Haberler

Dha Yurt Bülteni - 23

İftar için börek almaya giden genç kız, silahlı kavganın arasında kalıp yaralandı

KONYA'da iftar için börek almaya giden 17 yaşındaki Beyza Karabilgin, iki gurubun silahlı kavgasının arasında kalınca omzundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç kızın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis olaya karışan şüphelileri arıyor.

Olay, saat 19.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre arkadaşıyla iftar için börek almaya giden Beyza Karabilgin, iki gurubun silahlı kavgasının arasında kaldı. Birbirine ateş açan kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin pompalı tüfeğinden çıkan saçmalar, genç kızın omzuma isabet etti. Yaralanan Karabilgin arkadaşının çağırdığı ambulansla Konya Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedevi altına alındı. Yaralı genç kızın durumunun iyi olduğu öğrenilirken polis olaya karışan şüphelileri arıyor.

Olayda yara almadan kurtulan Beyza Karabilgin'in arkadaşı Berk Yeğenoğlu yaşadığı olayı gözyaşları içinde anlattı. Yeğenoğlu,"Börek yaptırmaya gidiyorduk bir anda kavganın arasında kaldık. Birbirlerine pompalı tüfekle ateş eden iki gurup vardı. Saçmalar Beyzaya isabet edince yere düştü" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Beyza Karabilgin'in ambulansla hastaneye getirilişi

-Olay anında yanında buluanan arkadaşı Berk Yeğenoğla'nun olayı anlatması

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ / KONYA,

=======================================

Erzincan'da kaza: 7 yaralı

ERZİNCAN'da kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 7 kişi yaralandı.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Erzincan- Erzurum karayolu 73'üncü kilometresi Sansa Deresi mevkiinde meydana geldi. Bayram tatili için İstanbul'dan Erzurum'a giden ailenin içerisinde bulunduğu Abdullah Halis yönetimindeki otomobil, kontrolden çıkıp takla attı. Kazada, 7 kişi yaralandı.

Araçta sıkışan yaralılar, AFAD ekipleri tarafından çıkarıldıktan sonra çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yerinden ve araçtan genel detay görüntü

-Yaralılardan görüntü

Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

==========================================

Bolu Dağı'nda bayram yoğunluğu arttı

BAYRAM tatilini memleketlerinde geçirmek için yola çıkanların TEM otoyolu Bolu Dağı Tüneli bölgesinde neden olduğu yoğunluk, iftardan sonra arttı.

Bayram tatili için İstanbul'dan yola çıkarak Ankara yönüne giden tatilciler, TEM yolunun Düzce ve Bolu kesiminde yoğunluğa yol açtı. Gün boyu orta seviyede devam eden yoğunluk, iftardan sonra geç saatlere doğru daha da arttı. Özellikle Bolu Dağı Tüneli girişinde ve viyadüklerde yoğunluk üst seviyeye çıktı. Hız sınırının 70 kilometre olduğu tünelde, tünel ile viyadükler arasındaki rampada ve viyadüklerde sürücüler yoğunluk nedeniyle yavaş gitmek zorunda kaldı.

Karayolları ile Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri tünel bölgesinde araç yoğunluğuna karşı önlemlerini artırdı. Karayolları, tünel içinde ve viyadüklerde kaza, araç arızası gibi trafiği olumsuz etkileyecek olaylara anında müdahale için 6 ekip oluşturdu. Ekipler, tünel girişinde hazır bekletildi.

Tarafik ekipleri de güzergahta önlem aldı. Düzce ve Bolu'da gişelerden çıkan tatilciler kontrol noktasında durduruldu. Evrakları kontrol edilen sürücüler yavaş gitmleri, kurallara uymaları konusunda uyarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Trafik ekiplerinin denetimi

-Tünel girişinde araç yoğunluğu

-Karayolları ekiplerinin önlemleri

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ / DÜZCE,

========================================

İzmit'te bayram trafiği yoğunluğu (2)

YOLLARDA YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkanlar TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli kesiminde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Ankara istikametine doğru trafik yavaş ilerlerken, bazı bölgelerde trafik adım adım ilerledi. İftar saatinden sonra TEM Otoyolu'ndaki trafik daha da artarken, yoğunluğun yarın akam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Eskihisar-Topçular feribot iskelesinde de yoğunluk devam ediyor. Feribot iskelesinin önünde sıraya giren araçlar feribotlara girince bir anlık boşluk oluşurken, yeniden yığılmalar yaşandı. Eskihisar Feribot iskelesi Terminal Sorumlusu Serkan Avcı, "İftar saati sonrasında vatandaşların yola çıkmasıyla, İstanbul'da ki trafiğin buraya akmaya başlamasıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda 17 gemi ile çalışmaktayız. Bayram öncesinde gidiş dönüş 70 TL olan bir kampanyamız vardı. Bu kampanya bayram boyunca da devam edecek. Bu kampanyadan dolayı rağbet gösteren yolcularımız da var. Ayrıca temassız kart kampanyamız da var. Tek geçiş ücreti normalde 45 TL iken temassız kart ile 35 TL'ye yapılmakta. Yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Günde ortalama 10 bin aracın geçiş yapacağını tahmin ediyoruz. Bu sayı daha da artabilir" dedi.

Feribotu tercih edenler Osmangazi Köprüsü'nün çok pahalı olduğunu belirttirken, yollardaki trafik yoğunluğundan yakındılar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

TEM Otoyolu'ndan görüntü

Feribot iskelesinden görüntü

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Mesut IŞIK-Büşra KAYA / KOCAELİ,

==========================================================

Ünlü milyarder lüks yatıyla Marmaris Körfezi'ne demir attı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne lüks yatıyla gelen, İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'un patronu ve ülkenin beşinci zengini Joe Lewis, Marmaris Körfezi'ne demir attı.

Bugün (Cuma) saat 19.00 sıralarında Aviva isimli lüks yatıyla Marmaris Körfezi'ne gelen Tottenham Hotspur'un eş başkanı ve İngiltere'nin 5'inci zengini 77 yaşındaki milyarder Joe Lewis'a ait körfeze demirledi. Lewis'in, Atatürk Caddesi Marmaris Belediyesi Halk Plajı önünde demir atan lüks yatta kızı Vivienne Lewis ve torunları ile birlikte tatil yaptığı belirtildi. Yattan denize su kaydırağı konuldu. Yatta bulunan kişiler denize girerek eğlendi, kürek sörfü ve jet ski keyfi yaptı. Halk plajında lüks yatı gören vatandaşlar ise cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekti. Körfezde demirli kalacağı öğrenilen lüks yatın, akaryakıt ikmali sonrası Ege koylarına açılacağı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Halk plajından görüntü

Lüks yattan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS(Muğla),

=================================================

Oruç tutan çocukları ata bindirerek ödüllendirdiler

BURSA'nın Orhangazi ilçesi'nde oruç tutan çocuklar ata bindirerek ödüllendirildi.  İlçede eski bir geleneği yaşattıklarını belirten vatandaşlar  amacımız "çocukların oruç tutma alışkanlığını geliştirmekö dediler.

Orhangazi ilçesi'nde Mesut Yavaş ve Ahmet Bilginer isimli vatandaşlar kendi imkanlarıyla kiraladıkları At ile mahallelerinde oruç tutan çocukları gezdirerek ilçede unutulmuş bir geleneği yaşattılar.  Ramazan ayında bir gün bile olsa oruç tutan çocukları tespit eden Mesut Yavaş ve Ahmet Bilginer çocukluklarında büyüklerinin Ramazan ayının son günlerinde oruç tuttukları için  at ile gezdirerek ödüllendirdiğini belirten vatandaşlar  amaçlarının ilçede unutulmaya yüz tutmuş bu geleneği tekrar yaşatmak olduğunu söylediler. Bu tür faaliyetlerin çocuklar arasında oruç tutma alışkanlığının kazandırılmasında etkili olduğunu söyleyen Ahmet Bilginer ve Muset Yavaş "eskiden ramazan aylarında çocuklar için çeşitli eğlenceler ve oyunlar düzenlenirdi.  Atla gezme de bunlardan birisiydi bu geleneği tekrar yaptığımız için mutluyuzö dediler. Trafiğe kapalı alanda At ile gezdirilen çocuklar ise bu geleneğin her yıl yapılmasını isteyerek keyifli bir gün geçirdiklerini söylediler.

SÜRE: 6 dakika 27 saniye BOYUT: 296 MB

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Atla çocukların gezdirilmesi

Ahmet Bilginer  ve Mesut Yavaş ile röportaj

Detaylar

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY / BURSA,

=======================================

Dedesiyle birlikte yaşadığı evi ateşe verdi

SAMSUN'un Havza İlçesi'nde 30 yaşındaki Çetin Yılmaz, birlikte yaşadığı dedesi 84 yaşındaki Ahmet Yılmaz'a ait evi ateşe verdi. Dumandan etkilenen dede- torun hastaneye kaldırılırken, yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Havza İlçesi Yeni Mescit Mahallesi'nde Çetin Yılmaz, birlikte yaşadığı dedesi Ahmet Yılmaz'a ait evin altındaki kömürlüğü ateşe verdi. Yılmaz, daha sonra dedesinin de içeride bulunduğu eve girip, kapıyı kilitledi. Yayılan alevler, kısa sürede evi sararken, ihbar üzerine olay yerdine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kapıyı kırıp eve giren ekipler, dumandan etkilenen Ahmet Yılmaz ile torunu Çetin'i dışarı çıkardı. Dede-torun ambulansla Havza Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu alevler, kısa sürede kontrol altına alınarak, yangın söndürüldü.

Haber: Abdurrahman ALTUN / HAVZA(Samsun),

==========================================

Tekerlekli sandalyesiyle uçurumdan atladı

AYDIN'ın Efeler İlçesi'nde, tekerlekli sandalyesiyle 100 metrelik uçurumdan atlayan yürüme engelli 32 yaşındaki Murat İlksoy, ağır yaralandı.

Olay, bugün saat 21.00 sıralarında Kalfaköy Mahallesi'nde meydana geldi. Yürüme engelli Murat İlksoy, tekerlekli sandalyesiyle geldiği uçurumdan, kendisini aşağı bıraktı. Yaklaşık 100 metreden kayalara çarparak düşen İlksoy, ağır yaralandı. Durumu fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine jandarma ve sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından düştüğü yerden çıkarılan Murat İlksoy, ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan İlksoy'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Haber: Burhan CEYHAN/AYDIN,

================================

Bakan Özlü: Hafta sonu çalışmak isteyen fabrikaların izin şartını kaldırıyoruz

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reformu Paketi'ndeki maddeyle hafta sonu çalışmak isteyen fabrikaların izin alma şartını kaldırdıklarını söyledi.

Bakan Özlü, Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde belediyenin düzenlediği iftarda konuştu. Bakan Faruk Özlü, "Huzur içinde yaşamak istiyorsak bir an olsun zafiyete düşmeden uyanık ve cesur olmak durumundayız. Bu coğrafya zafiyeti kaldırmaz. Dış politikada nabza göre şerbet  vermeyeceğiz. Birileri çıkıp Ak Parti'nin dış politikasını eleştirebilir. Türkiye asla edilgen dış politika izlemez. Bizim hükümetlerimiz boyunca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye asla edilgen dış politika izlemedi. Bundan sonra da izlemeyecek. Biz öncü oluruz, belirleyici oluruz, yön tayin eden oluruz. Bizim diplomasi anlayışımızda nabza göre şerbet verme olmaz. Her daim proaktif, canlı, caydırıcı, uyanık olmaya devam edeceğiz. Terörü kaynağında yok etmeye karalıyız. Dağları, tepeleri onlara dar edeceğiz Allah mehmetciklerimizin yardımcısı olsun" dedi.

Zeytinlikler tartışmasına değinen Bakan Özlü, "Ak Parti zeytinlik alanlarını yok edecekmiş. Böyle bir söz, cümle tamamen vicdansızlıktır. Ezberlenmiş cümlelerle muhalefet yapıyorlar. Bundan 78 sene önce 1939 yılındaki zeytincilikle ilgili kanun, günümüz ihtiyaçlarını karşılamıyor. İhtiyaçlar devam ettiği sürece yeni düzenlemeler yapılabilir. Size soruyorum; elinizi vicdanınıza koyun, söyleyin. Bunun neresinde zeytinlik katliamı var? Bizim dönemimizde 72 milyon zeytin ağacı dikildi" diye konuştu.

Bakan Özlü, Manisa'da askerlerlerin zehirlenmesi konusuna da değinerek, "Kışladaki zehirlenme olayı hakkında soruşturma yürütülüyor. Milli Savunma Bakanı üzerinde çalışıyor, aydınlatılacak. Henüz kesinleşmiş bir kanaat yok" dedi.

Bakan Özlü, Üretim Reformu Paketi'ndeki maddeyle hafta sonu çalışmak isteyen fabrikaların izin alma şartını kaldırdıklarını da belirterek, "Hafta sonu tatilinde fabrikalar çalışmak için izin alması gerekiyordu bölgelerden. Bu izin alma şartını kaldırdık. Hafta sonu tatili yerinde duruyor. Herke tatilini yapacak. Hafta sonu çalışmak isteyen fabrikalar belediyelerden izin almak zorunda değil. Belediyelere para ödüyordu sanayicimiz. Onu da ödemeyecek, kaldırdık" diye konuştu.

Haber: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce),

==========================================

Darbeyi öğrenen amiral korkudan 4 günde 5 kilo vermiş

KOCAELİ Cumhuriyet Başsavcılığı, Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi ile ilgili iddianamesini hazırladı. Donanma Komutanlığı'nda darbe girişimini yöneten Tümamiral Hayrettin İmren, 11 Temmuz günü Mert kod adlı kişiyle İstanbul'a giderek Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık ile görüştüğünü, darbe yapılacağını öğrendiğini belirterek, "Tamamen 4 gün boyunca bu olaya kilitlenmiş durumda, kendi içimde olacak mı, olmayacak mı şeklinde kurgulama yapmaya başladım. İçimde bir korku da vardı. Hatta 4 günde, 5 kilo kadar zayıfladım" diye ifade verdi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki darbeci askerlerle ilgili iddianemeyi hazırladı. İddianamade müştekiler arasında Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, darbe girişimi sırasında kaçırılan amiraller Ahmet İskender Yıldırım ve Yalçın Payal ile birlikte 8 kişi bulunurken, şüpheliler arasında bir numarada ise FETÖ/PDY elabaşısı Fethullah Gülen yer aldı. Şüpheliler arasında darbe girişimini yöneten Tuğamiral Hayrettin İmren, Tuğamiral Nazmi Ekici, Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, subay ve astsubaylar olmak üzere 92 kişi yer aldı. 92 kişi hakkında 'silahlı terör örgütü (FETÖ/PDY) yöneticisi ve üyesi olma', 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'kişileri terör amaçlı zorla hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından soruşturma açıldı.

Dosyada terör örgütü ile ilgili bilgilere de yer verilirken, Fethullah Gülen'in 1941 doğumlu olmasına rağmen doğum tarihini 11 Kasım 1938 tarihini göstererek Atatürk'ün ölümünden sonra ilahi bir takdirle doğduğunu ifade etmeye çalıştığını, Gülen'in yurt dışına kaçması, örgütün kuruluşu, amacı, Gülen'in örgüt içerisindeki metafizik değerine, 1 dolar konusuna, örgütün yapısına, örgütün haberleşmede kullandığı yöntemler, darbe girişimi süreci, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanması ve yapılanma süreci, mahrem abiler ile amirallerin birbirleriyle irtibatlarına yer verildi.

11 TEMMUZ'DA DARBE YAPILACAĞI BİLDİRİLDİ

Donanma Komutanlığı'nda darbe girişimini yöneten Tuğamiral Hayrettin İmren ifadesinde örgütteki isminin 'Seçkin' olduğunu, Tuğamiral Nazmi Ekici'nin 'Muhsin', firari olan amiral Ayhan Bay'ın ise 'Abdurrahman' olduğunu, öğretmenlik yapan örgüt abilerinden Mert kod adlı kişi ile 11 Temmuz günü İstanbul'a gittiğini belirterek, şu ifadeyi verdi:

"Telefonlarımızın pillerini Mert isimli şahsın teklifi ile çıkartmıştık. Bizim de olduğumuz eve Ömer Faruk Harmancık isimli tuğamiral geldi. Yanında kimse olup olmadığını hatırlamıyorum. Kendisini daha önceden tanıyorum, ancak iki kez gördüm. Ben bu şahsın da cemaatçi olduğunu biliyorum. Çünkü kendisi 2 yıl arka arkaya terfi edememişti. Terfi edememesinin sebebi de cemaatçi olmasıydı. Kendisini o tarihte Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı idi. Kendisi benden devre olarak küçük olduğu için 'efendim Cuma günü planlı bir harekatımız olacak. Size görev vermek için buraya çağırdık' dedi. Ben de nasıl bir görev diye sordum. 'Cuma günü, yani 15 Temmuz gününü 16 Temmuz gününe bağlayan sabaha karşı saat 03.30'da darbe yapılacağını, sıkıyönetim ilan edileceğini söyledi. Ben de kendisine peki Genelkurmay Başkanı da dahil mi, emir komuta zinciri içerisinde mi yapılacak diye sordum. O da bana 'tabi içinde olacak' dedi. Nereden biliyorsun diye sordum, o da tekrar bana Cumartesi akşamı yani 16 Temmuz günü Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin Fenerbahçe Orduevi'nde oğlunun düğünü olacağını ve bu düğün itibari ile Cuma akşamı Genelkurmay Başkanı dahil olmak üzere, bütün kuvvet komutanlarının Fenerbahçe Orduevi'nde olacaklarını, gece Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının odasına orduevi müdürünün yardımı ile zorla girilerek kendilerinin ikna edileceklerini, bu arada ben kendisine ya ikna olmazlarsa dediğimde, 'merak etmeyin olacaklar' dedi. Ben yine kendisine 'ama olmazlarsa' dediğimde kinayeli bir şekilde 'kendileri bilirler' dedi."

ÖNCE AMİRAL, SONRA SAT SUBAYI BİLGİ VERDİ

Tuğamiral Hayrettin İmren ifadesine şöyle devam etti:

"Sonra ben bir SAT subayını yanınıza vereceğim, o görevinizi koordine edecek dedi ve kapıdan çıktı. O çıktıktan hemen sonra SAT komandosu geldi. O anda kapı açıldığında 2 tane sivil şahıs gördüm. Evdeki diğer odalardan da konuşma seslerinin geldiğini duydum. Bu iki sivil şahısla bir göz temasım oldu. Bu şahısları daha önce ve sonra hiç görmedim. Daha sonra SAT subayı diye isim verilmeden tanıştırılan şahıs bana 15 Temmuz günü 2-3 özel araç ile 6-9 kişinin geleceğini, tamamının SAT'çı olacağını ve Donanmada bulunan üç amirali, yani Harp Filosu Komutanı Tümamiral Ahmet İskender Yıldırım, Denizaltı Filo Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ve Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal'ın alınarak Maltepe Askeri Cezaevi'ne götürüleceğini söyledi. Bu konuyu özet olarak Ömer Faruk Harmancık da söylemişti. Burada benim görevim SAT'ların üsse gelişlerinde bir problem yaşandığında yardımcı olmaktı. Bu konu bana söylendiğinde, bunun cemaatin bir organizasyonu olduğunu şüphe götürmeden emir komuta zinciri içerisinde de olduğunu değerlendirdim. Bu şahıslar Donanmaya geldiklerinde problem çıkarsa beni arayacaklardı. Daha sonra yine Mert isimli şahısla biz evden ayrıldık, ama bulunduğumuz evde görüşmeler devam ediyordu. Kapıdan çıkarken yaklaşık yedi sekiz çift ayakkabı gördüm. Ancak kimlerin olduğunu görmedim. Sadece bizim bulunduğumuz katın ışıkları açıktı. Bizim bu şahıslarla görüşmemiz yaklaşık yarım saat- kırkbeş dakika sürdü. Biz aşağıya indiğimizde bulunduğumuz evin önünde bir araç yoğunluğu vardı ama başka kimlerin geldiğini bilmiyorum"

4 GÜNDE 5 KİLO KADAR ZAYIFLADIM

Darbe girişiminin yaşandığı tarihe kadar ben normal görevine devam ettiğini söyleyen Tuğamiral Hayrettin İmren, "Tamamen 4 gün boyunca bu olaya kilitlenmiş durumda, kendi içimde olacak mı, olmayacak mı şeklinde kurgulama yapmaya başladım. İçimde bir korku da vardı. Hatta 4 günde, 5 kilo kadar zayıfladım. Etrafımdaki arkadaşlara da herhangi bir şey sormadım, çünkü bu olayın gizli olduğunu kimseye söylenmemesi gerektiği Ömer Faruk Harmancık tarafından söylenmişti. Olayın yaşandığı 15 Temmuz günü akşam saat 20.00 civarında makam telefonuma kayıtlı olmayan bir numaradan telefon geldi. Donanmadaki lojmanımdaydım. Arayan Ömer Faruk Harmancık'tı. Kendisi bana 'efendim olay deşifre oldu, şimdi hemen harekata başlıyoruz' dedi. Olayın ne şekilde deşifre olduğunu ben sormadım, o da söylemedi. Bu nedenle hemen daha önce isimlerini söylediğim üç amiralin alınarak Maltepe Askeri Cezaevi'ne gönderilmesini istedi. Ben de 'Benim mizacım değil yapamam, bu SAT timlerinin göreviydi neredeler, siz koordine etmiştiniz' diye sordum. Ancak kendisi de 'derhal alın' diye tekrar bana dönüş yaptı. Bunun üzerine ben de bu işi yapmaya karar verdim" diye konuştu.

HALKI YATIŞTIRMAK İÇİN SLOGAN ATTIRDI

Tuğamiral Hayrettin İmren kendisine yardımcı olması için Tuğamiral Nazmi Ekici'nin gönderildiğini belirterek, gece halkın Donanma Komutanlığı'nın önünde toplanarak tepki gösterdiğini ifade edip, ifadesine şöyle devam etti:

"Uzman çavuşlardan birkaçının tedirgin hallerinden dolayı havaya ateş açtıklarını gördüm. Bu sefer halk daha fazla galeyana geldi. Ben de bu durumdan korktum. Sonra personeli komple kapının arkasına geri çektim. Amacım insanlardaki bu gerginliği azaltmaktı. Vatandaş da zaten geri çekilince durdu. Buradaki olay bu şekilde tırmanışa geçmeden sona erdi. Bu arada ben itfaiye arabasının gelmesi için yangın merkezine emir verdim. Vatandaş gelirse silahla değil, su ile püskürtme amacındaydım. Araç geldi, ama sadece bekledi. Bu arada halkın attığı sloganların paralelinde bizler de güvenlik taburunun askerleri ile birlikte halkı memnun edici şekilde 'Ordu millet el ele', 'Her Türk asker doğar' şeklinde sloganlar attık. Halk da bunu çok olumlu karşıladı ve alkışladı"

Tuğamiral Hayrettin İmren daha sonra kaçmalarını, darbenin neden yapıldığı, Harp Filo Komutanı Tümamiral Ahmet İskender Yıldırım ve Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal'ın gözaltına alınmaları hakkında ifade verdi.

Tuğamiral Nazmi Ekici ise ifadesinde Ömer Faruk Harmancık'ın 11 Temmuz günü kendisini aradığını, 13 Temmuz günü Ankara'da buluştuklarını, darbe girişimi hakkında bilgi verdiğini, Donanma Komutanlığı'nda yaşananları anlattı.

İddianamede, Donanma Komutanı Veysel Kösele'nin TCG Yavuz'da alıkonulmasına ve askerlerin ifadelerine yer verildi.

Haber: Mesut ÇATAK / İZMİT(Kocaeli),

====================================

Mersin'deki FETÖ davasında 3 tahliye

MERSİN'de FETÖ/PYD'nin darbe girişimine ilişkin, aralarında örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile tutuklu eski Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve 3'üncü sınıf emniyet müdürü Hasan Basri Dağdelen'in de bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 29 sanığın yargılandığı davada 3 tahliye kararı çıktı.

7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dördüncü oturumunda tutuklu sanıklardan Akdeniz İlçe Emniyet Müdür eski Yardımcısı Selahattin Akçay, Demirhan'ın koruma aracı şoförlüğünü yapan eski uzman çavuş Seyhan Açar, eski başkomiser Süleyman Akçin, eski emniyet müdürü Yaşar Şimşek ve eski deniz yüzbaşı Tuncay Kabukcı savunma yaptı. Sanıklar, haklarındaki iddiaları reddederek tahliyelerini istedi.

Savcı tahliyeye ilişkin mütalaasında, sanıkların üzerlerine atılan suçların mahiyeti, söz konusu suçları işlediklerine yönelik kuvvetli delillerin varlıklarını gösteren somut bulguların olması, sanıkların ve müştekilerin anlatımlarında kuvvetli suç olgularının varlığını koruması, tutuklama kararı ve gerekçelerinde değişiklik bulunmaması, verilmesi muhtemel ceza karşısında tutuklama tedbirlerinin ölçülü, adli kontrol tedbrilerinin ise yetersiz kalacağı gerekçesi ile sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti. Ardından sanık avukatları, savcının mütaalasını kabul etmeyip, karşı savunma yaptı. Özellikle delil yetersizliğine vurgu yapan avukatlar, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, tutuklu sanıklar polis memuru Mustafa Gezginci, telsiz ve güvenlik kameraları operatörü uzman çavuş Mehmet Şimşek ve Demirhan'ın emir subaylığını yapan eski uzman çavuş Ahmet Tufan Özbar hakkında tahliye kararı verdi. Tahliye edilen sanıklara yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Dava, tutuksuz yargılanan sanıklar kurmay başkanı Albay Tayfun Ergi ile deniz binbaşı Mehmet Emin Ceylan'ın dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 12 Ekim'e ertelendi. Öte yandan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda da keşif yapılacağı bildirildi.

Haber: İbrahim MAŞE/MERSİN,

==============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe Faruk Özlü Harmancık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title