Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Başbakan Yıldırım, bayramı geçirmek üzere memleketi Erzincan'da (2)BAŞBAKAN YILDIRIM, BABA OCAĞI KAYI KÖYÜ'NDEBaşbakan Yıldırım, Erzincan'daki bayramlaşma programının ardından, baba ocağı Refahiye İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'ne geçti.

Başbakan Yıldırım, bayramı geçirmek üzere memleketi Erzincan'da (2)

BAŞBAKAN YILDIRIM, BABA OCAĞI KAYI KÖYÜ'NDE

Başbakan Yıldırım, Erzincan'daki bayramlaşma programının ardından, baba ocağı Refahiye İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'ne geçti. Yıldırım, burada 'Kayı beyi, otağına hoş geldin', 'Hava bozuksa Yıldırım çakar, güneşli yarınlar Reisle yaşar', 'Yolların kuralı bir de alemin kralı olur" pankartları ile karşılandı.

Başbakan Yıldırım, daha sonra köy meydanında ailesi tarafından verilen 8. Geleneksel Aile İftarı'nda yakınları ve köylüler ile birlikte iftar yaptı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Topal Dursun'un oğlunu sofralarına kabul ettikleri için hemşehrilerine teşekkür ederek, "Ramazan ayı bittiği için bir yandan içimiz buruk, diğer yandan bayram coşkusunu yaşamaya hazırlanıyoruz. Bizleri bu güzel topraklarda kardeşçe, birlik içinde, daha nice bayramlara Cenabı Mevlam ulaştırsın. Hamdimiz, duamız budurö dedi.

YOLDAKİ KAZAYA DEĞİNDİ

Başbakan Binali Yıldırım, kent merkezinden gelirken, yolda durup, bilgi aldığı, 5 kişinin yaşamını yitirdiği kazaya da değindi. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, "Herhalde uyudu. Bayram telaşı olabilir, acelemiz olabilir ama unutmayalım, yolların kralı yok, kuralı var. Siz siz olun, kurallara uyun, sevdiklerinize sağ salim kavuşun. Seyahat eden vatandaşlarıma bir çağrı yapıyorum. Acele gitmek ile normal gitmek arasında 5 dakika fark eder, ama bir hayat kadar da büyük fark vardır. Yollarda, dinlenerek gidin, uykusuz yola çıkmayın, hız sınırlarına uyun. Gerekli emniyet tedbirlerini alın. Sevdiklerinize sağ salim ulaşırsanız bu bayram, bayram tadında olur" diye konuştu.

Bayramların, kavgaların, kırgınlıkların sona ermesi için önemli bir fırsat olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, bayramın, Türk milletine ve Müslüman alemine barış, huzur ve bereket getirmesini diledi.

'FETÖ'NÜN ALKIŞLADIĞI YÜRÜYÜŞ ADALET DEĞİL, GAFLETTİR'

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'un yıl dönümünün yaklaştığını belirterek, birileri terörle, ayak oyunlarıyla kaos çığırtkanlıkları vakit geçirirken, meşgul olurken, milletin gücüyle emin adımlarla geleceğe yürüdüklerini söyledi. Yıldırım, konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Biz yollara millet için çıkıyoruz, yollarda yürüyoruz ama milletin hizmetini görmek için yürüyoruz. Bizim adımlarımız, hak yolda hak bir dava içindir. O dava da bizzat millete hizmet davasıdır. O dava şehitlere, onların hatıralarına sahip çıkma davasıdır. 15 Temmuz katili eli kanlı FETÖ'nün ayakta alkışladığı bir yürüyüşü yapmak adalet değil, olsa olsa gaflettir. Bu millet karar verdikten sonra, onu hiçbir güç durduramaz. Bunu 15 Temmuz'da gördük. Onun için milletimize, sizlere güveniyoruz."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından görüntüler

-Başbakan'ın vatandaşlarla selamlaşması

Haber: ERZİNCAN,

====================================

Başbakan Yıldırım, 5 ölümlü kazayı görünce konvoyu durdurdu

ERZİNCAN'da önünde giden TIR'a arkadan çarpan otomobildeki 5 kişi yaşamını yitirdi. Bu sırada Erzincan'dan karayolu ile baba ocağı olan Refahiye İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'ne gitmek için yola çıkan Başbakan Yıldırım, kazayı görünce konvoyu durdurup yetkililerden bilgi aldı.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Erzincan- Sivas karayolunun 54 kilometresindeki Sakaltutan mevkiinde meydana geldi. Erzincan yönüne giden sürücüsü henüz belirlenemeyen 16 FH 869 plakalı otomobil, önünde giden Serkan Göl yönetimindeki 76 AJ 133 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada, otomobilde bulunan İdris Ayhan, Mecit Düzgün, Necmettin Düzgün ile Tuncay Demirtaş olay yerinde hayatını kaybetti, Resul Faruk Ayhan ise ağır yaralandı.

YARALIYA BAŞBAKAN YILDIRIM'IN DOKTORU MÜDAHALE ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan'da vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra karayolu ile baba ocağı olan Refahiye İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'ne doğru giderken, kazayı görüp konvoyu durdurdu. Makam aracından inen Başbakan Binali Yıldırım, kaza yapan otomobilin yanına giderek yetkililerden bilgi aldı. Yaralı Resul Faruk Ayhan'a Başbakan Binali Yıldırım'ın doktoru ve konvoydaki sağlık ekipleri müdahale etti. Başbakan Yıldırım'ın oldukça üzgün olduğu görüldü.

Ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Resul Faruk Ayhan da doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kaza alanı

-Binali Yıldırım'ın kaza alanına gelmesi

-Araç içindekileri çıkarma çalışmaları

Haber: ERZİNCAN, -

================================================

Samsun'da kaza: 10 yaralı

SAMSUN'un Çarşamba Havalimanı kavşağında meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi yaralandı.

Kaza, Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde bulunan Çarşamba Havalimanı kavşağında meydana geldi. Ordu'dan Samsun istikametinde gitmekte olan 55 DV 492 plakalı minibüs iddialara göre duramayıp, kırmızı ışıkta bekleyen aralarında kamyonet ve otomobillerin bulunduğu 6 araca çarptı. çarpmanın etkisiyle araçlarda bulunan Ayşe D., Tuba D., Hatice E.,  Kader D., Alper K., Necip S., Songül D., Selahattin A., Buğra D. ve Mustafa B., yaralandı. yaralılar ambulanslar ile çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavbi altına alındı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlatırken, kaza nedeniyle tek yönden verilen trafik daha sonra trafiğe tamamen açıldı.

Görüntü dökümü

----------------------

-Olay yerinden detaylar

-Yaralıların ambulanslara taşınması

-Röportaj

-Diğer detaylar

(Süre: 02.06 DK) - (Boyut: 67.37 MB)

Haber Hakan AKGÜN / SAMSUN,

===========================================

Otomobilin çarptığı yaşlı adam böyle öldü

BURSA'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kaza da otomobilin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü 73 yaşındaki Şerafettin Kuri hayatını kaybetti. Kaza anı bir sitenin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

İnegöl Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinden İtfaiye istikametine seyir halinde olan sürücü Kenan Kaya yönetimindeki 16 NJA 59 plakalı otomobil, Kemalpaşa Mahallesindeki evinden gelip çevre yolu yanındaki tarlasına bisikleti ile geçmeye çalışan Şerafettin Kuri'nin kullandığı elektrikli bisiklete çarptı. Çarpışmanın etkisi ile yaklaşık 15 metre sürüklenen yaşlı adam ağır yaralandı.  Kaza anı ise sitenin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Çağrılan ambulansın gelmesiyle sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahalesini yaptığı Şerafettin Kurui kaldırıldığı ilçe devlet hastanesinde yaşamını yitirdi.

Kazayı duyup hastaneye gelen yaşlı adamın yakınları, ölümünü öğrenince gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdiler.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı. Aynı yerde geçtiğimiz şubat ayında meydana gelen bir diğer trafik kazasında  otomobilin çarptığı 77 yaşındaki bisiklet sürücüsü  Osman Elmas yaşamını yitirmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kaza yeri yaralıya müdahale görüntüleri

-Kaza yeri genel görüntü

-Güvenlik kamera görüntüleri

-Detaylar

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Refahiye Erzincan Samsun Politika Güncel Haberler

title