Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- İSTANBUL'DA ALIŞILMADIK GÖRÜNTÜLER

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte tatilciler İstanbul'dan ayrılınca yollar boş kaldı. Bakım çalışmalarının devam ettiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü hariç diğer yollar boş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluk haritasına göre saat 11.30 sıralarında yoğunluk yüzde 13 seviyelerinde.

Görüntü Dökümü:

--------

-Trafik tabelasından görüntüler

-Akıcı trafikten görüntüler

========================

2- UYARILAR DİKKATE ALINDI, ATATÜRK HAVALİMANI'NDA İZDİHAM YAŞANMADI

Haber-Kamera: Faik KAPTAN- Murat ÇAKIR / İSTANBUL DHA)

Ramazan Bayramı tatili için dört günü fırsat bilen ve uçaklarla bunu değerlendiren vatandaşlar, yapılan uyarılara uydukları ve gerekli önlemler de yetkililer tarafından alındığı için Atatürk Havalimanı'nda izdiham yaşanmadı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan dün 140 bin yolcunun geçtiği öğrenildi. Son zamanlarda yaşanan en yoğun gün olmasına rağmen kontuar ve pasaport kontrol noktalarında izdiham yaşanmadığı görüldü.  Bayram öncesi hem THY hem de diğer resmi ve sivil kuruluşlar tarafından yapılan uyarılarda yolculardan iç hatlarda en az  2 saat, dış hatlarda ise 3 saat önceden havalimanında olmaları istenmişti.  Yolcular  bu uyarılara büyük oranda uydu ve zamanından çok erken havalimanına gelerek işlemlerini yaptırdı. Bu arada yolculardan çoğunun araçlarıyla değil metro aracılığıyla havalimanına ulaşması da gerekli kolaylığı sağladı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise kendi Twitter  hesabından yaptığı açıklamada THY olarak tüm yurta 220 bin yolcu taşıdıklarını duyurdu.

GRİ VE YEŞİL PASAPORT KUYRUĞU.

15 Temmuz Darbesi sonrası yurt dışına çıkışlarda getirilen gri ve yeşil pasaport sahiplerinin görev yaptıkları kurumdan aldıkları belgeleri polise teslim etmeleri  ve burada yapılan işlemler nedeniyle zaman zaman kuyruklar oluştuğu gözlendi. Ayrıca aynı yerde KKTC ve Gürcistan'a gidecek yolcuların da belge kontrolu yapıldığı için bu bölgede kısa süreli kuyruklar oluştu.

Dört günlük Ramazan Bayramını fırsat bilen vatandaşlardan bir kısmı tatile bir gün erken çıktı, Cuma günü sabah erken saatlerden itibaren itibaren Atatürk Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda akıcı yoğunluklar yaşandı. İç Hatlarda özellikle Bodrum, Antalya, İzmir, Dalaman,Trabzon'a ek seferler  olmasına rağmen Atatürk Havalimanı gidiş katları son ayların en kalabalık gününü yaşadı.  Dış Hatlar Gidiş Terminalinde ise check-in kontuarları, pasaport geçiş ve güvenlik noktalarının, yoğun ancak akıcı olduğu gözlendi. Bazı yolcuların Self Check-in Kioks'u olarak bilinen elektronik ortamda bilet işlemlerini yaptırması kontuarlardaki yoğunluğu azalttı.

Görüntü Dökümü:

-Yeşil,gri pasaport kuyruğundan görüntü

-THY ve özel havayolu şirketlerinin kontuarları

-Pasaport kontrolü ve yolculardan görüntü

-detaylar

===========================

3- BALIKÇI TEKNESİ KAYALIKLARA ÇARPTI: 3 YARALI

Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA

Sarıyer Rumeli Kavağı'nda bir balıkçı teknesinin kayalıklara çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.

Kaza saat 10.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre hızla geçen sahil güvenlik botunun dalgasıyla balıkçı teknesi kayalıklara çarptı. Balıkçı teknesiyle kayalıklar arasında kalan Doğukan Güngör ağır yaralandı. Teknedeki diğer 2 kişi ise hafif yaralandı. Yaralılar ambulasla hastaneye kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

---------

-Kayalıklara çarpan tekne

-Görgü tanıkları ile röp.

-Detaylar

======================

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAYRAM MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Güvenlik sorunları ve diplomatik krizlerle uğraşırken, halkımızın günlük hayatına dokunan meseleleri de ihmal etmiyoruz.  Ekonomide, kriz tellallarının çıkardıkları tüm gürültüye ve aleyhteki çabalara rağmen, çarklar giderek daha hızlı bir şekilde dönmeye başladı"

"Suriye ve Irak'ta oynanan oyunların, bölgede sahnelenmeye çalışılan kriz senaryolarının farkındayız. Ancak herkesin, şu gerçeğin de farkında olduğunu ümit ediyoruz. Türkiye, bu tür oyunlarla yutulamayacak kadar büyük bir lokmadır"

"Bayram tatilindeki yolculuklarınızda, trafik kurallarına riayet etmenizi; uykusuz araç kullanmaktan ve aşırı hızdan kaçınmanızı özellikle rica ediyorum. Bayram sevincimizi, lütfen acılarla gölgelemeyelim"

Haber: Enver ALAS - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan bayramı nedeniyle görüntülü mesaj yayınladı.

Erdoğan'ın başram mesajı şu şekilde:

"Aziz vatandaşlarım,  mübarek Ramazan Bayramınızı yürekten tebrik ediyorum.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını nihayete erdirerek, yeni umutlarla bir bayrama daha kavuştuk.  Ülkemizde yaşanan terör olayları ve bölgemizde devam eden, hatta yenileri ortaya çıkan insani krizler sebebiyle, bu Ramazan ayını da hüzünlü geçirdik.  Bayramın huzur ve bereketinin, tüm bu sıkıntıları geride bırakarak, birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürümemize vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Özellikle, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerimizin başarıları, millet olarak bizleri gururlandırmıştır. Dağlardan ovalara, mağaralardan en izbe köşelere kadar, saklandıkları her yerde bulup hesap sordukları teröristlere dünyayı dar eden güvenlik güçlerimize, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Terörle mücadele esnasında ve 15 Temmuz'da şehit düşen kardeşlerimize, bir kez daha Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Tedavileri süren gazilerimize Rabbimden acil şifalar temenni ediyorum"

"HALKIMIZIN GÜNLÜK HAYATINA DOKUNAN MESELELERİ DE İHMAL ETMİYORUZ"

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet yolunda yürüttüğümüz bu mücadeleyi zaferle taçlandırana kadar bize durmak, dinlenmek yoktur. Milletimizin ve güvenlik güçlerimizin bu konuda ortaya koydukları kararlı irade, bizim en büyük güven ve heyecan kaynağımızdır. Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara, hazırlanan senaryolara karşı gösterdiği güçlü direniş, devletiyle ele ele vermiş milletimizin eseridir.  Ekonomiden dış politikaya, yatırımlardan güvenliğe kadar her alanda ülkemize yönelik saldırıları boşa çıkartan, 15 Temmuz'da destan yazan bu milletin mensubu olmakla iftihar ediyorum.  Güvenlik sorunları ve diplomatik krizlerle uğraşırken, halkımızın günlük hayatına dokunan meseleleri de ihmal etmiyoruz.

Ekonomide, kriz tellallarının çıkardıkları tüm gürültüye ve aleyhteki çabalara rağmen, çarklar giderek daha hızlı bir şekilde dönmeye başladı. Bu yılın ilk çeyreğindeki yüzde 5'lik büyüme oranı, ihracatta ilk 5 ayda yaşanan yüzde 8,9'luk artış, işsizlikte görülen 1 puanlık düşüş ve diğer gelişmeler, hepimize ümit verdi, moral verdi. "

"BÖLGEDE SAHNELENMEYE ÇALIŞILAN KRİZ SENARYOLARININ FARKINDAYIZ"

"Gelişmeler, önümüzdeki dönemde, üretimde ve istihdamda çok daha güzel haberleri, inşallah hep birlikte alacağımızı gösteriyor. Türkiye, 2023 hedefleri istikametinde, her gün, adım adım ilerliyor. Orta ve uzun vadeli planlarımızı sürekli güncelliyor, bu doğrultuda gereken tedbirleri vakitlice alıyoruz.  Ülkemizi köşeye sıkıştırmak için kurulan tezgahlar birer birer çökerken, her krizin ardından önümüze yeni fırsatlar çıktığına şahit oluyoruz. 15 Temmuz'da istiklaline ve istikbaline pranga vurulmak istenen Türkiye'nin, aradan bir yıl geçmeden, her bakımdan eskisinden çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor olması, bunun en somut ifadesidir.

Suriye ve Irak'ta oynanan oyunların, bölgede sahnelenmeye çalışılan kriz senaryolarının farkındayız. Ancak herkesin, şu gerçeğin de farkında olduğunu ümit ediyoruz. Türkiye, bu tür oyunlarla yutulamayacak kadar büyük bir lokmadır.  Ülkemizi bu tarz tuzaklarla teslim alabileceklerini sananlara cevabımızı, bizzat yerinde, sahada vermekte kararlıyız. Toprak bütünlüğümüze ve milli birliğimize göz dikenler ile onların gönüllü ya da kiralık maşalığını yapanlar, hatalarını anladıklarında hepsi için çok geç olacaktır. Üzerinde yaşadığımız bu toprakları ecdadımız, kanlarıyla yoğurarak bizlere vatan haline getirmiştir. Bize düşen, kendimizden sonraki nesillere, güçlü, müreffeh, istikrarlı, huzur ve güven içinde bir ülke bırakmaktır. Bunun için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun"

"AŞIRI HIZDAN KAÇINMANIZI ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM"

"Bayram vesilesiyle bir hususu da sizlere özellikle hatırlatmak istiyorum. Sizlerden, bayram tatilindeki yolculuklarınızda, trafik kurallarına riayet etmenizi; uykusuz araç kullanmaktan ve aşırı hızdan kaçınmanızı özellikle rica ediyorum. Bayram sevincimizi, lütfen acılarla gölgelemeyelim.  Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin, İslam dünyasının bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Ramazan bayramının, tüm gönüllere, hanelere, ülkemize ve İslam dünyasına huzur, saadet, selamet getirmesini diliyorum.

Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum"

Görüntü Dökümü:

-----------

-Erdoğan'ın açıklamaları

=========================

5- İGDAŞ:  BAKIRKÖY'DEKİ PATLAMA DOĞALGAZDAN KAYNAKLI DEĞİL

istanbul DHA

İGDAŞ, Bakırköy'deki incelemenin ardından açıklama yaptı.

Açıklamada, "Söz konusu patlamanın olduğu işyerinde doğalgaz tesisatı ve kullanımı yoktur.

Bununla birlikte, İGDAŞ Doğalgaz Acil Ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, patlamanın olduğu işyeri, bina ve çevresinde yapılan ölçümlerde herhangi bir doğalgaz kaçağına rastlanmamıştır. Olayın kesin nedeni, yapılacak adli soruşturma sonucunda netlik kazanacaktır" denildi.

=============================

6-  İRANLI AİLE, KABUSTAN YANGIN ÇIKARTARAK KURTULDU

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Özgür EREN/İSTANBUL,

Şişli'de 3' ü çocuk 5 kişilik İranlı aile, kendilerini "Turistik tura götüreceğiz" diye kandırarak, silah zoru ile 3 gün rehin tutulduklarını iddia ettikleri 4 şüphelinin elinden yangın çıkartarak kurtuldu. Yangını görünce paniğe kapılan şüphelilerin kapıyı dışarıdan kilitleyerek kaçtığını, kendilerinin evin yatak odası kapısından komşularının yardımıyla çıktıklarını belirten İranlı çift,  polislere, "Aksaray'da otelde kalıyorduk. İkisi tüfekli 4 kişi bizi rehin aldı. Üzerimizde bulunan 6 bin doları zorla aldılar. Üç gündür burada tutuluyoruz. Ellerinden yangın çıkartarak kurtulduk" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Eskişehir Mahallesi, Marsık Sokak'tan sabah saatlerinde dumanlar yükseldi. Çevre sakinleri itfaiye ve polisten yardım istedi. Çevreye yayılan dumanlar nedeniyle, çevredekiler zor anlar yaşadı. Dumandan etkilenen bir kişiye, sağlık ekipleri müdahale etti. Binanın zemin katındaki daireye giren itfaiyeciler evde kimsenin olmadığını fark etti. Bir süre sonra, az bir Türkçesiyle  konuşan İranlı kadın, ağlayarak çevredekilere olayı anlattı. Olay yerine gelen polisler hemen aileye destek oldu. Aile polis aracına bindirilerek, polis merkezine götürüldü. Yangın yaklaşık bir saatlik çalışma sonrası söndürüldü. Olay yerine gelen daire sahipleri, "Biz tahliye davası açmıştık. Duruşma gelecek hafta görülecek. Şimdi evimizde bu olaylar yaşandı" dediler.

Ailenin kurtarılmasına yardım eden  Selçuk Abiş, " Sabah çığlıkları duyduk. Arka cama koştum. Sonra çocukları bana uzattı. Camdan çocukları aldım. Ailesi de pencereden çıktı. 'Polisi ve itfaiyeyi  arayın' dediler. Bunları zorla Aksaray'dan kaçırmışlar.' Bodrum'a götüreceğiz' diye. Aksaray'da bir otelde kalıyorlarmış. 'Tura götürüyoruz' diyerek, silah zoruyla kaçırmışlar. Buraya getirmişler. İkisi Arapça, ikisi Türkçe konuşan, dört kişinin kaçırdığını söylediler. Üç gündür burada olduklarını söylediler" dedi.

Görgü tanıklarından Ali Sartuk ise, "Bir çığlık geldi. Birisi bas, bas bağırıyordu. 'İmdat' diye bağırıyorlardı. Ama yangın diye bağırmıyordu. Ben araya girdim. 'Ne oluyor' dedim. Aradan 15 dakika geçtikten sonra evden duman çıkmaya başladı. İtfaiyeyi aradık" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yangın çıkan evden detay görüntü

-İtfaiye ve polis ekiplerinden detay görüntü

-Mahalle sakinlerinden detay görüntü

-Dumandan etkilenen iki kişinin ambulansa alınması

-İranlı turist aileden detay görüntü

-İranlı kadının ağlaması

-İranlı adamın polislere bir şeyler anlatması

-İranlı ailenin polis aracına bindirilip götürülmesi

-Genel ve yakın detaylar

============================

7- RUS İSTİHBARAT TOPLAMA GEMİSİ BOĞAZDAN GEÇTİ

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Özgür EREN İSTANBUL

Rusya donanmasına ait  istihbarat toplama gemisi 'Kildin' sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açıldı.

Rus donanmasına ait istihbarat toplama gemisi 'Kildin'  saat 08.15 sıralarında Marmara Denizi'nden İstanbul Boğazı'na girdi.

İstihbarat gemisine  geniş güvenlik önlemleri altında  sahil güvenlik, kıyı emniyeti kurtarma 8 gemisi ve  deniz polisi eşlik etti. İstihbarat gemisinin ön bölümünde bulunan askeri personelin  silahlı nöbet tuttuğu görüldü. Bazı askerlerinde geminin güvertesinde İstanbul  Boğazını izledi. Gemide çok sayıda personelin de olduğu görülürken,gemi yaklaşık bir saatte geçişini tamamlayarak   Karadeniz'e açıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-İstihbarat gemisinden genel ve yakın detaylar

-Gemide bulunan askeri personelden genel ev yakın detaylar

-Sahil güvenlik, kıyı emniyeti ve deniz polisinden detay görüntü

-Geminin FSM Köprüsünün altından geçişi

-Genel ve yakın detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli?
title