Haberler

Başbakan Yıldırım İzmir'de

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin memleketin ve milletin geleceği için güzel bir iş olduğunu belirterek, "Bu yeni sistem için Cumhurbaşkanımızı inşallah tekrar cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde başa getirmek için şimdiden...

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin memleketin ve milletin geleceği için güzel bir iş olduğunu belirterek, "Bu yeni sistem için Cumhurbaşkanımızı inşallah tekrar cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde başa getirmek için şimdiden çalışmalara başlamamız lazım." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığının bir otelde düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, yapımı planlanan İzmir Körfez Geçişi Projesi ile ilgili bugün bir gazetede yayınlan habere değindi.

Yıldırım, "Bugün büyük bir gazetenin birinde yalan yanlış bir başlık var. Efendim 'flamingoların yolu, alanı yok ediliyormuş' filan. 'Körfez Geçişi yapılmamalıymış.' Sipariş bir haber. Hiç aslı astarı yok, alakası yok. Burada birtakım istemezük grubu var, iş ciddiye bindi mi başlıyorlar, 'yavaş yavaş nasıl engelleriz'... O yollara giriyorlar. İzmir Körfez Geçiş Projesi, İzmir'in Marmarayı'dır. İzmir'in Yavuz Selim Köprüsü'dür, İzmir'in geleceğidir. İzmir'in 55 kilometrelik çevre yolunu kuzeyden güneye 6 dakikaya indiren projedir ama bu projede ben daha temkinli olacağım. İzmir gelip, istiyoruz demeden başlamayacağım. Proje hazır, her şey hazır. İzmir işine sahip çıksın." değerlendirmesinde bulundu.

İzmir-İstanbul otoyolunun İzmir-Manisa arasındaki 25 kilometrelik bölümün açıldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Bursa-İstanbul arası 45 dakika. Hayaldi. AK Parti bu AK Parti, hayali gerçeğe dönüştüren parti. Önümüzdeki senenin sonunda İstanbul-İzmir 2 saat 50 dakika." ifadesini kullandı.

"Konak Belediye Başkanı kullansa ne olur, kullanmasa ne olur"

Konak Tünelleri'nden şimdiye kadar 40 milyonun üzerinde geçişin olduğunu belirten Yıldırım, "Konak Belediye Başkanı kullansa ne olur, kullanmasa ne olur, İzmir kullanıyor." dedi.

İzmir'e yeni bölge hastanesinin yapıldığını, Çiğli'ye 400 yataklı yeni bir hastane açıldığını hatırlatan Yıldırım, çevre yolunun Menemen'den Çandarlı'ya kadar olan 76 kilometrelik kısmının temelinin atıldığını söyledi.

Ankara-İzmir hızlı tren projesine de devam ettiklerini belirten Yıldırım, İzmir'e şimdiye kadar 43 milyar liralık yatırım yaptıklarını kaydetti.

Yıldırım, "Daha yolu başındayız, yapacak daha çok iş var. Yapılan her şey sonunda karşılığını alır. Bazen hemen, bazen üzerinden zaman geçer. Biz başka bir şey söyledik, biz hizmetlerimizi bize oy verenlere, vermeyenlere göre yapmıyoruz. Hakk'ın ve halkın rızası için yapıyoruz. Biz başkaları gibi kısa hesaplar içinde hiç olmadık, bundan sonra da olmayacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da yapılan halk oylamasından sonra Türkiye'de her şeyin artık farklı olacağını söylediklerini, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini meydanlarda çok anlattıklarını belirterek, "Bizim anlattıklarımızın üzerine kafa karıştırmaları da çok oldu, yalan dolan, tezviratlar... Ama bütün olumsuzluklara rağmen o günlerde yaşadığımız ekonomideki olumsuzluklar, uluslararası çevrelerin, bazı art niyetli kesimlerin buna karşı önyargıları, karşı çıkmaları, Avrupa'nın, başka ülkelerin... Söke söke milletimiz aldı ve bu sistemi getirdi." dedi.

Yeni sistemle "milletin iradesinden başka hiçbir iradenin ülke yönetimine sulanamayacağını" dile getiren Yıldırım, milletin sandıkta yürütme ve yasamayı belirlemek üzere iki irade beyan edeceğini, bu iki iradenin ülkenin yönetimini üstleneceğini ifade etti.

Yıldırım, sürekli istikrarı getiren bu sistemin daha fazla hizmet, kalkınma ve demokrasi anlamına geldiğine işaret ederek, "Ülkemiz sonunda, inşallah çok değil iki dönem sonra dünyanın parmakla gösterilecek ülkeleri arasına girecek." dedi.

Yeni sistemde yüzde 50 artı 1 oy almadan kimsenin iktidar olamadığını, bunun için de Türkiye'nin her köşesinden destek almanın şart olduğunu dile getiren Yıldırım, "Bu ne demektir, her taraftan destek alıyorsan demek ki Türkiye'nin birliği, beraberliği, toprak bütünlüğü garanti altına alınmış oluyor. Kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücü yetmez. Ne dedik, yolları böleriz Türkiye'yi böldürmeyiz, bu kadar basit." diye konuştu.

Kuvvetler ayrılığı vurgusu

Yeni sistemde kuvvetler ayrılığının net olarak tanımlandığını vurgulayan Yıldırım, iktidar partisinin Meclisin üzerine çökemeyeceğini, yasamanın faaliyetlerini yapacağını anlattı.

Mevcut sistemde Mecliste iktidar partisinin dediği dışında bir şey olmadığını, güçler ayrılığının lafta kaldığını belirten Yıldırım, gerçek anlamda güçler ayrılığının geldiğini yasaları partilerin değil milletvekillerinin yapacağını, partilerin ikinci planda kalacağını aktardı.

"İktidar partisi" ya da "anamuhalefet partisi" diye tanımlamanın da kalmayacağını ifade eden Yıldırım, "Birinci çoğunluk partisi, ikinci çoğunluk partisi, üçüncü... Bu şekilde partiler olacak. Milletvekilleri tek başına kanun teklifi verecek. Destek toplarsa yasalaştıracak. Yani Meclis daha da güçleniyor." ifadelerini kullandı.

"Uygulama 2019, 3 Kasım"

Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde iki güç bulunduğunu, dolayısıyla kriz ihtimalinin ortadan kalktığını belirterek, şunları kaydetti:

"(Nasıl olacak, iki güç olunca kriz daha fazla) diyebilirsiniz. Değil, çünkü ikisinin elindeki güç de aynı. Biri diğerine karşı bir harekete geçerse öbürünün de eşit silahı var tabiri caizse. Dolayısıyla ne yapacaklar, uzlaşacaklar. Uzlaşmaktan başka yolları yok. Öyle birilerinin arkasına saklanıp demokrasiye, mili iradeye ayar vermeye çalışanlar da artık mevta olacak. Sistem bu. Çiçek gibi bir sistem. Hiç merak etmeyin. Memleketin, milletin geleceği için güzel bir iş oldu. Bundan sonra altyapıyı hazırladık, sistemi kurguladık, vatandaşımız da kabul etti. Uygulama ne zaman, 2019, 3 Kasım. Bu yeni sistem için Cumhurbaşkanımızı inşallah tekrar cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde başa getirmek için şimdiden çalışmalara başlamamız lazım. Tekrar ilk günkü heyecan ve gelecek hedefleriyle beraber gayretlerimizi artırarak yola devam ediyoruz."

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından önce AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Hamza Dağ, kürsüye çıkarak partililerin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title