Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)KEMER'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜHAKKARİ'de şehit olan uzman erbaş 25 yaşındaki İsmet Sevinç'in acı haberi Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki ailesine verildi.

1)KEMER'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ'de şehit olan uzman erbaş 25 yaşındaki İsmet Sevinç'in acı haberi Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki ailesine verildi. Acı haberi alan anne Meryem Sevinç fenalaşarak hastaneye götürülürken, baba Mustafa Sevinç "Vatan sağ olsun" dedi.Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Aktütün bölgesinde saat 05.00 sıralarında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan sözleşmeli er İsmet Sevinç'in şehadet haberi Kemer'de annesi Meryem Sevinç ile babası Mustafa Sevinç'e verildi. Acı haberi alan anne Meryem Sevinç fenalaşarak Kemer Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Baba Mustafa Sevinç de hastaneye geldi. Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, Kemer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gül de aileye destek olmak için hastaneye geldi.

Kemer'de bir otelde çamaşırhane görevlisi olarak çalışan Mustafa Sevinç ile İskenderun'da oturan ve yazları Kemer'e çalışmak için gelen Meryem Sevinç'in ise başka bir otelde kat görevlisi olarak çalıştığı belirtildi. Anne ve babanın bir süredir ayrı yaşadığı kaydedildi.

Oğlunun Hakkari Aktütün'de şehit olduğunu söyleyen Mustafa Sevinç, "Vatan sağ olsun. 2 yıl önce görmüştüm. Daha sonra hiç görüşmedim. Haberi kardeşim verdi. Asker değil uzman erdi" dedi.

Sözleşmeli er İsmet Sevinç'in 3 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığı ve ilk görev yerinin de Hakkari olduğu belirtildi. Şehit İsmet Sevinç'in yaklaşık 1 ay önce annesini görmek için Kemer'e geldiği ve daha sonra görev yerine döndüğü kaydedildi. Şehit İsmet Sevinç'in cenazesinin yarın öğle vakti memleketi İskenderun'da toprağa verileceği, ailenin de bugün uçakla İskenderun'a gideceği belirtildi.

Haber: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

=============================================

2)TARIKULU: ÖĞRETMENİ KAÇIRANLAR İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçen hafta Tunceli'de öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçıran PKK'lı teröristlerin insanlığa karşı suç işlediğini söyledi. Tanrıkulu, "Öğretmenin hayatıyla ilgili çok ciddi kaygılarımız var. Umuyorum hayattadır. Öğretmenlere, sivillere, yapılan eylemler insanlık dışı eylemlerdir, insanlığa karşı eylemlerdir. Hiç bir biçimde yapılamaz. Yapanlar insanlığa karşı suç işliyorlar" dedi.

Bayram nedeniyle memleketi Diyarbakır'a gelen Sezgin Tanrıkulu, CHP il binasında basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de bir kutuplaşmanın olduğunu belirten Tanrıkulu, "Ayrışmış bir toplum var. Büyük ölçüde de aşınmış, yok olmuş, yerlerde sürünen bir adalet anlayışı var. Adalet ortamı var bu ortam içerisinde de partimizin başlattığı bir adalet yürüyüşümüz var. Adalet yürüyüşünün selamını ve dostluğunu buradan Diyarbakır'da tüm Türkiye'ye yayıyor ve sesleniyorum. Adalet için yürüyoruz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü, Türkiye'deki 80 milyon için yaptığını belirten Tanrıkulu, "Türkiye'de hak ve özgürlükleri askıya alınmış bütün yurttaşlar içindir. Sadece cezaevinde olan milletvekilleri, belediye başkanları, seçilmişler için değil, ama bir vesileyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin zulmüyle karşılaşmış, yargıda aradığı adaleti bulamamış bütün yurttaşlarımız içindir. Buradan, Diyarbakır'dan da dayanışma, birliktelik ve yan yana durma çağrısı yapıyorum bütün yurttaşlarımıza" dedi.

Türkiye'de olağanüstü hal koşullarında bir çok kişinin gözaltına alındığını, tutuklandığını ve kayıp olduğunu belirten Tanrıkulu, "Böyle bir zulmü Türkiye kendi tarihinde görmedi. Evet 12 Eylül döneminde işkence vardı, cezaevlerinde ölümler vardı ama bu kadar yaygın bir biçimde; 81 ile yayılmış, yaygın bir biçimde değildi. İşkence bir idari pratik olarak Türkiye'nin her yerinde uygulanıyor" diye konuştu.

"ÖĞRETMENİN HAYATIYLA İLGİLİ CİDDİ KAYGILARIMIZ VAR"

Tunceli'de PKK'lı teröristlerce kaçırılan öğretmen 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz'ın sağ olduğuna ilişkin bilgiler olduğunu belirten ve bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir öğretmenin hayatıyla ilgili çok ciddi kaygılarımız var. Umuyorum, hayattadır. Hayatım boyunca her zaman bu tür terör eylemlerini, bu tür kaçırılma eylemlerini her zaman telin ettim, her zaman karşısında oldum.  Açıkça kınadım. Ankara merkezde değil, parlamentoda değil, Diyarbakır'da kınadım, bu terör eylemleri. Öğretmenlere sivillere, yapılan eylemler insanlık dışı eylemlerdir. İnsanlığa karşı eylemlerdir. Hiç bir biçimde yapılamaz. Yapanlar insanlığa karşı suç işliyorlar. Bu tür eylemlerin her zaman için insanlığa karşı suç olduğunu, terör eylemi olduğunu da Diyarbakır'dan altını çizerek ifade ediyorum."

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Açıklamaya katılanlar

-Tarıkulu'nun konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

========================================================

3)ŞEHİT ASTSUBAYIN KIZ KARDEŞİNİN YAZDIĞI MEKTUP DUYGULANDIRDI

ÇORUM'da Ramazan Bayramı arifesinde şehit mezarları ziyaretçi akınına uğradı. Zeynep Darbaş, şehit abisi Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın mezarını ziyaret ederek duygu yüklü bir mektup bıraktı.

Çorum'un Bahabey Çamlığında ki şehitliğe gelen aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua etti. Bazı şehit yakınları ise temizledikleri mezar taşlarını okşayıp, gözyaşı döktü. 2016 yılında Mardin'de askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden yola döşediği patlayıcıyı infilak etmesi sonucu şehit olan 4 askerden birisi olan 22 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın ailesi de şehit çocuklarının kabrini ziyaret etti. Şehidin kardeşi Zeynep Darbaş, ağabeyinin kabrini temizledikten sonra mezar taşına kiraz, bayram şekeri ile bir de mektup bıraktı.

Mektubunda yazdıkları ise duygulandırdı. Zeynep Darbaş mektubunda, "Bak sana kiraz getirdim. Geçen yıl bu zamanlar bahçenin kirazı için kavga etmiştik. Artık bizim bahçe değil, bu vatan topraklarında yetişen bütün kirazlar senin. Cennet bahçesinin kirazları da senin. Samet Abin mektubunda demiş ki 'Ömer bizi görüyor, duyuyor' demiş. Ben de dolu dolu 'ağabey' diye bağırdım. Görürsen eğer bu bayram rüyama gel.Yarın bayram. Sen her bayram bizi sevindirirdin. Bu bayram da Emre abimin, Samet abimin, Akif ve Recep abimin, Sena, Nisa, Emine, Ahsen, Zeynep, Emirhan, Alperen, Furkan, onların da rüyalarına gel. Bu bayram yine sevindir bizi. Sen 'zibidi' derdin bana. Bak artık zibidilik yapmıyorum. Ödül olarak gel. Bu gece erken uyuyup seni bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yusuf ÇINAR/ÇORUM, -

====================================================

4)BAYRAMA GİDERKEN KAZA GEÇİRDİLER

Bayram tatili nedeniyle Ankara'dan Van'a gitmek için yola çıkan Yıldız ve Kaya ailelerinin içerisinde bulunduğu otomobil sürücünoün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi yüzünden ters döndü. Otomobilden güçlükle çıkan yaralılar, ambulansla hastanelere kaldırıldı.

Kaza bugün saat 12.00 sıralarında Erzurum-Erzincan il sınırında meydana geldi. Bayram tatili nedeniyle Ankara'dan Van'ın Erciş ilçesine gitmek üzere yola çıkan Canan-Faruk Yıldız ile Gonca-Fuat Kaya çiftleri ve 4 çocuklarının içinde bulunduğu otomobil sürücü Fuat Kaya"nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Orta refüjde ters dönenen otomobilde yaralananlar, yoldan geçen sürücü ve yolcuların müdahalesi sonucu güçlükle çıkarıldı. Yol kenarında ağaç altına ve gölge alana götürülen yaralılar, bir süre ambulans gelmesini bekledi. Gelen ambulans durumu ağır olan Faruk Yıldız ile küçük bir kız çocuğunu alarak hastaneye götürdü.

Kazayı gözyaşları arasında anlatan çocukları anneleri öperek sakinleştirmeye çalıştı. Yol kenarında gözyaşları ile olayları izleyen iki çocuk annesi Canan Yıldız, "Arkadaşlarımızın otomobili ile bayram tatili için Van'ın Erciş ilçesine gidiyorduk. Ama ne olduğunu anlamadan otomobil takla atıp ters döndü. Otomobilden vatandaşların yardımı ile güçlükle çıktık. Çok şükür can kaybı yok. Sadece iki yaralı var" dedi

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yaralı Faruk Yıldız'ın sedye ile kaldırılıp ambulansa konulması

-Yaralıların gölgede oturması

-Yaralılarla röp

-Kaza yeri

Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM,

============================================================

5)İZMİR BAROSU'NDAN 'İZMİR'DE PATLAMA OLMUYOR' PAYLAŞIMINA TAKİPSİZLİĞE TEPKİ

İZMİR Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, İstanbul'da 10 Aralık 2016 günü yaşanan patlama sonrası "Neden İzmir'de patlama olmuyor, yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı" paylaşımda bulunan E.Ş. adlı kadın hakkında takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi. Av. Aydın Özcan, "Hukuka, örf ve adalete aykırı verilen bu karara karşı adalet arayışımızı sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz" dedi.

İzmir Barosu, 10 Aralık 2016 günü İstanbul'da Beşiktaş'ın stadının yakınındaki, çevik kuvvet polislerine yönelik bombalı saldırının ardından, "Neden İzmir'de patlama olmuyor, yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı" paylaşımda bulunan E.Ş. hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'dan suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunu inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu ise, şüphelinin eyleminin düşünce özgürlüğü kapsamında, düşünce açıklama ve eleştiri sınırları içerisinde kaldığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

"YAPILAN PAYLAŞIM ŞİDDETE HEDEF GÖSTERMEKTEDİR"

Kovuşturmaya yer olmadığı yönündeki karara tepki gösteren İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, düşünce özgürlüğünün demokratik toplumlardaki mutlak sınırının şiddet olduğunu hatırlatarak, E.Ş.'nin kullandığı ifadelerin kamu barışı açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Özcan, "Kullanılan ifadeler şiddete doğrudan hedef gösterme amacı ve sonucu taşımaktadır. Nitekim bu paylaşımın üzerinden henüz bir ay geçmeden İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısı gerçekleşmiş ve polis memurumuz Fethi Sekin ile adliye çalışanımız Musa Can şehit edilmiştir" dedi.

Gerek ulusal ve gerekse evrensel hukukta düşünce özgürlüğü ile ilgili olarak, hak ve özgürlüklerin kötüye kullanılmasının önüne geçilmesi için ayrıntılı düzenlemeler bulunduğunu belirten Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, "Şüphelinin ifadeleri bu çerçevede değerlendirildiğinde açıkça şiddeti över nitelikte olduğu görülecektir" diye konuştu.

"ADALET ARAYIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

"İzmir Barosu olarak şikayetçi olduğumuz fiiller, toplumda nefretin yayılmasına sebep olmaya elverişli, birlik ve beraberliğimize kasteden fiillerdir" diyen Özcan, yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri, basın özgürlüğünü, vatandaşın bilgi alma hakkını savunmanın, uygulamanın, ülkenin saygınlığı ve aydınlık geleceği için yaşamsal önem arz ettiğini ifade etti. Bu değerleri savunmak ve uygulamanın temel hedef olması gerektiğini vurgulayan Özcan, bu değerlere aykırı alınan her kararın ise ülkede adalete olan güvenin yitirilmesine neden olacağını söyledi. İzmir Barosu'nun hukuka, örf ve adalete aykırı olarak verilen bu karara karşı adalet arayışını sürdüreceğini dile getiren Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, "İzmir Barosu olarak ülkemizin adalete erişmesi için adalet arayışımızı sürdüreceğimizi, üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün yerleşmesi için tüm çabamızla mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilmesini isteriz" dedi.

İZMİR,

========================================================

6)SİVAS'TA ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ BAYRAM

SİVAS'ta Ramazan Bayramı arifesinde Yukarı Tekke Mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı. En çok ziyaret edilen yer ise şehitlik oldu. Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bayram arifesi nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren şehitliğe gelen aileler, burada Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Şehitlerin mezarlarını temizleyerek su döken yakınları, bayramı buruk yaşadıklarını söyledi. Kabir ziyaretine gelenler daha sonra kabristanlığın içinde bulunan Şehitler Müzesi'ni ziyaret etti. Şehitlerin kişisel eşya ve fotoğraflarının sergilendiği müzeyi gezenler, burada duygu dolu anlar yaşadı. Yakınlarının kabrini ziyarete gelenler de şehitliği ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

"BAYRAMLARIMIZ HÜZÜNLÜ GEÇİYOR"

16 Nisan 2016 tarihinde Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in annesi Şaziye Çetin, şehit oğlunun mezarını ziyaret ederek dua etti. Oğlunun mezarı başından ayrılmayan anne Çetin, uzun süre gözyaşı döktü. Bayramlarının hüzünlü geçtiğini söyleyen Çetin, "Her bayram geliyorum. Her gün geliyorum. Çocuğumu ziyaret ediyorum. Acısı çok ağır ama ne yapalım artık rabbim böyle emretti. Rabbim bizden daha çok sevdi aldı. Artık ne diyelim vatanımız milletimiz için mecbur şehit vereceğiz. Bayramlarımız hüzünlü geçiyor. Bir yanda evlat acısı var. Acısı hala var. Hüzünlü geçiyor yapacak birşey yok. Devamlı buradayız." dedi. Şehit Polis Memuru Yusuf Ocak'ın annesi Saadet Ocak ise her bayram her hafta şehit oğlunun mezarını ziyaret ettiğini söyledi.

"İL PROTOKOLÜNDEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ"

Sivas Valisi Davut Gül ve beraberindeki protokol üyeleri de Ramazana bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret etti. Garnizon Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyaretinde ilk olarak Kur'an-ı Kerim okundu. Vali Gül daha sonra şehit kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil bırakarak şehit yakınlarıyla sohbet etti. Şehitlik ziyaretine, Vali Gül'ün yanı sıra, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, bazı protokol üyeleri ve şehit aileleri katıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Garnizon ve polis şehitliğinden görüntü

-Şehit yakınlarını mezar başında duası

-Şehit annesi Şaziyet Çetin ile röp

-Şehitler müzesinden görüntü

-Vali Davut Gül'ün ziyareti

-Mezarlara karanfil bırakılması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Hüsne AKKAYA/SİVAS, -

(251 mb)

=========================================================

7)UYUŞTURUCU TACİRİ KADIN BASIN MENSUPLARINA SALDIRDI

KAYSERİ'de, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiası ile gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevkedilen kadın Adli Tabiplik çıkışı kendisini görüntüleyen gazetecilere saldırdı.

206,18 gram metamfetamin ile uyuşturucu ticareti yaptığı iddiası ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan N.G. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye gönderilmek üzere sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğine getirildi. 23 yaşındaki kadın Adli Tabiplik çıkışı kendisini görüntüleyen basın mensuplarına saldırdı. DHA muhabirinin kamerasını kırmaya çalışan kadın, "Kırdırtma o kamerayı bana. Niye çekiyorsunuz? Ayıp değil mi?" dedi. Olayın zanlısı kadın polis ekipleri tarafından adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Uyuşturucu zanlısı kadının adli tabiplikten çıkışı

-Kadının gazetecilere saldırması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

DOSYA, 1 dakika 04 saniye/ 34 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Özcan Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
title