Haberler

Dha Yurt Bülteni-21

Erdoğan: Rabia'yı Kılıçdaroğlu ve Kandil'in atıkları bilmez (3)

HARRAN'DA İFTAR YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde düzenlenen 'kardeşlik iftarı' programına katıldı. Burada Türk ve Suriyeliler ile birlikte orucunu açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra meydanda kurulan sofralardaki binlerce kişiye hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alana kurulan platformdan yaptığı konuşma, bir Suriyeli tarafından da Arapçaya tercüme edildi.

Pazar günü yapılacak bayramın Suriye ve Irak başta olmak üzere tüm coğrafyada acıları sonlandırmasını isteyen Erdoğan, Harran başta olmak üzere Şanlıurfalılara Suriyeli sığınmacılara ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Şanlıurfalıların imkanlarını paylaşıp sığınmacılara gönüllerini açtığını anlatan Erdoğan, devlet olarak kendilerinin de Suriyeliler için 30 milyar dolar harcadıklarını anlattı. Batının birkaç bin insanın hesabını yaparken Türkiye'nin 2 milyon kişiye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, batılı ülkelerin verdiği sözlerini tutmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Bütün bu süre içerisinde 2016 Temmuz'una kadar 3 milyar dolar vereceklerdi, yıl sonuna kadar 3 milyar dolar daha vereceklerdi, toplam verdikleri 725 milyon dolardır. Onlardan destek gelse de gelmese de Türkiye kardeşlerine gerekli desteği vermeye devam edecektir. Bugün Şanlıurfa 103 bini barınma merkezinde kalanı şehir merkezinde 430 bin Suriyeli misafire ev sahipliği yapıyor. Bu Şanlıurfa nüfusunun dörtte birinden fazla Suriyeli kardeşine kucak açtığı anlamına gelir. Diğer şehirlerle birlikte ülkemizde 3 milyonun üzerinde Suriyeli, Iraklı misafirimiz barınma merkezleri ve şehirlerimizde hayatlarını sürdürüyor. Sizler, duygularını yitirmiş dünyanın vicdanı oldunuz. Sizler, mazlumlarla dayanışmanızla herkese tüm dünyaya örnek oldunuz. Günümüzün ensarları olarak paylaşmak nedir, kardeşlik nedir, komşuluk hakkı neyi gerektirir, dünya alem herkese gösterdiniz. Ayrım yapmadan bundan sonra da mazlum ve mağdurlara sahip çıkmaya devam edeceğiz."

'SURİYE'NİN KAYBEDENİ İSLAM DÜNYASI OLMUŞTUR'

Suriye iç savaşının ardından yaşanan insanlık dramına dikkat çeken ve Türkiye'nin alnının akıyla çıktığı bu sınavda birçok ülkenin sınıfta kaldığını dile getiren Erdoğan şöyle konuştu: "Suriye krizi tarihe kara leke olarak yazılıyor. On yıllardır diğer ülkelere demokrasi, hukuk dersi veren batılı devletler Suriye'nin demokrasi, hak taleplerine sırtlarını döndüler. Kendi vatandaşları için en temel hak olan demokrasiyi Suriyeli kardeşlerimize lüks gördüler. Uluslararası toplum Suriye'de bir milyon insanın terör örgütleri ve kendi halkına zulüm uygulayan devletle onları destekleyenler tarafından katledilmesine seyirci kaldı. Bu süreçte Suriye'de yıkılan şehirlerin enkazı altında masum bedenlerle beraber insanlığın itibarı da kalmıştır. Suriye'nin asıl kaybedeni bunca Müslümanın alçakça katledilmesine yeterli tepkiyi veremeyen İslam dünyası olmuştur. Batının bir damla petrolü bir insanın canından daha değerli gören çarpık anlayışına alet olmak, hiçbir Müslümana yakışmaz. Biz bu çarpıklığa karşı sesimizin çıktığı, gücümüzün yettiği, elimizin ulaştığı kadar mücadele ettik, ediyoruz. Bölgedeki istikrarsızlıktan nemalananlar bizim hak, adaletten bahsetmemizden rahatsız oluyor. Ülkemize karşı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarının sebebi işte budur. DEAŞ terörüne karşı en büyük mücadeleyi veren ve bu örgüte en büyük kaybı yaşatan Türkiye'yi teröre destek vermekle itham etmenin nedeni, Suriye'deki oyunu bozuyor olmamızdır. Sadece bu iftiralarla kalmadılar, Suriye'deki ateşi ülkemize taşımaya kalktılar. Reyhanlı olayı, DEAŞ'ın intihar saldırıları, PKK eylemleri, FETÖ ihanet şebekesinin darbe girişimi, Suriyeliler ile Türkleri karşı karşıya getirme çabaları hep bu planın parçalarıdır. Türkmenlere yardım götüren MİT TIR'larının durdurulması, yine aynı kirli planın eseridir. Türkiye'ye yönelik bu aşağılık senaryoda figüranlık yapanlar şimdi hukuk önünde hesap veriyor. İnşallah Suriye'deki, Irak'taki oynanan oyunları hep birlikte, bunları tezgahlayanların başına geçireceğiz."

'EN UFAK TEHDİTTE DANIŞMAZ, GEREĞİNİ YAPARIZ'

Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus ile El Bab arasındaki bölgenin terör unsurlarından arındırıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde PYD-YPG terör örgütünün olası tehdidi halinde de gereğini yapacaklarının mesajını verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımı attık. Bölgede 2 bin kilometre karenin üzerinde alanı teröristlerden temizleyerek Suriyeli kardeşlerimize emniyet içinde yaşayabilecekleri güvenli bölgeler kurduk. Cerablus, El Rai, Dabık, Bab'ta bu imkanı hazırladık. Bu sayede yüz binden fazla Suriyeli evlerine, yurtlarına, yıllardır hasret çektiği ana vatanlarına döndüler. Bu sayı her geçen gün biraz daha da artıyor. İnşallah bundan sonra da Suriye'de barış ve huzur gelmesi için, ülkenin toprak bütünlüğünün muhafazası için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Suriye'de devam eden bu olumsuz gelişmelerin, yarın bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturması, böyle bir vakayla karşı karşıya kalırsak, bütün dünya şunu bilsin, bizler Fırat Kalkanı ile ne yaptıysak, aynını orada yapacağız. Ne yazık ki stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle beraber hareket ediyorlar. Biz kendilerine; 'gelin DEAŞ terör örgütüne karşı bu işi beraber yapalım' dedik. 9 koalisyon ülkesiyle beraber, biz DEAŞ denilen bu terör örgütünü halledemez miyiz? Bu PYD, YPG bunlar terör örgütüdür. Ne yazık ki burada ısrarlı oldular. Biz de kendilerine şunu söyledik; yarın bir gün ülkemiz için en ufak tehdit oluşturmaları halinde biz kimseye danışmaz, gereğini yaparız. Bugüne kadar her şeyde uluslararası hukuka dikkat ettik; Gaziantep'te 53 kardeşimizi şehit ettiler, artık sabredemeyiz dedik ve Cerablus'a girdik. Arkadan Rai'ye girdik, arkadan Dabık'a girdik, arkadan El Bab'a girdik. Şu anda 2 bin kilometre kareyi aşkın alan kontrolümüzdedir. Şimdi oraya gerçek sahipleri döndü, dönüyorlar. Gelin Münbiç'te de bunu yapalım dedik. Oyalama yapıyorlar. Rakka'da beraber yapalım dedik, terör örgütü YPG ile hareket etmeye karar verdiler. Siz bilirsiniz dedik. Şimdi yürüyorlar, bakalım ne yapacaklar." Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK ile mücadelenin de aralıksız süreceğini belirterek, "Bu vatanı böldürmeyiz. Tendürek, Cudi, Gabar, Bestler Deresi neresi olursa olsun, nerede çukurcular varsa çukura gömülürler. Nerede hendekçiler varsa, hendeğe gömülürler. Harran, Akçakale, Ceylanpınar böyle ayakta durdukça, Türkiye böyle ayakta durdukça önümüze kimse geçemeyecektir."

YOLLAR YÜRÜMEKLE AŞILMAZ

Erdoğan konuşmasının son bölümünde ise isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nden başka asla bir devletimiz olamaz. Devlet içinde devlet olamaz. Birileri ülkemizi bölmek isteyenlerle beraber yollarda yürümek isteyebilirler. Varsın yürüsünler, yollar yürümekle aşılmıyor. Biz de diyoruz ki; ülkenin birlik beraberliğini bozmayın, dayanışmamıza gölge düşürmeyin. Yürümekle bir yere varamayacaksınız, aslolan bu milletin gönlüne yürümektir. Biz bu milleti seviyoruz" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

HABER:  Hasan KIRMIZITAŞ- Ali LEYLAK- Hadi KURT- Şafak SAĞ- Ömer PINAR- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA,

=================================================

Bakan Eroğlu: Pet shop'larda hayvan satışı yasaklanacak /EK

TESİSLERİN TEMELİNİ ATTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Askeri şehitlik ve Ak Parti Edirne teşkilatını ziyaretinin ardından Edirne Valiliği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Selimiye Meydanı'ndaki iftar öncesinde bazı masaları gezen Bakan Eroğlu, vatandaşlarla sohbet etti. Edirne'de yapılacak olan 18 tesisin temel atma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, tesislerin 199 milyon lira mal olduğunu söyledi.

Edirne'ye son 14 yılda 11 milyar liralık yatırım yapıldığını aktaran Bakan Eroğlu, "Bugün 18 tesisin temelini atacağız. Peki bu yapılanlarla ne olacak 183 bin 500 dekar arazi sulanacak. Bu müthiş bir rakam. Aynı zamanda 6 milyon metreküp su depolayacağız. Üç yerleşim yeri taşkınlardan korunacak. 1 milyon fidan üretilecek, 40 aileye ORKÖY desteği verilecek. Gerçekten muhteşem bir çalışma" şeklinde konuştu.

CHP'Lİ BAŞKANDAN OY İSTEDİ

Bakan Eroğlu, konuşması sırasında protokol masasında yer alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a dönerek, "Belediye Başkanım ne istersen yapıyoruz, dere istersen dere, köprü istersen dere, inşallah önümüzdeki sene seçimlerde Ak Parti'ye oy verirsin" dedi. Bunun üzerine Recep Gürkan'ın gülümsediğini fark eden Bakan Eroğlu, "Nasrettin hocanın dediği gibi peşin parayı görünce nasıl gülüyor? Neticede 127 tane dere ıslahıyla, Edirne'de tüm dereleri ıslah ediyoruz" dedi. Konuşmasının ardından beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte iftar yapan Bakan Eroğlu ORKÖY kapsamında orman köylülerine sertifikaları dağıtıldı. Bakan Eroğlu, akşam namazını Eski Cami'de kıldıktan sonra kentten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------------

-Bakanın şehitlik e parti ziyareti

-Selimiye Meydanı'na gelmesi

-Vatandaşları selamlaması

-Bakan detay

-Bakanın konuşması

-İftar masaları

-Yemeğe katılanlar

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,

================================================

Bakan Soylu: Bu coğrafyayı birbirine kırdırtmaya çalışıyorlar

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, bu coğrafyada güçlü olmak zorunda olduğumuzu belirtip, "Bu coğrafyaya silahlarını gönderenler, kendi adamlarını gönderip bu coğrafyayla yüzleşemiyorlar. Bu coğrafyayı kırmaya, birbirine kırdırtmaya çalışıyorlar" dedi.

Akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit aileleri ve gazilerle bir otelde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. İftara Vali Yücel Yavuz, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta ve Ayşe Sula Köseoğlu, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ile binin üzerinde şehit ailesi ve gazi katıldı. Programda, şehit aileleri ve gazilere gül ve Kuran hediye edildi.

EVLATLARIMIZ BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYOR

Yemeğin ardından konuşan Bakan Soylu, savunulması zor bir coğrafyada yaşadığımızı belirterek, "Her türlü musibetin başa bela edilmek istendiği yerdeyiz. O kadar bereketli ve o kadar güzel de bir coğrafyadayız. Bunu da biliyoruz. Şimdi gelirken biz burada oruçlarımızı açıyoruz ama bizim evlatlarımız Siirt'te Pervari'de 5 teröristi etkisiz hale getirdiklerini bana söylediler. Özellikle burada bulunan ailelerin kendi duyguları içerisinde yarına rahat adım atabilmelerini temin edebilmek için evlatlarımız büyük bir mücadele veriyorlarö dedi.

'EZİLİYORUM, NOKTA OLUYORUM'

Hayatının en zor anının şehit ailelerine taziye haberi verme anı olduğunu dile getiren Bakan Soylu, "Bu memleket özgürlüğü, bağımsızlığı, hürriyeti için, bu memleket dünyada söyleyeceği sözün hüküm olabilmesi için, her bedeli bu topraklarda ödemiş ve her bedeli ödemeye hazır bir memleket, aziz bir millet ve asil bir millettir. Bir İçişleri Bakanı olarak söylüyorum; hayatımda en çok zorlandığım anlar, bir şehit babası ve annesi ile telefonda, yüz yüze ya da o şahadet gerçekleştikten sonra telefonda ona taziye yapma anıdır. Eziliyorum, nokta oluyorum o büyük anlayış karşısında. Onların söyledikleri her söz beni kişisel olarak nokta haline getiriyor" diye konuştu.

'GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ'

Türk milletinin büyük ve asil bir millet olduğunu kaydeden Bakan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz büyük ve asil bir milletiniz bu asaletimizi her noktada gösteriyoruz. Teşrifleriniz için minnettarız. Birileri gibi kötülükler için değil, insanlık ve iyilik için dua ettik. Bir Ramazan ayı boyunca ellerimizi semaya açtık, hep birlikte dua ettik. 'Allah'ım terör örgütlerine ve musibetlere fırsat verme' diye dua ettik.  Elbette ki yapacak çok daha işimiz var. Öncelikle birliğimizi, beraberliğimizi ve umudumuzu hep birlikte kucaklamalıyız. Bu coğrafyaya silahlarını gönderenler, kendi adamlarını gönderip bu coğrafyayla yüzleşemiyorlar. Bu coğrafyayı kırmaya birbirine kırdırtmaya çalışıyorlar. İran'ı, Suriyesi'ni, Mısır'ını, Yemen'ini nihayetinde Katar'ını kimsenin nefes almasını istemiyorlar. Biz onun için güçlü olmak zorundayız. Kimsenin bizim coğrafyamızda bize karşı ve bu saydığım unsurların tamamına karşı bir hikaye çizmesini istemiyoruz. Onun için güçlü ve kuvvetli olmak zorundayız. Çok isteğimiz var. Bu musibetlerden ülkemizi kurtarmak istiyoruz. Bu belalardan bu ülkemizi kurtarmak istiyoruz. Biz bütün terör örgütlerini bizden sonrakiler görmesin diye güçlü ve zengin bir Türkiye mirası bırakmak istiyoruz. İstediğimiz odur, başka bir şey değildir. İstenilen size, şehitlerimize, gazilerimize layık olmaktır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-İftar yemeği genel görüntüler

-Bakan Soylu konuşma

-Detaylar

HABER: Fatih TURAN  KAMERA: Selçuk BAŞAR/ TRABZON,

================================================

Kılıçdaroğlu: Enis Berberoğlu'nun avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak (4)

KILIÇDAROĞLU  KÖY KONAĞINDA  İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşünün 9. gününde, geceyi geçireceği Bolu'nun Afşar Köyü, Gidiriş Mahallesi Köy Konağında vatandaşların daveti üzerine iftar yemeğine katıldı. Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da eşlik etti. Afşar köyü sakinleriyle bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, iftarın ardından dinlenmek üzere  kamp alanındaki karavanına geçti.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Kılıçdaroğlu'nn karşılanması

-vatandaşlarla iftar yapması

-genel ve detay

Haber: BOLU,

==================================================

Tunceli-Pülümür karayolu TIR ve kamyonların geçişine kapatıldı

TUNCELİ'de son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Pülümür karayolunda kamyon ve TIR'ların geçişi bu gece saat: 00: 01 itibariyle kapatıldı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için Tunceli-Pülümür karayolunda TIR ve kamyonların ulaşamına bu gece saat: 00: 01 itibariyle ulaşıma kapanacağı belirtilerek, açıklamada şöyle denildi: "Valiliğimizce, ilimizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, son zamanlarda artan terör olaylarının önlenebilmesi, ilimiz genelinde tesis edilmiş huzur ve güven ortamının korunması, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması amacıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmaktadır. Bu kapsamda, Tunceli-Pülümür karayolu  TIR ve kamyonların geçişine 24 Haziran 2017 günü saat 00.01'den itibaren iki yönlü olarak kapatılmıştır. Ayrıca Tunceli-Pülümür karayolu  TIR ve kamyonlar hariç diğer tüm araçların, (Otomobil, kamyonet, ticari otomobil vs.) geçişine her iki yönlü olarak açıktır. Vatandaşlarımızın ikinci bir açıklamaya kadar alternatif yol güzergahlarını kullanmaları önemle duyurulur."

Haber: TUNCELİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa Harran Politika Güncel Haberler

title