Haberler

TBMM Başkanı Kahraman Sırbistan'da Açıklaması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Türkiye Sırbistan beraberliği, dostluğu, bölge ve dünya barışına da büyük katkısı olacak bir hadise." dedi.

Kahraman, Türkiye'ye hareketinden önce Sırbistan Cumhurbaşkanı seçilen Aleksandar Vucic ile görüştü, ardından Belgrad'daki Bayraklı Camisini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kahraman, Sırbistan ziyaretinin verimli geçtiğini söyledi.

Kahraman, Aleksandar Vucic'in Sırbistan Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla dün Sırbistan Sarayı'nda düzenlenen törene katıldığını anlattı.

Vucic'in Türkiye Sırbistan dostluğunu destekleyecek bir kişi olduğuna işaret eden Kahraman, "Sırbistan, bölgesinde güçlü bir kilit devlet. Türkiye Sırbistan beraberliği, dostluğu, bölge ve dünya barışına da büyük katkısı olacak bir hadise. Dün merasime katıldık. Bugün çok faydalı ikili görüşmelerde bulunduk. Kendileri Türkiye'ye gelecekler, Petrol Kongresi dolayısıyla. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da önümüzdeki aylarda bir Sırbistan ziyaretinde bulunacaklar. Karşılıklı gelişmelerimiz, karşılıklı münasebetlerimizi geliştireceğiz, artıracağız. Yatırım noktasında olsun, kültürel sahada beraberliklerimiz olacak." ifadelerini kullandı.

"Herkese hayırlı bayramlar diliyorum"

İsmail Kahraman, yarından itibaren Ramazan Bayramı'nın kutlanacağını anımsatarak, tüm Müslümanların bayramını kutladı. Kahraman, bayramdan hemen önce Sırbistan'daki Bayraklı Camisi'ni ziyaret etmekten de son derece mutlu olduğunu aktardı. Bu yapının Kanuni dönemine dayandığını vurgulayan Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir arefe gününü böyle bir tarihi bir camide geçirmek varmış kaderde. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Her seferinde, vecd içinde, neşe içinde rahatlık saadet içinde ulaşacağımız bayramlar olsun inşallah.

Tarih, tekerrürden ibarettir derler. Ders alınırsa tekerrür etmez derler. Tarihten ibret alacağız. Yahya Kemal bir şiirinde diyor ki 'Aldım Rakofça kırlarının hür havasını, Duydum, akıncı cedlerimin ihtirasını'. İnsan o duygularla tabi dolu oluyor. Hele Tuna'nın da ayrı bir yeri var. Necip Fazıl'ın 'Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna; Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?' Geniş bir coğrafyaya yayılmıştık. Bir cihan devletiyiz biz. Bunun varisiyiz. Hududumuz 800 bin metrekare değil. Hududumuz bütün dünyadaki gönül coğrafyamız, o bakımdan söylüyorum. Türkiye güçlü bir devlet. Medeniyetimizin eski hudutları dahilinde 53 devlet var bugün. Onun varisiyiz. Aynı zamanda onun yükünün altındayız. Bu şuur ve idrakte olacağız. Bu duygular hep depreşti. Benim için güzel bir hatıra oldu. İlk defa Belgrad'a ve Bayraklı Camisi'ne geldiğim için de çok memnun oldum."

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, daha sonra Sırbistan'daki temaslarını tamamlayarak, Türkiye'ye hareket etti. Kahraman'ı, Nikola Tesla Havalimanı'nda, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve diğer ilgililer uğurladı.

Kaynak: AA / Politika

İsmail Kahraman Belgrad Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title