Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Ölüm havuzu mühürlendi, elektrikçi gözaltına alındı (4)

ELEKTRİKÇİ ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI

Akyazı'da havuzda 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan facianın ardından gözaltına alınan elektrikçi Kemal Dursun adliyeyeye sevk edillirken, adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Haber: Alaattin ONUR / SAMSUN,

===================================

9 yaşındaki kızın başına parke taşıyla vurup kaçtı (2)

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 yaşındaki A.M.A'nın başına parke taşıyla vurup yaralayan Osman Ç. ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"24 Haziran 2017 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada 'Bu Manyak Serbest Kaldı' başlığı ile yapılan haberde, küçük kız çocuğuna karşı gerçekleştirilen taşlı saldırı ile yetişkin bayana yönelik gerçekleştirilen taciz olayının failinin aynı kişi olmasına rağmen Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca bu kişi hakkında işlem yapılmamış algısı oluşturulması nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Haberde belirtilen ilk olay Samsun ili Atakum ilçesinde bundan 5 ay önce gerçekleşmiş olup, küçük kıza yapılan taşlı saldırı sonrasında kaçan şüphelinin tespiti ve yakalanması için olayın hemen akabinde çalışmalar başlatılmıştır. Bu olaydan 2 ay sonra da 03 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen tacizden dolayı yakalanan şüphelinin ilk olayı gerçekleştiren şahıs olduğu güvenlik kamera kayıtlarından değerlendirilmiş, bu tespit üzerine O.Ç. isimli şahıs gözaltına alınmıştır. Şüpheli savunmasında taciz olayını kabul etmiş, ancak yaralama olayını kabul etmemiştir. Şahsın dengesiz davranışlar sergilemesi üzerine akıl sağlığı yönünden muayene için hastaneye sevki sağlanmış, yapılan tetkikler sonucunda yüzde 40 oranında zihinsel rahatsızlığı olduğu belirlenmiştir. Bu rapor üzerine her iki olay nedeniyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol verilerek Samsun Ruh Sağılığı ve Hastalıkları Hastanesinde gözlem altına alınmıştır. Halen gözlem altında bulunan şüpheli O.Ç. hakkında taciz olayından dolayı 15.05.2017 tarihinde Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmış, küçük kız çocuğuna yönelik yaralama olayı ile ilgili soruşturma ise devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haber : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

===================================

Hatay'da MİT ve polis operasyonuyla 5 canlı bomba yakalandı (GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ)

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Görüntü Dökümü

-----------------------

Operasyondan genel görüntü (emniyet ve MİT araçları)

Elleri plastik kelepçeyle kelepçelenen ve gözaltına alınan canlı bombalar

Canlı bombalardan detay

SÜRE: 02'29"   BOYUT: 118 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

===================================

Maliye Bakanı Ağbal : Terörü lanetliyoruz

MALİYE Bakanı Naci Ağbal memleketi Bayburt' ta,  Ramazan Bayramı'nın islam alemine sağlık, sıhhat ve huzur getirmesi temennisinde bulundu, terör olaylarını lanetledi.

Bayburt'ta bir akaryakıt istasyonunun açılışını yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, daha sonra da esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti. Konuştuğu bir vatandaşın kira geliri olduğunu öğrenen Bakan Ağbal, 'Beyanname verdin mi?' diye sordu, vatandaşın 'Vermez miyim?' cevabı üzerine de, 'Bayburt'a da bu yakışır' dedi.

TERÖR OLAYLARINI LANETLEDİ

Ramazan Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunan ve bayramın İslam alemine sağlık, sıhhat ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Bakan Naci Ağbal, dünya üzerinde birçok yerde kendilerini üzen hadiseler yaşandığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terör nereden gelirse gelsin terördür. En kuvvetli şekilde lanetliyoruz. Hiçbir şekilde din adına terör kabul edilemez. Bu dönem içerisinde, özellikle İslam coğrafyasında bizleri üzen arka arkaya hadiseler meydana geliyor. Bunlardan dolayı ayrıca üzgünüz. Rabbim bu bayramı bu sıkıntılardan kurtulmamız ve huzura kavuşmamıza vesile kılar. Biz Müslümanlar olarak üzerimize düşen vazifeleri yapmakla zaten mükellefiz. Ramazan, manevi olarak hepimizin kendisini çok daha farklı bir noktada konumlandırdığı, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin öne çıktığı bir ay. Fakir ve zenginin bir araya gelerek iftar sofralarında birlikte iftar açtığı bir ay. Küslerin barıştığı bir ay. Bayramda da huzur ve kardeşlik diliyoruz. Bu bölgede ve ülkemizde yaşayan bütün insanlarımıza rabbimizden güzel ve huzurlu bir dünya diliyoruz. "

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakanın ziyaretleri ve açılış

-Bakanın vatandaşlarla diyalogları

-Bakan Ağbal'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR BAYBURT DHA

===================================

Kılıçdaroğlu: Gerginliklerden kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum (4)

10'NCU GÜN TAMAMLANDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 10'uncu günü tamamlandı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Çaydurt mevkisinde verilen moladan sonra ikinci etap için saat 15.30'da tekrar yürümeye başladı. Kılıçdaroğlu, kendisine eşlik eden partililer ve vatandaşlarla birlikte 7 kilometrelik etabı 2 saat 20 dakikada tamamlayarak Bolu kent merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Karacaağaç Köyü mevkisindeki TIR parkında oluşturulan kamp alanına ulaştı. Kılıçdaroğlu, 15 kilometrelik 10'uncu gün yürüyüşünü tamamladıktan sonra geceyi geçireceği karavanda dinlenmeye çekildi.

Kılıçdaroğlu, yarın bayram namazını Karacaağaç Köyü'ndeki camide kılacak. Bayram namazı ardından da köylülerle bayramlaşarak kahvaltı yapacak. Kılıçdaroğlu, saat 11.00'de ise partisinin Bolu İl Teşkilatı'nın kamp alanında düzenleyeceği bayramlaşma programına katılacak.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mutlu YUCA / BOLU,

===================================

Mersinde şehitlik doldu taştı

MERSİN'de Ramazan Bayramı nedeniyle Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik dolup taştı.

Vali Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri,  gaziler ve vatandaşlar şehitliği ziyaret etti.  İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından şehitlerin ruhlarına dualar okundu.

Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, şehit aileleri ile yakından ilgilenip onları teselli etti. Vali Çakacak bayramların Türk kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Şehitlikteki bayramlaşma töreninin ardından Özgecan Aslan'ın mezarını da ziyaret eden Vali Çakacak ve yanındakiler karanfil bırakarak dua etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Vali Özdemir Çakacak'ın gelmesi

Vali Çakacak'ın kendisini bekleyenler ile selamlaşması

Vali Çakacak ve beraberindekilerin yürümesi

Kuran-ı Kerim okunması

Polis ve askerlerin görüntüsü

Vali Çakacak ve beraberindekilerin şehit mezarlarına karanfil bırakması

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın mezarlara karanfil bırakması

Özgecan Arslan'ın mezarından genel ve detay

Vali Çakacak ve beraberindekiler Özcegan'ın mezarına karanfil bırakırken

Genel ve deyat

SÜRE: 06'23"   BOYUT: 712,13 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

===================================

Tatilciler Ege'nin karşı yakasına gitmek için sıraya girdi

RAMAZAN Bayramı tatilini Midilli Adası'nda geçirmek isteyenler, arife günü Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünden ana caddeye kadar kuyruk oluşturdu.

Ramazan Bayramı tatilinde Midilli'ye gitmek isteyenler Ayvalık'a geldi. Ege'nin karşı yakasına Ayvalık'tan geçmek isteyen tatilciler, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun bir kuyruk oluşturdu. Ayvalık ile Midilli Adası arasında sefer yapan firmalar Jale Tur ve Jalem ile gün içinde çift sefer yapan Turyol firması aracılığıyla yaklaşık 1000 kişinin geçiş yaptığı öğrenildi.

Jalem Tur firması sahibi Eşref Jale, bayram tatili süresince seferlerin devam edeceğini belirterek, Midilli Adası'na geçiş yapacak kişi sayısının toplamda 4 bine ulaşacağını söyledi. Eşref Jale, "Her ne kadar doluluk var gibi görünse de yüzde 80 doluluk oranından söz edebiliriz. Geçen seneye oranla ziyaretçi sayısında düşüş yaşandığını görüyoruz. Özellikle deprem nedeniyle iptallerimiz bu sene daha yoğun oldu" dedi.

Gidiş- dönüş ücretinin 30 Euro olduğu Midilli kenti ziyareti için seferler saat 09.00'da başlıyor. Ayvalık Belediye Liman İşletme Binası'nda, Gümrük Müdürlüğü personeli de dahil 15 kişi bayram boyunca geçişlerdeki yoğunluğu azaltmak için hizmet verecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Tatilcilerle röp.

Tur operatörü ile röp.

Tatilcilerin gemiye binmesinden görüntü

Haber- Kamera; Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir),

===================================

Bayram öncesi sahiller doldu

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine bayram tatili için gelenler, sahillere akın etti. Gün boyu denize giren tatilciler, güneşlenerek denizin keyfini çıkardı.

Ramazan Bayramı tatili için turizm kenti Bodrum'u seçenler, kendilerini sahillere attı. Cuma akşamından ilçeye gelen tatilciler arife günü, Kumbahçe, Gümbet, Bitez, Paşatarlası ve Ortakent-Yahşi plajlarını hareketlendirdi. Tatilciler, sabahtan itibaren güneşlenmeye başladı, sahilde oyunlar oynamanın tadını çıkardı.

Kuşadası'ndan Bodrum'da yaşayan ilkokul arkadaşının yanına gelerek tatili değerlendiren hemşire 22 yaşındaki Karya Çokağır, "Bayram tatili için gezmeye geldim. Her şey çok güzel. İlkokul arkadaşım Bodrum'da yaşıyor, onun davetiyle geldim. Tatil çok güzel. Bodrum zaten tatil için en güzel yerlerden biri. Çok beğendim. Bodrum deyince gündüz ve gece hayatı ayrı. Gece gündüz ayrı eğleniyoruz, her şekilde eğlenerek geçiriyorum tatilimi. Herkese iyi bayramlar diliyorum, şeker tadında bir bayram olsun, küsler barışsın, her şey güzel olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Sahilde güneşlenen yerli turistler görüntü,

Denize girenlerden görüntü

Sahilde yürüyüş yapanlardan görüntü

Karya Çokağır ile röp.

Su sporları yapanlardan görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla), DHA)

============================================

Bozcaada bayram tatiline hazır (2)

YOĞUNLUK ARTTI

Çanakkale'nin Kuzey Ege'deki tatil merkezlerinden Bozcaada İlçesi, bayramı fırsat bilen tatilcilerin akınına uğradı. Tatilciler, Geyikli-Bozcaada Feribot iskelesinden uzun araç kuyrukları oluşturdu. Gemi seferlerinin tarifesiz olarak çalıştığı Geyikli İskelesi'nde Bozcaada'ya gitmeye çalışan tatilcilerin bir kısmı araçlarıyla, bir kısmı da ellerinde bavullarıyla adaya geçiş yapıyor. Online araç rezervasyonu yaptıran tatilciler, feribotlara rezervasyonla giriş yapıyor. Rezervasyonu olmayan tatilciler ise araç kuyruklarında bekliyor. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş'ye ait 'GESTAŞ 2' isimli gemi saat beklemeden çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Geyikli feribot iskelesindeki yoğunluktan görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Araç kuyruklarından görüntü

Haber- Kamera: İpek GÜNEY / AYVACIK (Çanakkale),

===============================================

İkizdere Tüneli'nde zincirleme kaza: 10 yaralı

KARABÜK'ün Yenice İlçesi'nde tünel içinde kontrolden çıkan otomobil, karşıdan gelen TIR'a yandan çarpıp savrularak arkasından gelen kamyonetle çarpıştı. Kazada 4'ü çocuk 10 kişi yaralandı.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Karabük-Zonguldak karayolu'nun İkizdere Tüneli'nde meydana geldi. Karabük yönüne giden Ümit Avcı yönetimindeki  06 DH 6205 plakalı otomobil, iddiaya göre sürücüsü şerit ihlali yapınca karşı yönden gelen Emrah Yağcı yönetimindeki 67 ZG 775 plakalı TIR'a yandan çarptıktan sonra savrularak arkasından gelen Aykut İncebacak yönetimindeki 78 AF 288 plakalı kamyonetle çarpıştı. TIR sürücüsünün yaralanmadığı kazada diğer sürücüler ile birlikte, Ayşe İncebacak, 3 yaşındaki Nisa Nur İncebacak, Ayşe Avcı, 9 yaşındaki Emirhan Avcı, Fatma Kesgin, 3 yaşındaki Kerem Kesgin, 1 yaşındaki Serra Nur Kesgin ile Sezer Arslan yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Kaza yapan araçlar

-Tünel

Süre: (02.30) Boyutu: (114 MB.)

Haber-Kamera Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===============================================

Diyarbakır'da 200 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

DİYARBAKIR polisi batı illerine sevk edilmek istenen ve bir yakıt tankerine gizlenen piyasa değeri milyonlarca lirayı bulan 200 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Van'dan batı illerine sevk edilmek istenen gümrük kaçağı sigaraların bulunduğu tankerin Diyarbakır'dan geçeceği bilgisini aldıktan sonra harekete geçen ekipler, Yenişehir İlçesi Çarıklı Mahallesi'nde kontrol noktası oluşturarak yakıt tankerini durdu.  Tankerde detektör köpeklerle arama yapan polis, yakıt tankeri içerisine zulalanmış 200 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Piyasa değeri milyonları bulan gümrük kaçağı sigaraların bulunduğu tanker, Kaçakçılık ve Organize Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, burada yakıt tankerini keserek zulalanmış gümrük kaçağı sigaraları güçlükle çıkarırken, çalışmaları Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da yerinde inceledi.

Tankerden çıkan sigaraların yakıtlarla karıştığı görülürken,  sağlığı olumsuz yönden etkileyecek ve büyük tehlike yayacağı düşünülen sigaraların piyasaya sürülmesi engellendi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Yakıt tankerinin açılması

-Polislerin tankerden zulalanmış sigaraları çıkarması

-Yakıt sızan sigaralardan detaylar

-Ele geçirilen sigaralar

-Emniyet Müdürü Aslan'ın çalışmaları izlemesi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Özdemir Çakacak Kemal Dursun Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title