Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)BAŞBAKAN YILDIRIM ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİBAŞBAKAN Binali Yıldırım, 8 Şubat'ta Suriye'de El Bab'da şehit düşen Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yahya Efiloğlu'nun İzmir'deki ailesine, evlerine yaptığı ziyarette başsağlığı diledi.

1)BAŞBAKAN YILDIRIM ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 8 Şubat'ta Suriye'de El Bab'da şehit düşen Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yahya Efiloğlu'nun İzmir'deki ailesine, evlerine yaptığı ziyarette başsağlığı diledi.

İzmir'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Balçova'daki Kaya Termal Otel'de AK Parti İzmir İl Teşkilatı'yla basına kapalı bayramlaşmanın ardından, 8 Şubat'da DEAŞ terör örgütünün Suriye'nin El Bab bölgesinde, Türk askerlerine yönelik saldırısında şehit düşen Astsubey Kıdemli Başçavuş Yahya Efiloğlu'nun Karabağlar ilçesi Limontepe Mahallesi'ndeki evinde ailesini ziyaret etti. Yıldırım, şehidin babası Abdullah Efiloğlu, annesi Mukaddes Elifoğlu ve kardeşlerine başsağlığı diledi. Yıldırım, basına kapalı ziyeretin ardından çıkışta Limontepe sakinleriyle de aracına binmeden önce kısa bir süre konuşup, bayramlaştı. Başbakan'la el sıkışan ve bayramını katlayan mahalle sakinleri, elektrik ve su aboneliyle ilgili sıkınıtlar ve faturaların yüksekliğinden şikayet etti.Başbakan Yıldırım daha sonra Erzincan'a gitmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan uçakla ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Başbakan Binali Yıldırım'ın şehit ailesinin evinden çıkışı, dışarıdaki vatandaşlarla konuşması ve bayramlaşması

Güvenlik önlemlerinden görüntüler

Haber: Utku BOLULU -Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

==================================================

2)BURSA'DA OTOYOL GİŞELERİNDE TRAFİK YOĞUNLUĞU

RAMAZAN Bayramı tatili dolayısıyla binlerce araç sürücüsünün Marmara ve Ege kıyılarına ulaşmak için kullandığı İstanbul- Bursa otoyolunun kuzey gişelerinde kuyruk oluştu. İstanbul'dan Osmangazi Körfez geçiş köprüsünü kullanarak Altınova'dan otoyola giren sürücüler, Bursa'nın kuzey gişelerinden çıkış yapıyor. Binlerce aracın kullanması dolayısıyla sabah saatlerinden itibaren gişe önünde 5 kilometrelik kuyruk oluştu. Gişelerde hem trafik ekipleri hem de otoyol görevlileri trafiği hızlandırmaya çalıştı. Bu arada, sosyal medya üzerinden haberleşen sürücüler, kuyruğa yakalanmamak için Gemlik Serbest Bölge çıkışını da kullanarak, Bursa- İzmir yoluna geçiş yapıyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Otoyol Bursa kuzey çıkışı otoyol gişeleri yoğunluğu

BOYUT 95 MB

SÜRE 01.15

BURSA,

=====================================================

3)ANTALYA ESKİ MİLLETVEKİLİ İRBEÇ YAŞAMINI YİTİRDİ

ANTALYA eski Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde kardeşinin evinde yaşamını yitirdi. 23'üncü dönemde milletvekili seçildiği Ak Parti'den istifa edip geçtiği MHP'den 24'üncü dönemde milletvekilli seçilen İrbeç, 2012 yılında Devlet Bahçeli ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu partiden ihraç edildi. Antalya eski Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, doğum yeri olan Kaş'a bağlı Üzümlü Mahallesi'nde kardeşi Mesut İrbeç'in evinde saat 03.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Bir süredir kalın bağırsağındaki rahatsızlık nedeniyle tedavi gören İrbeç'in cenazesinin yarın öğle vakti Üzümlü Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

Yusuf Ziya İrbeç, 13 Mart 1959 yılında Kaş'a bağlı Üzümlü Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu Üzümlü Mahallesi'nde, ortaokulu Kalkan Ortaokulu'nda, liseyi İzmir İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan İrbeç, Viyana Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Viyana Diplomat Akademisi'nde okudu. Yüksek lisans ve doktorasını Viyana Üniversitesi'nde yapan, iktisatçı, dış politika uzmanı ve öğretim üyesi Prof. Dr. İrbeç, Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde dekan yardımcılığı, Çankaya Üniversitesi'nde bölüm başkanlığı, Beykent Üniversitesi'nde dekanlık, rektör yardımcılığı ve rektörlük yapan İrbeç, Bahçeşehir ve Balıkesir üniversitelerinde görev yaptı. Uluslararası Balkan Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü'nü yapan İrbeç, TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, KEPA, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ankara Ticaret Odası'nda yönetici ve danışman olarak görev yaptı. İrbeç'in yurtiçi ve yurtdışında 100'ün üzerinde bilimsel makalesi ve 4 kitabı yayımlandı.

23'üncü dönemde Ak Parti'den Antalya milletvekili seçilen İrbeç, dönem sonuna doğru partisiyle anlaşmazlık yaşayınca istifa ederek MHP'ye geçti. 24'üncü dönemde MHP'den Antalya milletvekili seçilen İrbeç, 2012 yılında genel başkanlığa aday olduğunu açıkladıktan sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu partiden ihraç edildi. İrbeç, 23 ve 24'üncü dönemde TBMM Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. Çok iyi derecede Almanca, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Arapça, iyi derecede Rusça ve orta derecede İspanyolca bilen İrbeç, Füsun İrbeç ile evliydi ve çocuğu yoktu.

Görüntü DÖkümü

-----------------

-Yusuf Ziya İrbeç in ARŞİV görüntüsü

Haber: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya),

=======================================================

4)MÜHÜRLENEN İŞYERİ İÇİN ANKARA'YA YÜRÜYECEK

MERSİN'in n Silifke ilçesinde 1918 yılında yapılan işyeri binası belediye tarafından mühürlenmesine tepki gösteren İsmail Gürses, Ankara'daki CHP Genel Merkezine adalet yürüyüşü yapacak. İsmail Gürses, Camikebir Mahallesi Bucaklı Sokak'ta bulunan arazisinde eylem yaptı. Elinde 'Bizler de adalet bekliyoruz sayın Kılıçdaroğlu' pankartı taşıyan Gürses, ilçe merkezinde belediye tarafından yapılan 4'ncü köprü için 2 dönümlük arazinin istendiğini vermeyince de 1918 yılında yapılan ruhsatsız olduğunu gerekçesi ile 49 bin lira para cezası kesildiğini söyledi. 8 ay önce mühürlenen işyerinde 2 milyon liralık gıda maddesi bulunması nedeni ile mağdur edildiğini belirten Gürses, "Silifke'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Turgut, içinde sahibi bulunduğum arsalarında bulunduğu alanda kamulaştırma yapmadan 4'ncü köprü inşaatına başlamıştır. Bu alanda sahibi bulunduğum arsalar olup hatta içlerinde Kültür Bakanlığı tarafından tescilli bina bulunmaktadır. Bu alan SİT alanıdır. Bu alanda inşaat yapabilmek için Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alınması gerekir. Halbuki izin alınmamıştır. Bu yasalarımıza göre suçtur. Kamulaştırma yapmadan inşaata başlamakta yasal değildir" dedi. Uğradığı haksızlık nedeni ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Gürses, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Kılıçdaroğlu, bizler de adalet istiyoruz. Belediye Başkanı Mustafa Turgut, kendisini eleştiren, partisinden olmayan kişileri evlerini veya iş yerlerini mühürlemek veya yıkmak sureti ile yıldırmaya çalışıyor. Halk üzerinde baskı kuruyor. Diktatörce davranıp hukuk yolu ile hakkımızı aramamız engelleniyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu baskı rejimini engellemek ancak sizin elinizde. Sizden adaletin tecellisine yardımcı olmanızı bu haksız uygulamaları durdurmanızı istiyoruz. Kısaca biz de sizden adalet istiyoruz. Aksi takdirde bizde CHP Genel Merkez yürüyüşe başlayacağız. Adalet mülkün temelidir. Mülklerime yapılan bu haksız uygulamaların sonlanmasını bekliyoruz."

Bu arada belediye yetkilileri, bina için bugüne kadar ruhsat alınmadığı için mühürlendiğini bildirdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Vatandaş İsmail Gürses ile röp

Vatandaş İsmail Gürses'in mühürlenmiş işyeri

İşyerinden genel ve detay

4'ncü köprünün görüntüsü

SÜRE: 03'53" BOYUT: 310 MB

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(MERSİN),

====================================================

5)AYDIN'DA EMNİYETTEN 'TATLI' UYARI

RAMAZAN Bayramı öncesi Aydın-İzmir Otoyolu'nda denetim yapan polis ekipleri, sürücülere şeker ve kolonya ikram etti. Sürücüleri kurallara uymaları için uyaran ekipler, vatandaşların bayramlarını kutladı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, Aydın-İzmir Otoyolunda Ramazan Bayramı öncesi trafik denetimlerine başladı. Ekipler, durdurdukları sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı. Ayrıca sürücü ve yolculara şeker ile kolonya ikramında bulunarak, bayramlarını kutladı.

"BAYRAMLARI ŞEKER TADINDA GEÇSİN"

Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkanazak, "Aydınımızın misafirperverliğini göstermek üzere hareket ettik. Vatandaşlarda bu tür uygulamadan oldukça memnun oldu. Özellikle Aydın gibi sahil bölgelerinin bulunduğu bir yerde olduğu için vatandaşlar son noktaya yaklaştıklarından yorgun ve uykusuz olabilirler. Bu yapmış olduğumuz uygulama ile onların kendilerine gelmesini sağlıyoruz. Gerekirse onlara çay ve kahve ikram ederek dinlenmelerini sağlayıp gidecekleri yere gitmeleri için çaba sarf ediyoruz" dedi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erkanazak, bayram boyunca 7/24 görev yapacaklarını söyledi.

SÜRÜCÜLER MEMNUN

Sürücülerden Gökhan Şahin ise denetimden çok memnun olduklarını ifade ederek, "Hepimizin yararına olan bir uygulama. Bu kontrollerden çok memnunuz. Memur arkadaşlara da bu uygulama için çok teşekkür ederiz. Herkesi de kurallara uymaya davet ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polislerin sürücülere şeker ikramı

Sürücülerin konuşması

Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkanazak'ın konuşması

Gene lve Detay görüntü

haber- Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

=====================================================

6)ÇEŞME AÇIKLARINDA 25 KAÇAK YAKALANDI

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nden lastik botla Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan çoğu çocuk 25 Suriyeli, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. Çeşme Körfezinde devriye görevi yürüten TCSG Dost Sahil Güvenlik Gemisi, bugün saat 02.00'de, Çiftlik Mahallesi açıkları Boğaz Adası yakınlarında bir lastik bot belirledi. Bota müdahale ederek durduran ekipler, Suriyeli 25 kişilik grubu, sahil güvenlik gemisine aldı. Sahil güvenlik ekipleri, kaçaklara yiyecek ve içecek vererek ihtiyaçlarını karşıladı. Aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu grup, SAGET Sahil Güvenlik botu tarafından, Çeşme açıklarındaki TCSG Dost Sahil Güvenlik Gemisi'nden alındı. SAGET botunun Çeşme İskelesine getirdiği kaçakların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Kaçak göçmenlerin ve çocuklarının Çeşme iskelesindeki görüntüleri

-Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir),

==============================================

7)İZNİK GÖLÜ'NDE 2 METRE BOYUNDA YAYIN BALIĞI YAKALANDI

BURSA'nın İznik İlçesi'nde 2 metre 3 santim boyunda dev yayın balığı yakalandı. Bilal Yıldız'ın ağına takılan dev balık, 4 bin 500 liraya bir restorana satıldı.

İznik'in Çakırca mevkiinde avlanan balıkçı Bilal Yıldız'ın ağına 2 metre 3 santim boyunda ve 87 kilogram ağırlığında yayın balığı takıldı. Bu sabah balık pazarında sergilenen dev yayın, 3 kişi tarafından güçlükle askıya takıldı.

Görenlerin ilgiyle izleyip fotoğraf çektiği dev yayın restoran sahibi Hüsnü Köroğlu tarafından satın alındı.

İznik Balıkçılar Kooperatifi başkanı Hüseyin Trisreli, İznik Gölü'nde 15 yıldır bu kadar büyük balık yakalanmadığını söyledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Mehmet BULDU/İZNİK (Bursa), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Suriye Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title