Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Bakan Soylu : Kahraman arkadaşlarımız, 5 DAEŞ'li teröristin üzerine atlayarak onları etkisiz hale getirdi.

Bakan Soylu : Kahraman arkadaşlarımız,  5 DAEŞ'li teröristin üzerine atlayarak onları etkisiz hale getirdi

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, tüm güvenlik güçlerinin en üst düzeyde dikkat ve moralle görevlerinin başında olduğunu kaydederek, önlerinde tarihi fırsatın durduğunu ifade etti.  Bakan Soylu, "Bugün topyekun Türkiye'ye çullanmalarının ve etrafında hatlar açarak Türkiye'yi hareketsiz hale getirmek istemelerinin temel sebebi budur. Kahraman arkadaşlarımız, Hatay'a intikal etmeye çalışan 5 DAEŞ'li teröristin üzerine atlayarak onları etkisiz hale getirdi. Bu şu demektir; 'Sen milletime bir şey yapma. Ben onun üzerine atlayarak onu etkisiz hale getireyim. Benim canıma ne olursa olsun.' 2 terörist dün etkisiz hale getirildi. Bütün güvenlik kuvvetlerimiz, her biri en üst seviyede  dikkatle ve yüksek bir moralle görevinin başındadır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

(TRABZON)

-Bakan Soylu'nun açıklamaları

(HATAY)

Operasyondan genel görüntü

Elleri plastik kelepçeyle kelepçelenen ve gözaltına alınan canlı bombalar

Canlı bombalardan detay

/////////

Hatay Emniyet Müdürlüğü dış görüntüsü

Suriye sınırından görüntüler

Haber-Kamera: TRABZON - HATAY

=============================================

DİYARBAKIR'DA POLİS, HALKI SOKAĞA DÖKEN TACİZCİYİ ARIYOR (3)

TACİZ OLAYI DEDİKODU ÇIKTI

Bağlar Yunus Emre Mahallesi'nde dün akşam halkın sokağa dökülmesine ve gece yarısına kadar devam eden gerginliğe sebep olan küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel taciz iddiaları dedikodu çıktı.

Polisin okul ve çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameralarını inceledikten sonra 8 yaşındaki bir kız çocuğunun akşam saatlerinde 11 yaşındaki 2 erkek çocuğuyla birlikte Kazım Karabekir Okulu'nun bahçesine girdiğini, cinsel içerikli herhangi bir durumun yaşanmadığını tespit etti. Bu çocukların birlikte oyun oynamasına kızan bir kişinin mahallede, küçük yaştaki bir kıza taciz yaşandığını söyleyerek, halkın sokağa dökülmesine neden olduğunu ortaya çıkardı. Görüntülerde de tespit edilen 2 erkek ve 1 kız çocuğun, pedagog eşliğinde bilgisine başvuran polis, çocukların verdiği ifadenin. görüntülerle de aynı olduğunu ortaya koydu. Bunun üzerine polis, işlemlerinin ardından 3 çocuğu da ailelerine teslim etti. Polis yetkilileri, kamera kayıtlarında ve çocukların alınan ifadelerinde herhangi bir cinsel taciz olayının yaşanmadığını belirterek, dedikodu üzerine mahallelinin sokağa çıktığını tespit ettiklerini belirtti. Polis yetkilileri ayrıca, cinsel taciz dedikodularını yayarak, halkın sokağa dökülmesine sebep olan kişinin yakalanması için çalışma başlatıldığını aktardı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber: DİYARBAKIR,

==============================================

BAKAN EROĞLU: 21'İNCİ ASRA MÜHRÜ VURACAK OLAN MİLLET, TÜRK MİLLETİDİR

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah Türkiye'nin bahtı açıktır. Yani 21'inci asra mührü vuracak olan millet, Türk milletidir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da partisinin Taş Medrese'de düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Partililer ve vatandaşın katıldığı bayramlaşmada konuşan Bakan Eroğlu, Ramazan Bayramı'nda İslam dünyasının yeni bir haçlı oyunuyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Bakan Eroğlu, "Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyenlerin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Buna yürekten inanıyorum. İnşallah Türkiye'nin bahtı açıktır. Yani 21'inci asra mührü vuracak olan millet, Türk milletidir" dedi. 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün Osmanlı'dan bu yana oynanan en büyük oyun olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, "Bu oyun cenab-ı Allah'ın yardımı, milletimizin dirayeti ve kahramanlığı, cumhurbaşkanımızın direnişi sayesinde engellendi. Liderimiz ileri görüşlü ve dirayetli bir lider. Bu milletimizin bir zaferidir. Kendinizin yaptığı bu direnişi de küçük görmeyin" diye konuştu. Bakan Eroğlu konuşmaların ardından vatandaşla bayramlaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Vatandaştan detaylar

Bakan Eroğlu'nun konuşmaları

Bayramlaşma detayları

93.6 MB /// 02.56"

HABER-KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

===============================================

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ USTA : FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞIYLA NEDEN MÜCADELE EDİLMİYOR

SAMSUN'da partililerle bayramlaşan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, FETÖ'nün siyasi ayağına dokunulmamasına tepki göstererek, "FETÖ'nün hala üzerine gidilmemiş uzantılarının maskelerini düşürmediğimiz sürece bu ülkenin sancısı ortadan kalkmayacaktır" dedi.

MHP Samsun Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun'da partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Burada partililerle bayramlaşan ve bir konuşma yapan Erhan Usta, FETÖ'nin siyasi ayağına değindi. Devlete ve hükümete büyük vazife düştüğünü hatırlanan Usta, "FETÖ ile mücadele en dürüst, en adil ve en şiddetli şekilde devam etmelidir. Ciddi mağduriyetler yaratılıyor. Bu mağduriyetlerin yaşatılmaması lazım. 'Terörün siyasi ayağıyla ilgili mücadele neden yapılmıyor?' diye soruyoruz. Eğer bu ülke işgalin eşiğinden döndüyse alt düzeydeki memur işgal etmeyecek. Bunlar zaten bu toplumun içinde yaşıyorlar. Demek ki bu terörün ucu dışarıda. Dışarıdaki güçlerde bir zayıflama yok. Onlarda zayıflama yoksa onların içeride yarın başka şekilde kullanabileceği insanların maskesini düşürmek lazım. Özellikle siyasetçiler, iş adamları açısından o maskeyi düşürmek lazım. FETÖ'nün hala üzerine gidilmemiş uzantılarının maskelerini düşürmediğimiz sürece bu ülkenin sancısı ortadan kalkmayacaktır. Bu konuda devlete, Hükümete çok büyük vazife düşüyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak uzun süredir söylüyoruz. Genel Başkanımız başta olmak üzere sürekli söylüyoruz. Siyasi ayakla mücadelenin başlatılması lazım. Bu başlatılmadığı sürece yeni risklerle karşı karşıya kalmak durumundadır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Erhan Usta'dan detay

Salondan detay

Erhan Usta'nın konuşması

(SÜRE : 4.51 - BOYUT : 154.7 MB)

Haber-Kamera :  Abdurrahman ALTUN/SAMSUN,

=================================================

KİLİS'TE TRAFİK KAZASI: 8 YARALI

KİLİS'te sürücüsünün ani fren yaptığı otomobile, arkadan gelen hafif ticari aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Kilis-İslahiye Karayolu'nda meydana geldi. Mehmet Caneken, 27 HS 096 plakalı otomobiliyle Gaziantep'in İslahiye İlçesi yönüne hareket halindeyken, önden gelen bir araç yavaşlamak istedi. Caneken'in frene basması sonucu arkadan gelen Mehmet Arslan'ın kullandığı 75 AD 901 plakalı hafif ticari araç, otomobile çarptı. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü Mehmet Arslan ile her iki araçta bulunan Bahar Caneken, Betül Asra Aslan, Gülbahar Canaken, Muhammet Fatih Arslan, Emel Arslan, Ahmet Canaken ve Şenel Canaken yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek acil serviste tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Olay yeri

Kazaya karışan araçlar

Mehmet Canaken ile röp.

Araçların çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 243 MB

===================================================

ÇANAKKALE'DE KABOTAJ BAYRAMI'NA ERKEN KUTLAMASI

ÇANAKKALE'de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından, Türkiye Yüzme Federasyonu, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Sahil Grup Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İçdaş, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. ve çeşitli kurum, kuruluşların destekleriyle, Kordonboyu ve Yat Limanında bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler saat 10.00'da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Evi'nde "Deniz Güncesinde Güzeller" sergisinin açılışı ile başladı. Ardından Yat Limanı önünde İÇDAŞ Yelken Kulübü sporcuları tarafından yelken gösterileri gerçekleştirildi. Kordon boyunda devam eden etkinliklere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, Çanakkale Liman Başkanı Ramazan Yılmaz, daire müdürleri katıldı.

Denizcilik haftası açılış etkinlikleri kapsamında bir konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, 1 Temmuz Kabotaj Bayramının önemini anlattı. Sert, "Bu 1 Temmuz'u içinde barındıran, haftayı Denizcilik haftası olarak tüm yurtta 71 Liman Başkanlığımız ile 91'inci yıldönümün coşkuyla kutluyoruz. Bu sadece bağımsızlığımız açısından, denizlerimizdeki hükümranlık haklarımızın perçinlenmesi açısından değil aynı zamanda denizciliğin gelişmesi içinde bir dönüm noktası olmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe destek veren kurumlara Liman Başkanlığı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Ardından 1000 ve 3 bin metrede Türkiye Kabotaj Kupası Açık Su Yüzme Yarışması düzenlendi. Yarışmanın ardından dereceye girenlere kupaları ile anı madalyaları takdim edildi.

Çanakkale'de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen denizcilik haftası kutlamaları gün boyu çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya devam edeceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

-Yat limanından görüntü

-Yelken gösterilerinden görüntü

-Denizcilik haftası açılışından görüntü

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert'in konuşması

-Yüzme yarışmalarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

===================================================

BODRUM'DA PLAJLARDA KARADA DENİZDE YER KALMADI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bayram tatilinde sahiller doldu. Plajlarda karadada denizdede yer kalmadı, 41 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle

tatilciler,  bol bol denize girdi, su sporları yaptı, güneşlendi.

Ramazan Bayramı nedeniyle yurdun dört bir tarafından Bodrum'a akın akın gelen yerli turistler, bayramın ikinci gününde hava sıcaklığının artması üzerine soluğu su kenarlarında aldı. Deniz suyu sıcaklığının 21, hava sıcaklığının ise 41 dereceye yükseldiği Bodrum'da ilçe merkezindeki Kumbahçe, Gümbet, Paşatarlası Plajları'nda ne karada ne denizde yer kalmadı. Yerli ve yabancı turistler birlikte denize girip, güneşlendi, su sporları yaptı. Plajlarda renkli görüntüler oluştu. Şehir merkezindeki plajlarda yer bulamayanlar ise araçlarla Torba, Bitez. Yalıkavak ve Turgutreis mahallerindeki plajlara gitmeyi tercih etti.

Bazı tatilciler ise günübirlik tekne turlarına katılarak eşsiz güzellikteki koyları gezip, buralarda denize girmenin tadını çıkardı.

Malatya'dan eşi ve çocukları ile tatile gelen emekli makine mühendisi, 54 yaşındaki Ertuğ Delice, "Sık sık tatil için Bodrum'a geliriz. Yine tercihim Bodrum oldu ama bugün gerçekten çok sıcak, plajlar çok kalabalık ama kimse kimseyi rahatsız etmiyor. En güzel yanı da bu. Şu ana kadar hiçbir olumsuzluk yaşamadık, böyle bir şeye de tanık olmadık. Sahillerde bayram havası var" dedi. Meteoroloji yetkilileri, Bodrum'da hava sıcaklığının hafta sonuna doğru giderek etkisini arttıracağı önümüzdeki hafta ortasından itibaren çöl sıcaklarının beklendiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Güneşlenenlerden görüntü

-Denize girenlerden ve su sporu yapanlardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Veysel Eroğlu Çanakkale Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title