Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Elazığ-Bingöl sınırında çatışma: 1 asker şehit, 1 asker yaralı (2) ŞEHİT ASKERİN CENAZESİ ELAZIĞ'A GETİRİLDİKarakoçan İlçesi ile Bingöl sınırında terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında gece yarısı çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde şehit olan Uzman...

Elazığ- Bingöl sınırında çatışma: 1 asker şehit, 1 asker yaralı (2)

ŞEHİT ASKERİN CENAZESİ ELAZIĞ'A GETİRİLDİ

Karakoçan İlçesi ile Bingöl sınırında terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında gece yarısı çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde şehit olan Uzman Onbaşı Rıfkam Çetin'in cenazesi helikopterle Elazığ'a getirildi. Ambulansa alınan şehit Uzman Onbaşı Çetin'in cenazesi, Fırat Üniversitesi Hastanesi Morgu'na konuldu. Mardin'in Dargeçit İlçesi nüfusuna kayıtlı şehit Uzman Onbaşı Rıfkam Çetin'in cenazesi, yarın sabah havalimanında düzenlenecek törenle ailesinin yaşadığı İstanbul'a uğurlanacak. Şehit Uzman Onbaşı Rıfkam Çetin, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Görüntü Dökümü

Şehit cenazesinin ambulanstan alınması

Cenazenin hastane morguna taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

========================================

Laz Ralli yarışları nefes kesti

RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya Köyü'nde, her yıl Ramazan Bayramı'nda düzenlenen ve 'Laz Ralli' adı verilen tahta araba yarışları, bu yıl da nefes kesti. Saatte 70 kilometre hıza ulaşan araçların bazıları yamaçtan uçtu, bazıları ise hızını alamayarak saman balyalarına çarptı. Yarışlarda 2 kişi hafif yaralandı.

Dikkaya Köyü'nde önce bayramlaşan yöre sakinleri, ardından da tekerlekli tahta arabalarla düzenlenen Laz Ralli yarışlarını izlemek için köy meydanında toplandı. Kadın, erkek, genç, yaşlı yaklaşık bin 500 kişinin izlediği yarışlar için parkuru daha iyi görmek isteyenler evlerinin balkonlarına ve çatılarına çıktı. Minikler 350 metre, büyükler 500 metre ve gençler bin 500 metre yarışlarında, dik ve virajlı pistte 34 araç yarıştı. Yarış pistinde yer alan yaya geçidi çizgilerindeki, 'Yaya geçemez' uyarısı esprilere neden oldu, yarışları 7 farklı dilde sunmaya çalışan Kemal Serin'in sunumu da izleyenleri oldukça güldürdü.

KİMİ YAMAÇTAN UÇTU, KİMİ BALYALARA ÇARPTI

Görevlinin kuru sıkı tabanca ile başlattığı yarışlarda ahşap araçlar saatte 70 kilometre hıza ulaştı. Yarışların ilk bölümünde zamana karşı slalom yarışı düzenlendi. Yol boyunca dizilen plastik dubaların arasından slalom yaparak geçen yarışmacılar renkli görüntüler oluşturdu. Acemi bir yarışmacı, yol boyunca dizilen tüm plastik dubaları devirerek pistİ tamamlayabildi.  Yarışlarda el yapması tahta arabaların bazıları takla attı, bazıları ise hızını alamayarak yamaçtan çay tarlasına uçtu. Hızını alamayan bir sürücüde saman balyalarına çarptı. Tekeri çıkan bazı tahta arabalarda parkuru tamamlayamadı. Çok heyecanlı geçen yarışlarda 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılara ambulansta müdahale edildi.

Yarışlarda dereceye girenlere kupa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR/ ÇAMLIHEMŞİN, (Rize), -

==========================================

Kahramanmaraş'ta zincirleme kaza: 10 yaralı

KAHRAMANMARAŞ'ta, 3 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu'nun Andırın kavşağında meydana geldi. Göksun yönüne ilerleyen Bayram Kale yönetimindeki 38 EE 646 plakalı otomobil, kavşaktan dönerken önce Mikail Erkenez'ın kullandığı 46 F 5632 plakalı otomobile, ardından Taner Kök idaresindeki 34 NR 7231 plakalı otomobile çarptı. Sürücülerden Bayram Kale kazayı yara almadan atlatırken, Taner Kök ve Mikail Erkenez ile otomobillerde bulunan 8 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 10 kişi, sağlık görevlileri tarafından kentteki hastanelere götürülerek acil servislerde tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kaza yapan araçlar

İnceleme yapan trafik ekipleri

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer KOÇ Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

================================================

Otomobil takla attı: Kız öldü, babası yaralandı

GAZİANTEP'te mıcırlı yolda, önünde ilerleyen otomobile çarpmamak için sürücüsünün ani fren yaptığı otomobil, bu araca çarptıktan sonra takla attı. Kazada hurda yığınına dönen otomobilde 30 yaşındaki Hafıza Kökmen öldü, sürücü olan babası 67 yaşındaki Recep Kökmen yaralandı.

Kaza, öğleden sonra mıcırlı olan eski Nizip karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Recep Kök, kızı Hafıza ile birlikte 63 PE 246 plakalı otomobiliyle akrabalarına bayram ziyaretine giderken, önünde ilerleyen Mesut Yılmaz'ın kullandığı 27 AAT 53 plakalı otomobile çarpmamak için ani fren yaptı. Önünde ilerleyen araca çarptıktan sonra takla atan otomobilde Hafıza Kökmen olay yerinde yaşamını yitirirken, aracı kullanan babası Recep Kökmen ise yaralandı. İhbarla gelen sağlık görevlileri yaralı sürücü Recep Kökmen'i ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürdü. Kazada yaşamını yitiren Hafıza Kökmen'in cesedi ise, olay yerindeki incelemenin ardından çağırılan cenaze aracıyla otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Kaza yeri

Kaza yapmış araçlar

Olay yerindeki eks kadın

Jandarma ekipleri

Cenaze aracı ve ambulans

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

===========================================

Başbakanın konvoyunu durdurup baktığı kazada ölenler toprağa verildi

BURSA'dan, Erzurum'da ki akrabalarını ziyarete giderken Erzincan-Sivas karayolunda yaptıkları kazada ölen akraba olan 5 kişi bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.  Bayram tatili için Erzincan'a giden Başbakan Binali Yıldırım, yaşanan kazayı görünce konvoyu durdurup olay hakkında görevlilerden bilgi almıştı.

Erzincan Sivas karayolunun 54. kilometresi Sakaltutan mevkisinde geçtiğimiz cumartesi günü akşamı meydana gelen trafik kazasında,  Serkan Göl idaresindeki 76 AJ 133 plakalı TIR'ın dorsesine, Bursa'dan bayram tatili için Erzurum'da ki akrabalarını ziyarete giden 38 yaşındaki İdris Ayhan'ın kullandığı 16 FH 869 plakalı otomobil arkadan çarptı.Kazada Bursa'da inşaat malzemeleri satan 53 yaşındaki Necmettin Düzgün, 50 yaşındaki kardeşi Mecit Düzgün  halasının ve dayısının çocukları olan  Sürücü İdris Ayhan oğlu 15 yaşındaki Resul Faruk Ayhan ile 48 yaşındaki Tuncay Demirtaş  yaşamını yitirdi. Kaza nın hemen ardından bayram tatili için Erzincan'da ki akrabalarını ziyarete giden Başbakan Binali Yıldırım, konvoyu durdurup olay yerinde inceleme yaparak kaza hakkında bilgi aldı.

CENAZELERİ BURSA DA TOPRAĞA VERİLDİ

Bayram ziyaretine giderkeen kazada yaşamlarını yitiren Necmettin ve Mecit Düzgün kardeşler ile Tuncay Demirtaş ve İdris Ayhan ve oğlu Resul Faruk Ayhan'ın cenazeleri bugün Bursa'da toprağa verildi. Cenazeler öğlen Merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde ki Mihraplı Camii'ne getirildi. Cenaze törenine ölenlerin yakınları ile Ak Parti Bursa Milletvekili eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun çok sayıda vatandaş katıldı.  Kılınan cenaze namazının ardından Tuncay Demirtaş Hamitler Mezarlığı'na diğerleri ise Odunluk Mezarlığı'nda toprağa verildiler.

Görüntü dökümü

Cenazeden görüntüler

Alayanlar

Cenaze namazı

Detaylar

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN/BURSA -

=================================================

Bakan Soylu, sınırda nöbeti tutan Mehmetçikle fotoğraf çektirdi

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu'nun, dün Çukurca ilçesine bağlı sınırdaki askeri üs bölgelere Mehmetçiklere yaptığı bayramlaşma ziyareti fotoğrafları Hakkari Valilği'nin internet sitesinde yayınlandı. Bakan Soylu, sınırın sıfır noktasında PKK'ya karşı mücadele yürüten Mehmetçik, özel hareket polisleri ve güvenlik korucuları ile bir araya gelip fotoğraf çektirdi.

Hakkari Valiliği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün Çukurca ilçesi'nde İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Kiyaris Üs Bölgesi'nde  konuşlu Mehmetçiklerle bir araya gelip bayramlarını kutladı. Bakan Soylu, daha sonra  Bayraktepe üs bölgesinde görev yapan özel harekat polisleri ile Çukurca 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'ndaki askerlerle de bayramlaşıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Soylu'nun bayram ziyareti gerçekleştirdiği üs bölgede görev yapan Mehmetçik ve güvenlik korucaları üs bölgeye dev Türk bayrağı açtı. Bakan Soylu'ya Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve bölgedeki komutanlar da eşlik etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

-

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ / HAKKARİ, -

==========================================

MHP'li Tanrıkulu: Hükümet bizim çizgimize geldi

MHP İzmir il teşkilatında bayramlaşma töreni yapıldı. Partililerle bayramlaşan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, hükümetin dış politika ve terörle mücadelede, MHP'nin politika çizgisine geldiğini söyleyip, "Türkiye nasıl 16 Nisan itibariyle bölündüyse, demek ki saflar netleşmeye başlamış gözüküyor. PKK'dan, FETÖ'süne kadar, HDP, CHP bir çizgi içerisinde. Onun karşısında yüce Türk milleti var. Bizim tek devletimiz, tek vatanımız var. İç ve dış güçlerle karşı ortak mücadelemiz devam edecektir" dedi.

MHP'nin bayramlaşması, İzmir il teşkilatında gerçekleştirildi. Bayramlaşmaya İl Başkanı Necat Karataş, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağbaba ile gelen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, partililere seslendi. Türkiye genelinde yapılan kongrelerde, 609 büyük kongre delegesinin seçildiğini söyleyen Tanrıkulu, "Büyük kongremiz, 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak. Diğer kongreler de bu tarihe kadar kongrelerimiz yapılacak. 9 Temmuz'da İzmir il kongresini yapacağız. Bizim kongrelerimiz, bayram havasında ve birlikte beraberlik şöleni şeklinde geçti" dedi.

"SORUNLARI ÇÖZDÜK"

MHP'nin sorunları çözümü için ortak yürüttüğü bir siyaset tarzı bulunduğunu da vurgulayan Tanrıkulu, "TBMM'de yasalanan üretim reformu denen kanun, başlangıç itibariyle tartışmalara yol açtı. Zeytinlikler ve meralara karşı ciddi bir tehdit vardı. MHP çözüm üreten politikasıyla, zeytinlikler ve meralar kurtulmuş oldu. Muhalefet adına büyük başarıdır" dedi. Tanrıkulu, Manisa'da 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayı'nda yaşanan zehirlenmeler konusunda, partilerinin TBMM'de yaptığı girişimlerin ve konuşmaların bazı medya organlarınca farklı yansıtıldığını ifade edip eleştirdi.

"KONGREDE ALINAN KARARLARIN ASLA GEÇERLİ OLMAYACAĞI SON HÜKMÜ VERİLDİ"

Doğu ve Güneydoğu'dan şehit haberlerinin geldiğini, her gün memlekette bir ocağa ateş düştüğünü anlatan Tanrıkulu, hükümetin terörle mücadele ve dış politikada partilerinin çizgisine geldiğini ifade etti. Tanrıkulu, "Terör olaylarının sonuna kadar takipçisi olarak şehitlerimizin gelmemesi adına, şehitlerin intikamı alınsın diye hükümeti, dış politika strateji ve askeri konularda destekliyoruz. Ancak bu destek sonsuz ve tarafsız değil. AKP artık MHP çizgisine geldi. Güvenlik, savunma konularında, Fırat Kalkanı olaylarında gördüğümüz gibi dış politikada bizim çizgimize geldiler. Bu bizlerin etkisi anlamında siyasetin sonucunda oluşan çizgidir" dedi. Muhaliflerin gerçekleştirdiği kongreyi de eleştiren Tanrıkulu, "Asliye hukuk mahkemesi tarlada yapılan kongreyle ilgili karar aldı. Mahkeme kongrenin yok hükmünde olduğu kararları aldı. Kongrede alınan kararların asla geçerli olmayacağı son hükmü verildi. Bir kısım insanlar şu anda Türkiye nasıl 16 Nisan itibariyle bölündüyse, demek ki saflar netleşmeye başlamış gözüküyor. PKK'dan, FETÖ'süne kadar, HDP, CHP bir çizgi içerisinde. Onun karşısında yüce Türk milleti var. Bizim tek devletimiz, tek vatanımız var. İç ve dış güçlerle karşı ortak mücadelemiz devam edecektir. Üç hilal bu ülkenin geleceğinde parlamaya devam edecektir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ahmet Kenan Tarıkulu'nun konuşmasından görüntü.

Katılanların görüntüsü.

Haber:  Taylan YILDIRIM, kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR

=====================================

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık: Biz adalet arayan bütün mağdurlar için yürüyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa'da partisinin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, "Biz Enis Berberoğlu arkadaşımız için yürüyoruz, biz Nuriye için Semih için yürüyoruz. Biz adalet arayan bütün mağdurlar için yürüyoruz. Biz yüzbinlerce adalet arayan vatandaşın sesiyiz" dedi

CHP Bursa İl Teşkilatı'nın bayramlaşma töreni Merkez Nilüfer ilçesi'ndeki Üç Fidan Parkı'nda yapıldı. Bayramlaşma törenine Bursa Milletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milletvekilleri Ceyhun İrgil ve Orhan Sarıbal ile Nilüfer İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, sevgi ve dayanışma içinde yürüdüklerini belirtip şunları söyledi: "Tek hedef var, tek umut var, herkes adalet için yürüyor. Biz Enis Berberoğlu arkadaşımız için yürüyoruz, biz Nuriye için Semih için yürüyoruz. Biz adalet arayan bütün mağdurlar için yürüyoruz. Biz yüzbinlerce adalet arayan vatandaşın sesiyiz. Her gün iki ya da üç arkadaşımız Enis Berberoğlu arkadaşımızı ziyarete gidiyor. Onu orada yalnız bırakmıyoruz. Orada cezaevinin kapısında. Bütün partilerimiz, sadece partilerimiz değil bütün vatandaşlar, kavşaktan geçen bütün adalet arayanlar oradalar. Sayın genel başkanımız, adalet yürüyüşünün her santimini adım adım yürüyorlar. O önde, bizler arkada sonuna kadar adaleti aracağız."

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, AK Parti hükümetinin 14 yıldır bu ülkeyi korku ve baskı altında tuttuğunu öne sürerek, şöyle konuştu: "Gerici şeriatçı ve faşist devlet kurma talebi ile karşımızda duruyorlar. Bunu önce Fettullah Gülen ve yol arkadaşları ile götürüyorlardı. Bir süre sonra, 'iki cambaz bir ipte yürümez' meselesiyle çıkarları çatışmaya başladı. FETÖ ile ayrıldılar, işleri bitti. Ama eğer AKP'li iseniz ve FETÖ ile bir bağlantınız varsa; Saray ile bir dostlunuz varsa size kimse dokunmaz. Mesela damatsanız size özel tahliye çıkar. Eğer zenginseniz, AKP'nin veya Saray rejiminin bir tuğlasını yerine koyuyorsunuz. Adalet size o zaman çalışır. Eğer köylü iseniz, meralarınız talan edilecekse adalet çalışmıyor. Nuriye veya Semih gibi bedeninizi ölüme yatırıyorsanuz adalet size çalışmıyor."

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ise  adaleti olması gereken yerde bulamadıkları için sokaklarda aradıklarını bu nedenle yürüdüklerini söyledi.

Görüntü dökümü

Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'ın konuşması

Milletvekili Orhan Sarıbalın konuşması

Milletvekili Ceyhun İrgl'in konuşması

Detalar

Haber-Kamera: BURSA, -

============================================

16 yaşındaki genç, şelalede boğularak can verdi

SAMSUN'da serinlemek için şelaleye giren 16 yaşındaki Ercan Yılmaz boğularak hayatını kaybetti.

Olay bugün Canik İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Üçpınar şelalesine giden 16 yaşındaki Ercan Yılmaz, sıcaktan bunalınca suya girdi. Bir süre sonra da gözden kayboldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Deniz Liman Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler, Yılmaz'ı sudan çıkarttı. Ambulans ile özel bir hastaneye kaldırılan Ercan Yılmaz yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: SAMSUN,-

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl Elazığ Politika Güncel Haberler

title