Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Kılıçdaroğlu: Gerginliklerden kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum (EK)1)10'NCU GÜNDE TEK MOLACHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Avşar Köyü mevkisindeki kamp alanından itibaren ilk mola yeri olan Çaydurt mevkisine kadar 8 kilometre yürüdü.

Kılıçdaroğlu: Gerginliklerden kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum (EK)

1)10'NCU GÜNDE TEK MOLA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Avşar Köyü mevkisindeki kamp alanından itibaren ilk mola yeri olan Çaydurt mevkisine kadar 8 kilometre yürüdü. Kılıçdaroğlu ve arkasındakiler D-100'ün kenarında yürürken arkada zaman zaman araç yoğunluğu oluştu. Jandarma ve polis ekipleri yürüyen grubun etrafından geniş güvenlik önlemi aldı. Normalde günde 2 mola veren Kılıçdaroğlu, güzergahta uygun yer bulunmaması nedeniyle bugün tek mola verdi. 8 kilometrelik mesafe 1 saat 45 dakikada tamamlandı. Yürüyüş sırasında parti otobüsünden, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bayramınızı kutluyor' anonsu yapıldı. 10'ncu gün, 7 kilometrelik ikinci etabın ardından tamamlanmış olacak.

YÜRÜYÜŞTEN GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

BOLU/DHA

======================================================

2)ÖLÜM HAVUZU MÜHÜRLENDİ, ELEKTRİKÇİ GÖZALTINA ALINDI

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde 5 kişinin yaşamını yitirdiği aquapark Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatı ile mühürlendi. Belediyeye başvuruda bulunulmadan havuzda tadilat yapıldığı, facianın da metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplenin ilave kablonun teması sonucu meydana geldiği belirlendi. Tesiste çalışmayı yapan elektrikçi ise gözaltına alındı. Daha önce pansiyon ruhsatı olan işletmenin fuhuş nedeniyle mühürlenince, havuz yapılarak aquaparka dönüştürüldüğü belirtildi.Dün, Akyazı Kuzuluk Mahallesi'nde bulunan 58 yaşındaki Mehmet Kaya'nın işletmeciliğini yaptığı aquaparkta ki havuzun çevresinde yenileme çalışmaları yapılırken meydana gelen olayda 17 yaşındaki Gökay Yıldırımgenç havuzda yüzerken elektrik akımına kapılmış yardım etmek isteyen işletme sahibi Mehmet Kaya, oğlu Kadir Kaya, yeğeni 16 yaşındaki Mert Kaliç ve 15 yaşındaki Nurullah Ünlütürk suya girince elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirdi.

3'ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuz faciası sonrasında Akyazı Cumhuriyet Savcılığı aquaparkta inceleme yaptı. İnceleme sırasında olayın havuz ve çevresinde Ramazan Bayramı öncesinde bakım ve ilaveler yapılması sırasında çevredeki kablolardan birinin metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplene teması sonucu facianın yaşandığı. İşletmede kaçak akım rölesinin de mevcut olmadığı tespit edildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine havuz ve çevresi jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından fotoğraflandı ve görüntülendi. Sakarya Valis Hüseyin Avni Coş'un talimatı üzerine Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Akyazı Belediyesi tarafından aquapark mühürlendi.

ELEKTRİKÇİ GÖZALTINA ALINDI

Facianın yaşandığı biri küçük iki havuzun bulunduğu tesiste elektrik işini yapan elektrikçi jandarma tarafından gözaltına alındı. Elektrikçinin metal ayakları suyun içerisinde bulunan metal tramplenin yanında bulunan kabloların izolasyonunu yeterince yapmadığı öne sürüldü.

TADİLAT PROJESİ

Facianın meydana geldiği aquparkın 2014 mahalli idareler seçimiyle kapatılan Kuzuluk Belde Belediyesi'nden 2012 yılında ruhsatlandırıldığı belirlendi. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan işletmenin 2012 yılında 'yüzme havuzu ve eğlence merkezi' ruhsatını aldığını söyledi. Yaklaşık 5 yıldır bölgede havuz olarak faaliyet gösteren ve bölgede yaşayan gençlerin küçük ölçekli tesiste ruhsat dışında yapılacak düzenleme ile ilgili olarak Akyazı Belediyesi'ne yapılmış 'Tadilat projesi' başvurusu olmadığı öğrenildi. Tesisin açılışından sonra çeşitli tarihlerde ilaveler yapıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında da tesisin ruhsat alınırken durumunu gösteren projenin Akyazı Belediyesi'nden istenileceği bildirildi.

ESKİDEN PANSİYONDU

İşletmecisi Mehmet Kaya ve oğlunun yaşamını yitirdiği aquaparkın bulunduğu binanın yaklaşık 15 yıllık bina olduğu daha önce bölgede kaplıca suları olması sebebiyle pansiyon olarak işletildiği öğrenildi. Ancak pansiyonun jandarma denetimi fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin pansiyonculuğu bırakıp havuz açtığı belirlendi.

GÖRÜNTÜLER  GEÇİLDİ

Zafer TOKUŞ-Alaattin ONUR-Aziz GÜVENER/AKYAZI(Sakarya), (DHA

================================================

Marmaris'te otel kapısında kalan aileler muhatap bulamadı (ek)

3)BOŞALTILARAK FAALİYETİNE SON VERİLDİ

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, rezervasyon yaptıran tatilcilere ödeme yapmalarına rağmen hizmet vermeyen, ayrıca işletmecisi S.G. (Süleyman Güler) kayıplara karışan otel, tamamen boşaltıldı. Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya koordinesinde polis ekipleri ise otel içinde ve çevresinde yağma ve zarar verme olaylarına karşı güvenlik tedbiri aldı. Otelin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışları tutularak, gelen tatilciler başka tesislere yönlendirildi. Otelin elektrik ve suyu kesildi. İçeride bulunan içecek ve yiyecekler ise otelin mülk sahibinin talimatıyla, tatilcilerin konaklayacağı diğer tesislere aktarıldı. Kayıp işletmecinin arandığı belirtildi. Faaliyetine son verilen otelin kapısında belediye ve polis ekiplerinden oluşan görevliler bekliyor. Görevlilerin bayram boyunca gelecek olan vatandaşları, belirledikleri konaklama tesislerine yönlendirme yapacağı bildirildi. Bazı tatilcilerin otel lobisinde ve koridorlarında eşyalara zarar verdiği ve polis tarafından tutanak tutulduğu öğrenildi.

KRİZ ATLATILDI

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülbüloğlu, "Konaklama tesisinde bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya kaldık. Otelciler olarak toplanarak, krizin aşılması için görüş alışverişinde bulunuldu. Otelin faaliyeti halinde olması imkansızdı. Yetkili birimlerce faaliyetine son verdirilerek, belirlediğimiz nitelikli otellere bir günlüğüne bizim misafirimiz olarak kalacaklar. Bayramın birinci günü akşamından itibaren otelin niteliğine göre yaptırdığımız indirim ile 60-80 lira arasında ücret ödeyerek kalabilecekler. Kriz daha büyük boyutlara ulaşmadan Kaymakamlık, Emniyet, Belediye ve turizmcilerimizin elbirliğiyle atlatılmıştır" dedi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ise, "Durumu öğrendiğimizde oluşturduğumuz kriz masasıyla sorunların kısa sürede çözümüne gittik. Gece saat 04.00'den itibaren gelenler, başka otellere aktarıldı. Otelin faaliyetine son verdirip, kalan tatilcileri de başka otellere ücretsiz aktararak elektrik ve suyunu kesip mühürledik. Bir gün içinde kriz çözülmüştür. Konu ile ilgili İçişleri ve Kültür Turizm Bakanlığı bilgilendirilmiştir" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Otelin dışından kalabalıktan görüntü

Otel lobisi ve içinden görüntü

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu ile röp.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ile röp.

Vatandaşlarla röp.

Toplam: 6 dakika 9 saniye-444 MB görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

====================================================

4)KONYA'DA 2 KİŞİNİN VURULDUĞU İKİ OLAY BİRBİRİNİN DEVAMI ÇIKTI

KONYA'da dün iftar öncesi fırın önünde 17 yaşındaki Beyza Karabilgin'in, kısa süre sonra da yoldan geçen 20 yaşındaki Ömer Beyaz'ın açılan ateşle yaralandığı iki olayın birbirinin devamı olduğu ortaya çıktı.Kentteki ilk olay dün saat 18.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi Hayat Sokak'ta meydana geldi. 36 yaşındaki Murat A. daha önce kavga ettikleri için aralarında husumet bulunan 27 yaşındaki Zafer T.'nin 42 TG 740 plakalı otomobilinin ön tamponuna pompalı tüfekle ateş açıp kaçtı. Zafer T. de peşinden koşmaya başladı. Murat P., bir kaç sokak ileride kendisini kovalayan Zafer T.'ye yeniden ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalar, o sırada iftar için fırına börek almaya giden 17 yaşındaki Beyza Karabilgin'in sol omuz ve boyun kısmına isabet etti.  Kanlar içinde kalan Beyza Karabilgin çağrılan ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Karabilgin'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirildi.

İKİNCİ OLAY

Bu kez kısa süre sonra Murat P., yanına arkadaşları 26 yaşındaki Ali Ö.  22 yaşındaki Mehmet Can A. ve 2 kadını da alıp otomobille yeniden olay yerine geldi. Yine Zafer T. ve otomobiline ateş etmeye kalkışan Murat P. ve arkadaşlarına, ilk olayı soruşturmak için olay yerinde bulunan polisler müdahale edince arbede çıktı. Polislerden biri tabancasını çıkarıp uyarı ateşi açarken, koluna aldığı darbe ile silahtan çıkan kurşun o sırada yoldan geçen 20 yaşındaki Ömer Beyaz'a isabet etti. Kolundan yaralanan Ömer Beyaz, ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Beyaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olaya karışan Murat A., arkadaşları Ali Ö. ve  Mehmet Can A. ile Zefer T.'yi gözaltına alan polis,  Murat A.'nın otomobiliyle olay yerine gelen 2 kadının da ifadesine başvurdu. Şüphelilerin sorgusu sürerken Ömer Beyaz'ın yaralandığı olayda havaya uyarı ateşi açan polis memurunun da ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Olay yeri detay

Yaralının ambulansa alınması

Polisin güvenlik önlemi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK-Hasan DÖNMEZ  / KONYA

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Beyza Karabilgin'in ambulansla hastaneye getirilişi

-Olay anında yanında buluanan arkadaşı Berk Yeğenoğla'nun olayı anlatması

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ / KONYA,

======================================================

5)KAZADA MOTOSİKLETİN KIRILAN AYNASI GÖĞSÜNE SAPLANDI

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü 38 yaşındaki Ahmet Tokaç, kırılan ayna parçasının göğsüne saplanması sonucu yaralandı.

İnegöl ilçe merkezinden Alanyurt Mahallesi yönüne giden Ahmet Tokaç yönetimindeki plakasız motosiklet, önündeki Murat Ortak yönetimindeki 16 KEK 09 plakalı otomobile carptı. Devrilen motosikletin aynası kırılan aynasının parçaları Ahmet Tokaç'ın göğsüne saplandı. Kanlar içinde kalan Ahmet Tokaç, gelen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tokaç'ın kalbinin 3 santimetre yakınına saplanan ayna parçasının çıkarılması için ameliyat edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Yaralının kaza yeri görüntüsü

-Kaza yeri genel görüntü

-Ayna parçalarının görüntüleri

-Detaylar

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), -

===============================================

6)SICAK BUNALTTI, SU PARKLARI DOLDU

HAVA sıcaklığının 37 derece kaydedildiği Antalya'da sıcaktan bunalan yerli ve yabancı tatilciler serinlemek için su parklarına akın etti. Sıcak hava Ramazan Bayramı arifesinde Antalya'yı etkisine aldı. Turizm kentinde hava sıcaklığı 37, deniz suyu sıcaklığı 26 derece olarak ölçüldü. Sıcaktan bunalan yerli ve yabancı tatilciler Aqualand Su Parkı'na gelerek serinlemeye çalıştı. Su parkı yönetimi tarafından düzenlenen animasyon şovlar ve yarışmalar ilgi odağı oldu. Dalga havuzunda sörf tahtasında durmak için mücadele eden tatilciler, renkli görüntüler oluşturdu. Her yaştan yarışmacının kabul edildiği yarışta, kimi yarışmacılar sörf tahtasından saniyeler içinde düşerken kimileri dakikalarca dengesini koruyarak durdu. Yarışmaya katılmayanlar ise sörf pistinin çevresini doldurarak tezahüratta bulundu. Sörf tahtasında en uzun süre durana meyve kokteyli hediye edildi. Yarışmanın ardından katılımcılara soğuk içecek de verildi. Yarışmaların yanı sıra pek çok tatilci havuz kenarında güneşlenirken, anneler çocuklarıyla yüzdü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Sörf tahtası üzerinde durmaya çalışanlar

Dalga havuzunda serinleyenlerin görüntüsü

Çocukların su havuzunda eğlenirken görüntüleri

Kaydıraklardan kayanların görüntüsü

Detaylar

147 MB /// 04.37

Haber: İbrahim LALELİ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=====================================================

7)ESKİŞEHİR'DEKİ YAPAY PLAJ SEZONU AÇTI

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park içerisine 9 yıl önce yaptırdığı 350 metre uzunluğundaki yapay plaj sezonu açtı. Gökmeydan Mahallesi'ndeki Kent Park içerisinde bulunan yapay plaj bugünden itibaren hizmet vermeye başladı. Plajda aileler ve erkekler için iki bölümün olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Plaj Sorumlusu, Osman Çırak, "Plaj sezonunu bugün açtık. Havanın sıcak olması bizim için çok güzel. Bayram da talep oldukça fazla olacak.  Plajımız aile ve erkek bölümü olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Plajda sağlık görevlisi ve cankurtaranlarımız hazır bulunuyor. 200'e yakın şezlong ve şemsiyelerimiz var. Eskişehirlilerin dışında başka illerden de plaja gelenler var" diye konuştu

Plaj suyunun sağlık kontrollerinin ve plajın genel temizliğinin düzenli olarak yapıldığını söyleyen Osman Çıkar, yaz sezonu boyunca sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında hizmet verecek plaja girişin 15 TL olduğunu belirtti.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Plajın görüntüsü,

-Plajda yüzenlerin,

-Plajda güneşlenenlerin,

-Çocukların suda yüzmeleri,

-Plaj sorumlusu Osman Çırak'ın konuşması,

-Plajda yüzenlerin,

-Bir kız çocuğunun konuşması,

-Plaja yüzmeye gelen bir kadın ile erkeğin konuşması,

-Bir erkek çocuğunun konuşması,

-Plajda yüzenlerin ve güneşlenenlerin çekilen görüntüleri bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

===================================================

8)MERKEZE ALINAN AĞRI VALİSİ: GÖREVİMİ LAYIĞIYLA YAPTIM

VALİLER Kararnamesi ile merkeze alınan Ağrı Valisi Musa Işın, bir işadamının yaptırdığı caminin açılış töreninde, "Herkes bilsin ki Musa Işın, görevini layığıyla yapmıştır. Ağrı halkı şahittir" dedi. Cumhuriyet Mahallesi'nde işadamı Kasım Bulan'ın yaptırdığı Dede Murat Camisi'nin dün yapılan açılış töreninde, Vali ve Belediye Başkan Vekili Musa Işın, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, kurum amirleri ve Ağrılılar katıldı. Dede Murat Camisi Dernek Başkanı Kasım Bulan, 2 bin metrekarelik caminin yapımına destek veren hayırseverlere ve manevi desteklerinden dolayı Vali Işın'a teşekkür etti.

Son kararname ile merkeze alınan Musa Işın, caminin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ağrı'da 2 yıl 4 ay çalıştım. İzzetim ve şerefimle geldim, izzetim ve şerefimle gidiyorum. Nasıl geldiysem öyle gidiyorum. Herkes bilsin ki Musa Işın görevini layığıyla yapmıştır. Ağrı halkı şahittir. Yatırımlardan tutun, terörle mücadeleye kadar. Belediyeyi devir aldığımızda, hazırladığımız projelere kadar 'gece gündüz' demeden çalıştık. Burada göreve başladığımda teröristler şehire gelip berbere tıraş oluyorlardı. İnsanları götürüp sözde mahkemelerde yargılıyorlardı. İnsanları dağlara götürüp mal ve mülklerini ellerinden alıyorlardı. Bu kardeşiniz bunların hiçbirine müsade etmedi. Benim bir tek kaygım vardı. Göreve başladığım gibi lekesiz ve pürüzsüz, buradan ayrılmak. Çok şükür öyle başladım ve izzetimle de şerefimle de ayrılıyorum."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Vali Musa Işın'ın konuşması

Haber- kamera: Oğuzhan HANÇER/ AĞRI,

2 DK/ 21 MB

=======================================================

9)BORÇKA İLÇE MERKEZİNDE AYI OTOMOBİLE SALDIRDI

ARTVİN'in Borçka İlçesi'nde önceki gece geç saatte ilçe merkezine inen ayı, Yaşar Yıldırım'ın kullandığı ve içinde 4 kişinin bulunduğu otomobile saldırdı. Pençeleriyle araca zarar veren ayı daha sonra ormana girerek uzaklaştı.  Olay 22 Haziran'da, saat 01.45 sıralarında yaşandı. Yaşar Yıldırım'ın kullandığı otomobil Erzurum Caddesi'nden geçerken yol kenarında aniden ortaya çıkan ayı araca saldırdı. Sürücü Yaşar Yıldırım ile araçta bulunan Macahel Vakfı Başkanı Süleyman Köse, Sevgi Köse ve Şule Kevser Dursun, beklenmedik saldırı sonrası panikledi ve büyük korku yaşadı. Araca pençeleri ile zarar veren, kaportayı ezip çizen ayı, kısa süre sonra yeşil alana doğru kaçtı ve ormana girdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Ayı saldırısının cep telefonu görüntüsü

Haber: Adem GÜNGÖR Kamera: DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Musa Işın Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title