Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Başbakan Yıldırım, bayramı geçirmek üzere memleketi Erzincan'da BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı'nı geçirmek üzere memleketi Erzincan'a geldi.

Başbakan Yıldırım, bayramı geçirmek üzere memleketi Erzincan'da

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı'nı geçirmek üzere memleketi Erzincan'a geldi. Atatürk Parkı'nda hemşehrilerine seslenen Yıldırım, Erzincan'da hayata geçirilecek tramvay projesinin müjdesini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan Bayramını geçirmek üzere bugün saat 16.30'da Başbakanlığa ait uçakla memleketi Erzincan'a geldi. Vali Ali Arslantaş, Ak Parti milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy tarafından karşılanan Yıldırım, Valiliğe geçti. Başbakan  Yıldırım, daha sonra Belediye Sarayı yanındaki Atatürk Parkı'na geçti. Mehter takımının karşıladığı Başbakan Binali Yıldırım, burada hemşehrilerine seslendi. Yıldırım, şunları söyledi:

"Mübarek Ramazan'ın son anlarında ata yurdum, doğduğum, büyüdüğüm, havasını tenefüs ettiğim, soğuk sularını içtiğim, hatıralarımın olduğu hemşehrilerimin arasındayım. Şükürler olsun dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdik. Erzincan'da olduğu gibi diğer illerimizde Ramazan bir bayram havasında tamamlandı. Her akşam işte bu meydanda binlerce vatandaşımızın buluştuğu gibi Türkiye'nin her tarafında sokak iftarlarında bereketli buluşmalar ve etkinliklerle dolu dolu bir Ramazan tamamladık. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi tazeleyip millet olarak bin yıldır biribirine kenetlenmiş dost, akraba, kardeş olmuş milletiz. Bizim aramızda ayrı gayrı yok. Aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlar her zaman hüsrana uğradılar, bundan sonrda da uğramaya devam edecekler. Bu mileti birbirine düşürmek için kirli tezgahlar devreye sokanlara inat kardeşlik ruhumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugüne kadar bu millet engin ferasetiyle oyuna, tezgaha gelmedi, tuzaklara düşmedi. Zaman zaman Alevi-Sünni, zaman zaman Kürt- Türk, zaman zaman solcu- sağcı, zaman zaman ileri- gerici diyerek aramıza fitne sokmaya çalıştılar. Kardeşliğimizi, muhabbetimizi azaltmaya çalıştılar. Evel Allah hiçbirine boyun eğmedik, itibar etmedik. Bugün o kirli tahriklere, tuzaklara rağmen her zaman bir olduk. Beraber olduk, iri olduk birlikte Türkiye olduk."

Erzincan'da havalimanı ile Erzincan Üniversitesi arasındaki tramvay projesi için Bakanlar Kurulu kararı çıkardıklarını hatırlatan Yıldırım, önümüzdeki süreçte yapım işlerine başlanacağını müjdeledi. Yıldırım, "Sınır boylarında, dağlarda, vadilerde milletimizin güvenliği için gece- gündüz demeden nöbet tutan huzuru ve barışı kardeşliği için çalışan bütün askerimize, polisimize, jandarmamıza, korucumuza bütün güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyorum. Onlara milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, daha sonra uzun kuyruk oluşturan hemşehrileriyle tek tek tokalaştı.

Törenin ardından Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan'ın son iftarını baba evinde yapmak üzere Refahiye'nin Kayı Köyü'ne hareket etti. Yıldırım, köy meydanında hemşehrileriyle orucunu açacak.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber: Turgay İPEK- Coşkun MENEK/ ERZİNCAN, -

================================

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Siirt'te

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bugün akşam saatlerinde Siirt'e gelerek, geçtiğimiz gün operasyonda şehit düşen güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar'ın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bugün akşam saatlerinde helikopterle Siirt'te bulunan 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na geldi. Komando Tugayı'nda bir süre incelemelerde bulunan Akar ve beraberindekiler daha sonra helikopterle Eruh ilçesine bağlı Çizmeli Köyü'ne gitti. Çizmeli Köyü'ne gelen Orgeneral Akar, önceki gün Eruh İlçesi Bilgili Köyü kırsalında devriye görevi sırasında PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar'ın ailesini ziyaret etti. Dündür ailesine taziyelerini ileten Orgeneral Akar daha sonra 3'üncü Komando Tugayı'ndaki askerlerle iftar yemeği yemek için Siirt'e döndü. Orgeneral Akar ve beraberindekilerin geceyi Siirt'te geçireceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Akar'ın konvoyunun geçişi

Haber - Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

===============================

Kapısı kapanan evine üst katın balkonundan iple girmek isterken düştü

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, Avni Ersoy kapısı kapanan evde bebeği mahsur kalınca üçüncü katın balkonundan ikinci katta bulunan evinin balkonuna halatla girmek istedi.

Olay, Körfez Hacı Osman Mahallesi Bağdat Caddesi Akça Sokak'ta bulunan apartmanda meydana geldi. Apartmana yeni taşınan Avni ve Esra Ersoy çifti kapı kapanınca dışarıda kaldı. Anahtarı içeride unutan çift, evde bebekleri bulunması nedeniyle bir an önce eve girebilmek için çare aramaya başladı. Avni Ersoy üst katın balkonundan iple ikinci kattaki evlerinin balkonuna inmek istedi. Bu sırada ip kopunca Avni Ersoy üçüncü kattan aşağı düştü. Yaralanan Avni Ersoy 112 Acil ekibi tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Avni Ersoy'un vücudunda kırıklar oluştuğu öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibi ise balkondan içeri girerek kapıyı açarak annenin bebeğine ulaşmasını sağladı.

Avni Ersoy'un yakınları, vatandaşların itfaiyenin kapı açmak için ücret isteyeceğini söylediğini, parası olmayan genç adamın da iple balkondan aşağıya inmeye çalıştığını iddia etti. İtfaiye yetkilileri evde çocuğun mahsur kaldığı yönünde ihbar geldiğini ve adrese gidip gerekeni yaptıklarını belirterek, bu durumlarda ücret alınmadığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Evden görüntüler

-Avni Ersoy'dan görüntü

Haber: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli), -

===============================

Otomobil Adranos Çayı'na uçtu, ana-kız öldü

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesine bağlı Tunçbilek Beldesi yakınlarında otomobil Adranos Çayı'na uçtu. Kazada otomobil sürücüsü 55 yaşındaki Ali Akyıldız kendi imkanlarıyla sudan çıktı,  gelini 29 yaşındaki Şengül Akyıldız ile 4 yaşındaki torunu Zehra Akyıldız öldü.

Kaza akşam saatlerinde Tavşanlı-Tunçbilek karayolunun 9'uncu kilometresinde meydana geldi. Ali Akyıldız yönetimindeki 43 HA 401 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda yoldan çıkarak Adranos Çayı'na uçtu. Ali Akyıldız kendi imkanlarıyla sudan çıkıp yoldan geçen sürücülerden otomobilin içinde kalan gelini Şengül Akyıldız ve torunu Zehra Akyıldız'nı kurtarılması için yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, 112 sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Gelen itfaiye ekipleri halata bağladıkları otomobili su kıyısına çekti. Otomobilden Şengül Akyıldız ile kızı Zehra Akyıldız'ın cesetleri çıkarıldı. Ana-kızın cenazeleri Tavşanlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölen Zehra Şengül'ün eşinin Bursa'nın İnegöl İlçesinde polis memuru olarak görev yaptığı belirtilirken kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Olay yerindeki otomobilin ve ceset torbalarına konulmuş ana-kızın cesetlerinin,

-Yol kenarında bekleyen jandarmaların ve vatandaşların,

-Ambulans ve cenaze aracının,

-Ölen ana-kızın birlikte çektirdiği fotoğrafın görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI,(Kütahya),-

===============================

Balıkesir'de bayram yoğunluğu

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde bayram yoğunluğu başladı. Plajlarda dolmaya başlarken, yolcu taşımacılığı yapan firmaların ek seferlerinin de dolduğu öğrenildi. Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, "Turizmciler içinde bayramın gelişi arifeden belli oldu" dedi.

Edremit'in turistik Akçay, Zeytinli-Altınkum, Güre ve Altınoluk mahalleleri, bayram tatili için gelenler ile birlikte büyük oranda dolmaya başladı. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar ek seferler koymasına rağmen yolcuların bilet bulmakta zorlandığı öğrenildi. İzmir-Edremit arası seferlerde yer bulamayan bazı yolcuların, Balıkesir üzerinden aktarmalı olarak ilçeye geldiği öğrenildi. Edremit şehir merkezinde de yoğunluk yaşanırken, İzmir-Çanakkale Karayolu'nda da yoğunluk yaşanıyor. Geçtiğimiz sene trafikte zaman zaman tıkanmalar yaşanan Akçay Mahallesi'nde polis ekipleri de kontrolü bırakmıyor.

Arife gününde itibaren yoğunluğun başladığını söyleyen Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, "Doluluk oranlarından şuan memnunuz. Bayramın gelişi arifeden belli oldu. Bayram tatilinin geçen seneye göre 10 gün önceye gelmesi de ayrı bir avantaj oldu. Sezon 10 gün önce başladı. Bayramın 1'inci ve 2'nci günü kapıdan gelen müşterilerle de tam kapasiteye ulaşmış olmayı hedefliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Trafikten görüntü

Sahilden görüntü

Yahya Yavuz röp.

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

=================================

KIRIKKALE DE TRAFİK YOĞUNLUGU

Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu: Sürücülerden isteğimiz trafik kaidelerine uymalarıdır

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkanlar, 43 ilin bağlantı noktasındaki Kırıkkale'de yoğunluğa neden oldu. Özellikle Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle araçlar güçlükle ilerliyor.

Karayolları ve trafik ekipleri,  denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.  Ekipler, yoğunluğun olduğu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmaya çalışıyor, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor. Emniyet Müdür yardımcısı  Ömer Aktürk "Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü trafik denetleme ekipleri olarak yollarımızda vatandaşlarımızın daha huzurlu bir şekilde seyretmeleri için uygulamalar yapıyoruz. Bunun içinde sürücülerimizin trafik kaidelerine uymaları gerekiyor" dedi.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlaması dolayısıyla yoğun bir araç trafiğinin olduğunu sabahtan akşam geç saatlere kadar 45 bin aracın kentten geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

"Kırıkkale bildiğiniz gibi 43 ilin geçiş ve kavşak noktası özellikle Doğu ve Güney Anadolu ile Karadeniz'e geçen tüm araçlar buradan geçiyor. Çok yönlü trafik akımı var. Bu bayramda biz özellikle vatandaşlarımız rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuk etsin diye değişik tedbirlerimizi aldık. İnşallah kazasız belasız yolculuklar diliyoruz. Geçen yıla oranla ortalama olarak araçların geçişleri 80 ile 85 arasında bu sayı daha da artabilir de azalabilir de biz gereken tedbirlerimizi aldık. Sürücülerin de dikkatli olmalarını ve emniyet kemerlerini mutlaka takmalarını istiyoruz."

Araç şoförleri de trafiğin akıcı olduğunu ancak Kırıkkale girişinde yoğunluğun başladığını belirterek "Ankara-Kırıkkale arasında yoğun bir trafik var. Sürücüler olarak tedbiri elden bırakmıyoruz" diye konuştular.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Araçlardan detay görüntüler

-Araçların kontrolü

-Em Md yrd Ömer Aktürk ün açıklaması

-Sürücülerle Röportajlar

-Em Md Mahmut Çorumlu nun açıklaması

Haber: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE,

==================================

Huzur operasyonunda aranan 19 kişi yakalandı

KAHRAMANMARAŞ'ta yapılan 'Huzur Arife Operasyonu'nda çeşitli suçlardan aranan 19 kişi yakalandı.

Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Kahramanmaraş Havaalanı da dahil 25 ayrı noktada, 49 ekip, 202 polisle denetim yapıldı. Kimlik kontrolü yapan ekipler, vatandaşları hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık konusunda da uyardı. Ekipler, özelikle kadınları yoğunluk nedeniyle meydana gelebilecek kapkaç ve hırsızlık olaylarına karşı uyararak çantalarını kapatıp ön tarafta taşımalarını söyledi.

MOTOSİKLETTE OTOMOBİL PLAKASI

Operasyonda park halindeki araçları da kontrol eden ekipler, 80 EV 039 plakalı bir motosiklette inceleme yaptı. İncelemede, plakanın lüks bir otomobile ait olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine şasi numarasından yapılan incelemede de motosikletin tescilinin olmadığı belirlendi.

Operasyonda ayrıca çeşitli suçlardan aranan ve haklarında yakalama karı olan 19 kişi de yakalandı. Şüpheliler, gerekli işlemler yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kavşaklar, kadıırım, cami ve alışveriş merkezleri önlerinde dilencilik yapan 43 dilencinin de yakalandığı denetimde, 22 kişiye Kabahatler Kanunu kapsamında para cezası uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Motosikletli polisler

Polisler seyyar satıcılarda inceleme yaparken

Üst araması ve kimlik kontrolü

Sahte plakalı motosiklette inceleme yapılırken

Polislerin kapalı çarşıda yürümesi

Polisin kadınları uyarması

Uygulama noktasındaki silahlı polis

Araçların durdurulması

Araçlarda arama yapılması

Bir vatandaşın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Ramazan Bayramı Ali Akyıldız Kırıkkale Politika Güncel Haberler

title