Haberler

Dha Yurt Bültenı - 2

İzmir'de 4.1 büyüklüğünde deprem

İZMİR'in Karaburun İlçesi'nde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre 08.54'te 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem ilçe merkezinin yanı sıra çevre ilçelerden de hissedildi.

AFAD, Karaburun açıklarındaki depremin, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana geldiğini bildirdi. İlçenin yanı sıra çevre ilçelerden ve İzmir kent merkezinde de hissedilen sarsıntı, kısa süreli paniğe neden oldu.

Haber: İZMİR, -

========================================

'Adana'da foseptik faciası: 4 ölü' haberine ek görüntü

Görüntü Dökümü

--------------------

Ölenlerin yakınlarının hastane önünde beklemeleri

Hastane içerisine girenler

Ölen iki kardeşin babası yakınlarının kolları arasında hastaneden çıkarken

Haber-Kamera: Ahmet ÖZMEN / ADANA,

=========================================

Çaldığı enerji içeceklerini, başka markete satıp uyuşturucu almış

KONYA'da 4 gün önce bir marketten eneji içeceği çaldığı iddia edilen 27 yaşındaki Ali T., güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkılarak yakalandı. Enerji içeceklerini 100 lira karşılığında başka bir markete sattığı kaydedilen Ali T.'nin bu parayla da uyuşturucu aldığı belirtildi.

Olay, gçen 22 Haziran gecesi saat 03.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Batı Hadimi Mahallesi Antalya Çevreyolu üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. Kamera kayıtlarına göre bisikletle markete gelen bir kişi, işyerinin önünde bulunan enerji içeceklerini elindeki kasanın içine koyarak uzaklaştı. Yapılan ihbar üzerine olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şubeye bağlı Güven Tim ekipleri güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak şüphelinin hırsızlık ve çok sayıda suçtan kaydı bulunan Ali T. olduğunu belirledi.

BAŞKA MARKETE SATMIŞ

Ekipler Ali T.'yi merkez Meram İlçesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu ve hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini kabul eden Ali T., çaldığı 46 enerji içeceğini 100 lira karşılığında başka bir markete sattığını söyledi. Toptaş'ın malzemeleri sattığı markete giden ekipler çalıntı malzemeleri bularak el koydu. Sattığı içeceklerin parasıyla uyuşturucu madde aldığı kaydedilen Toptaş'ın, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Görüntü dökümü:

--------------------------------

Şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Güvenlik kamera görüntüsü

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA

==========================================

'Suç makinesi' firar etti, yeniden suç işleyince yakalandı

KONYA'da 6 ay önce 7 yağma, 4 hırsızlık ve çok sayıda kavga olayına karıştıktan sonra tutuklanan 18 yaşındaki Bayram D., 6 gün önce mahkemeye çıkarılmak için getirildiği adliye binası bahçesinden jandarma elinden kaçarak firar etti. Firar ettikten sonra yeniden gasp yapan Bayram D., parkta gezerken polis tarafından yakalandı.

Bayram D., yaklaşık 6 ay önce 15-18 yaşlarındaki 4 arkadaşı ile birlikte 7 yağma, 4 hırsızlık ve çok sayıda kavga olayına karıştıktan sonra yakalanırken, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Konya Cezaevi'ne konulan Bayram D., 20 Haziran günü duruymaya çıkarılmak üzere adliye binasına getirildi. Adliye bahçesinde jandarmanın elinden kaçan Bayram D., kayıplara karıştı. Jandarmanın bilgi vermesi üzerine polis zanlıyı  yakalamak için çalışma başlattı.

2 GÜN SONRA YİNE GASP YAPTI

Merkez Meram ilçesi Abdülaziz Mahallesi'nde 22 Haziran günü Suriyeli Ahmed Hadi Menefihi'nin cep telefonu bıçak zoruyla gasp edildi. Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler verilen eşkal ve güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şüphelinin firari olan Bayram D. olduğunu belirledi. Polis, Bayram D.'nin gidebileceği çok sayıda adrese baskınlar düzenledi. Ancak bulamadı.

"SANKİ ADAM ÖLDÜRDÜK"

Gasp Büro ekipleri Bayram D.'nin eşkaline uygun bir kişinin kent merkezindeki Kültür Park'ta dolaştığı bilgisini aldı. Parka giden ekipler  Bayram D. ile karşılaştı. Polisleri görünce kaçmaya başlayan şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bayram D. kendisini görüntüleyen gazetecilere "Ne var? Sanki adam öldürdük. Her şeye gasp diyorsunuz" dedi. Poliste çeşitli suçlardan 63 kaydı bulunan Bayram D., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Görüntü dökümü:

--------------------------

Şüphelinin ekip otosuna bindirilmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA

========================================

Bunalıma giren uzman çavuş intihar etti

KAYSERİ'nin Develi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 37 yaşındaki  Uzman Çavuş Cenk Kaynar, beylik tabancasıyla intihar etti.

Develi İlçesi'nde, Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi'nde görevli Uzman Çavuş Cenk Kaynar, dün gece oturduğu evde kimsenin olmadığı sırada beylik tabancasını başına dayayarak intihar etti. Silah sesi üzerine polisi arayan komşuları evli ve 2 çocuk babası Kaynar'ın cesedi ile karşılaştı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Kaynar'ın 2 yıldır 'Uzman Çavuş' olarak görev yaptığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Haber: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,-

========================================

Zıpkınla balık avlarken fenalaşan adam öldü

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, zıpkınla balık avlamak için denize giren 41 yaşındaki Ahmet Burak Yurt, henüz belirlenemeyen bir nedenle fenalaşarak öldü.

İzmir'den bayram tatili için Datça'ya gelen işadamı Ahmet Burak Yurt, saat 19.00 sıralarında Adaburnu açıklarında zıpkınla balık avlamak için denize girdi. Evli ve 2 çocuk babası Yurt, görgü tanıklarının ifadelerine göre sahilden 20-30 metre açıkta aniden fenalaştı. Durumu farkeden 26 yaşındaki Görkem Gedik ile Seyhan Gül, Yurt'a yardım etmek için denize girdi. Çevredekilerin bildirmesi üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde sahile çıkarılan Yurt'un öldüğü belirledi. Talihsiz adamın cesedi otopsi yapılmak üzere Datça Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Profesyonel yüzücü olduğu ifade edilen Ahmet Burak Yurt'un, denizde kalp krizi geçirmiş olabileceği olasılığı üzerinde duruluyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Çevreden yardıma gelenlerden görüntü

Kalp masajı yapılmasından görüntü

Sağlık ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA(Muğla),

========================================

Define arayıcıların delik deşik ettiği köprü, onarıma alındı

Fırat'ın kolu Karasu üzerine Dördüncü Murat'ın 382 yıl önce yaptırdığı ve define arayıcıların her tarafını 'Altın var' diye dilek deşik ettiği köprü, onarıma alındı. Sekiz kemerli köprünün yanında tarlası bulunan Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı'nın "Köprünün iki ayağında iş makineleri ile kazı yapılmış. Adam boyu çukurlar açılmış. Bunlara 'dur' diyecek kimse yok mu?" diye yakınmıştı. Karayolları tarafından ulaşıma kapatılan tarihi köprüde restorasyon çalışmaları başlatıldı. Köprünün onarım çalışmaları 3 yıl içinde tamamlanacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Köprünün işaatına ilişkin tabeladan detay

-Köprüden detay

-Köprünün ayakları ve çeşitli yerlerindeki tahribatlardan detay

-Nazmi Ilıcalının Konuşması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

================================================

Define avcıları tarihi alanı delik deşik etti

ANTALYA'IN Korkuteli İlçesindeki Çağman Tepesi'ni, define avcıları delik deşik etti. Mezar anıtı kabartmalarını ağır inşaat malzemeleriyle kıran define avcıları, tepenin etrafında yer yer 6 metreyi bulan çukurlar açtı.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Kozağacı Mahallesi'ndeki Çağman Tepesi, hazine avcılarının talanına uğradı. Likya etkili Roma dönemine ait kaya mezarlarının yer aldığı tepede, M.S. 1 ve 3'üncü yüzyılları arasında mezar anıtı kabartmalarına çokça rastlanıyor. Tarihi alanda define avcılarının yarattığı tahribat, tarihe acı izler bıraktı. Bazı tarihi eserleri kazma ve küreklerle kıran hazine avcıları, ulaşılması güç olanları da 'hilti'lerle delik deşik etti. Bazı eserlere de silahla ateş edildiği görüldü.

MÜDÜR GÖRDÜKLERİ KARŞISINDA İSYAN ETTİ

Tepede incelemelerde bulunan Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, gördükleri karşısında isyan etti. Definecilerin altın arama maceralarında boşluğa kürek sallayarak olmayacak hayaller peşinde birçok yapıyı tahrip ettiğini dile getiren Karabayram, definecilerin tamamının kronik hasta olduğunu söyledi. Definecilerin altın bulma arzusunun, kumar oynayanların kazanma arzusuyla aynı olduğunu aktaran Karabayram, şöyle dedi: "Definecilerin ailelerine sesleniyorum. Bu kaçak define avcılığını eşiniz ya da oğlunuz yapıyorsa bu konuda tedavi görmesi gerekiyor. Onu tedaviye ikna edin. Her sabah uyandığında bir gün sonra altın bulacakmış hissine kapılıyor. Her gün aynı şeyi yaşıyor. Bununla ilgili Türkiye'deki psikologlar define avcılarının tedavi edilmesi için panel ve sempozyumlar düzenlemeli. Birçok kişi bu süreçte ailesini kaybediyor. Aile bütünlüğü bozuluyor."

HAZİNE AVCILARI BİLİMSEL SEMPOZYUMLARI KAÇIRMIYOR

Cemil Karabayram, define avcılarının kazı başkanlarının düzenlediği panel ve sempozyumları kaçırmadıklarını söyledi. Bu kişilerin panellere katılma nedeninin bilimsel bilgi elde etmek olmadığını dile getiren Karabayram, katılış amaçlarının panelde verileri ve bölgeleri öğrenerek daha rahat kazı yapmak olduğunu kaydetti.

HOROZLA DEFİNE ARAMIŞLAR

Van Kalesi'nde çalışmaları incelediği esnada yaşadığı bir olayı anlatan Karabayram, "Kaleye gittiğimde bir horozun açık sahada koştuğunu gördüm. Horozun boynunda muska gördüm. Vatandaşa ne yaptıklarını sordum. Horozu okuttuklarını, böylece horozun altının yerini göstereceğini anlattılar. Hem güldüm, hem üzüldüm. Aklın ve mantığın almayacağı yöntemlere başvuruyorlar" dedi.

HAYVAN FİGÜRLERİ UYARI ANLAMI TAŞIYOR

Bazı alanlarda taşların üstünde hayvan figürleri olduğunu hatırlatan Cemil Karabayram, bunların uyarı işaretleri anlamına geldiğini söyledi. Karabayram, "Eğer kayanın üstünde yılan görmüşseniz burada yılanlar olduğunu, bir ayı görmüşseniz ayılar olduğunu ve dikkatli olmanız gerektiği anlamına geliyor. Keklik resmi görüyorsanız bu da keklik avı yapılmaz anlamına geliyor. Fakat insanlarımız bu işaretlerin altında tarihi bir şeyler olduğunu düşünerek çevreye büyük zarar veriyor" diye konuştu.

KÖYLÜLERDEN DESTEK İSTEDİ

Müdür Cemil Karabayram, daha sonra mahallenin kahvesinde bir araya geldiği köylülere yaşadıkları alanın tarihe önemli bir ışık tuttuğunu belirterek, kaçak kazıya izin vermemelerini istedi. Kaçak kazı yapanları kendilerine ve jandarmaya ihbar etmelerini isteyen Karabayram, köyde bulunan ve kullanılmayan eski bir caminin de restorasyonu için söz verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Alana çıkılırken detay

Tarihi kalıntılardan detay görüntüler

Cemil Karabayram röportajı

Tarihi kalıntıdan detay

Cemil Karabayram röportajı devam

Tarihi kalıntı detay

Cemil Karabayram röportajı devam

Cemil Karabayram'ın tahribat olan kaya mezarını göstermesi

Kayalıklardan tırmanma

Cemil Karabayram'ın bir kaya yapısında yapılan tahribatı anlatması

Tarihi kalıntılardan detaylar

Kazılmış bir alandan detay

Mahalle kahvesinden detay

Cemil Karabayram'ın kahvede vatandaşla konuşması

Mahalleliden detaylar

Mahalleden detay

Çocuk detayı

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

=====================================

Çöpçülükten senaristliğe

İZMİR'in Karşıyaka Belediyesi'nde şoför olarak çalışan 49 yaşındaki Yüksel Aydın, yazdığı senaryolarla adından söz ettiriyor. Sinemaya ilgisi başladıktan sonra Erden Ener Özel Konservatuvarı'nda oyunculuk ve senaristlik eğitimi alan Aydın, "Hiçbir zaman yaptığım işten utanmadım. Konservatuvarda eğitim aldıktan sonra sinema öncelikli işim oldu" dedi. Bir yıl sonra emekli olacağını belirten Aydın, kendi yapım şirketini kurmak istediğini söyledi.

Karşıyaka Belediyesi'nde uzun süre temizlik işleri kadrosunda çalışan Yüksel Aydın 9 yıl boyunca kamyonun arkasında çöp topladı. Evli ve 2 çocuk babası olan Aydın belediyenin sınavında başarılı olarak şoförlük kadrosuna geçti. Çöpçülük yaptığı dönemde Alsancak'ta bir kafede otururken, yönetmen Ülkü Erakalın ve senarist Bülent Oran ile tanıştı. İkili kişi ile bir süre sohbet eden Aydın, Ülkü Erakalın'ın 'Ali Veli Deli' filminde asistanlık yapmak için anlaştı. İlk defa bir film setine giden, bir filmin çekimine canlı şahit olan Aydın, sinemaya ilgi duymaya başladı. O yıllarda Erden Ener Özel Konservatuvarı'nda oyunculuk ve senaristlik eğitimi aldı. Sonrasında sinemanın kendisi için öncelikli iş haline geldiğini belirten Aydın, şöyle dedi: "Belediyedeki işimi aksatmadan sinemayla ilgilenmeye başladım. Eşim ve çocuklarım uyuduktan sonra bilgisayar başına geçip sabah 04.00'e 05.00'e kadar senaryo yazıyorum. Şimdiye kadar 20 senaryo yazdım. Bunların arasında komedi filmi de var, aksiyon ve korku filmi de var. Bunlardan 7 tanesi çekildi. Çöpte bulunan bir çocuğun hikayesini yazdım 'Umutsuzlar' diye. Bu senaryom o zamanlar revaçta olan video film olarak çekildi. Şu an vizyonda olan 'Nefrin' filminin de senaryosunu yazdım."

"HİÇBİR ZAMAN İŞİMDEN UTANMADIM"

Belediyede yaptığı işten utanmadığını belirten Aydın, çöp toplarken ya da şoförlük yaparken işini en iyi biçimde yapmaya çalıştığını anlatırken, "Çöpümü toplayıp evime ekmek götürdüm. Hiçbir zaman yaptığım işten utanmadım, sıkılmadım. Konservatuarda eğitim aldıktan sonra sinema öncelikli işim oldu. Sektörde bir günde bir film yazan senarist olarak anılıyorum. Ben bilgisayar başına oturduğum zaman 120 dakikalık bir sinema filmini bir günde yazıyorum" diye konuştu.

EMEKLİ OLUNCA KENDİ YAPIM ŞİRKETİNİ KURACAK

Bugüne kadar 12 dizi ve 4 sinema filminde rol aldığını belirten Aydın, şunları söyledi: "Soma 301' filminde rol aldım. 301 madencinin hayatını kaybettiği olayı anlatan bir film. Biz bu filmin gelirini bu madencilerin ailelerine bıraktık. Ancak, yasaklandığı için sinemalarda yer bulamadı. Çekim tarihlerinde yıllık izinlerimi kullanıyorum. Çok zamanımızı aldığı için iznim de kısıtlı olduğu için her projeyi de değerlendiremiyorum. İtalya'da çekilecek bir film için teklif aldım ama gidemedim. Şu anda 'İyi Kötü' diye bir sinema filmimiz var. Çekimleri devam ediyor. Yapımcılığını dayım yapıyor. 1 yıl sonra emekli olacağım. Dayımın da yardımıyla kendi yapım şirketimi kurup kendimi tamamen sinemaya vermek istiyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yüksel Aydın senaryo yazarken

Yüksel Aydın direksiyon başında

Yüksel Aydın ile röp

Rol aldığı filmlerden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

=====================================

Evine geldiğinde bahçesindeki 15 köpekle karşılaştı

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, bir süredir kullanmadığı evine giden 35 yaşındaki Meral Kuruz, bahçede 9'u pitbull, 6'sı golden retriever cinsi olmak üzere, 13'ü yavru diğerleri anne toplam 15 köpeği görünce içeri giremedi. İhbar üzerine sevk edilen belediye ekipleri evden aldıkları köpekleri tedavilerinin yapılması için barınağa götürdü.

Edremit'in Kadıköy Mahallesi'nde bir süredir kullanmadığı evine gelen ev kadını Meral Kuruz, bahçe kısmında, pitbull cinsi köpekler görünce paniğe kapılarak jandarma ekiplerine haber verdi. Köpeklere müdahale edemeyen jandarma ekiplerinin çağrısı üzerine Edremit Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veterinerlik Hizmetleri Birimi görevlileri geldi. Veteriner hekim Oğuz Koray Bacaksız yönetimindeki ekip, 9'u pitbull, 6'sı golden retriever cinsi olmak üzere, 13'ü yavru diğerleri anne toplam 15 köpeği alarak Edremit Belediyesi köpek barınağına götürdü. Yeni doğum yapan Pitbull cinsi köpek 8 yavrusuyla, golden retriever cinsi köpek ise, 5 yavrusuyla evin bahçesinden alınarak Edremit Belediyesi köpek barınağına konuldu. Jandarma ekipleri ise olay yerinden inceleme yaptı. Köpekleri buraya kimin bıraktığının belirlenmesi için çalışma başlattı. Veteriner Oğuz Koray Bacaksız, "Köpekler genel sağlık kontrollerinden geçirilerek gerekli tedavileri yapılacak. Pitbull cinsi köpekler tekrar salınmayacak. Büyük ihtimal bizim misafirimiz olacaklar" dedi.

Ev sahibi Meral Kuruz ise bahçeli evine girdiğinde 15 köpek ile karşılaştığını belirterek, "Akçay'da oturuyorum. Uzun süredir buraya gelmemiştim. Kapıyı açtığımda şoke oldum" dedi. Mahalle sakinleri ise evin boş olmasından faydalanan bir kişinin evde köpek ve kuş beslediğini belirterek, "İhbarda bulunduk ama kimse ilgilenmedi. Kaçak köpek satışı yapıldığını düşünüyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Evin dışından görüntü

Jandarma araçlarından görüntü

Köpeklerden görüntü

Veteriner Oğuz Koray Bacaksız röp.

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

============================================

Kedi fareyle oynadı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde bir sokak kedisi, ortalıkta dolaşan fareyle dakikalarca oyun oynadı.

Bayramiç Belediyesi zabıta binası önündeki meydanda dolaşan sokak kedisi, küçük bir fare görünce peşine düştü. Kedi, yakalayarak öldürmediği fareyle uzun süre uğraştı, oyun oynadı. Çevrede bulunanlar, kedinin fareyle uğraşmasını dakikalarca izledi. Meydanda bulunanların seslenmesine rağmen kedinin fareye ilgisi eksilmedi. Kedi ile farenin oyunu yaklaşık 45 dakika sürdü. Daha sonra bir fırsatını bulan fare, kaçıp gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kedinin ilçe meydanında öldürmediği fareyle oynamasından görüntü

Haber- Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

===========================================

Marmaris, bayramda cıvıl cıvıl

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bayramda, tatilciler gündüz plaj ve havuz başlarını geceleri de disko ve eğlence merkezlerini doldururken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Ramazan Bayramı tatili için Marmaris ve yöresini dolduran vatandaşlar, gündüz plajlara, su parkları ile havuz başlarına akın etti. Kimileri günü birlik teknelerin gezi turlarına katılarak cennet koyları keşfederken kimileri de kendilerini deniz, kum ve güneş üçlüsüne bıraktı. Caddelere konumlandırılmış elektronik termometrelerin 41 dereceyi gösterdiği kent merkezinde nem oranı da yüzde 55 olarak ölçüldü. Şehir merkezinden turistik İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlar tatilciler ile cıvıl cıvıl oldu. Denizde çocuklarıyla gün boyu eğlenen tatilciler, şezlonga uzanıp bol bol güneşlenip, su sporları yaptı.

SAHİL BOYU DOLDU

Akşam saatlerinde otellerinden çıkan tatilciler, Uzunyalı Mevkii'nden Atatürk Caddesi ve Yat Limanı'na kadar uzanan 8 kilometrelik sahil boyunca "İğne atsan düşmez" dedirten manazara neden oldu. Sahil yolunda sıralı kafeteryalarda deniz manzarası eşliğinde içerecekleri yudumlayan tatilciler, anın keyfini çıkardı. Çocuklar parklarda oyunlarını oynadı. Kimileri deniz manzarası eşliğinde uzun yürüyüşler yaptı. Kastamonu'ndan bayram tatili içinde gelen mühendis  Arif Uçar, " Mutluyuz. Deniz ve su parklarında tatilin keyfini yaşıyoruz. Marmaris adeta bir cennet" dedi.

BARLARDA ÇILGIN EĞLENCELER

Tatilci ve turistin uğramadan geçmediği dünya ünlü disko ve barlar bayram gününde çeşitli eğlencelere evsahipliği yaptı. Gece yarısı tam doluluk oranını yakalayan mekanlar, uzun süre akıllardan çıkmayacak gösterilerle tatilcileri eğlendirdi. Türkiye'de 300 metre uzunluğu, 112 sıralı disko ve gece kulübüyle Barlar Sokağı, sabaha kadar çılgın eğlencelere sahne oldu.

UYARI GELDİ

Arife gününden itibaren Marmaris ve çevresinde güneş çarpması nedeniyle hastane ile poliklinikler de 3'ü yabancı uyruklu toplam 17 kişi tedavi edilerek taburcu edildi. Marmaris Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri, artan sıcaklar nedeniyle yaşlı, hasta ve kronik rahatsızlıkları olan kişilerin saat 12.00-16.00 arası güneş altında kalmaması uyarısında bulundu. Marmaris İlçe Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri,  "Hava sıcaklıklarında artış mevcut. Sıcaklıklar, gündüz 36-41 ve akşam 28-32 dereceleri arasında seyretmekte. Deniz suyu sıcaklığı 17-21 arasında. Nem ise yüzde 58- 62 arasında" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Caddelere konumlandırılmış elektronik termometre görüntü

-Marmaris ve çevresindeki plajlardan görüntü

-Otel, havuz başları ve su parkından görüntü

-Tatilcilerle röp.

-Akşam cadde ve sokaklardan görüntü

-Barlar Sokağı'ndang örüntü

-Genel ve detay görüntüler

Hüaber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

========================================

Sualtı tutkunlarının gözdesi Kekova

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Kekova Adası, sualtı zenginliğiyle dalış tutkunlarının yeni adresi haline geldi.

Demre yakınlarındaki dünyaca ünlü Kekova Adası ve bölgesi sualtı tutkunlarının gözdesi haline geldi. Geçen yıl Kekova'nın merkezi olan Üçağız Mahallesi'nde açılan dalış okuluyla birlikte yerli dalış tutkunları da bölgenin sualtı dünyası ile tanıştı. Kekova'nın cennet koylarına dalış turu Üçağız Mahallesi'nde başlıyor. Tekneye binen dalış tutkunları birbirinden ilginç ve güzel koylardan geçerek Kekova Adası'nın güney bölümündeki dalış noktalarına geliyor. Teknede yolculuk anında, dalış dersleri başlıyor. Yapılan ilk hazırlığın ardından dalış elbiseleri giyiliyor. Ardından Akdeniz'in maviliklerin dalış başlıyor.

Gruplar halinde mağaralarda, yeraltı dağları arasında yolculuk başlıyor. Sualtı yolculuğunda balık sürüleri, Caretta carettalar, değişik deniz bitkileri gözlemleniyor. Mağaralar ve kanyonlar geçiliyor. Bol bol görüntü ve fotoğraf çekiliyor. Bu sualtı yolculuğu yaklaşık 1 saat sürüyor. Dalışlar öğleden sonra farklı bir noktada bir kez daha yapılıyor. Demre'nin değişik koylarında ilk kez dalacaklar için dalış eğitimi de veriliyor.

Demre'de Mavi Mağara, Deniz Feneri, Eğri Liman, Antrum, The End, Salyangoz Koyu başta olmak üzere 32 izinli dalış noktası bulunuyor. Bunun yanında 2001 yılında batan 72 metre boyundaki İberian Cast gemisi batığı da dalış noktaları arasında yer alıyor.

Dalış eğitmeni Bohaçhan Teleri, "Neden Kekova, neden dalış? Çünkü bu bölgenin mağaraları inanılmaz güzel. 3-4 çok güzel mağarası var. Yine iki batığı var. Sualtı inanılmaz temiz. Hepinizi Kekova'ya bekliyoruz" dedi.

İlk kez dalışa gelen Ali Can Ekinci, "Kekova'da ilk kez dalış yaptım. İlk dalışımızda kovuk (mağara) dalışı yaptık. Görüş gayet netti. Benim de ilk kovuk dalışımdı. Heyecanlıydım biraz. Berraklık, görüş mesafesi gayet güzeldi. Ülkemizde yeni görülmeye başlanan balık çeşitleri vardı. Aslan balığı gibi, balon balığı gibi" diye konuştu.

Arda Ünal, "Kekova'ya ilk kez dalışa geldim. Kekova'nın sualtı güzellikleri, en az su üstü kadar güzel. Su sıcaklığı güzel. Dalış için uygun bir sezon. Balıkları çok. Mağaraları güzel. Her şey güzel" dedi.

Vesile Şentürk Korur, "Kekova'da dalış çok güzeldi. Hava çok güzeldi. Birkaç balık gördük. Su gayet berrak. Rengi harika. Herkesi Kekova'ya dalışa davet ediyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Tekneye biniş

Yolculuk ve koylar

Dalışa hazırlık

Denize atlama ve suya dalış

Sualtından değişik bölümler

Su üstüne çıkış

Su üstünde dersler

Röportajlar

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya),

=============================================

Yalıkavak'ta tatilcilere şeker tadında bayram eğlencesi sahnelediler

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde hizmet veren Palmarina Bodrum, tatilcilere şeker tadında karnaval gibi bir bayram yaşattı. Sirk ve ışık gösterileri, şovlar ve kortejlerle tatilciler, keyifli bir gece geçirdi.

Bodrum Yalıkavak Mahallesi'nde hizmet veren Palmarina Bodrum, Ramazan Bayramı için tatilcilere, renkli ve eğlenceli program hazırladı. Sirk ve ışık gösterileri, şovlar ve kortejlerle tatilciler, karnaval havasında bir bayram yaşadı. Dünyaca ünlü sirk grubu Mongolian Circus  sahne aldı. 14 kişilik kadın ve erkek sanatçılardan oluşan grup zorluk derecesi çok yüksek şovlar sergiledi. Moğolistanlı sirk grubu içerisinde denge konusunda uzman akrobatlar ve lastik kızların gösterileri izleyenleri şaşırttı. Grup unutulmaz bir şov sahneledi. Çocuklar kadar, büyüklerde ilgiyle izledi.

Parlak led ışıklı kostümleriyle, jonklör ve akrobatlarla birlikte müzikli 'Lumen Işıklı Silüetler Korteji' marinada gezici olarak gösteri sundu. bando çalarak gösterilerini sergileyen ekip, rengarenk ışıklandırmalarıyla geceye renk kattı.

Dünyanın en büyük stadyumlarında gösteriler sunan, Cirque du Soleil performansları bulunan, İngiltere, Japonya, İspanya gibi pek çok ülke gezmiş 'The Dream Engine' Palmarina Bodrum'da izlemeye doyulmaz bir şov sundu. Müziği, ışığı ve teknolojiyi şiirsel dans figürleriyle birleştiren "The Dream Engineö  dansıyla tatilcilere görsel bir şölen sundu.

Tatilcilerde hem yürüyüş yapıp, hemde gösteri alanlarında sahnelenen şovları ve etkinlikleri takip etti. Etkinlikler bayram boyunca devam edecek.

Görüntü Dökümü:

-Mongolian Circus  sirkinden görüntü,

-Lumen Işıklı Silüetler Korteji'nden görüntü,

-The Dream Engine'den görüntü,

-Gösterileri izleyen tatilcilerden görüntü vardır.

Haber: Nilüfer DEMİR, Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla), DHA)

===========================================

Bodrum'da bayramda Kubat rüzgarı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bayramın ilk günü sahne alan Türk Halk Müziği'nin güçlü seslerinden Kubat, hayranlarını keyifli bir gece yaşattı.

Eskiçeşme Mahallesi, Bardakçı Koyu'ndaki Azka Otel'in sahilindeki çimle kaplı alanda, hayranları ile biraraya gelen Kubat, eski ve son albümündeki türküleri seslendirdi. Konserinde, siyah takım elbise giyen Kubat, ilk olarak "Al Ömrümü Koy Ömrünün Üstüne" isimli türküyü seslendirdi. Repertuvarına "'Yanıyorum!" isimli hareketli parçasıyla devam eden Kubat, sahne performansıyla da dikkat çekti. Kubat, bazı türküleri hayranları ile birlikte söyledi. Bazı izleyiciler türkülere bulundukları yerde oynayarak eşlik etti. Yaklaşık 250 kişinin izlediği konserde, Kubat, 2 saat boyunca sahnede kalarak, hayranlarına keyifli bir bayram gecesi yaşattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Konserden görüntü

-Kubat'ın sahne performansından görüntü

-İzleyicilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

=============================================

İrem Derici ve Serdar Ortaç ile coştular

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Ramazan Bayramı dolu dizgin başladı. Gündüz sahilde eğlenen yerli ve yabancı turistler gece ise soluğu disko ve barlarda alıyor. İrem Derici ve Serdar Ortaç, tatilcileri coşturdu.

Gümbet Barlar sokağında birbirinden ünlü isimleri dinlemeye gelen tatilciler, bayramın tadını çıkarıyor. Clup Ampersand'da sahneye çıkan İrem Derici, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Sahneye straptez kırmızı pantolon ile çıkan Derici, şarkılarıyla olduğu kadar danslarıyla da dikkat çekti.  Sahneye 'Dantel' isimli parçası ile çıkan Derici daha sonra 'Tektaş' isimli parçasını seslendirerek repertavarına devam etti. Hayranlarına "Hoşgeldiniz" diyen Derici, "İyi bayramlar, Allah sofranızın bereketini katlanarak arttırsın inşallah, müthiş bir bayram olsun. Ettiğiniz bütün dualar kabul olsun" dedi. Sevenlerinden aşkın tarifini isteyen Derici'ye sahneye gelen bir hayranı 'Aşk sadece sadakattir' diye karşılık verdi. 2 saat sahnede kalan Derici, hayranlarını coşturdu.

SERDAR ORTAÇ RÜZGARI

Pasha Clup'ta sahne alan Serdar Ortaç'ı ise yaklaşık bin 500 kişi izledi. Hayranlarına sevilen parçalarını seslendiren Ortaç, sevenlerinin bayramını kutladı.

Keyifli tavırları ile dikkat çeken Ortaç, sevenlerinden gönüllerince eğlenmelerini istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-İrem Derici ve Serdar Ortaç'ın sahne performanslarından görüntü

-İzleyicilerden görüntü

-Genel ve detay görüntütler

Haber: Hülya ELTEŞ - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

=====================================================

Ali Gürbüz : Hedefim 3 yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanı olmak

ANTALYA'daki Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi 30 yaşındaki Ali Gürbüz, "Hedefim 3 yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanı olmak. Bunu daha önce başarmıştım. Ama bazı olaylar oldu altın kemer elimden alındı. En büyük hedefim tekrar altın kemerin ebedi sahibi olup ondan sonra da güreş hayatımı altın kemerli başpehlivan olarak noktalamak" dedi.

Kemer'de kamp yapan Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü'nün yağlı güreş takımı ilçe merkezinde Ahmet Erkal Spor Tesisi'nde idmanlarını sürdürdü. 2011, 2012 ve 2013 yıllarındaki üst üste kazandığı tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin 'Ebedi sahibi' olan ancak doping kullandığı gerekçesiyle 2 yıl güreşten yasaklanma cezası alan Ali Gürbüz de üyesi olduğu Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü'yle antrenmanlarına devam etti. Cezasını 23 Şubat 2016 tarihinde tamamlayıp tekrar er meydanına dönen Ali Gürbüz, 10- 16 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 656'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlanıyor.

"ALTIN KEMERİN YİNE ADAYIYIM"

Ali Gürbüz, Kırkpınar'da altın kemerin yeniden 'Ebedi sahibi' olmak istediğini söyledi. Gürbüz, şunları söyledi: "Ekip olarak kış dönemini çok iyi geçirdik. Sezona da çok iyi bir başlangıç yapacaktık ama talihsiz bir sakatlık oldu. O sakatlığı atlattım daha sonra başka bir sağlık sorunum nüksetti. Bir türlü istediğim güreşleri de yapamadım ama araya Ramazan girdi, bir kamp dönemi oldu. Tedavilerimi de oldum. Sağlığıma kavuştum. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Kırkpınar'a da az kaldı. Hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah yine altın kemerin adayıyım. Altın kemeri Antalya'mıza, Muratpaşa Belediye'mize getirmek için elimizden geleni yapacağız."

"BU SPOR BİZE ATADAN MİRAS"

Yağlı güreşin kendisine ata ve dededen gelen bir miras olduğunu vurgulayan Ali Gürbüz, "Dedem de Kırkpınar'da başpehlivan 3'üncülüğü yaşamış, başta güreşmiş milli bir güreşçiydi. Babam Recep Gürbüz, zaten biliyorsunuz Kırkpınar'da başpehlivan olmuş, altın kemer takmış birisiydi. Biz üç nesil bu sahalarda mücadele ettik. Hedefim inşallah ben de altın kemeri tekrar alıp bu mücadeleyi güzel bir şekilde ileride noktalamak. Hedefim 3 yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanı olmak. Bunu daha önce başarmıştım ama bazı olaylar oldu. Altın kemer geri alındı elimden. En büyük hedefim tekrar altın kemerin ebedi sahibi olup ondan sonra da güreş hayatımı altın kemerli başpehlivan olarak noktalamak" diye konuştu.

"GÜREŞE HİZMET EDECEĞİM"

Gürbüz, emekliye ayrıldıktan sonra güreşe hizmet etmeye devam etmek istediğini anlatırken, "Yeğenlerim var belki onların arkasından koşturur, onları başpehlivan yapmak için uğraşırım. veya başka yöneticilik olabilir ya da başka dallarda yine yağlı güreşe ve güreşe hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

YEĞENLERİNİ HAZIRLIYOR

Kendisini idol olarak gören dayısının çocukları 14 yaşındaki ikizler İlker ve Rıza Durmuş'u da takip ettiğini anlatan Gürbüz, "Yeğenlerim geçen sene ilk defa Kırkpınar'a gitti. Bu sene inşallah ilk madalyalarıyla dönecekler. Bunlar ilk doğduklarından benim elimde büyüdü. Bunları çocukluktan beri güreştiriyorum zaten ikiz olduklarından antrenman sıkıntısı da çekmiyorlar. Evde devamlı güreşerek büyüdüler" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Ali Gürbüz'ün hazırlık aşamaları detay

Ali Gürbüz ilk röportaj

Toplu antrenman detay

Ali Gürbüz ikinci röportaj

Yağlanma detayı

Ali Gürbüz üçüncü röportaj

Çimlerin arasından antrenman maçı detay

Ali Gürbüz dördüncü röportaj

Yeğenlerinin mücadelesi

Ali Gürbüz ve yeğenleri beraber röportaj

Antrenman maçı detay

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Gürbüz Karaburun Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title