Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

Kılıçdaroğlu: Kararı yürütme organı veriyor (1)CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir duyum aldığını ve bir kişi henüz yargılanırken karar verilmeden Maltepe Cezaevi'nde özel yer hazırlandığını söyleyerek, "Bu yargıyla siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi.

Kılıçdaroğlu: Kararı yürütme organı veriyor (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir duyum aldığını ve bir kişi henüz yargılanırken karar verilmeden Maltepe Cezaevi'nde özel yer hazırlandığını söyleyerek, "Bu yargıyla siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. ve bizim yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Mahkeme karar verecek. Ama kararı yürütme organı veriyor. Mahkeme sadece dillendiriyor" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması ardından Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 12'nci gününe, geceyi geçirdiği Bolu çıkışında Dağkent mevkisindeki kamp alanında basın açıklaması yaparak başladı. Yürüyüşün 12'nci gününde olduklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüzün adı adalet. Adalet yürüyüşü yapıyoruz. Ülkeye adalet gelsin istiyoruz. Adaletli bir Türkiye istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Birlikte yaşamayı istiyoruz" dedi.

'KARARI YÜRÜTME ORGANI VERİYOR'

Dün bir duyum aldıklarını ve gerçekten son derece üzüldüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle kohuştu:

"Düşünün bir kişi yargılanırken henüz daha karar verilmemiş. Ama Malteme Cezaevi'nde özel yer hazırlanıyor, 3 oda hazırlanıyor. Odanın ufak tefek ekseklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor. ve ona göre yer hazırlanıyor. ve bu yargıyla siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Ve bizim yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Mahkeme karar verecek. Ama kararı yürütme organı veriyor. Mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Nerede yatacağı belirleniyor. Nerede kalacağı belirleniyor. Odanın ufak tefek ihtiyaçları gideriliyor. Ankara'dan geliyorlar odalara bakıyorlar nedir ne değildir diye. Dolayısıyla bu bizi derinden yaralıyor. ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bize gösterdi. 12'nci günde yolumuza devam ediyoruz."

İLK ETAPTA 5.5 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Kılıçdaroğlu, açıklaması ardından D-100 Karayolu'nda Bolu Dağı'na doğru yürüyüşe başladı. Kılıçdaroğlu'na, bir kısmı kamp alanında çadırlarda, bir kısmı karavanlarda ve araçlarda, bir kısmı da sabah otobüslerle gelen partililer ile vatandaşlar eşlik etti. Kılıçdaroğlu, bir süre elinde 'Adalet' yazılı dövizle, yanında bir grup engelli ile birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu'na kızı Aslı Nadir, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile onun nişanlısı Mine Alşan da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Dağkent'ten çıkarken İstanbul'a 232, Düzce'ye 38 kilometre mesafe kaldığını gösteren tabelayı geride bıraktı. Kılıçdaroğlu'na yol üzerinde bazı vatandaşlar ellerinde 'Adalet' yazılı dövizler ve Türk bayraklarıyla destek verdi. Kılıçdaroğlu, yol kenarında kendisini bekleyen bir grup köylü kadın ile sohbet ederek bayramlarını kutladı. Kılıçdaroğlu, yaşlı bir kadının elini öptü. Kılıçdaroğlu, bir ara kendisini destekleyen bir grup çocukla da birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu, 12'nci günün ilk etabında Abant Kavşağı'na kadar 5.5 kilomete yürüyerek burada mola verdi.

Görüntü DÖkümü

---------------------

-Kılıçdaroğlu'nun açıklaması (CANLI VERİLDİ)

-Yürüyüşten görüntüler

Haber-Kamera: Ersin ERCAN-Mutlu YUCA-Gürkay GÜNDOĞAN/BOLU, -

===================================================

Başbakan Yıldırım, Kemah kırsalında 4 teröristi etkisiz hale getiren komando bölüğünü ziyaret etti

Erzincan'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Kemah İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.  Başbakan Yıldırım, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş tarafından karşılandı. Tören mangasını selamlayan Yıldırım, askerlerin bayramını tebrik etti. Kemah Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanı Üsteğmen Varol Öztekin, Başbakan Yıldırım'a ilçe kırsalında 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin bilgi verdi.  Başbakan Yıldırım, "Terörist, saldıran değil sizden kaçan, saklanan konuma geldi. Terörle mücadelede geldiğimiz en önemli nokta budur. Savunma değil, taarruz. Geçen yıl 6 Ağustos'ta aldığımız bu karar, bugüne kadar sahada mutlak üstünlüğü ele geçirmemizi sağladı. Bundan sonra da buna devam edeceğiz" dedi. Başbakan Yıldırım, daha sonra operasyonu gerçekleştiren komando timi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Başbakan Yıldırım'ın ziyareti

-Başbakan Yıldırım'ın konuşması

-detaylar

Haber-Kamera: ERZİNCAN

===============================

Şeyma'nın şehit babasının mezarı başındaki sözleri herkesi ağlattı

16 Ağustos 2016 tarihinde Diyarbakır'da Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda Elazığlı polis memuru Yakup Kılınç'ın kabrini, bayram nedeniyle eşi Özgül ve 4 yaşındaki kızı Şeyma ziyaret etti.  4 yaşındaki Şeyma'nın babasının kabri başında "Baba, baba, anne beni duymuyor burası cennet mi" şeklindeki sözleri herkesi ağlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Şeyma'nın babasının kabri başında konuşması

Haber : ELAZIĞ

======================================

Dağlıca şehitleri, fotoğraflarıyla yaşatılıyor

Yıldızların ışığında vatan nöbetİ

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı, onlarca şehitleri ve tarifsiz kahramanlık hikayeleriyle Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Şehit silah arkadaşlarını, duvarlara astıkları fotoğraflarıyla anan askerler, gece yıldızların altında elleri tetikte vatan toprağını bekliyor.

Doğan Haber Ajansı ekibinin Dağlıca Taburu'na girdiğinde ilk gözlerine çarpan, şehit fotoğraflarının asılı olduğu duvarlar oldu. Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanı Yarbay Osman Dedeli, Dağlıca olarak kendi taburlarında asil görevli iken şehit verdikleri silah arkadaşlarının fotoğraflarını temin ederek çerçeveletip duvarlara astıklarını söyledi. Yarbay Dedeli şöyle dedi: "Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak istedik. 15 arkadaşımızla 6 Eylül 2015 tarihinde şehit verdiğimiz Dağlıca Tabur Komutanımız Yarbay İlker Çelikcan'ın da fotoğraflarını bugüne kadar şehit olan silah arkadaşlarımızın fotoğraflarını da çerçeveletip duvarlarımıza koyduk. Teröristle mücadeleyi tüm azim ve kararlılıkla bizden önce görev yapan silah arkadaşlarımız, gazi ve şehitlerimiz gibi bizde görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.ö

YILDIZLARIN IŞIĞINDA VATAN NÖBETİ

Güvenlik gerekçesiyle ışıkların yakılmadığı, Kuzey Irak sınırına 6 kilometre uzaklıktaki Dağlıca ve Dağlıca'ya bağlı üs bölgelerinde gecenin zifiri karanlığını, sadece yıldızlar aydınlatıyor.

Dağlıca Taburunu çevreleyen Oramar bölgesindeki 2580 rakımdaki Şehit Uzman Çavuş Birol Mutlu Üs Bölgesi, 2522 rakımlı Şehit Üsteğmen Onur İlkan Üs Bölgesi ve 2510 rakımlı Keri Tepe Üs Bölgesi, sabahın ilk ışıklarına kadar Mehmetçik tarafından korunuyor. Gecenin zifiri karanlığını ve sessizliğini ise Kuzey Irak sınırında terörist unsurların tehdit oluşturduğu bölgelere yönelik tank, ağır silahlarla yapılan atış sesleri bozuyor. Dağlıca Taburu ve Kuzey Irak sınırındaki 9 üs bölgesinden gelecek terörist tehditlere karşı bölge ASELSAN tarafından üretilen termal kameralarla 24 saat izleniyor.

HASTANE GİBİ REVİR

Dağlıca Taburu'nda ayrıca adeta hastane gibi bir revir kurulmuş. Revride sivilde sağlık kuruluşlarında çalışan asteğmenler görev yapıyor. Revirde 1 doktor, 1 psikiyatri uzmanı ve 1 diş hekimi hasta askerleri tedavi ediyor. Ayrıca taburun revirine Dağlıca Köyü'nde oturan vatandaşlar da ilk müdahale için gelip tedavi olabiliyor.

ÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Taburdan görüntü

-Şehit fotoğrafları

-Şehit fotoğraflarından detaylar

-Operasyona çıkan asker görüntüleri

-Zırhlı araç üzerindeki şehit ismi

-Diş tetavisi yapılan askerler

-Askernlerle röportaj

-Tedavi olan asker ve revir sorumlusu askerler röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Ümit KOZAN- Murat VAROL- Murat ÇAĞLAR / YÜKSEKOVA(Hakkari), -

==========================================

'Adana'da foseptik faciası: 4 ölü' haberine ek görüntü

Görüntü Dökümü

------------------------

Evin dış görüntüsü

Foseptik çukurunun görüntüsü

Foseptik çukurunun üstünün örtülmesi

Cenaze yıkama aracının gelişi

Muhtar Nabi Karakız'ın konuşması

DHA Muhabiri Salih Üçtepe'nin anonsu

Haber: Uğur SELÇİK -Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

==============================================

Köpekle ev basıp, polisi kendini yakmakla tehdit etti

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde hakkında icra takibi başlatan avukatın evini pitbull cinsi köpekle basan ve avukatın babasının yaralanmasına neden olan 20 yaşındaki Çağlar Batuhan Ş., polise direnmek için saklandığı evinde kendini yakmakla tehdit etti. Polisin ikna ettiği Çağlar Batuhan Ş., tutuklandı.

Kemer'de oturan Çağlar Batuhan Ş., önceki gün saat 05.00 sıralarında kendisiyle ilgili icra işlemi başlatan avukat A.K.'nin oturduğu Aslanbucak Mahallesi'ndeki evine geldi. Daire zilini çalan Çağlar Batuhan Ş., kapıyı açan A.K.'nin babası Y.K. ile tartıştı. Çağlar Batuhan Ş.'nin yanında getirdiği pitbull cinsi köpeğin hamlelerinden korkan Y.K. iddiaya göre düşerek omzundan yaralandı.

KENDİNİ YAKMAKLA TEHDİT ETTİ

İhbar üzerine olay yerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve avukat A.K. de geldi. Kemer Devlet Hastanesi'ne götürülen Y.K. ilk müdahalenin ardından Antalya'ya sevk edildi. Darp raporu alan Y.K., Çağlar Batuhan Ş.'den şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınmak istenen Çağlar Batuhan Ş., yanındaki köpeği evine bırakmak istedi. Polis eşliğinde eve giden Ş., köpeği serbest bırakarak içeri girdi. Tüm kapıları kapatan Ş., üzerine benzin döktüğünü belirterek polise kendini yakacağını söyledi. Kısa süre sonra polisin ikna ettiği Çağlar Batuhan Ş., elinde Türk bayrağı ve benzin bidonuyla dışarı çıkıp teslim oldu. Çağlar Batuhan Ş., İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

BABASI ANNESİNİ YAKMIŞTI

Çağlar Batuhan Ş.'nin babası Zekai Ş. geçen yıl 26 Ekim'de tartıştığı eşi Nursen Ş.'nin üzerine benzin dökerek yakmış, aynı şekilde kendisi de yanarak yaşamını yitirmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Kemer Polis Merkezi Amirliği önünden detay

Kemer Polis Merkezi Amirliği yazısı detay

Çağlar Batuhan Ş.'nin karakoldan çıkartılarak polis aracına götürülmesi

Aracın gidişi

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

===================================================

Konya'da kaza: 2 yaralı

KONYA'nın Kulu İlçesi'nde 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 21.30 sıralarında Ankara-Konya karayolu üzerindeki Kulu ilçesi yakınlarında meydana geldi. 33 yaşındaki Murat S. yönetimindeki 16 CTE 92 plakalı araç ile seyir halinde iken kavşaktan kontrolsüz dönüş yapan 60 yaşındaki Cevdet Ş. yönetimindeki 42 M 7790 plakalı otomobile çarptı. Murat S. ardından yol kenarında park halinde bulunan 06 TAV 02 plakalı araca ve ağaçlara çarparak durabildi. İçerisinde kimsenin bulunmadığı park halindeki araç çarpmanın etkisiyle yaklaşık 20 metre sürüklenerek takla attı. Kaza sonrası yaralanan araç sürücüleri ambulanslarla Kulu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada sürücü Cevdet Ş.nin yanında bulunan arkadaşı Ç. A.yara almadan kurtulurken hastanede yapılan alkol testinde 1.60 promil alkollü oldukları ortaya çıktı.

Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Kaza yapan araçlar

-Araçlardan detay

-Polisin incelemesi

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera:  Mehmet YILMAZ/KULU,(Konya))

==================================================

Suriyeli sokak çocukları gönüllerince eğlendi

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde sokaktan toplanan ve dilencilik yapmaktan kurtarılan çocuklar düzenlenen bir etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Reyhanlı'da yaklaşık bir yıldır hizmet veren Sokak Çocukları Eğitim Merkezi'nde sokaklardan toplanan ve dilencilik yapmaları da önlenen küçük yaştaki çocukların eğlenmeleri moral bulmaları için etkinlik düzenlendi. Suriyeli çocuklar gün boyunca  şarkı söyledi, palyaço gösterileri ile eğlendi. Daha sonra aralarında ipe bağlı elma yakalama yarışması olmak üzere  çeşitli yarışmalarla hoşça vakit geçirdi. Kurulduğu günden bu yana, ailelerinin de izni ile merkeze getirilen 120 çocuğa eğitim, psikolojik ve rehabilitasyon desteği verildiğini söyleyen merkez müdürü Yasmin Dabaa, bayramda çocukların eğlenmelerini ve güzel bir gün geçirmelerini sağlamak için etkinlik düzenlediklerini belirtti. Amaçlarının çocukların sokaklardan kurtarılması,  topluma kazandırılması ve okuma çağında olanlarında geçici eğitim merkezlerinde eğitim öğretim görmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Dabaa, "Bir çoğu yollarda ve ışıklarda dilencilik yapıyordu. Ailelerini de izni ile  çocukları merkezimize alarak eğittik. Onları topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Bunda da önemli ölçüde başarılı olduk"dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Sokak Çocukları Eğitim Merkezindeki çocukların görüntüsü

Çocukların şarkı söylemeleri

Çocukların eğlenmeleri

Palyaço eşliğinde oynamaları

Yarışmalar yapılması

Merkez Müdür Yasmin Dabaa'nın konuşması

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

==================================================

Bayramda Cunda Adası'na tatilci akını

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesi Cunda Adası, ramazan ayında azalan yoğunluğa bayram ile birlikte yeniden kavuştu.

Ramazan Bayramı fırsat bilen tatilcilerin gelişiyle Ayvalık'ın restoran ve kafeteryalarıyla ünlü Cunda Adası'nda yüzde 100 doluluk oranı yaşandı. Restoran ve kafelerde yer bulmakta güçlük yaşanırken kalabalık nedeniyle Cunda sahilinde yürüyüş yapmakta güçlük çekildi. Adada iğne atsan yere düşmez dedirtecek manzaralar yaşanırken, otel ve pansiyonlarda doluluk oranları arttı. Bayram tatilini ve güzel havaları fırsat bilen tatilcilerin yanı sıra yabancı turistler de Ayvalık'a geldi. Yoğunluk ilçe merkezinden ziyade plajlar ve Cunda Adası'nda yaşandı. Gündüz aşırı nemli ve sıcak havanın etkisiyle sahile akın eden tatilciler, Sarımsaklı, Badavut, Altınova ve ilçe merkezindeki plajları doldurdu. Plajlarda yaşanan yoğunluk akşam saatlerinde Sarımsaklı ve Cunda'ya kaydı.

Cunda Adası'nda kafeterya işleten Bilgin Sevim, ne kadar kalabalık da olsa eski bayramlardaki yoğunluğun yaşanmadığını belirtip, "Bu sene sezon beklediğimiz gibi başlamadı. Önemli olan sezonu iyi geçirmek. Bayramdan sonra da bu devamlılığın olması gerek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cunda Adası sahilinden görüntü

-Tatilcilerle dolan resmtoran ve kafeteryalardan görüntü

-Cunda Adası'nda kafetarya işleten Bilgin Sevim ile röp.

-Tatilcilerle röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir),

=================================================

Palmarina Bodrum'da karnaval gibi bayram eğlencesi (2) (Yeniden)

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde hizmet veren Palmarina Bodrum, tatilcilere şeker tadında bir bayram yaşattı. Sirk ve ışık gösterileri, şovlar ve kortejlerle tatilciler, keyifli bir gece geçirdi.

Yalıkavak Mahallesi'nde hizmet veren Palmarina Bodrum, Ramazan Bayramı için tatilcilere, renkli ve eğlenceli program hazırladı. Sirk ve ışık gösterileri, şovlar ve kortejlerle tatilciler, karnaval havasında bir bayram yaşadı. Dünyaca ünlü sirk grubu Mongolian Circus sahne aldı. 14 kişilik kadın ve erkek sanatçılardan oluşan grup, zorluk derecesi yüksek şovlar sergiledi. Moğolistanlı sirk grubu içerisinde denge konusunda uzman akrobatlar ve lastik kızların gösterileri izleyenleri şaşırttı. Grup unutulmaz bir şov sahneledi. Çocuklar kadar, büyükler de ilgiyle izledi.

Parlak led ışıklı kostümleriyle, jonglör ve akrobatlarla birlikte müzikli 'Lumen Işıklı Silüetler Korteji' marinada gezici olarak gösteri sundu. Bando çalarak gösterilerini sahneleyen ekip, rengarenk ışıklandırmalarıyla geceye renk kattı.

Dünyanın en büyük stadyumlarında gösteriler sunan, Cirque du Soleil performansları bulunan, İngiltere, Japonya, İspanya gibi pek çok ülke gezmiş The Dream Engine de Palmarina Bodrum'da keyifli bir şov izletti. Müziği, ışığı ve teknolojiyi şiirsel dans figürleriyle birleştiren "The Dream Engine"  dansıyla tatilcilere görsel bir şölen sundu. Palmarina Bodrum'da etkinliklerin bayram boyunca devam edeceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Mongolian Circus'un şovlarından görüntü

-Lumen Işıklı Silüetler Korteji'nden görüntü

-The Dream Engine'in gösterilerinden görüntü

-Gösterileri izleyen tatilcilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

====================================================

Nükhet Duru : Sanatla aşk kardeş gibidir

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Ramazan Bayramı dolayısıyla sahne alan sanatçı Nükhet Duru söylediği şarkılar ve göbek dansıyla hayranlarını coşturdu. Sahnede bir hayranının bebeğini seven Duru, "Aşktan bahsetmek kadar güzel bir şey onu şarkılarla süslemek, bezemek. Sanatla aşk kardeş gibidir" dedi.

Manavgat Kızılağaç bölgesinde bulunan Starlight Resort Hotel'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen 'Ramadan Fest'in ilk gününde Nükhet Duru sahne aldı. Nükhet Duru, sahneye çıkarken hayranlarında birinin 5.5 aylık kız çocuğunu sevdi. Sahnede 1.5 saat kalarak eski ve yeni albümünden parçalar seslendiren Duru, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Nükhet Duru'nun sahnede yaptığı göbek dansı ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

"'AH ESKİ BAYRAMLAR' DEMEM"

Nükhet Duru, bayramlar konusunda toplumda farkındalığın arttığını, insanların tatile ve gezmeye gitse bile ailesini ihmal etmemeye özen gösterdiğini söyledi. Eski bayramlara özlem duyma konusunda görüşlerinin farklı olduğunu belirten Duru, "Eski bayramlarda ne vardı bilemeyiz. İnsanlar 'Ah eskiden' demeyi çok sever ama ben öyle demem. Bayramları bayram yapan nefes alıyor olmak, şarkı söyleyebiliyor olmak, insanlarla ilişki kurabiliyor olmaktır. Öbür türlü bayram öksüz kalır" dedi.

"SANATLA AŞK KARDEŞ GİBİDİR"

Şarkılarında aşktan bahsetmekten keyif aldığını anlatan Duru, "Aşktan bahsetmek kadar güzel bir şey onu şarkılarla süslemek, bezemek. Sanatla aşk kardeş gibidir. Bence aşkın sanat gibi emek vererek, uğraşarak kanıksamadan yaşanması gerekir. Ben de bunları söylediğim şarkılarla anlatmaya çalışıyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Konser alanından genel görüntü

Nükhet Duru konseri

Nükhet Duru'dan göbek dansı

RÖP: Nükhet Duru

Detay görüntüler

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

======================================================

Caretta caretta yuvası korumaya alındı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde plaja yumurta bırakan Caretta carettanın yuvası jandarma ve zabıta tarafından korumaya alındı.

Alanya'da halka açık Ulaş Plajı'na dün gece gelen Caretta caretta yumurtalarını bıraktı. Vatandaşın durumu Alanya Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Ergun'a haber vermesinin ardından dernek yetkilileri de jandarmayı bilgilendirdi. Kaplumbağanın yumurtladığı alana gelen İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yumurtaların başında beklemeye başladı. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de yumurtlama alanına gelmesiyle birlikte alan güvenlik şeridiyle korumaya alındı.

İlçenin Caretta carettaların uğrak yeri olduğunu belirten Dernek Başkanı Mehmet Ergun, "Alanya bölgesinin plajları Caretta carettalar açısından zengin bir bölge. Gece gelen bir ihbar üzerine Ulaş Plajı'na geldik. Caretta caretta burada yumurtalarını bırakıp gitti. Bize ilk ihbar gelir gelmez jandarma ekiplerine haber verdik. Buraya gelerek kaplumbağa yumurta alanlarını güvenlik altına aldık. Burada başka yumurtlama alanları da var. Onların yerlerini de tespit edip güvenlik altına almak istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Alandan görüntüler

-Yumurtlama alanından detay

-Jandarma ve zabıtadan görüntüler

-Mehmet Ergun konuşması

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

======================================================

Gübre üretmek isteyenler için 'Solucan Oteli' açtı

KONYA'da Selçuk Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Hasan Hüseyin Yalaç, solucan gübresi üretmek için sektöre yeni atılacak olan girişimcilere yönelik 'Solucan Oteli' açtı. Solucan gübresi üretmek isteyen girişimcilerin her geçen artması üzerine harekete geçen Yalaç, başlattığı solucan oteli projesi ile sektöre yeni girenlerin solucanlarını tesisinde misafir ediyor. Böylece girişimciyi tesis masrafından kurtaran Yalaç, solucanların bakımını üstlenerek gübre üretmesini sağlıyor. 50 bin adet solucan için aylık ortalama 600-700 lira otel parası alan Yalaç, solucanları bir yıl misafir edip sayısı ve gübre üretim kapasitesi arttığı zaman girişimcinin kendi tesisini kurması için teslim ediyor.

Selçuk Üniversitesi İşletme Fakültesi son sınıf öğrencisi Hasan Hüseyin Yalaç, Türkiye'de solucan gübresi üretişinin yeni bir sektör olduğunu söyledi. Üretici sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Yalaç,  "Türkiye'de sektör her geçen gün büyüyor. Toprak verimini arttıran solucan gübresi üretimi ile ilgili girişimciler genellikle 50 ya da 100 bin solucan ile sektöre giriş yapıyor. Kurdukları tesislere binlerce lira para harcıyor. Bazıları bu işe devam ederken bazıları da başaramadığı için bırakmak zorunda kalıyor." dedi.

Kendi kurduğu tesisinde 4 milyona yakın solucan ile gübre üretimi gerçekleştirdiğini belirten Yalaç, şunları söyledi: "Solucan gübresi üretimini yapmak isteyen de gübreyi kullanmak isteyen de çok fazla. Ama ülkemizde büyük bir tesis yok. Girişimciler genellikle fazla risk almak istemediği için az sayıda solucan ile bu işe başlıyor. Tabi bunun için de tesis kurması gerekiyor. İşte bu sorunu ortadan kaldırmak için sektörde farklı bir adım atmak istedik. Bu işe yeni başlayacak yatırımcıların işini daha kolaylaştırmak ve giderlerini azaltmak için 'Solucan Oteli' fikrini hayata geçirdik. 50 ya da 100 bin solucan ile başlayan yatırımcıların solucanlarını çiftliğimizde misafir ediyoruz. Bu solucanlar çoğalıp, gübre üretimi artana kadar solucanları tesisimizde tutuyoruz.  Sayıları 500 bin yada 1 milyon rakamlarına ulaştığı zaman girişimcinin solucanlarını teslim ediyoruz. Bu uygulama sayesinde solucan gübresi üretimine girmek isteyen kişi bir yıl boyunca yer kirası ve üretim masrafı ödemek zorunda kalmıyor."

50 bin solucanın tesis ve mama masrafının aylık ortalama bin 500 lirayı bulduğunu ifade eden Yalaç, "Buna karşılık Solucan Oteli'ni tercih eden girişimcilerden aylık 600 ile 700 lira arasında değişen kira bedeli talep ediyoruz. Genel olarak 50 bin adet solucan aylık 150 kilo gübre üretimi yapıyor. Gübrenin de kilosu da ortalama 2,5-3 liraya satılıyor. Solucan gübresi evdeki saksı çiçeklerinden tarım arazilerine kadar her yerde kullanılıyor. Ayrıca seralarda da çok tercih ediliyor." dedi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Yalaç ile yapılan röp

-Tesisten detay görüntü

-Solucanlar ve ürettikleri gübre

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera:  Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA,

=================================================

Burdur Gölü'nde gün batımı

BURDUR'da Ramazan Bayramı'nın ilk gününde bayram ziyaretini bitirenler Burdur Gölü kıyısında gün batımını izleyip özçekim yaptı.

Son yıllarda suyu büyük ölçüde çekilen ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü'nde gün batımını izlemek Burdurluların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla akraba, eş ve dostlarıyla bayramlaşanlardan bazıları günün son saatlerini Burdur Gölü kıyısında gün batımını izleyerek geçirdi.

Bazıları geçen günlerde alg patlaması nedeniyle yüzeyi kahverengi olan gölde özçekim yaparken, bazıları da sahilde yürümeyi tercih etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Gölde gün batımı

Özçekim yapanlar

Yürüyenler

Detay

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==========================================

Suriyeli sokak çocukları gönüllerince eğlendi

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde sokaktan toplanan ve dilencilik yapmaktan kurtarılan çocuklar düzenlenen bir etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Reyhanlı'da yaklaşık bir yıldır hizmet veren Sokak Çocukları Eğitim Merkezi'nde sokaklardan toplanan ve dilencilik yapmaları da önlenen küçük yaştaki çocukların eğlenmeleri moral bulmaları için etkinlik düzenlendi. Suriyeli çocuklar gün boyunca  şarkı söyledi, palyaço gösterileri ile eğlendi. Daha sonra aralarında ipe bağlı elma yakalama yarışması olmak üzere  çeşitli yarışmalarla hoşça vakit geçirdi. Kurulduğu günden bu yana, ailelerinin de izni ile merkeze getirilen 120 çocuğa eğitim, psikolojik ve rehabilitasyon desteği verildiğini söyleyen merkez müdürü Yasmin Dabaa, bayramda çocukların eğlenmelerini ve güzel bir gün geçirmelerini sağlamak için etkinlik düzenlediklerini belirtti. Amaçlarının çocukların sokaklardan kurtarılması,  topluma kazandırılması ve okuma çağında olanlarında geçici eğitim merkezlerinde eğitim öğretim görmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Dabaa, "Bir çoğu yollarda ve ışıklarda dilencilik yapıyordu. Ailelerini de izni ile  çocukları merkezimize alarak eğittik. Onları topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Bunda da önemli ölçüde başarılı olduk"dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Sokak Çocukları Eğitim Merkezindeki çocukların görüntüsü

Çocukların şarkı söylemeleri

Çocukların eğlenmeleri

Palyaço eşliğinde oynamaları

Yarışmalar yapılması

Merkez Müdür Yasmin Dabaa'nın konuşması

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Nükhet Duru Antalya Maltepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
title