler Karakuş ve Tezer ile araçlarda bulunan Mesude Karakuş, Ümmühan Karakuş, Kürşat Tezer, Buse Tezer, Meral Tezer ve Nazım Erdoğan Tezer yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Andırın Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

Yaralının ambulanstan indirilmesi

Hastaneye taşınması

Haber İskender ZENGİN Kamera: KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 28 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Veysel Eroğlu Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title