Haberler

Bakan Soylu: Tarihin En Önemli Terörle Mücadelesi Gerçekleştiriliyor

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin değerlendirme yaparken, "Tarihin en önemli terörle mücadelesi gerçekleştiriliyor.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin değerlendirme yaparken, "Tarihin en önemli terörle mücadelesi gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki aylarda operasyonlar yoğunlaşacak, hem de bu operasyonlarda farklı neticeler de olabilecek" dedi.

Bu sabah özel uçakla Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Soylu, bayramlaşmaya gelenlerin yanı sıra, STK temsilcileri ve Belediye Meclis üyeleri ile bayramlaştı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan sonra söz alan Bakan Soylu, "Her birinizin ayrı ayrı Kurban Bayramı'nı kutlarım" diye başladığı konuşmasını uyarılar üzerine, "Ramazan Bayramı'nızı kutlarım" diyerek düzeltti.

"DÜNYAYA SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜMÜZ VAR"

Türk Milleti'nin cesaretli ve cengaver olduğunu belirten Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"80 milyonun her bireyi bu fırsatı ve bu dönemi iyi yönetmeli. Millet ve devlet tarihimizde de çok önemli bir fırsat önümüzde duruyor. Ya sıçrayarak yükseleceğiz, ya da FETÖ'nün ve başka örgüt ile unsurların başaramadığı anlayışlara durarak teslim olacağız. Önümüzdeki kara nokta budur. İkincisine uzağız, birincisine yakınız. Milletimiz korkak değildir. Cesaretli ve cengaver bir millettir. Şu topraklardan bizi ne zaman söküp atmak isteseler can verdik, devletimizi, hürriyetimizi, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı vermedik. Devletlerimizi yıktılar, ismini değiştirdik, aynı ruh kökeniyle beraber yeniden kurduk. Şimdi önümüzde büyük bir fırsat durmaktadır ve yapacak çok işimiz var. Dünyaya söyleyecek çok sözümüz var. Geleceğimize bırakacağımız çok güçlü bir mirasımız var. Bunu hep birlikte yapmakla yükümlüyüz."

"TARİHİ FIRSAT ÖNÜMÜZDE DURMAKTADIR"

Tüm güvenlik güçlerinin en üst düzeyde dikkat ve moralle görevlerinin başında olduğunu kaydeden Bakan Soylu, önlerinde tarihi fırsatın durduğunu ifade ederken, "Bugün topyekun Türkiye'ye çullanmalarının ve etrafında hatlar açarak Türkiye'yi hareketsiz hale getirmek istemelerinin temel sebebi budur. Kahraman arkadaşlarımız, Hatay'a intikal etmeye çalışan 5 DAEŞ'li teröristin üzerine atlayarak onları etkisiz hale getirdi. Bu şu demektir; 'Sen milletime bir şey yapma. Ben onun üzerine atlayarak onu etkisiz hale getireyim. Benim canıma ne olursa olsun.' 2 terörist dün etkisiz hale getirildi. Bütün güvenlik kuvvetlerimiz, her biri en üst seviyede  dikkatle ve yüksek bir moralle görevinin başındadır" diye konuştu.

"TARİHİN EN ÖNEMLİ TERÖRLE MÜCADELESİ"

Bakan Soylu, tarihin en önemli terörle mücadelesinin verildiğini, önümüzdeki aylarda terörle ilgili operasyonların yoğunlaşacağını ve farklı neticeler alınacağını vurgularken şöyle dedi:

"Şehirlerdeydiler, şehirlerin yakınlarındaki köylerdeydiler. Ama tasfiye ettik. Sınırlarımızdan içeri girmelerini engelleyebilmek için Suriye ve İran sınırı başta olmak üzere duvarlar gerçekleştiriyoruz. Suriye sınırının önemli bölümünü duvarla kapattık. Teknolojik bir takım katma değerlerle de besleyeceğiz ve oraları emin bir hale getireceğiz. Aynısını İran sınırımızda da ihale ettik, yapılmaya, şimdi de mayınlar temizlenmeye başlandı."

Terör örgütü PYD'den PKK'ya yeni nesil silahlar aktarıldığını bildiklerini ifade eden Bakan Soylu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Elbette terör örgütü ve ona talimat verenler bu cennet coğrafyanın kendi istediği gibi yürümesini istemeyeceklerdir. Ama takatları tükenmektedir. PYD'yi, bir terör örgütünü Suriye'de kendi ortağı gibi gösterip onun üzerinden, yine PKK'nın Suriye kolu olan PYD'den PKK'ya yeni nesil silahlar aktarıldığını biliyoruz. Bu yeni nesil silahlarla milletimizin canını acıtmak istediklerini de biliyoruz. Bize dost gibi görünenlerin, aynı masa etrafında olduğumuz zaman demokrasiden, barıştan, evrensel hukuktan bahsedenlerin aslında bu samimiyetlerinin ne olduğunu şu ortaya çıkan tablo net bir şekilde bize göstermektedir. Bunların da üstesinden geleceğimizi ve bunları da mağlup edeceğimizi söylemek istiyorum. Şimdi bam başka bir tablonun içerisindeyiz."

Bayramları karıştırdığını hatırlatan Bakan Soylu, "Bazen yorgunluktan, Ramazan Bayramı'nı, Kurban Bayramı'nı karıştırırsınız. Ama işin aslını karıştıramazsınız. İşin aslı önemlidir. Bu vesileyle tüm bu şehrin yaşayanlarının Ramazan Bayramlarını tebrik ediyoruz" diyerek konuşmasını noktaladı.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Kurban Bayramı Trabzon Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title