Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

SAMSUN'A BAYRAM GÜNÜ ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜHAKKARİ'de PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin acı haberi Samsun'daki baba evine ateş düşürdü.

SAMSUN'A BAYRAM GÜNÜ ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ'de PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin acı haberi Samsun'daki baba evine ateş düşürdü. Ramazan Bayramı nedeniyle Ladik İlçesi'ndeki köylerine giden baba Orhan ve Anne Nazmiye Yahşi acı haberi alınca yıkıldı.

Hakkari'de PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerce çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin memleketi Samsun'daki baba evine ateş düşürdü. Şehidin İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki baba evine acı haberi ulaştı. Şehidin dedesine Uzeyir Yahşi'ye görevliler tarafından şehit haberi verildi. Baba Orhan ve Anne Nazmiye Yahşi'nin ise Ramazan Bayramı nedeniyle Ladik İlçesi'ndeki Karaptal Köyü'ne gittiği acı haberi de burada öğrendikleri belirtildi. Evlatlarının şehadet haberini alan anne ve baba yıkıldı. Kent merkezindeki evlerine gelmek üzere yola çıktı. Şehidin eşi Yesemin Yahşi'nin ise kızı 3 yaşındaki Miray Yahşi ile birlikte Hakkari'de olduğu eşinin acı haberini de burada aldığı belirtildi. 2014 yılında göreve başlayan Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin en son 1 ay önce baba evine izne geldiği belirtildi. Acı haberi alan yakınları ise şehidin baba evine koştu. Şehidin bir kardeşinin olduğu belirtildi.

VALİLİK: TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMAYARAK ŞEHİT OLMUŞTUR

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, teröristlerin açtığı ateşle yaralanıp hastaneye kaldırılan askerin doktorların tüm çabasına karşın şehit olduğu belirtildi.Valilikten yapılan  açıklama şöyle: "25.06.2017 günü İlimiz Çukurca İlçesi Güvendağı bölgesinde bulunan görevlilerimize yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz ateşi sonucu 1 askeri personel yaralanmış, sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." Şehit asker için akşam saatlerinde tören yapılacağı belirtilirken, bölgedeki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Şehiden baba evinden detay

-Şehnidin yakınlarından detay

-Askerleri görevlilerin şehit haberini vermeye gelmesi

-Askeri görevlinin şehidin kardeşine Ethem Yahşi'ye sarılması

-Şehidin eşi ve kızının fotoğrafları

-Detaylar

(SÜRE: 1.27 Dk) (BOYUT: 46.84 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

===============================================

ÇAVUŞOĞLU: İNŞALLAH BU RAMAZAN BAYRAMI SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE VESİLE OLUR (4)

SERİK'TE BAYRAMLAŞMAYA KATILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ramazan Bayramı dolayısıyla Serik'te partisinin düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Bayramlaşmaya Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık, İl Başkanı Rıza Sümer, İlçe Başkanı Hasan Kozan ve partililer katıldı.

'OBJEKTİF POLİTİKAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'

Bakan Çavuşoğlu, buradaki konuşmasında şunları söyledi: "Dünyaya baktığımız zaman, Suriye'ye baktığımız zaman sorun daha bitmedi. Geçen sene bu zamanlarda çocukların üzerine, okullara atılan bombaları konuşuyorduk. Elbette o zalim rejim devam ediyor. Türkiye'nin önderliğinde, arabuluculuğunda bugün geçen seneye göre çok fark var. Çözüm için duyarsız kalmayan bir Türkiye var. Yine bu Ramazan ayında dünyadaki mazlumlara sizlerin, devletimizin, belediyelerimizin yardımlarını ulaştırdık. Katar'daki krizde de hukuk zemini içerisinde Türkiye olarak tutarlı, kararlı, objektif politikamızı sürdüreceğiz. Doğruysa doğru yanlışsa yanlış ama konunun çözümü için de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar nasıl çaba sarf etmişsek bundan sonraki süreçte de samimi gayretlerimizi sürdüreceğiz. Çünkü bölünmeye karşıyız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bayramlaşmaya katılanlar

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması

122 MB /// 03.50

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

=================================================

BAKANLAR MÜEZZİNOĞLU VE ÇELİK'TEN ÇOCUKLARA BAYRAM HARÇLIĞI (3)

PARTİLELERLE BAYRAMLAŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Son dönemlerde İslam coğrafyasında yaşananlara değinen Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Akan kanın ve gözyaşının İslam ülkeleri yöneticileri tarafından Kuran-ı Kerim'in bizlere sorduğu 'Hiç akletmez misiniz? Hiç düşünmez misiniz?' Ayeti Kerimesini özellikle İslam ülkeleri yöneticilerinin önlerine koymasına vesile olmasına Rabbim'den niyaz ediyorum. Birbirini öldüren, ayrışan, çatışan ve başkalarının maşası olan, oyuncağı olan 150 yıldır bu medeniyetle oynan oyunların aleti olan bir süreçten İslam dünyasının akli selimi çıkış yolu bulamazsa korkarım ki daha sıkıntılı bayramlar ve ramazanlar bizleri bekleyecektir."

"15 TEMMUZ'DA MİLLİ VE YERLİ DURUŞU GÖRDÜK"

15 Temmuz gecesi milletin büyüklüğünü tekrar anlatan Müezzinoğlu, "Hain darbe girişimi gecesini, karanlık geceyi aydınlık 16 Temmuz sabahına dönüştüren bu büyük milletin cesareti, asaleti, feraseti ve özgüveniyle, kaderiyle oynamak isteyenlere müsaade etmeyen, gerektiğinde canı pahasına kadınıyla, genciyle, yetişkiniyle, yaşlısıyla, engellisiyle topyekun bir mücadele veren ve hain darbe girişimcilerine tarihin karanlık sayfalarına iten bir milli duruşu, yerli duruşu gördükö dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin hedefinde yürüdüğünü vurgulayarak, "Allah'a şükürler olsun ki bütün olumsuzlukları, engellere, hain darbe girişimlerine rağmen bunu organize edenlere arka planda Hacivat Karagöz oynatmaya çalışanlara rağmen bakınız bugün dünyanın gelişmiş ülkeleri, o oyunu oynatmaya çalışanlara baktığınızda son 10 yıl, 15 yıl da Marmaray, Üçüncü Havaalanı, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi büyük projeler göremezsiniz. Bu tuzaklara rağmen bunu başarabilen bu millet inşallah önümüzdeki dönemde daha farklı bir vizyonu yakalayacak ve inşallah 2023'te o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefi yakalayacaktırö diye  konuştu.

"BİZİM EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ SANDIKTA YARIŞIYOR OLABİLMEK"

Eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da yaptığı konuşmada, milletin hep kendilerinin arkasında durduğunu, onların da milletin önünü açmak durumunda olduklarını söyledi.

Efkan Ala, "Bizim en değerli varlığımız, sandıkta yarışıyor olabilmektir. Farklı düşüncelerin, politikaların, siyasal alanda rekabet ediyor olabilmesidir. Kavgasız, gürültüsüz şiddete başvurmadan bu ülkeyi kimin yöneteceğine sandıkta hemfikir olmamızdır. Siyasal alanı genişletmeliyiz, o bakımdan Türkiye'ye 60 darbesiyle giydirilmiş anayasa değişe değişe belli bir noktaya geldi, epeyce genişledi, daha gelişmiş yeni, yepyeni bir anayasa yakışır bu memlekete" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Bayramlaşmadan görüntüler

-Bakanların konuşmaları

9 dakika 16 saniye ,1086 MB

Haber : BURSA,

=================================================

KAPIKULE'DE 20 KİLOMETRE KUYRUK TIR KUYRUĞU

EDİRNE'de Avrupa ülkelerine gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar 3 günde 20 kilometre kuyruk oluşturdu. Ramazan Bayramı'nı kuyrukta karşılayan TIR sürücüleri birbirleriyle bayramlaştıktan sonra 35 dereceyi bulan sıcak havada sıkıntılarına dikkat çekmek için asfalta yumurta kırıp pişirdi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden aldıkları ihraç yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'ların 3 gündür bekleyişi devam ediyor. Ramazan Bayramı'nı kuyrukta bekleyerek karşılayan TIR sürücüleri ihtiyaçlarını karşılayacak tesislerin bayramda kapalı olmasından dolayı zor günler geçirdiklerini söyledi. Ramazan Bayramı buruk yaşayan sürücüler, sırada bekleyen diğer sürücülerle bayramlaşıp, aileleriyle de telefonda bayramlaştı.

Almanya'ya gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR sürücü Murat Tunç, 2 gündür sırada beklediğini ifade ederek, "Bayramı ailemizden uzak sınırda kuyrukta giriyoruz. İki gündür burada bekliyoruz ama hala sıra gelmedi. Burada bizim gümrükte sorun oluyor kapı çok yavaş çalışıyor. Burada perişan halde bekliyoruz. Bize kimse bir şey söylemiyor. Sınırda araçlarımıza mülteci binmesin diye uyamıyoruz. Yetkililerden sorunlarımıza çare bulmasını istiyoruz" dedi. Diğer TIR sürücüsü Gökhan Metin, ise Ramazan Bayramı'nı kuyrukta karşıladığı için üzgün olduğunu belirterek, "Bayrama kuyrukta girdik. Hava çok sıcak ekmek ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız tesisler alışveriş yerleri kapalı. Tuvalet yok burada sıralarda bitmiyor en azından tenekenin içinde yaşam mücadelesi veren bize, yetkililer çare bulsun" şeklinde konuştu.

İstanbul'dan aldığı mobilya yükünü Belçika'ya götürmek için yola çıkan Bilal Çayır, da sırada bekleyen sürücüler için seyyar tuvaletler kurulması gerektiğini söyledi. Çayır, "Yetkililerden seyyar barakalar kurulup tuvalet banyo gibi temel ihtiyaçlarını insan gibi giderebilecekleri imkanların sunulmasını istiyoruz. Sorunumuz büyük hepimizin derdi aynı. Bize Türk yetkililer sahip çıkmıyor. İki taraf bir birlerini suçluyor ama olan bize oluyor. Bayramda burada aç susuz bekliyoruz. Biz normalde sınır geçmemiz gerekiyordu, öyle hesaplıyorduk. Tuvalet yok, banyo yok, ekmek AŞ yok. Açlıktan öleceğiz neredeyse. Burada kimse bize sahip çıkmıyor. Kimse ne olduğundan bize söylemiyor, burada bekliyoruz. Burada yetkililerden çok şey istemiyoruz, insan gibi tuvalet ve genel ihtiyaçlarımızı gidereceğimiz şeyler istiyoruz" dedi.

SICAK ASFALTTA YUMURTA PİŞİRDİLER

Üç gündür kuyrukta bekleyen sürücüleri, 35 dereceyi bulan sıcak havada olumsuz etkiledi. Sıcak havada perişan olduklarını anlatan sürücüler, sıkıntılarına dikkat çekmek için asfaltta yumurta pişirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kapıkule Sınır Kapısı yetkilileri kuyruğun, Bulgaristan tarafının yavaş işlem yapmasından kaynaklandığını ifade ederken, Kapıkule'nin yanı sıra Bulgaristan'a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli de TIR kuyruğu 10 kilometreyi geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Araç içinden TIR kuyruğu

-TIR'lardan genel detay

-TIR Sürücüleri ile röp

-Sürücülerin asfalta yumurta kırmaları

-Muhabir Ali Can ZERAY, anonsu

-Kapıkule tabelası

-Türkiye tabelası

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

================================================

FARKINDALIK İÇİN AKAN TRAFİĞİN ORTASINDA 'ANA HABERİ' SUNDU

MANİSA'da yerel bir televizyonun haber spikeri Mustafa Başgülşen, bayramda trafik kazası yaşanmaması için farkındalık yaratmak amacıyla, arife günü ana haber bültenini İstanbul- İzmir Karayolu'nda akan trafiğin içine girerek sundu.

Yaptığı toplumsal eylemler ve sosyal faaliyetleriyle dikkat çeken yerel bir televizyon kanalının haber spikeri Mustafa Başgülşen, bu sefer Ramazan Bayramı'nda olması muhtemel trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla ilginç bir yola başvurdu. Başgülşen, trafiğin en yoğun olduğu ve kazaların yaşandığı İstanbul- İzmir Karayolu'nun tam ortasında, akan trafikte, "Bu Bayram Kaza Haberi Sunmak İstemiyorum" sloganıyla 'Ana Haber' bültenini sundu. Başgülşen, sunumlarını ve doğaçlamalarını 70 saniyelik kırmızı ışık arasında yaptı. Yeşil ışık yandığında ise kürsüsünü kenara çekip, araçların trafikteki akışına normal seyrinde devam etmelerini sağlayan Başgülşen, bu hareketiyle trafik kazalarına dikkat çekmeyi amaçladı. Amacının sürücüleri trafik kurallarına uymak konusunda uyarmak ve farkındalık yaratmak olduğunu ifade eden Mustafa Başgülşen, "Manisa'da her gün en az 2 trafik kazası oluyor. Türkiye geneli verileri ise korkunç rakamlara ulaşıyor. Emniyet teşkilatımız ve trafik polislerimiz görevlerini yapıyor ama medya kuruluşu olarak biz de ilgi çekecek bir çalışma ile sürücülere bayram öncesinde trafik kurallarını tekrar hatırlatalım dedik. Ben de ETV Ana Haber Bülteni'ni akan trafiğin tam ortasında sundum. ve gördüm ki bu kararı almakla iyi yapmışız. Çünkü yararlı olduğumuzu daha orada anladım. Haber sunarken tüm sürücüler bana kornaları ile destek verdiler. Kırmızı ışıklarda durduklarında bana, 'Bu bayram biz de trafik kazası haberi okumak ve izlemek istemiyoruz' diye seslendiler. Bu bayramda trafik kurallarına riayet edeceklerini belirttiler. Anladım ki yaptığımız iş, doğru işti" dedi. Yolda sunulan haber bültenine Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Yusuf Onat da katılarak, bayram boyunca alınan tedbirleri anlattı. Yusuf Onat, "Sürücülerimizden özellikle ricamız emniyet kemerlerini taksınlar. Hız sınırlarına uysunlar. Seyir halinde iken cep telefonlarıyla görüşme yapmasınlar. Uykulu araç kullanmasınlar. Gidecekleri yere zamanında yetişebilmek için evlerinden yarım saat önce çıksınlar" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Trafik Şube Müdürü Yusuf Onat'ın açıklaması.

Spiker Mustafa Başgülşen'in sunumu

Akan trafik

Haber: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- Kamera: MANİSA,

===============================================

KOZA HASADI YAPARKEN BAYRAMLAŞTILAR

BURSA'nın İnegöl ilçesine bağlı İhsaniye Mahallesi'nde, koza hasadı  başladı. 100 yıldan bu yana yapılan İpek Böcekliği ilk kez bayrama denk gelince, mahallede iki bayram yaşandı. Evlerinin bahçesinde ipek kozası ayıklayan kadınlar, eve gelen misafirler ve çocuklarla hem bayramlaştılar hem de işlerini yaptılar. Mahalle sakinleri hasatla birlikte çifte bayram yaşıyorlar.

Türkiye  genelinde damızlık ipek böcekçiliği yapan 3 köyden biri olan İhsaniye Mahallesi'nde koza rekoltesinin bu yıl 300 kilogram olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Evlerinin bahçesinde ipek kozası ayıklayan mahalle sakinleri, 40 günde 20 bin lira gelir elde edecekler. Hasadı yapılan kozalar, Bursa Kozabirlik'ten gelecek olan yetkililere ürünlerini teslim edecek. Mahallede ikamet eden 5 hanedeki kadınlar, damızlık İpek Böcekçiliği üretimi yapıp, hasadını da kendi elleri ile yapıyorlar. 100 yılı aşkındır süren geleneği devam ettiren yaşlı kadınlar, üretimin git gide azaldığını söylediler. Ramazan bayramının birinci gününde hasadı yapılan damızlık ipek böceği kozasını evlerinin bahçesine getiren kadınlar, el birliği ile dallardan kozayı ayırırken, evlerine gelen misafirlerle hem bayramlaşıyorlar hem de misafirlerin desteğini alıyorlar.

HASAT İLK DEFA BAYRAMA DENK GELDİ

Yıllardan bu yana damızlık koza üretimi yapan 75 yaşındaki Emine Buran, "45 yıldan bu yana koza üretimi yapıyorum. Şimdi kontrollü üretim yapıyoruz. Önceden kozayı götürüp satardık. Önceden ilaç yoktu daha güzel üretim yapılırdı. Şimdi ilaç kullanımı ile beraber sıkıntı yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda 10 hane koza üretimi yapardı. Şimdi ise 5 hane kaldı. 45 günde koza üretimi yapıyoruz. Satışını yapıyoruz. İlk defa hasat bayrama denk geldi. Mecburen hasat yapmak zorundayız. Bayramı evimizde geçirirken hemde hasat yapıyoruz. Torunlarımız geliyor el öpmeye" dedi.

ASIL BAYRAM ÜRÜNLERİMİZİ TESLİM ETTİKTEN SONRA OLACAK

Koza üreticisi Ahmet Aygün ise, "Ben kendimi bildim bileli üretim yapıyoruz. Üretimde çok ilaç kullanımı olduğu için koza üretimi yapan hanelerin sayısı da azaldı. İlk defa hasadın ilk günü ramazan bayramının ilk gününe denk geldi. Kozanın zamanı geldiği zaman hasadı beklenmez. Bu nedenle öğlene kadar bayramlaştık öğleden sonra da hasat yapıyoruz. Asıl bayram ürünlerimizi teslim ettikten sonra olacak" dedi.

ÜRETİM AZALIYOR

İhsaniye Mahallesi Muhtarı Hayati Çiçek'de, "Bu sene hasat biraz sancılı geçti. Aşırı yağışların olması üreticiyi zorladı. Ürünlerimiz yağışlara rağmen kaliteli oldu. önceki yıllarda 10 civarında üretici vardı. Bu sene 5 haneye düştü. Her yıl düşme aşamasında. İşte burada Büyükşehir Belediyesi ve Koza Birlik'e büyük iş düşüyor" dedi.

KOZA FESTİVALİ

Bu sene koza festivali yapacaklarını aktaran Çiçek, "Büyükşehir belediyemiz söz verdi, festival olacak. İnşallah festival gerçekleşir. Önemli olan üreticimizi motive etmek. İpek böceği İnegöl'ün Bursa'nın gözbebeği" diye konuştu. Rekoltenin üretici sayısının da azalmasıyla düştüğünün altını çizin Çiçek, "Üretici sayısı düştükçe rekolte de düşüyor. Geçen yıl 500 kilo üretim yapılıyordu, bu sene ise 300 kilo rekolte bekliyoruz. Yaklaşık kazanç ise 20 bin lira civarında" dedi.

4 RENK KOZA ÜRETİLDİ

İl tarım müdürlüğünün İhsaniye'de gen kaynaklarını koruma noktasında renkli koza ürettiklerini  hatırlatan Çiçek, "Geçen yıl bir uygulama ile 4 renkten oluşan koza çıktı ortaya. Fıstık yeşili, sarı, beyaz ve pembe olmak üzere 4 renk uygulaması yapıldı. Çeşitli yerlerde bunu uygulamak istemişler ama bu başarıyı elde edememişlerdi. İlk kez Türkiye'de mahallemizde bu uygulama yapıldı. Fakat bu sene renkli koza üretimine izin verilmedi mahallemizde" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Üreticilerle röportaj

-Çocukların kozalarla eğlencesi

-Bayramlaşma

-Detaylar

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Samsun Koza PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title