Haberler

Dha Yurt  Bülteni-4

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nde 10'uncu gün (1)

1)KIILIÇDAROĞLU: GERGİNLİKLERDEN KURTULABİLECEĞİMİZ BİR TÜRKİYE UMUT EDİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 10'uncu gününe başlamadan yaptığı açıklamada, "Bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum. Gerginliklerden Türkiye, çok acılar çekti çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. 'Adalet Yürüyüşü' bayrama ayrı bir anlam katacaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 10'uncu gününe, geceyi de geçirdiği Bolu'nun Afşar Köyü'ndeki kamp alanından başladı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bayram mesajı verdi. 'Adalet Yürüyüşü'nün, bayrama ayrı bir anlam katacağını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Yürüyüşün 10'uncu günündeyiz. Yürüyüşümüze katılan gruplar, sanatçılar, sporcular, sade vatandaşlar hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün mübarek Ramazan'ın son günü dolayısıyla yarın bayram olacak. Tüm yurttaşlarımın bayramlarını kutluyorum. Bayramların, bizim için şöyle bir özelliği var. Özellikle dini bayramların, dini bayramlarda hep bir araya geliriz. Küskünlükleri sona erdiririz. Kardeşçe bir arada oluruz. Oturur sohbet ederiz. Sabah oturur kucaklaşırız. Dolayısıyla bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum. Gerginliklerden Türkiye, çok acılar çekti çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. Bu yürüyüşün adalet yürüyüşü olması bu açıdan da çok önemli. Bayrama ayrı bir anlam katacaktır adalet yürüyüşü. Buna da özellikle önem verdiğimi ifade etmek isterim. Gerilen, kutuplaşan söylemlerle bir Türkiye'den söz etmek hoşuma gitmiyor. Birlikte yaşayan, uygarca tartışan, bir araya gelebilen bir Türkiye hepimizin ortak özlemi. Bu yürüyüşün temel amacı da o"

"SİYASİ İDAMLAR HİÇBİR TOPLUMA YARAR GETİRMEZ"

Mısır'daki idamlara da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mısırlı yöneticilere seslenerek, şunları söyledi: "Bu bayram ve Ramazan süresince beni derinden üzen bir başka olay daha var. Mısır'daki idamlar. Siyasi idamların hiçbir topluma, hiçbir yarar getirmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Özellikle Türkiye bunu yaşadı. Türkiye, bu konuda büyük acılar çekti. Bir dönem idam ettiğimiz siyasileri sonra andık, kucakladık; meydanlara, barajlara, yollara, okullara isimlerini verdik. Bir anlamda yaptığımız haksızlığı gidermek için; ama ölen geri dönmüyor. O nedenle Mısır'daki yöneticiler ve kardeş Mısır halkına seslenmek isterim. Yarın bayram ve dolayısıyla idamların topluma bir yarar getirmeyeceğini eğer görmek istiyorsanız dönüp, Türkiye'nin tarihine bakın. Biz, bu bayramların bütün İslam alemi için barış, kardeşlik ve huzur getirmesini isteriz. Bütün İslam dünyasında kan akıyor ve gözyaşı var"

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

(GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ)

Haber: BOLU,

========================================================

(ÖZEL HABER)

2)ORAMAR ÜS BÖLGESİ'NDE MEHMETÇİĞİN ZORLU NÖBET DEĞİŞİMİ

HAKKARİ'nin  Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki 8 üs bölgesinden biri olan  2522 rakımlı Oramar Üs Bölgesi'nde Mehmetçik gece gündüz nöbet tutarak sınır güvenliğini sağlıyor.  Üs bölgesi, Dağlıca'dan başlayan yol açma çalışmalarının bitmesinin ardından Modüler Geçici Üs Bölgesi (MGÜB)  olacak.  Üs bölgesinde bulunan tepelerde askerler nöbet değişimini dik kayalıklara monte edilen merdivenlerden inip çıkarak yaparken gıda ve mühimmat ise teleferik ile gönderiliyor. 6 Eylül 2015 tarihinde Yüksekova bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu aralarında Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın da bulunduğu 16 askerin şehit olmasının ardından bölgede barınan teröristleri etkisiz hale getirmek için askerlerin operasyonları aralıksız devam ediyor.  2015 yılından bugüne kadar teröristler ile şiddetli çatışmaların yaşandığı bir bölge de Oramar bölgesi.  2 sene öncesine kadar çok sayıda teröristin barındığı Oramar bölgesi, Hakkari ve Bolu Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından 'Şehit Yarbay İlker Çelikcan' adı verilen ve haftalar süren  operasyon ile teröristlerden temizlendi.  Komandolar tarafından tamamen kontrol altına alınan Oramar Üs Bölgesi'ne daha sonra Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığı'nda görev yapan askerler yerleştirildi.

2522 RAKIMLI ORAMAR ÜS BÖLGESİ

Dağlıca'da en kritik bölgelerden biri olan Oramar Üs Bölgesinde Mehmetçik elleri tetikte gece gündüz nöbet tutuyor. Irak sınırına yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunan Oramar Üs Bölgesi'ndeki askerler teröristlerin Türkiye'ye sızma girişimlerini engelliyor. Kuzey Irak sınırından teröristler tarafından açılan taciz ateşlerine üs bölgesindeki askerler tarafından anında ağır silahlarla karşılık veriliyor. Aynı zamanda teröristlerin daha önceden barındığı yer olan İkiyaka Dağları da bu üs bölgesinden gözetleniyor.

ASKERİN  ZORLU NÖBET DEĞİŞİMİ

Oramar Üs Bölgesi'nde İkiyaka Dağları'na bakan ve 'Şehit Uzman Çavuş Birol Mutlu' adı verilen tepede, askerlerin nöbet değişimi ise bir hayli zorlu. Sarp kayalıklardan oluşan tepede nöbet değişimi bu kayalıklara monte edilen 157 basamak merdivenle yapılıyor. Aynı tepeye gıda malzemesi ve mühimmat ise kurulan teleferik ile gönderiliyor.

ÜS BÖLGESİNE YAPILAN YOL BİTMEK ÜZERE

Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığı'ndan Oramar Üs Bölgesi'ne açılan yolun tamamlanmasına ise yaklaşık 40 metre kaldı. Yolun tamamlanmasının ardından Oramar Üs Bölgesi'nin, ASELSAN tarafından geliştirilen bir proje ile Modüler Geçici Üs Bölgesi  (MGÜB) olması planlanıyor. Ayrıca Dağlıca bölgesinde bulunan diğer 7 üs bölgesi için yol açma çalışmaları tamamlandı. Yolların bitmesiyle birlikte üs bölgelerinin daha donanımlı ve askerlerin daha rahat kalabileceği yaşam alanlarının oluşturacağı belirtildi.

"SORUMLULUK BÖLGEMİZE TAMAMEN HAKİMİZ"

Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanı Osman Dedeli, " Taburumuz oldukça büyük bir tabur. 8 üs bölgesi bulunuyor. Sorumluluk bölgemize tamamen hakimiz.   Dağlıca 6. Hudut Taburu olarak  bize verilen vazifeyi şimdiye kadar yaptığımız gibi bundan sonrada güçlenerek yapacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Askerlerin Oramar Üs Bölgesine hareket etmesi

-Oramar Üs Bölgesinden görüntüler

-Nöbet tutan askerin Dağlıca Marşı'nı okuması

-Yapılan atışlar

-Askerlerin zorlu nöbet değişimi

-Teleferik ile gıda ve mühimmat gönderilmesi

-Irak sınırı ve İkiyaka Dağları bölgesinden görüntü

-DHA Muhabiri Murat Varol'un anonsları

-Bölgedeki yol çalışmalarından görüntü

-Detaylar

Ümit KOZAN-Murat VAROL-Murat ÇAĞLAR/YÜKSEKOVA(Hakkari) -

=========================================================

(ÖZEL)

3)BAYRAMDA ANTALYA'NIN NÜFUSU 4 MİLYON

RAMAZAN Bayramı nedeniyle Antalya'da otellerde yer kalmadı. Vali Münir Karaloğlu, kendisini arayan dostlarına bile otellerde yer bulamadığını söyledi. Karaloğlu, 2.3 milyon olan kent nüfusunun bayramda 4 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ramazan Bayramı nedeniyle İstanbul, Ankara gibi kentler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından tatilciler Türkiye'nin turizm kenti Antalya'ya akın ediyor. Antalya Havalimanı ve Antalya Otogarı'nda ciddi hareketlilik yaşanıyor. Özel araçlarıyla da binlerce tatilci, dünden itibaren kente gelmeye başladı.

KENT GİRİŞLERİNDE YOĞUN GÜVENLİK

Okulların kapandığı döneme denk gelen Ramazan Bayramı nedeniyle iç turizmde ciddi hareketliliğe yol açan bayram tatili döneminde birçok tatilci de 3.5 günlük resmi tatil dönemini, idari izinle birlikte 9 güne uzattı. Antalya'nın Burdur, Isparta, Aksu ve Kemer girişlerinde de yoğun güvenlik önlemi alındı. Gelen araçlar tek tek kontrolden geçiriliyor. Kent nüfusunun da Ramazan Bayramı'nda neredeyse iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.

OTELLERDE YER BULUNAMIYOR

Bayram döneminde Antalya'daki turistik tesis ve otellerin hem dış turizmin geçen seneye göre yüzde 60 daha üzerinde olması hem de bu bayramdaki iç turizm hareketliliği nedeniyle dolduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "Kendi dostlarımıza bile otellerde yer bulmakta zorlanıyoruz. Gerçekten Lara, Kundu, Belek, Manavgat, Alanya bütün bölgelerimizde bütün oteller dolu ve ciddi bir hareketlilik var. Hem havayoluyla hem karayoluyla kente gelişler devam ediyor" dedi.

KARAYOLUYLA GELENLERE UYARI

Özellikle karayolunu tercih eden misafirlere dikkatli olmalarını tavsiye eden Vali Karaloğlu, "Özellikle şehre yaklaştıkça yoğunluk artıyor. Arİfe günü daha da artacak. Biz her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz. Ama misafirlerimizden de kural ve ikazlara uymalarını, kontroller esnasında görevlilerimizin uyarılarını dikkate almalarını tavsiye ediyoruz. Kesinlikle yorgun, uykusuz seyahate devam etmesinler. Bakın Türkiye'de her bayram sonrasında maalesef bilanço açıklıyoruz. Trafik kazalarında bayram esnasında kaybettiğimiz canların bilançosunu açıklıyoruz. Bu çok can yakıcı, üzücü bir konu ve Türkiye'yi bundan kurtarmamız lazım. Vatandaşlarımız lütfen dikkatli olsun" diye konuştu.

ANTALYA'NIN BAYRAM NÜFUSU 4 MİLYON

Nüfusu 2.3 milyon olan Antalya'nın bayram dönemindeki nüfusunun ise 4 milyon civarında olmasını beklediklerini açıklayan Vali Karaloğlu, "Hem iç hem dış turizm ve günübirlik gelip gidenlerle beraber çok yoğunluk olacak. Bütün ilçelerinde yoğunluk olacak. Aslında bu bizi memnun ediyor. Geçen sene turizmde sıkıntı yaşayan bir vilayettik. Bu sene bu sıkıntıyı inşallah hep beraber yaşamayız. Hem iç hem dış turizmde ne kadar bol misafir alabiliyorsak şehir olarak o kadar mutlu oluruz" dedi.

OTELLERDE YÜZDE 100 DOLULUK

Ramazan bayramı döneminde okulların da kapanmasının iç pazarda canlılık başlattığını açıklayan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, zaten bu dönemin dış pazar açısından da en yüksek döneme denk geldiğini söyledi. Bayramda sadece Antalya değil tüm Ege ve Akdeniz kıyılarında doluluğun yüzde 100'e ulaştığını kaydeden Ayık, "Avrupa, Rusya, Almanya ve bütün kaynak pazarlarımızda, okul tatilleriyle birlikte yaz dönemi tatilleri de başladı. Dolayısıyla tüm bu kaynaklardan oluşan yoğun ilgi doluluğu sağladı" diye konuştu.

İÇ PAZARDAN 1 MİLYONA YAKIN MİSAFİR

Otellerdeki doluluğun yüzde 35- 40 civarındaki kısmının iç pazara ait olduğunu dile getiren TÜROFED Başkanı Ayık, Antalya bölgesinde iç pazardan sadece otellerde konaklayan misafir sayısını 200- 300 bin olarak tahmin ettiklerini söyledi. Ayık, Antalya'ya eş- dost- akraba ziyareti, günübirlikçiler ve diğer konaklamalarla beraber 1 milyon civarında ziyaretçi gelmesini düşündüklerini açıkladı. Dış turizmde haziran ayı itibariyle kente gelen turist sayısının da 1.5 milyonu aştığını dile getiren Ayık, "Şu anda Antalya'daki yabancı misafir sayısı da 500 bin civarında olabilir" dedi.

ANTALYA'NIN EN GÜZEL DÖNEMİ

Antalya'da şu an hava şartlarının da oldukça iyi ve tatil yapmak için en uygun zamanlardan biri olduğuna dikkat çeken Osman Ayık, şunları söyledi:

"Haziran ayı aslında Antalya'nın iklim açısından da en güzel aylarından biri. Nem oranı düşük, deniz suyu sıcaklığının yeterince yükseldiği bir dönem. İklim de akşamları özellikle dışarıda oturmak, vakit geçirmek için çok rahat. Dolayısıyla bu dönem, Antalya'da tatil için en ideal dönemlerden biri."

Görüntü Dökümü

--------------

İç hatlar dış plan görüntüsü

Gelen yolculardan vve valizlerden görüntü

Röp1: Vali Münir Karaloğlu

Denize giren turistlerden

Otel içersinden görüntü

Röp2: Osman Ayık (TÜROFED Başkanı)

Havuza giren turistlerden görüntü

530 MB /// 8. 40"

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================================================

4)9 YAŞINDAKİ KIZIN BAŞINA PARKE TAŞIYLA VURDU

SAMSUN'da iddiaya göre, 33 yaşındaki Osman Ç., 9 yaşındaki A.M.A. isimli kızın kafasına parke taşıyla vurup kaçtı. Korkunç olay güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Hastaneye kalırılıp tedavi altına alınan küçük kızın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayın ardından soruşturma başlatan polis, şüpheliyi başka bir olayda yakalayıp gözaltına aldı. Erzurum'da evinin perceresinden havalı tabancayla ateş ederek sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya'yı sırtından vuran 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay'ın ardından benzer bir durum da Samsun'da yaşandı. İddiaya göre Atakum İlçesi'nde inşaat işçisi Osman Ç., evinin önünde arkadaşlarıyla bisiklet süren 9 yaşındaki A.M.A. isimli kıza saldırdı. Eliyle arkasına gizlediği büyük bir parke taşıyla yavaşca gelen Osman Ç., arkası dönük küçük kızın başına sert bir şekilde vurdu. Biranda yere yığılan kız kendinden geçti. Şüpheli ise olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.

Yaşanan bu olay bölgedeki bir güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı. Ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan A.M.A. bir süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için polis soruşturma başlattı. Güvienlik kamerası görüntüleri incelendi. Bu olaydan 2 ay sonra yine Atakum İlçesi'nde otobüs durağında otobüs bekleyen bir kıza tacizde bulunan Osman Ç., vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi. Polis tarafından gözaltına alınarak merkeze götürülen şüphelinin 9 yaşındaki A.M.A.'yı darp eden kişi olduğu güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi. Küçük kız ve ailesi merkeze çağrılarak teşhis yapıldı.

Güvenlik kamerasındaki kişinin kendisi olmadığını savunan Osman Ç., böyle bir olayı hatırlamadığını ifade etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Osman Ç., her iki olay nedeniyle çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Güvenlik kamerası görüntüsü

Hastanenin dışından ve emniyetin dışından detay

(SÜRE : 1.12 - BOYUT : 38.53 MB)

Haber-Kamera :  Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

=======================================================

5)BURSA'NIN YILDIZI HAVACILIKTA DA PARLIYOR

BURSA  Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan BURULAŞ tarafından Gemlik-Haliç arasında ilk adımı atılan amfibik uçakla yapılan seferler, Marmara ve Ege'ye de uzanıyor. Yunuseli Havaalanı'nın Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devrinin ardından karadan denize seferlere başlayan BURULAŞ uçakları Çanakkale seferlerinin ardından yarın Haliç'ten İzmir'e yolcu taşımaya başlayacak.

Kent içi ulaşımın yanı sıra geçtiğimiz yıllarda İstanbul'a deniz otobüsü seferleri başlatarak bölgeye açılan BURULAŞ,  hava ulaşımını da bölgeye yayıyor.  Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 8-12 yolcu taşıyabilen denize ve karaya da inme ve kalkma özelliğine sahip uçaklar ile hafta için her gün Bursa'dan üç kez Haliç'e 25 dakikalık bir uçuşla  yolcu taşıyor. Bu uçaklarda can güvenliğinin en üst düzeyde olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yolcularımız uçaklar ile karadan havalanıyor. Uçarak Haliç'te denize iniyor. Denizde bir süre gittikten sonra yolcuları indiriyor. Aynı uçak yolcuları aldıktan sonra Haliç köprüsünün altından geçip havalanarak Bursa'da Yunuseli Havaalanı'na iniyor" dedi.

Yunuseli-Haliç arasındaki kişi başı yolcu taşıma ücretinin 150 lira olduğunu belirten Altepe, biletlerin internet üzerinden önceden alınması halinde fiyatın 120 liraya kadar düştüğünü belirtti. İstanbul'dan bu uçaklar ile Çanakkale'ye haftanın üç günü karşılıklı olarak yolcu taşıdıklarını ifade eden Altepe, bugünden itibaren İstanbul'dan İzmir Alsancak Havalimanı'na da yolcu taşıyacaklarını açıkladı. Çanakkale'ye kişi başı yolcu ücretinin 199,  gidiş- dönüş alındığı zaman bu ücretin 383 liraya düştüğünü belirten Altepe, İstanbul'dan İzmir'e kişi başı yolcu taşıma ücretinin 250 lira olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi deniz uçağı seferlerinin yanı sıra Helitaksi projesi ile Bursa'dan İstanbul'da Atatürk Havalimanı, Şişli ve Kadıköy'e 475 liraya yolcu taşıyor. Büyükşehir Belediyesi İDO'ya rakip olarak kurduğu BUDO ile toplam her gün İstanbul-Bursa arasında 5 bin yolcuya hizmet veriyor.

Görüntü Dökümü

--------------

-Uçaktan Bursa görüntüleri

-Başkan Altepe'nin açıklamaları

Mehmet İNAN/BURSA, -

BOYUT 181 MB

=============================================================

6)POLİSTEN KLİPLİ TRAFİK UYARISI

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü tarafından, vatandaşların huzurlu ve güven içinde bayram tatilini geçirmeleri için önlem alınırken, hazırlanan kliple de trafik polislerinin bir bayram gününü nasıl geçirdikleri anlatıldı, emniyet kemeri kullanılmasının önemine işaret edildi.

Ramazan Bayramı'nda vatandaşların sevdiklerine güvenli bir şekilde ulaşması için tatil süresince Antalya'da 4 bin 750 polis görev başında bulunacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik polislerinin bayramda bir gününü anlatan klip hazırlandı. Trafik polislerinin Ramazan Bayramı'na ayrı bir heyecanla hazırlandıklarının vurgulandığı klipte, vatandaşların bayramda emniyetli şekilde sevdiklerine kavuşabilmeleri için polisin gece gündüz görev yapacağı ifade edildi. Polislerin bayram sabahı evlerinde yaptıkları hazırlık ve görev başındayken yaşadıklarının anlatıldığı klipte, emniyet kemerinin önemi vurgulandı. Bayramda yola çıkacaklara 'Emniyeti elden bırakmayın' uyarısının yapıldığı klip, 'Emniyetli yolculuklar' temennisiyle sona eriyor. Klip, sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

Polislerin evdeki hazırlığı

Görev başındaki görüntüleri

Polis aracından detay

Yolculara çikolata ikramı

İyi bayramlar temennisi

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Kamera: ANTALYA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title