Haberler

Bakan Çavuşoğlu: Başkalarına Saygı Duymak Düşer

KATAR kriziyle ilgili bölgedeki diğer ülkelerin 'Katar'daki Türk üssünü kaldır, kapat' talebine "Bu olmaz" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her şeyden önce; bir ülkenin egemenliğini ihlal ediyorsun. İkincisi; uluslararası hukuku ihlal ediyorsun.

KATAR kriziyle ilgili bölgedeki diğer ülkelerin ' Katar'daki Türk üssünü kaldır, kapat' talebine "Bu olmaz" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her şeyden önce; bir ülkenin egemenliğini ihlal ediyorsun. İkincisi; uluslararası hukuku ihlal ediyorsun. Burada da iki ülkenin egemenliğine saygısızlık yapıyorsun. Bu anlaşma Türkiye ile Katar arasındadır, başkalarına ancak saygı duymak düşer" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya'da Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Elmalı İlçesi'ni ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Altunkaya, İl Başkanı Rıza Sümer, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve parti yöneticileriyle birlikte Elmalı Belediyesi'nin saat 11.00'de Belediye Kültür Merkezi'ndeki bayramlaşma programına katıldı.

BATI ANTALYA'YA YOL MÜJDELERİ

Elmalıların bayramını kutlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Elmalı, Korkuteli, Kaş, Demre, Finike, Kemer, Kumluca ilçelerinin bulunduğu Batı Antalya bölgesinde planlanan duble yol projeleriyle ilgili müjdeler verdi. Halkın güvenli yollardan gitmesini istediklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, bayramdan sonra Korkuteli-Elmalı bölünmüş yol çalışmalarının başlayacağı ve ardından da Finike- Elmalı arasının bölünmüş yol yapılacağını anlattı. Elmalı'dan Kaş'a ve Kalkan'a da çok güzel bir şekilde yol götürüleceğini anlatan Çavuşoğlu, "Antalya'dan çıktığınızda sahilden tüneller, viyadüklerle duble yol olarak Kalkan'a kadar gidilebilecek" dedi.

"2 MİLYAR ÜMMETTEN SORUMLUYUZ"

Referandumdan 'Evet' çıkmasının sonra Türkiye'de ekonominin ilk çeyrekte yüzde 5 büyüdüğü, terörle mücadelenin daha kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü de dile getiren Çavuşoğlu, "Türkiye'nin sınırları sadece Misak-ı Milli ile sınırlı değil. Dünyanın her yerindeki mazlumlara Ramazan'da yardımlarımızı ulaştırdık. Çünkü bizim sorumluluğumuz sadece vatandaşlarımızla ilgili değil, sadece yurt dışındaki vatandaşlarımız, akraba soydaşlarımızla da ilgili değil. Dünyadaki 2 milyar ümmetten sorumluyuz" diye konuştu.

KATAR'DAKİ ÜSSÜN KALDIRILMASI TALEBİ

Herkesin gözü kulağının Türkiye'de olduğunu ve 'Recep Tayyip Erdoğan ne diyecek' diye baktıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, son dönemdeki Katar kriziyle ilgili de şunları söyledi:

"Şimdi Katar ve diğer ülkeler arasındaki krizin çözülmesi için çaba sarf ediyoruz. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyoruz. Ramazan ayında oradaki kardeşlerimizin ilacı, gıdasında yapılan kısıtlamaları, ambargoları doğru bulmuyoruz. Sorunlar olabilir, sorunların çözüm mercii masadır, koyarsınız masaya, ondan sonra nasıl çözersiniz bunu konuşursunuz. Kendi aranda çözemiyorsan arabulucu istersiniz. Aynı Kuveyt'in yaptığı gibi, biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Ama taleplerin içinde 'Katar'daki Türk üssünü kaldır, kapat dersen' bu olmaz. Her şeyden önce bir ülkenin egemenliğini ihlal ediyorsun. İkincisi uluslararası hukuku ihlal ediyorsun. Burada da iki ülkenin egemenliğine saygısızlık yapıyorsun. Bu anlaşma Türkiye ile Katar arasındadır, başkalarına ancak saygı duymak düşer. İki egemen ülke oturur anlaşır ve bu üslerin hedefinin Körfez'deki kardeşlerimize dışarıdan gelecek tehditlere karşı koruma amaçlı olduğunu söyledik. ve o ülkelere de zamanında beraber koordine edelim diye söyledik. Siz aranızdaki çekişmeden dolayı Türkiye'yi de hedef alırsanız, Türkiye'nin de basit bir ülke olmadığını anlamalısınız. Biz sizlere kardeşçe yaklaşıyoruz, 'Sorunları beraber çözelim' diyoruz. O ülkelere de kardeşimiz diyoruz, aynı anlayışımızı da o ülkelere göstereceğiz."

"YÖRÜK GELENEKLERİNİ DEVAM ETTİRİYORUZ"

Bu bayramda Alanya'nın yaylasındaki babasına bayramlaşmak için gidemediğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, "Baba da yaylada bu bayram da gidemedim. Kızımı gönderdim vekaleten. Kızım da bu sene üniversiteyi bitirdi, hukuk mezunu oldu. Dedim 'hadi bu sene babama git', dedesine gitti. Yaylada da geleneklerimizi devam ettiriyoruz. Yörük geleneklerini, şimdi babamın 2 bin civarı keçi, koyun, kuzusu vardır. Bunlar ticari değildir, Yörük geleneklerini devam ettirmek içindir. Kışın 500- 600 olur çünkü bakması zor. İnşallah ömrümüz yettikçe bu geleneğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Elmalı Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title