Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

1)BAKAN IŞIK: TÜRKİYE'YE DİZ ÇÖKTÜREMEZ BİLEĞİNİ BÜKEMEZLER

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit'te Kent Bayramlaşması'na katıldı. Bayramlaşmada konuşan Işık, "Tüm kalbimle bayramınızı tebrik ediyorum. Bayramınız mübarek olsun. Bizi burada huzur içersinde gönü rahatlığıyla bayram kutlamamız için sınırda, sınır ötesinde, terörle mücadele bölgesinde ve güzel yurdumuzun her bir köşesinde nöbet tutan bütün askerimizin de 7ocaeli'nden bayramını tebrik ediyorum. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz için görev yapan polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucularımızın hepsinin Ramazan Bayramı'nı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu toprakların bize vatan olması ve vatan kalması için canlarını gözlerini kıpmadan seve seve veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu uğurda yaralananlara ve tedavileri devam eden bütün gazilerimize rabbimden acil şifalar diliyorum" dedi. Terörle mücadelede farkındalığın arttığını söyleyen Bakan Işık, konuşmasına şöyle devam etti:  "Bölgemiz büyük bir alt üst yaşıyor. Dünyada belirsizlikler gittikçe artıyor. Artık terör bir ülkenin veya birkaç ülkenin meselesi olmaktan çıktı bütün dünyanın meselesi haline geldi. Yani terör küreselleşti. Biz terörle mücadele ederken bizi anlamayanlar olaya sadece bölgesel veya ülke perspektifinden bakanlar şimdi aynı terör tehdidine kendileri de muhatap oluyorlar.Sevindirici olan terörle mücadeledeki farkındalık arttı. Şuanda Türkiye aynı anda birkaç terör örgütüyle amansızca mücadele veren tek ülke konumunda. Biz birliğimiz ve beraberliğimizi sürdürdükçe kendi içimizdeki sorunlarımızı konuşarak diyalog içerisinde çözdükçe bırakın terör örgütlerini başka güçler de Allah'ın izniyle Türkiye'ye diz çöktüremez Türkiye'nin bileğini bükemez" Diyarbakır Valiliği'ne atanan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise yaptığı konuşmada, "3 yıl valiniz olarak hizmet ettiğimiz için mutluyum. Bu onuru hayatımın sonuna kadar taşıyacağımı sizlere açıkça beyan ediyorum. Her köşesi ayrı güzel, insanı güzel ve bu ülkenin gelişmesine katkılar sunan Kocaeli herkesin çalışmak istediği ve herkesin onur duyacağı bir şehirdir. Bu bayramda sizlerle belki son kez bayram buluşmasında sizlerden ayrılıyorum. Diyarbakır Valiliği'ne tayin edilerek bu onurlu görevden başka bir onurlu göreve tayin oluyorum. Kocaeli'nin her köşesine gönül borcumuz var" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Konuşmadan görüntü

-Bayramlaşmadan görüntü

İZMİT /DHA

=======================================================

2)MHP'Lİ AKÇAY'DAN CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NA BOZKURTLU GÖNDERME

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, partisinin Manisa'daki bayramlaşma töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Akçay, adalet yürüyüşünü doğru ve tutarlı bulmadıklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş sırasında bozkurt işareti yapanlara bozkurt işaretiyle cevap vermesini ise "Yapmaya devam etsinler. Belki 40 defa yaparlarsa, belki ülkücü olurlar diye düşünüyoruz" dedi.

MHP Manisa İl Teşkilatı, düzenlenen programda bayramlaştı. İl binasındaki bayramlaşma törenine; MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, ilçe başkanları ve partililer katıldı. MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, halkın bayramlarını tebrik etti. Akçay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan adalet yürüyüşünü de değerlendirdi. CHP'nin sokaktan destek umarcasına bu tür çalışmaları yürüttüğünü öne süren, MHP olarak bunu doğru bulmadıklarını dile getiren Akçay, "Bir siyasi parti eğer bir konuda gündem belirleyip o konuda gündemin gereği olarak bir çalışma yürütüyorsa bunu da bir yürüyüşle ortaya koşmuşsa ve bunun adına da adalet demişse öncelikle tutarlı ve ilkeli olması gerekir. Neden tutarlı ve ilkeli olması gerekir? Bir yürüyüş eyleminde, iki adalet kavramına bakışında. Dolayısıyla bu tutarlılığı maalesef göremiyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için şehitlerimiz için, terörü protesto için yürümeyen CHP, toplumda bir kavramı adalet kavramı noksanlığını merkeze alarak yürümesini de doğrusu tutarlı bulmadığımızı da ifade ediyoruz. Kendi takdirleridir ama bizim görüşümüz bu şekildedir. Özellikle ana muhalefet görevini ve fonksiyonunu üstlenmesi gereken bir siyasi partinin, öncelikle TBMM'de ve ülkenin genel siyasetinde sorumluluk ve inisiyatif alması gerekir. Sorumluluk ve inisiyatif alması gereken alanlarda, sorumluluk ve inisiyatifi almayan CHP'nin adeta sokaktan medet umarcasına bu tür çalışmaları yürütmelerine biz kendi partimiz bakımından doğru bulmayız. Ama kendi tercihleri bu yönde olmuştur. İnşallah kazasız belasız bu yürüyüşü tamamlamalarını dileriz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş sırasında bozkurt işareti yapanlara aynı şekilde cevap vermesini de eleştiren Akçay, "Bozkurt işareti dünyanın en güzel işaretlerinden birisidir. Bir sempati yaratıyor ve en kolay işaretlerden birisi. Ama bozkurt işareti yapmakla ne ülkücü olunuyor, ne MHP'li olunuyor. Ancak kendileri bakımından bir sempati doğuracağını düşünüyorlar, düşünebilirler. Yapmaya devam etsinler. Belki 40 defa yaparlarsa, belki ülkücü olurlar diye düşünüyoruz. Evet biraz daha devam etmelerinde fayda var" diye konuştu.

KIŞLALARDAKİ ZEHİRLENMELERİ DEĞERLENDİRDİ

MHP'li Akçay, Manisa'da askeri kışlalarda yaşanan zehirlenmelere ilişkin de açıklama yaptı. Gerekli önlemlerin alınmadığını ve gereken titizliğin gösterilmediğini ifade eden Akçay, "23 Mayıs'tan bu yana Manisa'mızda askeri kışlalarımızda 4 zehirlenme vakasıyla karşılaştık. Bu hem Manisa olarak hem de Türkiye olarak hepimizi derinden üzdü ve endişeye sevk etti. Belli tartışmalardan sonra bunun bir gıda zehirlenmesi olduğunun nihai kararına varabildiler. Hemen bir takım siyasi mekanizmalar harekete geçirilmeye çalışılmıştır. Oysa sorumluluk sahibi kişilerin bakanları ve yetkileri bu hadiseden dolayı hemen savunma mekanizmasını geliştirmeden, bu olayı bütün yönleriyle ortaya koymaları ve aydınlatmaları, sorumlular hakkında da gerekli işlemlerin yapılması, başlanması gerekirdi. İlgili adli süreçte başlamıştır. Umarız en kısa zamanda adalet de tecelli eder. Sorumlular da bulunur. Manisa'nın dışında Anadolu'nun muhtelif bazı yerlerinde Diyarbakır'da, Bursa'da bu hadiselerin yaşandığını görüyoruz. Buradan anlıyoruz ki bu münferit bir hadise değil. Manisa'da peş peşe 4 defa ve akşam yemeklerinden sonra başlamış olması belli bir ihmalden öte kastı çağrıştırmıştır. Bu şüpheleri yabana atmamak lazım. Her türlü iddiayı dikkate alarak buna ilişkin araştırmalarında yapılması gerekir. MHP olarak TBMM'ye bu konunun incelenip araştırılması için bir meclis araştırma komisyonun kurulması talebimizi de ilettik. Konuyu yakinen takip ediyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay bayramlaşma ve açıklama

(Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

========================================================

3)ESKİ BAKAN YILDIZ" BİZİM YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN ADI :  AK YÜRÜYÜŞ"

ENERJİ  ve Tabii Kaynaklar eski bakanı, Kayseri milletvekili Taner Yıldız,  partisinin Ak yürüyüşü sürürken, farklı yürülüşler yapıldığını söyledi. Yıldız, "Bu yürüyüş dürüst insanların hamd olsun anlı açık,yüreği ak insanların yürüyüşüdür. Bu yalnızca Ankara-İstanbul arasında yapılan yürüyüşle beraber sembolik bir çağrı yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş bugünden değil 16 yıldan bu yana yapılan yürüyüştür"dedi.

Ak Parti il ve ilçe başkanlıklarının düzenlediği bayramlaşmaya eski bakan Taner Yıldız, Kayseri milletvekili ve MKYK üyesi Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı, Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik, Ak Parti il başkanı Cahit Özden, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşmada bir konuşma yapan Taner Yıldız, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne atıfta bulunup " Biz AK Parti'nin ak yürüyüşe devam ederken farklı yürüyüşlerle Türkiye'nin gündemini değiştirmek isteyenler var. Bu yürüyüşe kimler destek veriyor, kimler destek vermiyor bir bakın. HDP Kandıra'da karşılama yapacağını duyurdu. PKK'nın elebaşlarından bir tanesi bu yürüyüşün çok isabetli olduğunu söyledi. Türkiye'nin gündemi büyümeyle, istikbaliyle, istikrarıyla ve geleceğiyle Cumhurbaşkanımızın genel başkanlığıyla beraber yeniden ivme kazanan AK Parti'nin gündemi nerede? Bu yürüyüşlerle beraber ülkeyi başka bir yola getirmeye çalışanlar nerede? Kimler hangi kuyuya taş attıklarına iyi baksınlar. Yalnız Türkiye'nin bağımsızlığı ile alakalı değil Katar başta olmak üzere bir kısım Müslüman ülkelerdeki oluşturulmak istenen havaya bir bakın. Bu yalnızca AK Partinin Türkiye'nin istikrarıyla oluşturmak istediği bir dava olmaktan çıktı. Bu bölgedeki oluşturmak istenen fitne kurumlarına bir bakın. O yüzden AK Partinin istikrarı Türkiye'nin istikrarıyla daha fazla eş anlamlı olmaya başlamıştır. "ifadelerini kullandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız, alkışlar arasındaki konuşmasını şöyle tamamladı: " Bu yürüyüş dürüst insanların hamd olsun anlı açık,yüreği ak insanların yürüyüşüdür. Bu yalnızca Ankara-İstanbul arasında yapılan yürüyüşle beraber sembolik bir çağrı yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş bugünden değil 16 yıldan bu yana yapılan yürüyüştür. O yüzden bu yürüyüşe katkı koyan herkese teşekkür ediyorum   "

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız'ın konuşması

-Genel detay

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 3 dakika 38 saniye/96 MB

======================================================

4)KONTEYNER EVLERDE BAYRAM SEVİNCİ

MANİSA'da geçen ay meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören depremzedeler, arife gecesinden itibaren, AFAD tarafından kurulan konteyner evlerde yaşamaya başladı. Komşularıyla bayramlaşan depremzedeler, çadırlara göre yaşadıkları konteyner evlerin daha rahat olduğunu belirtti.

Gölmarmara'nın Tiyenli ile Saruhanlı'nın Kumkuyucak mahallelerini daha çok etkileyen, 27 Mayıs'ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören depremzedeler, bayrama konteyner evlerde girdi. 200 evin ağır hasar gördüğü yerleşimlerde konutları yıkılan aileler, ilk olarak kurulan çadırlarda yaşamıştı. Hava sıcaklıklarındaki artışla çadırların çok sıcak olduğundan şikayet eden ve ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getiren depremzede aileler için bir süre sonra ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 98 konteyner ev kuruldu. Altyapı ve elektrik sistemleri tamamlanan konteyner evlerde arife gecesi itibariyle ilk defa yaşamını sürdürmeye başlayan depremzedeler, Ramazan Bayramı sevinci yaşadı. Depremin üzerlerinde yarattığı etkiden kurtulmaya çalışan aileler, bayram kutladı. Komşular ziyaret edildi, çocuklar el öpüp, şeker topladı. Çadırlara göre konteyner evlerin daha rahat olduğunu dile getiren depremzedeler, bir an önce evlerine kavuşmak istediklerini söyledi.

Evlerinin yıkılmasından dolayı eşi 76 yaşındaki Mesut Hür ile birlikte konteyner evde yaşamını sürdüren 4 çocuk annesi 69 yaşındaki Nuran Hür, konteyner evin kendi evi gibi rahat olduğunu belirterek, yardım elini uzatanlara teşekkür etti. Nuran Hür, "Deprem oldu, hırpalandık. Yıkıldık ama arkamızda çok durdular. Bize bugünleri de yaşattıkları için çok memnunuz. Hiç böyle bir evim olmadı desem yeri var. Kendi evimden daha rahat geldi. Bu gece rahat bir uyku çektim. Daha önce çadırdaydık. Çok sıcaktı. Şu an rahatız. Hepsinden Allah razı olsun. Devletimize ve milletimize arkamızda durdukları için çok teşekkür ederim. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Eşi Nuran Hür gibi memnuniyetini dile getiren Mesut Hür ise "Allah devletimizden razı olsun. Bize aylarca yemek verdiler. Bize bu konteynerleri veren devletimizden memnunuz" dedi.

Eşi Hanife Çoban ile yaşamını sürdüren Erdoğan Çoban, "Çadırlar sıcak olduğu için konteynerler daha iyi. Vantilatörlerin yardımıyla da idare etmeye çalışıyoruz. Çadırlardan daha iyi, bayrama bu şekilde girdik. Allah bu tür afetleri bir daha yaşatmasın inşallah. Evimizin durumu çok kötü. Yıkım kararı verildi. Biran önce evlerimize kavuşmamızı istiyoruz" diye konuştu.

Hanife Çoban da, "Akşamdan beri iyiyiz, gecemizi burada rahat geçirdik. Çadırlar sıcak olduğu için hiç duramıyorduk. Kızımın evine gidip kalıyorduk ama bu akşam iyi ve rahattık" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Tiyenli'den görüntü

Tiyenli'de yıkılan evlerden görüntü

Konteyner evlerden görüntü

Konteyner evdeki bayramlaşmalardan görüntü

Nuran Hür, Mesut Hür, Hanife Çoban ve Erdoğan Çoban röp.

Çocuklar şeker alırken görüntü

Haber- Kamera: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / Ersan ERDOĞAN, MANİSA,

=======================================================

5)ŞEHİT ANNESİ MEZAR BAŞINDA AĞIT YAKTI

ADANA'da, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde şehit aileleri, mezarlıkta şehit oğulları için dua okuyup ağıt yaktı. Bayramın ilk gününde Asri Mezarlık'ta bulunan şehitlik, çok sayıda şehit ailesini ağırladı. Şehit mezarlarını temizleyen ve dualar okuyan şehit yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Gaziantep'in Oğuzeli ile Kilis'in Elbeyli İlçesi arasındaki Akçakoyunlu Bölgesi'nde, mayın imha çalışması yaparken meydana gelen patlamada şehit düşen 25 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Burak Uçar'ın ailesi de şehitliğe geldi. Mezar başında şehit yakınları dua okuyup şehitle bayramlaştı. Şehit oğlunun mezarına bakıp ağıt yakan acılı anne Zeynep Uçar, "Bu kafirler ceylanımı bizden aldı. Annesi kurban. Bu nasıl acıdır?" diye feryat etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şehitliğin görüntüsü

Şehit yakınlarının görüntüsü

DHA Muhabiri Yusuf BAŞTUĞ'nun anonsu

Şehit annesi  Zeynep Uçar ile Röq

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, -

======================================================

6)HAKKARİ'DE POLİS MÜDÜRÜ, VATANDAŞLARLA KÜRTÇE BAYRAMLAŞTI

HAKKARİ'de polisler, kontrol noktasında durdurdukları araçlardaki sürücü ve yolculara bayram nedeniyle lokum ikramında bulunup, çocuklara oyuncak dağıttı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Halil İbrahim Avşar, Türkçe bilmeyen vatandaşlarla Kürtçe konuşarak bayramlarını kutladı. Kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Depin polis kontrol noktasında polis bugün farklı bir uygulama yaptı. Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri araçları tek tek durdurarak yolculara lokum ve şeker ikram etti. Çocuklara da oyuncaklar hediye eden polisler, kurallara uyulması konusunda sürücüleri de uyardı. Oyuncaklarını alan çocuklar araçlardan inerek polislerle hatıra fotoğrafı çektirirken, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Halil İbrahim Avşar, Türkçe bilmeyen vatandaşlarla Kürtçe sohbet edip, bayramlarını kutladı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Ellerindeki ikramlarla sürücülere bekleyen Polisler

-Depin Polis kontrol noktasında durdurulan araçta bulunan yaşlı bir kadınla Kürtçe sohbet edip bayramlarını kutlarken

-Durdurulan araçtan inen çocuklarla tek tek bayramlaşan polisler

-Lokum ikramı yapılırken

-Çocuklara oyuncak hediye eden Polis amiri, çocuklarla Kürtçe konuşması

-Genel ve detaylar

-Durduran araçlardaki sürücülerle röportaj

-Sürücülere ve yolculara yapılan ikramlardan genel  ve detaylar

-Depin Polis Kontrol noktası

-Yoldan geçen araçlar

BOYUT: 330 MB

SÜRE: 4 DK 58 SN

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

=======================================================

7)BAYRAMLAŞMADA VALİ ÇAKACAK'A, 'TÜRKÜ'LÜ SÜRPRİZ

MERSİN'deki bayramlaşma töreninde, Eskişehir'e atanan Vali Özdemir Çakacak'a, çok sevdiği Neşet Ertaş türküleri ile sürpriz yapıldı. Piyano ile çalınan türkülere eline mikrofon alarak eşlik eden Çakacak, duygusal anlar yaşadı.

Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda gerçekleştirilen bayramlaşmaya Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Davetlilerle bayramlaşan protokol üyeleri ardından kokteyle geçti. Bu sırada mikrofona geçen Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma yağcı, Vali Çakacak'ı piyanonun yanına davet etti. Neşet Ertaş hayranı olduğu bilinen Çakacak için, 'Neredesin Sen' ve 'Gönül Dağı' eserleri seslendirildi. Eline mikrofon alarak soliste eşlik eden Çakacak sürpriz karşısında kısa bir şaşkınlık yaşadı. Parça boyunca gülümseyerek esere eşlik eden Çakacak duygusal anlar yaşadı.

Şarkının ardından konuşan Vali Çakacak, "Çok güzel bir sürpriz oldu. Kırşehir'den buraya tayinim çıktığında, polifonik orkestranın seslendirdiği Neşet Ertaş konserine katılmıştım ve Mersin ile Kırşehir o gece bütünleşmişti. Neşet Ertaş'ın annesine yazdığı parçasının seslendirilmesi çok anlamlıydı. Bu gün Ramazan Bayramı kutlamasıyla birlikte sizlere veda ediyorum. 3 yıla yakın bir süre huzur ve mutlulukla görev yaptım. Mersin'i ve Mersinlileri sevdik" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Bayramlaşmadan görüntüler

-Vali davetlilerle tokalaşırken

-Vali piyano başında

-Vali Neşet Ertaş türküsü söylerken

-Vali sanatçıkarı tebrik ederken

-Vali'nin konuşması

-Kokteylden görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 05: 28  BOYUT: 175.32 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

=======================================================

8)ŞANLIURFA'DA YANGINDA TONLARCA PAMUK KÜL OLDU

ŞANLIURFA'da çırçır fabrikasında bilinmeyen nedenle çıkan yangında istiflenmiş tonlarca balya pamuk yandı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 2 saatte kontrol altına alındı.

Yangın, öğle saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Mehmet Külahlı'ya ait çırçır fabrikasında meydana geldi. Fabrikada bilinmeyen nedenle çıkan yangın, pamuk balyalarının da bulunduğu ambara sıçradı. İhbar üzerine fabrikaya çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, ana girişin yanı sıra fabrikanın briket duvarını da yıkıp dumanın dışırı çıkmasını sağlayarak alevlere müdahale etti. Ekiplerin bir çok noktadan müdahale ettiği yangın, 2 saatlik çalışmanın sonunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü fabrikadaki tonlarca balya pamuğun yandığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Çırçır fabrikasında çıkan yangın

Yangına itfaiye ekiplerinin müdahale etmesi

Yanan pamuklan

Çalışan işçilerin duvarları yıkması

Jandarma ekiplerinin gelmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 183 MB

=======================================================

9)ŞANLIURFA'DA FETÖ'DEN 8 RÜTBELİ ASKER TUTUKLANDI

ŞANLIURFA'da FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme uygulaması 'Bylock'u kullandıkları belirlenen ve gözaltına alınan rütbeli 12 askerden 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TSK içersinde 'Bylock' kullandıkları belirlenen FETÖ mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli 3 üsteğmen, 8 teğmen ve 1 astsubay olmak üzere 12 rütbeli asker polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen ve mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine konuldu, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Gözaltındaki rütbeli askerlerin emniyetten çıkarılması

Gözaltı aracına bindirilen askerler

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 36 MB

=========================================================

10)SAMAN YÜKLÜ KAMYONDA 710 KİLO ESRAR ELE GEÇTİ

ŞANLIURFA'da polisin yol kontrolü sırasında şüphe üzerine durdurularak aranan saman yüklü kamyonda 710 kilo esrar ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yol kontrolü yaparken durumundan şüphelendikleri Mehmet Ç. yönetimindeki 63 YP 212 plakalı kamyonu durdurup arama yaptı. Polis ekiplerinin yaptığı aramada kamyonun kasasında samanların altında çuvallar içerisine gizlenmiş 710 kilo esrar ele geçirildi. Esrara el koyan polis, sürücü Mehmet Ç. ile yanında bulunan Olgun B.'yi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Polis ekiplerinin durdurduğu kamyon

Kamyonda arama yapan polis

Samanların altında gizlenmiş esrar

Ele geçirilen esrarların sergilenmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 65 MB

=======================================================

11)KIRIKKALE PROTOKOLÜNDEN BAYRAMDA ÇALIŞANLARA MORAL ZİYARETİ

KIRIKKALE Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ve beraberindeki protokol, Ramazan Bayramı nedeniyle  Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve İtfaiye ekiplerini ziyaret edip, çalışanların bayramını kutlayıp, moral verdiler.

Bayramlaşma programına Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu katıldı. Protokol, önce Jandarma Komutanlığı'nda er ve erbaşların bayramlarını kutladı. Daha sonra  Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Karakolu'nda bulunan görevli polis memurlarının bayramını kutladı. Vali Haktankaçmaz Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, "Ramazan ayından sonra bayramın da huzurlu geçmesi memnuniyet verici, Biz de il protokolü olarak, herkes tatil yaparken görev başında olan arkadaşlarımız var. Bizim güvenliğimizi sağlayan, bayramımızı huzur içerisinde yapmamızı temin eden arkadaşlarımız, jandarmamız, polisimiz bu kapsamda görevli olan arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Buradan Çocuk Yuvası ve itfaiyeye geçeceğiz. Bu vesileyle görev yapan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. İnşallah daha nice bayramlara sağlıklı, huzurlu hep birlikte ulaşmayı temenni ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Jandarma ziyareti

Toplu fotoğraf

Emniyet karakol ziyareti

Valinin açıklaması

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, /DHA

====================================================

12)HİBE DAMIZLIKLAR BESİCİYE UMUT OLDU

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvancılığa verilen destek üreticinin yüzünü güldürüyor.

Kırsalda yaşayan üreticiler için hayata geçirilen Mersin'de Kıl Keçisi Islah Projesi kapsamında Mezitli, Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde 31 üreticiye 119 adet damızlık teke dağıtıldı. Ayrıca Çamlıyayla ilçesinde 37 üreticiye 152, Tarsus'ta 89 üreticiye 371, Erdemli'de 80 üreticiye 268 adet olmak üzere 7 ilçede toplam 237 üreticiye 910 adet damızlık teke dağıtımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile Mersin hayvancılığına umut ışığı oldu.

Tekeleri alan üreticiler, Büyükşehir Belediyesi teknik personelleri tarafından da sıklıkla kontrol edilerek olası sorunlara ve taleplere karşı anında çözüm buluyor. Yaz aylarını yüksek rakımlarda, Toroslar'ın zirvelerinde geçiren üreticiler, ziyaret edilerek mevcut durumları kayıt altına alınıyor ve proje kapsamında verilen desteklere de devam ediliyor.

Karşılaştıkları çeşitli zorluklara rağmen Yörük-Türkmen geleneğini inançla sürdüren ve geçimlerini hayvancılıktan kazanan üreticilerin sorunlarını yakından takip ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da şunları söyledi:

"Hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin karşılaştıkları sorunlara yasaların izin verdiği ölçüde çözüm üretmeye çalışıyoruz. Tarım konusundaki bilinçlendirme ve destekleme çalışmalarımızı, hayvancılık konusunda da yaygınlaştırarak genişletiyoruz. Üreticilerimizin daha kaliteli ve daha fazla verim alabilmeleri için gerekli destekleri veriyoruz. Bu desteklerimizden biri olan damızlık kıl keçisi desteği ile Mersin'deki kıl keçisi ırkının bozulma riskini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Kan değişimi amacıyla üreticilerimize verdiğimiz damızlık teke desteği son derece önem arz etmektedir. Sürülerin bu şekilde ıslah edilmesiyle işletmelerin daha verimli hale getirilmesi önceliklerimiz arasındadır. Projemiz sonucunda ilimizdeki küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerin kıl keçisi sürüleri ıslah edilecek ve sürü verimliliği artacaktır. Böylece Mersin ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlanacaktır."

Görüntü Dökümü

--------------------------

Merada otlayan sürü

Hibe geçilerden genel ve detay görüntü

Sağımdan dönen besiciler

Keçileri dolaştıranlar

-Keçi sürüsünün görüntüsü

Keçilere seslenen çoban

Salih Apapbak ile röp

Genel ve detay görüntü

(BOYUT: 472,50 MB) (SÜRE: 04,14 DK)

Haber-Kamera: MERSİN,

=======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title