Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

TERÖRİSTLER, ASKERİ KONVOY GEÇERKEN PATLAYICIYI İNFİLAK ETTİRDİ (EK)1)İKİNCİ BOMBALI DÜZENEK ARAMASI YAPILDIErzincan merkeze bağlı Yaylabaşı Beldesi'nde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenmiş bombalı saldırının ardından ikinci bir düzenek ihtimaline karşı arama çalışması yapıldı.

TERÖRİSTLER, ASKERİ KONVOY GEÇERKEN PATLAYICIYI İNFİLAK ETTİRDİ (EK)

1)İKİNCİ BOMBALI DÜZENEK ARAMASI YAPILDI

Erzincan merkeze bağlı Yaylabaşı Beldesi'nde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenmiş bombalı saldırının ardından ikinci bir düzenek ihtimaline karşı arama çalışması yapıldı. Saldırının ardından özel harekat, jandarma ve güvenlik korucularının katılımı ile geniş çaplı operasyon başlatılırken, bölgeye getirilen iş makinesi ile ikinci bir patlayıcı arandı.

Karayolu araç trafiğine kapatılırken, bombalı düzeneğe ait kablo, güç kaynağı ve el telsizi bulundu. Yapılan aramada ikinci bir düzenek bulunmazlen, karayolu yaklaşık iki saat sonra yeniden trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-İş makinesi ile arama yapılması

-Güvenlik güçlerinden görüntü

-Karayolundan görüntü

-Saldırının yapıldığı yerden görüntü

( Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

====================================================

2)KURTULMUŞ, BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE 15 TEMMUZ'U HATIRLATTI

CUMHURBAŞKANI'NIN RAHATSIZLIĞINA DEĞİNDİ

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Çanakkale'deki bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin, Anadolu topraklarının tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet hareketi olduğunu söyledi. AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma törenine; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimi ile AK Partili ilçe ve belde belediye başkanlarıyla partililer katıldı. Bayramlaşma töreni öncesi sosyal tesislere gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u, partililer bahçede karşıladı. Kurtulmuş, partililerin tek tek tokalaşarak, bayramlarını kutladı. Ardından sosyal tesislerde bayramlaşma töreni gerçekleşti.

Açılış konuşmalarının ardından partililere seslenen Kurtulmuş, birlik ve beraberlik mesajı verip Çanakkale şehitlerini hatırlattı, şunları söyledi: "Dün burada hiç tanımadığımız, kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela diyerek Akif'in tanımladığı dünyanın bütün emperyalist güçlerine karşı mücadele eden atalarımız birlik için, vahdet için, ümmetin onuru için milletimizin istiklali ve istikbali için savaştı. Bugün de bizler aynı sorumlulukla karşı karşıyayız. Senaryo aynı senaryo. Bir asır evvel toplarıyla, tanklarıyla, tüfekleriyle gelenler, bir asır sonra içeriden fitnelerle bizi yok etmeye, ayaklarımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Biz nasıl bunu biliyor, bu şuuru ramazan dolayısıyla bir kere daha kuşanıyorsak, diğerleri de bunu biliyorlar. Türkiye ayağa kalkarsa, Allah'ın izniyle bütün dünya, başka bir şekilde olur."

"AYAKLARINI KIRIP, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Yeni dönemde daha güçlü olacaklarını ifade eden Kurtulmuş, "Oynanan oyunları görüyoruz. Sağdan soldan çekmeye çalışanlar olacak. Hiç aldırış etmek yok. Yolumuza devam edeceğiz. Bizim millete karşı sorumluluğumuz var. Millete verdiğimiz sözlerden bir adım geri atmayacağız. Millete verdiğimiz sözleri yerine getirmek için kimden hangi salvo gelirse, gelsin, o salvoları bertaraf edeceğiz. Ayaklarını uzatıp, çelmek takmak isteyenlerin ayaklarını ya kenara alacağız, çekmiyorlarsa ayaklarını kırıp yolumuza devam edeceğiz. Önümüze kollarıyla, elleriyle mani olmak isteyenler varsa onları da kenara çekeceğiz. Çekilmiyorlarsa kollarını kırıp yolumuza devam edeceğiz. Başka çaremiz yok" dedi.

DARBE GİRİŞİMİNİ HATIRLATTI

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Kurtulmuş, "15 Temmuz, inanın ki Anadolu topraklarının tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet hareketiydi. Ellerini, kollarını kıracağız dedim. 15 Temmuz'da kenara aldık mı o hain işgalci darbecileri, kenara aldık. Kim aldı, millet aldı. Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle milletin cesaretiyle o süreci geride bıraktık. Sadece 3-5 tane FETÖ'cü eşkıyadan ibaret değildi o darbe. Arkasında kimler var, kimler. Ne destekleri vardı. Her şeyi planladılar, ama milletin cesaretini planlayamadılar. Allah'ın gücünü hesap edemediler. Allah milletin eliyle onları kenara çekti" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NIN RAHATSIZLIĞINA DEĞİNDİ

Kurtulmuş konuşmasının sonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sabah bayram namazı sırasında rahatsızlandığını hatırlattı. Kendisiyle hemen namaz çıkışında telefonla görüştüğünü ifade eden Numan Kurtulmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımız sabah ufak bir rahatsızlık geçirdi. Ben hemen cami çıkışında kendisiyle telefonla konuştum. En ufak telaşlanacak bir durum yoktur. Allah'a çok şükür, gönlünüzü rahat tutun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bayramlaşma töreni sona erdi. Ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale'den ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Partililerin Numan Kurtulmuş'u karşılamasından görüntü

Numan Kurtulmuş'un partililer ile bayramlaşmasından görüntü

Numan Kurtulmuş konuşma görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=================================================

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK, 4 BİN KİŞİYLE KAHVALTI YAPTI (EK)

3)BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDILAR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile birlikte Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Burada partililerle bayramlaşan Kaynak ve Ünal, daha sonra beraberindekilerle birlikte Kahramanmaraş Valiliği'ne geçerek buradaki bayramlaşma programında halka bir araya geldi. Valilik bahçesinde Vali Vekili Faruk Eraslan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşma programına kamu kurum ve kuruluş amirleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Ak Parti İl Başkanlığı

Partililerle bayramlaşma

Valilik bahçesi

Halkla bayramlaşma

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 129 MB

=================================================

4)BOZDAĞ: YARGININ KARARLARINI ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNENLER BOŞUNA YORULUYORLAR

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşün samimi bir yürüyüş olmadığını, hesaplı bir yürüyüş olduğunu söyledi. Bozdağ, "Yürüyüşlerle, tehditle, hakaretle yargının kararlarını etkileyeceğini düşünenler veya yargıdan bu yöntemleri kullananlar, istediği kararı alacağını umanlar boşuna yoruluyorlar. Boşuna kendilerine zarar veriyorlar. Şimdi hem kendilerine, hem de başkalarına sıkıntı veriyorlar. Yargıyı bu yöntemle etkilemeleri, istediği bu kararları yargıdan çıkarmaları mümkün değildir. Türk yargısı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da anayasa, kanun ve hukuka bağlı vicdani kanaatleriyle doğru olduğuna inandığı kararı vermeye, herhangi bir baskı, tehdit ve korkuya kapılmaksızın devam edecektir. Bundan da kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

Bakanı Bozdağ, bayramlaşma programı için geldiği Yozgat'ta partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen programa katıldı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşün sadece bir kişi için yapıldığını belirterek,"Şu anda Türkiye ceza evlerinde pek çok tutuklu ve hükümlü vardır. Sadece bir kişi için yapılan bir yürüyüş. Bakıyorsunuz, hesapları kitapları başka. Bunun üzerinde o nedir diye sorarsanız bir defa CHP'nin İç tartışmalarını bertaraf etme hesabı var. Dikkat ederseniz yürüyüşten önce kongre tartışmaları vardı şimdi bu tartışmalar bitti, kongre tartışanlarda, Kılçdaroğlu'nun etrafında yürüyüşe geçti. Hesabın biri bu. Burada bir netice almış gözüküyor. İkinci hesap Türkiye'nin uluslararası alanda aleyhine yürütülen kampanyalara destek vermek. Türkiye'nin aleyhine yürütülen irtibatsızlaştırma çalışmalarına destek vermek. Çünkü, FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleri ve Türkiye'nin yurt dışındaki görünürlüğünü, Türkiye'nin aleyhine çevirmek. Türkiye'nin aleyhine kanaatler, algılar oluşturmak ve hakikatlerin önüne gerçek olmayan algıları ikame etmek için büyük paralar harcıyorlar. Özellikle FETÖ, hem siyasilere hem STK'lara, hem medya mensuplarına Türkiye'nin aleyhine açıklamalar yapmak için milyonlarca para harcıyor. Sonra da bu açıklamaları alıp başka yerlere gönderiyor. İşte bu yürüyüşte FETÖ'nün diğer Türkiye aleyhtarı çevrelerin yurtdışında Türkiye aleyhine algı oluşturma projelerine bir destek anlamı taşımaktadır. Oraya da bir katkı sunuluyor. Diğer bir hesapta bu. Üçüncüsü ise 2019 seçimlerine dönük yüzde 49'u CHP'nin arkasında bir arada tutma, bir arada birleştirme hesabı olduğunu görüyoruz. Bu hesapta tutmayacaktır" dedi.

HESAPLARI YARGIYI ETKİLEMEK

Kılıçdaroğlu'nun başka bir hesabının da, hakim ve savcıları baskı altına almak olduğunu ifada eden Bakan Bozdağ, "Yargıda görev yapan hakim ve savcıları baskı altına alarak hem FETÖ davalarında, hem darbe davalarında, hem de Kılıçdaroğlu'nun sonuç beklediği bazı takip ettiği özel davalarda özel sonuçlar çıkmasını sağlamaktır. Buradan bir kez daha ifade etmek isterim ki; yürüyüşlerle, tehditle, hakaretle, yargının kararlarını etkileyeceğini düşünenler veya yargıdan bu yöntemleri kullananlar istediği kararı alacağını umanlar boşuna yoruluyorlar. Boşuna kendilerine zarar veriyorlar. Şimdi hem kendilerine, hem de başkalarına sıkıntı veriyorlar. Yargıyı bu yöntemle etkilemeleri, istediği bu kararları yargıdan çıkarmaları mümkün değildir. Türk yargısı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da anayasa kanun ve hukuka bağlı vicdani kanaatleriyle doğru olduğuna inandığı kararı vermeye, herhangi bir baskı, tehdit ve korkuya kapılmaksızın devam edecektir. Bundan da kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

BÜTÜN DERDİMİZ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARTMAK

Darbenin kilit isimlerinden Adil Öksüz'ün yakalandıktan sonra tahliye edilmesinin, Türkiye'nin hala ana gündemlerinden birisi olduğunu kaydeden Bakan Bozdağ, "Bu olayın hemen arkasından Hakimler ve Savcılar Kurulu, hakim ve orada karar veren kişilerle ilgili soruşturma başlattı. Bir hakim ihraç edildi, diğer hakim de açıkta. Öte yandan İçişleri Bakanlığı da hem görevli polisler, hem de jandarmalarla ilgili idari tahkikat başlattı. Cumhuriyet Savcılığı da adli tahkikat başlattı. Konu inceleniyor. Bizim bütün derdimiz, burada gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. Bu iddianame, bugüne kadar konuşulanların dışında yeni şeylerin olduğunu ortaya koydu. Bunlarla ilgili yargılama devam edecektir. Sonuçta bu işte eli olanlar adaletten hak ettikleri cevabı alacaklardır" dedi.

KILIÇDAROĞLU DARBE TEŞEBBÜSÜNÜ UNUTTU

Kılıçdaroğlu'nun uzun süredir 15 temmuz'a darbe dahi demediğini belirten Bakan Bozdağ, "Tabi Kılıçdaroğlu'nun, Adil Öksüz olayı ve darbe sonrası söyledikleri çok önemli. 15 Temmuz'da darbeye karşı Meclis'te onlarla beraber durduk, bombaların altında birlikteydik. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün başarısız olmasından sonra darbe teşebbüsünü unuttu. Uzunca bir zamandır 15 Temmuz'a darbe dahi demiyor. Çok nadir diyor, çaresiz kaldığı yerlerde diyor. Kahramankazan'dan geçerken söyledi. Ama onlar yeni bir darbeden bahsediyorlar 20 Temmuz'daki bir darbeden bahsediyorlar. 20 Temmuz, Türkiye'de olağanüstü halin ilan edildiği gündür. Darbe teşebbüsünde bulunanların doğurduğu tehlike ve tehdidi ortadan kaldırmak için acilen alınması gereken tedbirleri almak ve Türkiye'yi yeniden bir 15 Temmuz yaşanmasının önüne geçmek için ilan edilen Olağanüstü Hal'e karşı çıkıyor. Onu darbe kabul ediyor. Halbuki 20 Temmuz, 15 Temmuz darbe teşebbüsü yapanların devletten ayıklanması ve onların bir daha devlet içinde devlet için tehlike oluşturmaması için FETÖ'ye vurulan en büyük darbedir. Kılıçdaroğlu 'FETÖ'ye niye darbe vuruyorsunuz' diyor. Ona bir sahip çıkma söz konusu. Tabi darbenin kontrolllü darbe oluştuğuna ilişkin FETÖ terör örgütü elebaşı,, terörist başı Gülen'in yaptığı açıklamaların Türkiye'de genel başkan düzeyinde avukatlığını CHP yapmaktadır. Bu darbe teşebbüsünün kontrollü bir darbe teşebbüsü olduğunu uluslararası planda milyonlarca dolar harcayarak hem siyasilere, hem STK'lara, hem düşünce kuruluşlarına hem medyaya ve hem uluslararası bazı kurumların temsilcilerine orada istedikleri yönde raporlar hazırlatıp, makaleler yazdırıp, onun bir altlığını oluşturmaya çalışıyor. Bu altlığın Türkiye ayağını CHP oluşturuyor. Ben daha öncede söyledim. Bu konudaki samimi görüşlerini CHP'nin açıklaması lazım. Bu yürüyüşle ilgili daha öncede ifade ettim. Bir ayağı da FETÖ ile ilgili yürüyen adli süreceklerde FETÖ'ye destek vermek olduğu çok açık. Şimdi HDP'liler de katılacağını ifade ediyorlar. Bir yandan FETÖ, bir yandan HDP, öte yandan da PKK terör örgütünün siyasi kanadı beraber yürüyecekler, bunlar Türk halkını, Türk milletini temsil etmez. Türk milleti bu fotoğrafa dua etmez, destek vermez. Kılıçdaroğlu, bunu görmeli, görmezse millet onalara 2019 da bir kez daha gösterecektir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakan Bozdağ'ın gelişi

-Partisinin il teşkilatı önünde karşılama

-Bakan Bozdağ'ın konuşması

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

=================================================

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK, AK PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞTI (EK)

5)HALKLA BAYRAMLAŞTI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te Ak Parti İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma töreninin ardından Ulu Cami'de öğle namazı kıldı. Şimşek, namaz sonrası camide vatandaşlarla bayramlaştı. Beraberindeki Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Abdülkadir Yüksel, Nejat Koçer ve Ahmet Uzer ile belediye başkanlarıyla halkla bayramlaşan Şimşek, Ortadoğu coğrafyasında yaşanan acıların bitmesi temennisinde bulundu. Şimşek, şunları söyledi:

"Özellikle de Ortadoğu coğrafyasında bayram vesilesiyle inşallah bu acılar azalır. Bu geniş coğrafyada kardeşlik tesis edilir, huzur, istikrar ve refah olur. Tüm insanlık için inşallah bayram güzelliklere vesile olur. Ben tekrardan milletimizin ve ülkemizin mübarek Ramazan bayramını canı gönülden tebrik ediyorum. Nice güzel bayramlara sevgi huzurla birlikte geçirmemizi Allah nasip etsin."

Görüntü Dökümü

------------------------

Mehmet Şimşek'in camide vatandaşlarla bayramlaşması

Protokolün vatandaşla bayramlaşması

Mehmet Şimşek'in konuşması

Ulu Cami'den çıkanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 155 MB

=================================================

6)BAKAN IŞIK, İZMİT'TE PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞTI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşmaya katıldı. Bayramlaşma programına Fikri Işık'ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri de katıldı. Bakan Işık yaptığı konuşmada, "Pek çok zorluğu birlikte yaşadık, pek çok sıkıntıya beraber göğüs gerdik. Türkiye'de meseleleri çözdükçe yeni meseleler önümüze geldi. Hiçbir meseleden yılmadık, korkmadık. 15 yılda Türkiye'yi aldığımız noktadan çok daha güçlü bir noktaya getirmeyi başardık. Türkiye devraldığı tarihi sorumluluk gereği bugün ki bulunduğu konumla yetinemeyecek kadar önemli ve büyük bir ülke. Onun için çalışmalarımızı aynı kararlılıkla ve aynı coşkuyla sürdürmek durumundayız. Bu noktada halkımızın desteği 15 yıldır hiç eksilmedi. Her seçim desteğimiz artarak sürdü. Türkiye'nin artık ayağına bağ olan yeni bir sisteme geçmek için yaptığımız referandumda halkımız gereken desteği verdi. 2019 yılında yeni bir sistemle Türkiye yoluna devam edecek. Bu süreçte teşkilatlarımız çok önemli bir çalışma ortaya koydu" dedi. Bakan Işık, "Kocaeli'nin teşkilatlar arasında en dinamik teşkilat olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Başarılı teşkilatların devam edeceğini sayın Cumhurbaşkanımız özellikle ifade etti. Yorulanlar varsa onlar daha dimdik, dinamik kadrolara bırakacaklar. Kocaeli ile ilgili konuşursak Kocaeli teşkilatları Türkiye'nin her alanda en dinamik teşkilatları. Önümüzdeki süreci de çok iyi değerlendireceğiz. Türkiye'nin 2019 yılından sonraki atılımına hazırlığımızı bu süreçte tamamlayacağız. Teşkilatlarımızda görev yapan tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin bu gösterdiği gayret, yaptığı fedakarlığın ülkemize yaptığı hizmetler olarak döndüğünü bir kez daha ifade etmek istiyorum" Bakan Işık daha sonra halk bayramlaşmasına katıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakan Işık'ın partinin önüne gelmesi

-Konuşması

-Bayramlaşması

(Haber: Ergün AYAZ-Çağla DAŞCI-Kamera: Orhan  UZUN-İZMİT-DHA

================================================

7)BAKAN ÖZLÜ: ÜRETİMİN, SANAYİNİN, SANAYİCİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin büyümesi lazım. Biz büyümeye bağlı bir ekonomi modelini benimsiyoruz. Türkiye üretecek, Türkiye büyüyecek ki işsizlik azalacak. İşsizliğin azalması büyümeye bağlıdır. Dolayısıyla üretimin, üreticinin, sanayinin, sanayicinin önündeki bütün engelleri kaldırmaya kararlıyız" dedi.

Bakan Özlü, Düzce Valiliği'nin Düzce Kültür Merkezi'nde düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Vali Zülkif Dağlı, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ile il protokolünün de bulunduğu bayramlaşmada konuşan Bakan Özlü, Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını bu yeni dönemin üç temel ayağının demokrasi, değişim ve reform olduğunu söyledi. Üretim reform paketini geçen haftalarda Meclis'ten geçirdiklerini hatırlatan Bakan Özlü, "Üretim reform paketi Türkiye'de sanayicilerimizin, üreticilerin problemlerine çözüm getirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu paket üzerinde 1 yıldır çalışıyoruz. Türkiye'nin daha fazla üretmesi, üretim ortamının iyileştirilmesi ve Türkiye'nin büyümesi için bu paketi hazırladık. Türkiye daha fazla üretecek, Türkiye daha fazla büyüyecek ve büyümeye bağlı ekonomi paketi ve kalkınma paketiyle inşallah dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye doğru hızlıca ilerleyecek" dedi.

Gerçekleştirmek istedikleri 4 ana reform paketinden birincisi olan sanayi ve mülkiyet hakları kanunu, yani patent kanununu Meclis'ten geçirdiklerini ifade eden Bakan Özlü şöyle devam etti:

"Bununla sanayimizin, tasarım yapan, araştırma geliştirme yapan sanayicimizin haklarını koruyoruz. Hem yerli hem yabancı yatırımcının hakkı korunuyor. Bugün Avrupa Birliği standartlarında bir patent kanunumuz var. İkincisi ARGE reform paketiydi. Başta TÜBİTAK olmak üzere Türkiye'de araştırma geliştirme ve teknoloji gelişim sisteminde bir düzenleme yaptık. Bu da komisyondan geçti, Meclis'ten geçecek. Üçüncüsü üretim reform paketiydi. İnşallah yasalaşacak. Bir diğeri ise piyasa denetim ve gözetim mekanizmasıdır. Ona da çalışıyoruz. İnşallah gelecek Ekim ayından sonra Meclis'e göndereceğiz. Türkiye'nin büyümesi lazım. Biz büyümeye bağlı bir ekonomi modelini benimsiyoruz. Türkiye üretecek, Türkiye büyüyecek ki işsizlik azalacak. İşsizliğin azalması büyümeye bağlıdır. Dolayısıyla üretimin, üreticinin, sanayinin, sanayicinin önündeki bütün engelleri kaldırmaya kararlıyız. İnşallah gelecek günlerde Meclis'ten geçen kanun ile ilgili uygulamaları başlatacağız. Paket halinde bunları hayata geçireceğiz. Sanayi sitelerimizi taşıyacağız. Yeni OSB'ler kuracağız. Yeni endüstri bölgeleri oluşturacağız. Dolayısıyla yapacak işimiz çok, hep birlikte çalışacağız. İnşallah büyük Türkiye'ye doğru hep birlikte yürüyeceğiz."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bayramlaşma

-Bakan açıklama

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

=================================================

8)GENELKURMAY BAŞKANI, KAYSERİ'DE YAKINLARI VE ASKERLERLE BAYRAMLAŞTI

KAYSERİ'ye gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, yakınları ve askerlerle bayramlaşarak, mezarlık ziyareti yaptı.

Erkilet Havaalanı'nda Vali Süleyman Kamçı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ercan Teke tarafından karşılanan Orgeneral Akar, buradan  2'nci Hava İkmal Bakım merkezi Komutanlığı'na geçerek, kentteki üst düzey subay, astsubay ve askerlerle bayramlaştı. Orgeneral Akar, daha sonra Kayseri'deki kardeşleri ve yakınlarıyla bayramlaştı, ardından da mezarlık ziyaretinde bulundu.

Oktay ENSARİ-KAYSERİ/DHA

=================================================

9)MEHMETÇİK, YUNANİSTAN SINIRINDA RAMAZAN BAYRAMI'NI KUTLADI

EDİRNE'de Yunanistan ve Bulgaristan sınırını koruyan 54'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı Yunanistan sınırındaki Pazarkule Hudut Karakolu'nda Mehmetçikler Ramazan Bayramını kutladı. 24 saat aralıksız sınırda dedektör köpeklerle devriye gezip, termal kameralarla sınırı gözetleyen Mehmetçiler, özellikle Yunanistan'a kaçmak isteyen FETÖ/PYD'lilere göz açtırmıyor.

Edirne 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Yunanistan sınırındaki Pazarkule Hudut Karakolu'nda Mehmetçiler, Ramazan Bayramı sevincini yaşadı.  15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'lilerin yasadışı yollarla Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a kaçmak için kullanmak istedikleri bölgelerden birinde başarı ile görev yapan Mehmetçikler, sınırda bugüne kadar yaklaşık 50 kadar FETÖ/PDY üyesini kaçarken yakaladı. Kaçak göçmenlere de göz açtırmayan Mehmetçikler Ramazan Bayramı'nda da görevleri başında günün 24 saati termal kameralarla Yunanistan sınırını gözetleyip, 'Turaç' isimli dedektör köpekle sınırda devriye gezdi. Bugün sınırda başarı ile görev yapan Mehmetçiler komutanları ve birbirleriyle bayramlaştı. Pazarkule Hudut Karakolu'nda bayram namazının ardından güne bayramlaşma ile başlayan Mehmetçiklerin Bölük Komutanı Piyade Yüzbaşı Osman Sabuncu, Karakol Komutanı Asteğmen AlpeR Uysal, tek tek bayramlarını kutladı. Mehmetçiklerin bayramını kutlayan Yüzbaşı Osman Sabuncu, şöyle dedi:

"Değerli silah arkadaşlarım, Pazarkule Hudut Karakolumuzun değerli Mehmetçikleri, bugün Ramazan Bayramı münasebeti ile bir araya toPlanmış bulunmaktayız. Unutmayın ki bayramlar milli duygularımızın pekiştiği, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği en önemli günlerdir. Yurdumuzun 4 bir yanından askerlik hizmetini yapmak üzere karakolumuza gelmiş siz değerli Mehmetçikler, ailelerinizden ve sevdiklerinizden uzakta bir bayram geçirirken, hudut hattında görev yapmanın vermiş olduğu haklı gurur yüzünüze yansımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin önünde saygı, minnet ve şükranla eğiliyorum. Sizin ve ailenizin bayramInı in içten duygularımla kutluyorum. Bayramınız kutlu olsun."

Bayramlaşmanın ardından karakoldaki askerler 200 kilometrelik Türkiye-Yunanistan sınırında sorumluluk alanına giren 12 kilometrelik bölümünde dedektör köpek 'Turaç' isimli köpekle devriye görevine çıktı. Eller tetikte olan Mehmetçikler,  35 derece sıcaklıkta Türkiye-Yunanistan sınırında devriye görevini yerine getirdi. Devriye görevinde bulunduğu için ailesi ile telefonla görüşemeyen, Mehmetçiler, ankesörlü telefondan ailelerine arayarak, bayramlarını kutladı. Mehmetçiklerden er Burhan Dayan, 7 aylık asker olduğunu ve ilk kez birliğinde bayram kutladığını belirterek, "Hudut karakolunda görevliyim, burada devriye görevi yaparak sınırı koruyoruz. Ben çok iyiyim, ailemin beni merak etmesin. Onların bayramlarını kutluyorum" dedi.

Sınırda devriye görevinde bulunanların dışında birlikte öğle yemeğini yiyen Mehmetçikler, görevlerini yerine getirirken, ailelerine selam gönderip, Ramazan Bayramlarını kutladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Sınır karakolu

-Türkiye ile Yunanistan gümrük sınırı

-Türkiye yazısı

-Hudut namustur yazısı detay

-Yüzbaşı Sabuncu'nun sınır teklimi alması

-Karakol binası

-Karakol önünde nöbet tutan asker

-Sabuncu'nun askerlerin bayramını kutlaması

-Askere konuşma yapması

-Askerlerin birbirleriyle bayramlaşması

-54'ncü Mekanize Komutanlığı arması detay

-Gözetleme kulesi

-Kuledeki nöbetçi askerin tekmili

-Gözetleme nöbeti

-Yunan ve Türk sınırı

-Askerin ailesine telefonu ve bayramını kutlaması

-Askerin ailesiyle konuşması

-Askerlerin spor, kitap ve satranç oynaması

-Köpekli sınır devriyesi

-Silahlı askerlerin Yunan sınırını dolaşması

-Asker ve köpek detay

-Yunanistan'ın tel örgütleri

-Askerlerin devriyesi

-Devriye tekmili ve askerin ailesiyle telefonda görüş0tüeülmesi

-Askerlerin devriye dönüşleri

-Yemekhane ve askerler

-Askerlerden er Burhan Dayan ile röp.

-Yemekhane genel görüntüleri

Haber-Kamera: Gurbet GÖKÇE-Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

=====================================================

Bodrum'da plajlar doldu, beach'ler boş kaldı (EK)

10)KENTE GELİŞLER SÜRÜYOR

Ramazan Bayramı'nın birinci gününde de Bodrum yollarında kuyruklar oluştu. Cuma günü mesai saatinin bitimiyle ilçeye gelmeye başlayan tatilciler, bayramda da yollara döküldü. Bodrum'un Kaynar Mevkii girişindeki polis denetim noktasında, yol tek şeride düşünce, araç kuyruğu 2 kilometreyi aştı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden tatile gelenler, kentteki hareketliliği daha da artırdı. İlçe girişindeki denetim noktasından itibaren ulaşım tekrar çift şeritten verildi. Bir süre sonra yoğunluk normale döndü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Trafikten görüntü

Araç kuyruklarından görüntü

Uygulama noktasından görüntü

Yolun trafiğe açılması ve kontrollü geçişlerden görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Yunanistan Yaylabaşı Türkiye Politika Güncel Haberler

title