Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)1)KEMER'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜHAKKARİ'de şehit olan uzman erbaş 25 yaşındaki İsmet Sevinç'in acı haberi Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki ailesine verildi.

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

1)KEMER'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ'de şehit olan uzman erbaş 25 yaşındaki İsmet Sevinç'in acı haberi Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki ailesine verildi. Acı haberi alan anne Meryem Sevinç fenalaşarak hastaneye götürülürken, baba Mustafa Sevinç "Vatan sağ olsun" dedi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Aktütün bölgesinde saat 05.00 sıralarında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan sözleşmeli er İsmet Sevinç'in şehadet haberi Kemer'de annesi Meryem Sevinç ile babası Mustafa Sevinç'e verildi. Acı haberi alan anne Meryem Sevinç fenalaşarak Kemer Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Baba Mustafa Sevinç de hastaneye geldi. Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, Kemer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gül de aileye destek olmak için hastaneye geldi.

Kemer'de bir otelde çamaşırhane görevlisi olarak çalışan Mustafa Sevinç ile İskenderun'da oturan ve yazları Kemer'e çalışmak için gelen Meryem Sevinç'in ise başka bir otelde kat görevlisi olarak çalıştığı belirtildi. Anne ve babanın bir süredir ayrı yaşadığı kaydedildi.

Oğlunun Hakkari Aktütün'de şehit olduğunu söyleyen Mustafa Sevinç, "Vatan sağ olsun. 2 yıl önce görmüştüm. Daha sonra hiç görüşmedim. Haberi kardeşim verdi. Asker değil uzman erdi" dedi.

AİLE İSKENDERUN'A YOLA ÇIKTI

İsmet Sevinç'in annesi Meryem Sevinç ve babası Mustafa Sevinç, Kemer Devlet Hastanesi'nden ayrılıp İskenderun'a gitmek üzere yola çıktı. Fenalaştığı için hastanede tedavi edilen Meryem Sevinç, tekerlekli sandalyeyle hastaneden çıktı. Bir kadın astsubayın eşlik ettiği Meryem Sevinç, ambulansa bindirildi. Baba Mustafa Sevinç ise başka bir araca bindirildi. Aile daha sonra İskenderun'a gitmek üzere Antalya Havalimanı'na doğru yola çıktı.

Sözleşmeli er İsmet Sevinç'in 3 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığı ve ilk görev yerinin de Hakkari olduğu belirtildi. Şehit İsmet Sevinç'in yaklaşık 1 ay önce annesini görmek için Kemer'e geldiği ve daha sonra görev yerine döndüğü kaydedildi.  Şehit İsmet Sevinç'in cenazesinin yarın öğle vakti memleketi İskenderun'da toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kemer Devlet Hastanesi yazısı detay

Hastane kapısında bekleyen protokol detay

Baba ve protokolden detay

Annenin tekerlekli sandalyede çıkarılıp ambulansa konulması

Hastane önü detayı

RÖP: Mustafa Sevinç

Ambulansın ve aracın ayrılması

73 MB /// 02.17"

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

========================================================

2)HATAY'DA MİT VE POLİS OPERASYONUYLA 5 CANLI BOMBA YAKALANDI

HATAY'da MİT ve polisin ortak yürüttüğü operasyonda Suriye'den giriş yapan 5 canlı bomba yakalandı. Hatay Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye canlı bomba eylemi yapmak üzere gönderilen 5 teröristin, Hatay MİT Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından 23 Haziran'da gerçekleştirilen müşterek operasyonla, Hatay Altınözü karayolu Kuruyer mevkiinde yakalandığı bildirildi. Açıklamada, Suriye plakalı araçta etkisiz hale getirilen eylemcilerden 2'sinin vücuduna sarılı ve patlamaya hazır halde intihar kemerleri, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadan ele geçirildiği vurgulandı. Teröristler ile birlikte ele geçirilen canlı bomba yeleklerinde yapılan ilk incelemede patlayıcıların 'parça tesirli el bomba fünyeli' olduğu, şüphelilerin 3'nün Suriyeli, 2'sinin ise Türk vatandaşı olduğu kaydedildi. Açıklamada şüphelilerin sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hatay Emniyet Müdürlüğü dış görüntüsü

Suriye sınırından görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

=======================================================

KILIÇDAROĞLU: GERGİNLİKLERDEN KURTULABİLECEĞİMİZ BİR TÜRKİYE UMUT EDİYORUM (EK)

10'UNCU GÜNDE TEK MOLA

3)PARTİ SÖZCÜSÜ TEZCAN'DAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Bolu'nun Avşar Köyü mevkisindeki kamp alanından itibaren ilk mola yeri olan Çaydurt mevkisine kadar 8 kilometre yürüdü. Kılıçdaroğlu ve arkasındakiler D-100'ün kenarında yürürken arkada zaman zaman araç yoğunluğu oluştu. Jandarma ve polis ekipleri yürüyen grubun etrafından geniş güvenlik önlemi aldı. Normalde günde 2 mola veren Kılıçdaroğlu, güzergahta uygun yer bulunmaması nedeniyle bugün tek mola verdi. 8 kilometrelik mesafe 1 saat 45 dakikada tamamlandı. Yürüyüş sırasında parti otobüsünden, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bayramınızı kutluyor' anonsu yapıldı. 10'ncu gün, 7 kilometrelik ikinci etabın ardından tamamlanmış olacak.

TATİLCİLER, CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NU SELAMLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 10'uncu gününde Bolu merkeze yaklaşırken, TEM yolunda bayram tatili için yola çıkanların ilgisiyle karşılaştı. Tatil için yola çıkanlar, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu karşılaştıkları yol üzerinde selamladı. Tek şeridin kapatıldığı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş konvoyunda, davullar da çalındı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'BOZKURT' SELAMI

TEM yolunda ilerleyen tatilcilerden bazıları, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu görünce araçlarını durdurarak, Kılıçdaroğlu'na el salladı. CHP Lideri'nin de el sallayarak karşılık verdiği bazı tatilcilerin Kılıçdaroğlu'na 'bozkurt' işareti yaparak selam verdiği görüldü.

PARTİ SÖZCÜSÜ TEZCAN'DAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, 'Adalet Yürüyüşü'nün 10'uncu gününde mola verilen Çaydurt mevkisinde yürüyüş yeniden başlamadan önce basın mensuplarına açıklama yaptı. Tezcan, adalet içerisinde yaşayacakları günlerin özlemiyle bayrama girdiklerini belirterek, "Bayramın barış, kardeşlik, huzur ve adalet getirmesini diliyoruz. Yürüyüşümüz 10'uncu gününde. Ne mutlu ki Türkiye'nin dört bir yanından çok güzel mesajlar alıyoruz. Destek mesajları alıyoruz. Yol boylarında bayram tatili için memleketlerine giden vatandaşlarımızın coşkulu selamlarını görüyoruz, el sallıyorlar. Gördük ki adalet arzusu toplumda çok ciddi bir karşılık buldu. Sayın genel başkanımızın bu yürüyüşü bir büyük yürüyüş, bir kutlu yürüyüş, bir adalet yürüyüşü" dedi.

'YÜRÜYÜŞÜ KRİMİNALİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

'Adalet Yürüyüşü'nden mutlu olanlar olduğu gibi rahatsız olanların da olduğunu ifade eden Tezcan, "Adalet yürüyüşü gibi masum, haklı bir talebe dayalı yürüyüşü özellikle kriminalize etmeye çalışıyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı bu yürüyüşü kriminalize etmek için özel bir çaba harcıyor. Adında 'Adalet' olan bir siyasi partinin iktidarının adalet yürüyüşünden rahatsız olmasını anlamak biraz güç. Ama adaletsizliğin sebebi olanlar, milyonların adalet istemiyle buluşacağını hissettikleri anda doğaldır ki bundan korku ve kaygı hissedecekler" diye konuştu.

'BİZ ADALET MENZİLİNE GİDİYORUZ'

Tezcan, havuz medyası kanalıyla atılan manşetlerde yürüyüşün FETÖ terör örgütüyle irtibatlandırılmaya çalışıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Herkes çok iyi biliyor ki CHP'ye, adalet isteyenlere, sayın genel başkanımıza ve arkasından yürüyen binlere, milyonlara bu yafta yapışmaz. Bizim yolumuzun hedefi belli. Bizim yolumuzun hedefi adalet. Menzilde adalet var. Biz adalet menziline gidiyoruz. Ancak sayın Erdoğan çıkıp demişti ki Fethullahçı terör örgütüyle ilgili 'Aynı menzile giden iki yoldaştık.' demişti. 'Aynı menzile farklı yollardan giden iki yoldaştık.' demişti. Bizim yolumuz adalet yolumuzdur. Menzilimiz bellidir. Ama sizin menzilinizin dün nereye gittiğini ben değil sayın Erdoğan söyledi. Sizin menziliniz Pensilvanya menziliydi. Sizin yolunuz oraya gider. Bizim yolumuz oraya gitmez. Bu öyle bir beraberlikti ki 2010 referandumunda Fethullahçı çeteyle el ele verdiniz, mezardakilere bile huzur vermediniz, onlar da kalkıp oy kullansınlar diye mezardakilere bile o zaman huzur vermediniz. O zaman bizim yolumuzu kirletmeye kalkmayın. Bizim yolumuza iftira atmaya kalkmayın. Bizim yolumuz halkın masum ve mazlum talebinin yoludur. O talep de en haklı taleptir, adalet talebidir. Kirletmenize müsaade etmeyeceğiz."

ADİL ÖKSÜZ'ÜN SERBEST BIRAKILMASI

Başbakanlık eski Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca'nın, Adil Öksüz ile gözaltındayken görüştüğüne ilişkin basında yer alan ifalerine değinen Tezcan, şöyle devam etti:

"Başbakanlık müşaviri Ali İhsan Sarıkoca, darbe gecesi Akıncı üssüne gidiyor ve orada diyorlar ki; 'FETÖ'nün imamı bir doçent var burada.' Adil Öksüz'ün FETÖ imamı olduğu biliniyor. Ne zaman? Gözaltındayken. Karşılıklı ayet okuyorlar birbirlerine. Bu karşılıklı ayet okumanın sonunda dönüp onun FETÖ imamı olduğu bilinmesine rağmen serbest bırakılıyor. Jandarma biliyor, emniyet biliyor, başbakanlık müşaviri biliyor bunun FETÖ imamı olduğunu. Ama bu kişi serbest bırakılıyor. Şimdi biz 'kontrollü darbe' dediğimizde nasırına basılmış gibi bağıranlara sesleniyorum. Bu ifadereler size itaf olunur. Açın bakın bu ifadelere. Başbakanlık müşavirinin o gece Akıncı üssünde işi nedir? Başbakanlık müşaviri Adil Öksüz'ün FETÖ imamı olduğunu bildiği halde görüşmüş olmasına rağmen Adil Öksüz niye serbest bırakılmıştır? Aynı kişi ifadesinde diyor ki 'Daha sonra ben bunu sayın Cumhurbaşkanına bir yakını vasıtasıyla bildirdim, haber verdim' diyor. Tabii ki akla şu soru gelebilir; 'Bu ciddi olmaz. Öyle ciddiyetsizlik olur mu? Başbakanlık müşaviri bir kişi aracılığıyla Cumhurbaşkanına niye bilgi veriyor? Bunun ciddiyeti yoktur.'  diye düşünülebilir. Ama biz biliyoruz ki bir benzer ifadeyi sayın Cumhurbaşkanı kendisi söyledi. 'Ben bu darbeyi eniştemden öğrendim.' dedi. Cumhurbaşkanı darbeyi eniştesinden öğrenirse, Başbakanlık Müşaviri de Cumhurbaşkanı'na haberi bir tanıdık vasıtasıyla bildirir. O ne kadar ciddiye alınacaksa bu da o kadar ciddiye alınmak zorunda olan beyandır."

'DARBENİN ARKASINDAKİ GERÇEK ORTAYA ÇIKACAKTIR'

"Kontrollü darbenin kara kutusu Adil Öksüz ile Başbakanlık Müşaviri o gece niye görüşmüştür?" diyen Tezcan, "Başbakanlık Müşaviri o gece görüşmesine rağmen orada Adil Öksüz'ün özellikle FETÖ imamı olduğu bilinmesine rağmen niye serbest bırakılmıştır? Sorun sadece Başbakanlık Müşavirinin başına patlayarak kurtulunabilecek bir sorun değildir. Bu sorunun ciddi bir arka planı vardır. Bu ilişkiler kirli ilişkilerdir. Kirli ilişkiler içinde olmaya alışık olan Ak Parti iktidar bloğu, Ak Parti yönetimi, hükümet, iktidar kadrosu dönüp de bu masum adalet yürüyüşünü kirletme çabasından vazgeçsinler. Kirletmeye güçleri yetmeyecektir. Darbenin arkasındaki gerçek de ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------(GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

-Yürüyüşten görüntü

-Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin görüntüsü

-Bülent Tezcan ın açıklamaları

BOLU/DHA

========================================================

4)KÖPEĞE ŞİŞE FIRLATILMASINA TEPKİ GÖSTERİNCE DARP EDİLDİĞİ ÖNE SÜRDÜ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, sokaktaki köpeğe pet şişe fırlatılmasından çıktığı öne sürülen tartışmada 37 yaşındaki Yeliz Yaman, iddiaya göre, tepki gösterdiği kafeterya işletmecisi S.A. tarafından darp edildi. O anlar ise Yaman'ın bir arkadaşı tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Tepe Mahallesi Eski Cami Sokağı'nda bulunan bir bankta geçen perşembe günü arkadaşıyla oturan yeminli tercüman 37 yaşındaki Yeliz Yaman, yakındaki kafeteryanın işletmecisi S.A.'nın, mekan önüne idrarını yapan tasmalı bir köpeğe pet şişe fırlattığını görünce tepki gösterdi. Sözlü tartışma büyürken, Yaman'ın yanındaki arkadaşı yaşananları cep telefonuyla görüntüledi. Görüntü çekildiğini fark eden S.A., cep telefonunu almak istedi. Yaman'ın parmaklarını büktüğü öne sürülen en S.A., hakaret ve tehdit ederek kafeteryaya geri döndü. Yaşanan tartışma ve hakaretler cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Yeliz Yaman, yaklaşık 100 metre mesafedeki Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne giderek, elindeki görüntülerle şikayetçi oldu. Yaman'ın kırılan sağ elindeki iki parmağı alçıya alındı. S.A. ise nöbetçi savcının talimatıyla ifadeye çağrıldı. Ancak ifade vermeye gelmeyen S.A.'nın, işyerini bir arkadaşına bıraktığı ve ulaşılamadığı öğrenildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Darp edildiğini öne süren Yeliz Yaman, "Burada kadın hakları, hayvan hakları, bütün haklar çiğnenmiş durumda. Benim üzerime yürüyerek parmağımı çevirdi ve ağzımı burnumu yere yapıştıracağını söyleyerek tehdit etti. Bu ülke herkesin istediğini yapabileceği bir memleket haline gelmiş gibi görünse de öyle bir şey yok. Gereken ne varsa sonuna kadar gideceğim. Bundan sonrasını kendileri düşünsünler, kesinlikle bunun peşini bırakmayacağım" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yaşanılan tartışma ve hakaretlerin cep telefonu ile çekilmiş görüntüsü

Yeliz Yaman ile röp.

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=====================================================

5)SOMA'DA MADEN ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki faciada hayatını kaybeden 301 madenciden 39'unun mezarlarının bulunduğu Soma Maden Şehitliği, Ramazan Bayramı arifesinde ziyaretçi akınına uğradı.

Soma Maden Şehitliği'ni arife günü sabah erken saatlerden itibaren ziyaret etmeye başlayan vatandaşlar, mezarları tek tek dolaştı. Kur'an-ı Kerim okuyan ve dua eden vatandaşlar, diğer ziyaretçilere çikolata ve şeker ikram etti. Şehitliği bayram nedeniyle hem şehit yakınları hem de diğer vatandaşlar ziyaret etti. Duygusal anlar yaşayan ziyaretçilerden bazıları mezar üstlerine buğday serpti, bazıları çiçek bıraktı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Mezarlıktan genel görüntü,

Dua eden vatandaşlardan görüntü,

Çikolata ve şeker dağıtanlardan görüntü.

Haber- Kamera: Serkan ÖZDEMİR / SOMA (Manisa),

==========================================================

6)CENAZE DÖNÜŞÜ KAZA: 4 YARALI

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde cenaze dönüşü kaza yapan otomobilde 3'ü aynı aileden 4 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Kumluca- Antalya karayolunda meydana gelen kazada, Manavgat'ta cenazeden dönen 72 yaşındaki Kadir Candan'ın kullandığı 07 VDH 18 plakalı otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Takla atarak yol kenarına ters dönen otomobilde Kadir Candan, 74 yaşındaki Şefika Candan, 45 yaşındaki Osman Candan ile 67 yaşındaki Abdullah Erdoğan yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Araçtan çıkarılan yaralılar ambulanslarla Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kaza yerinden görüntü

Yaralıların hastanede görüntüsü

17.4 MB /// 00.32"

(HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN- Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA,

===================================================

7)TİCARİ ARACIN 2 ÇOCUĞA ÇARPMA ANI KAMERALARA YANSIDI

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde hafif ticari aracın yolun karşısına geçen 2 çocuğa çarpma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Yolun trafiğe kapatıldığı sırada kazaya bakan bir bisiklet sürücüsü de araca çarparak düştü. Kazada hafif yaralanan 2 çocuk tedavi altına alındı.

Kaza, Akyazı Ada Caddesi'nde meydana geldi. Emre Demir idaresindeki hafif ticari araç yolun karşısına geçmeye çalışan Satı Altın ile Gizem Meşe'ye çarptı. İki küçük kız aracın çarpmasıyla yola savrulurken, aracı durduran sürücü hemen çocukların yanına koştu. Kazayı görenler de yardıma koşarken, bir sürücü aracıyla yolu ulaşıma kapattı. Bu sırada ilerlerken kazaya bakan bir sürücü duran araca çarparak yere düştü. Olay yerine gelen 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuklar tedavi altına alınırken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Çocuklara aracın çarpması ve bisikletli kişinin araca çarparak yere düşmesi güvenlik kameralarına yansıdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Kaza anı aracın çocuklara çarpması

-Kazaya bakarken bir araca çarparak savrulan bisiklet sürücüsü

-Yaralılara müdahale edilmesi

-Hastane sevk edilmeleri

(Haber-Kamera: Alaattin ONUR-SAKARYA/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Antalya Politika Güncel Haberler

title