Haberler

Dha Yurt Bülteni-22

Başbakan Yıldırım: Pkk'nın mağaralarını birer birer başlarına geçiriyoruz

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, terörle mücadeleye dikkat çekerek, " Pkk'nın sığınakları haline gelen mağaraları birer birer başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi desteği aldıkları uyuşturucu trafiğine de art arta darbe indiriyoruz. Mücadele artık sonuç verecek. Türkiye terörden kurtulacak" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İzmir Valiliği, şehit aileleri ile gaziler içini iftar verdi. Başbakan Binali Yıldırım da, şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Başbakan Binali Yıldırım'ın masasında, hemen yanında ise Tunceli'de düşen helikopterde şehit olan pilot komiser Abdullah Ortanca'nın babası Recep Ortanca ile annesi Sadet Ortanca, diğer yanında da, El Bab operasyonunda şehit olan astsubay Furkan Yavaş'ın babası Sırrı Yavaş ile annesi Zeynep Yavaş oturdu. Masada ayrıca Cizre'de PKK saldırısında gazi olan Yener Sanmaz, eşi Şükran Hiçsanmaz, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, eşi Dilek Didem Ayyıldız ile şehit ve gazi derneklerinin yöneticileri de yeraldı. Kuran tilavetinin ardından ezanın okunmasıyla birlikte iftar yapıldı. İftardan sonra İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuştu.

'GECE GÜNDAZ ÇALIŞIYORUZ'

Son olarak kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, "Siz şehit aileleri, sabrında metanetinde en büyüğünü yaşıyorsunuz. Sizler, bize aziz şehitlerimizin yadigarısınızö dedi. Türkiye'yi terörden arındırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Tabi şehitlerimiz oluyor, milletçe canımız da yanıyor. Şehitlerimize Allahtan bir kez daha minnet duyurum. Bağımsızlığı bütünlüğü için hayatını seve seve veren askeri, polisi, korucuyu bütün güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Şehit aileleri, sizin derdinizde dertlenmek her zamana yanınızda olmak birinci görevimiz. Ateş düştüğü yeri yakar ama, bilin ki sizin evinize düşen ateş, Türkiye'de her eve de düşmüştür" dedi. İzmir Marşı'nın, "İzmir'in dağlarında oturdum kaldım. Şehit olanları deftere yazdım. Öksüz yavruları bağrıma bastım. Kader böyleymiş garip anam. Canım feda olsun güzel vatana' dizelerini de okuyan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu kadir bilen millet öksüz yavruları bağrına basmayı bilmiştir. Her türlü düşman Türk analarından korkusun. Türk anaları 'ya şehit olacaksın ya gazi' diyerek kınalar yakarak evlatlarını uğurladıkları sürece bir ömür dimdik durur. Terör örgütü alçaklar, şunu bilsin ki; siz ne kadar kalleş olursanız, biz o kadar kardeş olacağız. Siz hain oldukça, bizler daha çok kahramanlar çıkartacağız. Nice destanlar yazan bir milletin evladıyız. Kahramanlarımızı çok iyi bileceğiz onları unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi. Kurtuluş savaşı kahramanlarından Yüzbaşı Şerafettin'in yaralı olarak İzmir hükümet konağına Türk bayrağı asmasını ve sonrasındaki vatan sevgisini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Urla'da darbecilerle polis arasında yaşanan olayı da anlattı. Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu: "Yıl 2016, 15 Temmuz gecesi yine İzmir'de bir destan daha yazıldı. FETÖ darbe girişiminde, Urla İlçesi'ndeki Menteş kampına getirilen, darbe girişimi yapıldığı zaman İzmir valiliğini kuşatmak için şehir merkezine getirilmek istenen 400 harp okulu öğrencisini taşıyan kafile polis tarafında durdurulur. Bu harp okulunun başındaki darbeciye asıl ağır darbeyi indiren bir genç komiserdir. Bugün de aramızda olan o genç komiser, Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapar. Darbecileri durdurur Bekir komiser, onların geçişine izini vermez. Yıllar geçse de milli şuur asla kaybolmaz. Dimdik ayakta durur. Ne zaman lazım olursa alçaklara gereken cevabı verir. Şu anda darbeyi planlayan askerlerin verdiği ifadeyi görüyorsunuz. İşi nasılda sulandırmaya çalışıyorlar. Şehit yakınlarının gözlerinin içine baka baka yalan söylüyorlar. İstedikleri kadar çırpınsınlar, yalan söylesinler. Mutlaka hukuk içerisinde en ağır cezayı almaktan asla kurtulamayacaklar."

'15 TEMMUZ SONRASINDA KONUŞANLAR, ŞİMDİ UTANIYORLAR'

15 Temmuz sonrasında ekonomik değerlendirmelerde bulunanlara da tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'dan sonra Türkiye iflah olmaz ekonomisi çöker' diyenler şimdi bu söylediklerinden utanıyorlar. 16 Temmuz'da acele not düşürenler şimdi büyüme tahminlerini arttırmaya başladılar. Darbe belasını savan, terön örgütleriyle amansız mücadele eden ateş çemberi içersinde Türkiye bütü olumsuzu şartlara rağmen 2017 yılının ilk 4 ayında yüzde 5 büyümeyi başardı. Bu gerçekten büyük başarıdır. Büyümede Türkiye Çin ve Hindistan'dan sonra dünyada 3'üncü sırada yer almıştır. İstihdam seferberliğinde önemli netice aldık. İşsizlik rakamı yüzde 1 oranında düştü. 5 ayda ilave iş bulanların sayısı 1 milyon 200 bin yükselmiştir. Hiç kimse merak etmesin, Türkiye'nin yarınları bu gününden çok daha iyi olacaktırö diye konuştu. Dünyada aynı anda en az 4 terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülke olmadığını da anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyadan da bu kararlı mücadelemize amasız, fakatsız yardımı bekliyoruz. Senin töröristin benimki iyi anlayışını asla kabul etmiyoruz. Bugünlerde moda oldu. İslamcı terörist. Bu düpedüz islam düşmanlığıdır, Müslümanlık düşmanlığıdır. Teröristin dini kitabı mezhebi olmaz. Terörist sadece insanları öldüren bir makinadır" dedi.

'TÜRKİYE TERÖRDEN KURTULACAK'

Terörle ülke içinde ve dışında mücadele verdiklerini de söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "PKK'nın sığınakları haline gelen mağaraları birer birer başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi desteği aldıkları uyuşturucu trafiğine de art arta darbe indiriyoruz. Mücadele artık sonuç verecek. Türkiye terörden kurtulacak. Hedefimiz terörü Türkiye'nin gündeminin en alt sıralarına indirmek, daha fazla üretim yatırım konuşmaktır. Tek bir gencimize uyuşturucu satılmayana kadar bu mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" dedi. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucuya karşı önemli başarılar elde ettiğini de ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Gençlerime musallat olana bu uyuşturucu tacirlerine karşı büyük mücadele başlatıyoruz. Ülkemizin geleceğini karatmaya çalışan bu şer odaklarından memleketimizi kurtaracağız" dedi.

FETHİ SEKİN'İ ANDI

İzmirlilerin Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde olduğu şehitlerinin emanetine hatırasına sahip çıktığını da söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bunun en güzele örneğini göstermiştir. Hatırlayın, yakın zamanda canı pahasına şehrin insanlarını korumak için polis memurumuz Fethi Sekin ne yaptı? Kendisini kurşunlara siper etti. Canıyla bedele ödedi alçaklara da gerekli bedeli ödetti. İzmir halkına da onun bu vefasını unutmadı ve görümleş bir katılımla sağanak altında yağan yağmura rağmen binlerce, on binlerce İzmirli cenazesine katılarak gereken vefayı göstermiştir. İzmirli işte böyledir. Vatan denince, millet denince bir araya gelir ve ülkesine milletine vefasını gösterir. Şehit kadar şehidin emanetlerine sahip çıkmasını her zaman bilmiştir" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Taylan YILDIRIM/İZMİR,

==========================================

Ak Partili Ünal: Bunların, bir gün millet için yürüdüklerini gördünüz mü?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a 'adalet' yürüyüşü başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi, "Şimdi bunlar yürüyorlar ya, siz bunların hiçbir gün olsun millet için yürüdüklerini gördünüz mü? Bu ülkenin öğretmeni Aybuke öğretmen bütün masumiyetiyle PKK terör örgütü tarafından şehit edilir, ağızlarını açıp da PKK terör örgütüne bir kelime söylemezler" dedi.

Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş'ta partisinin düzenlediği iftara katıldı. Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ilçe belediye başkanları, Ak Parti ilçe başkanları ile yönetiminin katıldığı iftarda konuşan Ünal, Türkiye'nin son 4 yıldan beri çok ağır bir saldırı altında olduğunu söyledi. Ünal, "Gezi olaylarıyla başlayan, 17-25 Aralık ile devam eden 15 Temmuz'la final yapmayı düşündükleri, ama hamdolsun millete çarpıp darmadağın oldukları bir süreci yaşıyoruz. Bunun farkında olmalıyız" dedi.

'BU MİLLET TANKLARIN ÖNÜNDEN SIVIŞAN KILIÇDAROĞLU'NU İYİ BİLİYOR'

Son 4 yıldan beri Türkiye'nin bir şekilde yönetilebilir bir ülke haline gelmesi için kürsel güçlerin mücadele verdiğini, FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKP-C terör örgütlerinin de bunun taşeronluğunu yaptığını ifade eden Ünal, şöyle konuştu: "Peki bunun sözcülüğünü kimler yapıyor? Dönün bir bakın Türkiye karşıtı güçlerine, Türkiye'nin seçilmiş hükümetine karşı düşmanlık yapan güçlerin, Tayyip Erdoğan karşıtı güçlerin sözcülüğünü kim yapıyor? Oynanmak istenen oyunu çok iyi göreceğiz. Şimdi bunlar yürüyorlar ya, siz bunların hiçbir gün olsun, millet için yürüdüklerini gördünüz mü? Bu milletin derdi için, tasası için bunların hiç, herhangi bir şekilde gayret gösterdiklerine şahit oldunuz mu? DHKP-C savcımızı şehit eder, bunlar bu ülkenin şehit edilen savcısının yanında yer almazlar. Kimin yanında yer alırlar? O savcıyı şehit eden teröristin yanında yer alırlar. Bu ülkenin öğretmeni Aybuke öğretmen bütün masumiyetiyle PKK terör örgütü tarafından şehit edilir, ağızlarını açıp da PKK terör örgütüne bir kelime söylemezler. Ama bunlar ne söylerler, Cumhurbaşkanımıza iftira etmede bunların üstüne yoktur. Dün yine bir iftira attılar. İftira atmakla kalmıyorlar, yalan söylemekle yetinmiyorlar, bir de onun üstüne etrafını başka yalanlarla besliyorlar. Bunların derdi hakikat ya da adalet değil. Bunların derdi, 4 yıldan beri devam eden Türkiye karşıtı cephenin amacına ulaşması için kendilerine verilen görevleri, kulaklarına sufle edilen kelimeleri maalesef tekrar etmekten ibarettir. Ama şunu bilsinler ki; bu millet her şeyin farkında. Bu millet, kimin ne yapmak istediğini görüyor. Bu millet, 15 Temmuz gecesi hayatını ortaya koyan Tayyip Erdoğan'ı da biliyor, kontrollü bir şekilde tankların önünden sıvışan, kaçan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kim olduğunu çok iyi biliyor bu millet."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Mahir Ünal'ın salona girişi

Ünal'ın partililerle tokalaşması

Ünal'ın bir çocuğu öpmesi

Ünal'ın konuşması

Kur'an-ı kerim okunması

Devetliler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 312 MB

=========================================

Çanakkale'de 2 kilometrelik araç kuyruğu

ÇANAKKALE'de Ramazan ayının ardından 3 günlük Ramazan Bayramı Tatilini fırsat bilen vatandaşlar Ege Bölgesi'nin tatil beldeleri ile Bozcaada ve Gökçeada'ya akın etti. Tatilciler, Çanakkale GESTAŞ Feribot İskelesi'nde 1 kilometre, Eceabat Feribot İskelesi'nde ise yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.

Ramazan Bayramı'nda 3 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, Çanakkale iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu. Tatilciler, Ege Bölgesi'nin tatil beldeleri ile Gökçeada ve Bozcaada'ya gitmek için oluşan uzun araç kuyruklarında saatlerce beklemek zorunda kaldı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş yetkilileri, vatandaşların mağdur olmamaları için seferlerin saatsiz olarak doldur boşalt sistemiyle yapıldığını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Çanakkale Feribot iskelesindeki araç kuyruklarından görüntüler

Eceabat Feribot iskelesindeki araç kuyruklarından görüntüler

Genel ev detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

============================================

Konya'da silahlı kavga; 1 yaralı, 5 gözaltı

KONYA'da husumetli iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 21 yaşındaki Ömer Keleş, olaya müdahele eden polis memurunun tabancasından çıkan kurşunla yaralandı.

Olay, saat 19.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Amber Reis Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, daha önceden aralarında husumet bulunan iki grup cadde üzerinde karşılaştı. Silahların kullanıldığı kavga nedeniyle olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olaya müdahele eden polislere mukavemet gösteren tarafların kavgası kısa sürede büyüdü. Bu sırada şüpheliler, arada kalan bir polis memuruna tüfek doğrulttu. Silahını çeken polis memuru havaya uyarı ateşi açtı. Polisin tüm ikazlarına rağmen devam eden kavgada yoldan geçen Ömer Keleş polis memurunun tabancasından çıkan kurşunla kolundan yaralandı. Kanlar içerisinde yerde kalan Keleş, ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Keleş'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, bir araç içerisinde bulunan iki adet silaha el koydu. Olaya karıştığı belirtilen 2'si kadın 5 şüphelide gözaltına alındı. Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Görüntü dökümü:

--------------------------------

Olay yeri detay

Yaralının ambulansa alınması

Polisin güvenlik önlemi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK-Hasan DÖNMEZ KONYA,

=====================================================

Gökçeada'da Türk ve Rumlar hoşgörü sofrasında iftar yaptı

ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde, belediye tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Hoşgörü Sofrası'nda, Türkler ve Rum asıllı Türk vatandaşları birlikte iftar yaptı.

Gökçeada Belediyesi'nce Cumhuriyet Meydanı'nda bugün gerçekleştirilen iftar programına Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gökçeada Metropoliti Krilyos Dragonis, İlçe Müftüsü Haydar Höyük ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yıllardır adada birlikte yaşayan Türk ve Rum asıllı Türk vatandaşları bu kez belediye tarafından iftar için kurulan Hoşgörü Sofrası buluştu. Gökçeada Belediye Başkanı MHP'li Ünal Çetin, iftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak, davete katılanlarla sohbet etti. İlahiler ve Kuran okundu. Akşam ezanıyla birlikte oruçlar açıldı. İftara katılan vatandaşlara mercimek çorbası, etli türlü, bulgur pilavı ve tulumba tatlısı ikram edildi.

Gökçeada Belediye Başkanı MHP'li Ünal Çetin, bu yıl 4'ncüsünü gerçekleştirdikleri 'Hoşgörü Sofrası'nda adada yaşayan Türk ve Rum vatandaşları bir araya getirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Gökçeada'nın, Türkiye'nin en Batısında bulunduğunu ifade eden Başkan Çetin, bu nedenle orucun da en son açıldığını vurguladı.

İftar programını düzenleyerek, Gökçeadalılarla ve adada bulunan misafirlerle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Çetin, "Gökçeada kendine özgü çok önemli bir coğrafya. Şöyle ki, 81 vilayetten insanın bulunduğu, aynı zamanda Rum vatandaşlarımızla birlikte huzur ve sükunet içerisinde yaşadığımız bir yer burası. İftar sofrasında da bütün insanların yine Rum vatandaşlarımızla birlikte bir arada olduğu tamamen Hoşgörü Sofrası adı altında çıkarttığımız bu iftar yemeklerini tamamen bir hoşgörü ortamında hep birlikte yaşıyoruz. Bunu yaşamaktan dolayı mutlu ve huzurluyuz" dedi.

İftar yemeğinin ardından dua edildi. Program ilahiler okunması ve sema gösterisiyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

İftar yemeğinden görüntü

Yemeğe katılan vatandaşlardan görüntü

Belediye Başkanı Ünal Çetin'in vatandaşlarla sohbet etmesinden görüntü

İlahi ve Kuran okunmasından görüntü

Başkan Ünal Çetin ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN / GÖKÇEADA (Çanakkale),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım İsmail Ünal Gökçeada PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title