Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

Aksakallı, El Bab'da askerlerle bayram namazı kıldı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerler, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın da katılımıyla terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen El Bab'da bayram namazı kıldı. Korgeneral Aksakallı, namaz sonrası minbere çıkıp askerlere hitaben konuşma yaptı.

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerler, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile birlikte terör örgütü DEAŞ'tan temizledikleri El Bab'daki bir camide bir araya geldi.  Cami imamının vaazı sonrası askerler birlikte bayram namazı kıldı. Namaz sonrası minbere çıkan Özel Kuvvetler Komutanı Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, askerlerin bayramını kutlayıp onlara hitaben konuşma yaptı. Aksakallı ve askerler konuşmanın sonrasında birbirleriyle bayramlaştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Haber: GAZİANTEP,

===============================================

Karakoçan'da 8 köy ve mahallede sokağa çıkma yasağı ilanı

ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı 8 köy ve mahallede düzenlenecek operasyon öncesi sivillerin zarar görmemesi amacıyla bugün saat 17.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Karakoçan İlçesi genelinde faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik Çan Köyü bölgesinde düzenlenecek operasyon öncesi 8 köy ve mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili Elazığ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Elazığ ili Karakoçan ilçesi genelinde faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik Elazığ ili Karakoçan ilçesi Çan Köyü bölgesinde operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde  (Karakoçan İlçesine bağlı olan; Çan, Karaçan, Kuşbayırı ve Sarıhan Köyleri ile Kubatlı, Aktoprak, Gölçukuru ve Doğançukuru Mahallesinde) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 26 Haziran 2017 Pazartesi günü saat: 17.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

Haber: ELAZIĞ,

==============================================

(ÖZEL) Yok böyle vicdansızlık

Koşmaktan yoruldu. Yürümekten tükendi. Sonunda kendini asfalta bıraktı ama o'nu otomobile bağlayan iplerden kurtulamadı. Bir köpeğin, sözde sahibi tarafından otomobilinin arkasına bağlanıp cansız bir beden gibi sürüklendiği görüntüler dehşete düşürdü.

Hayvanlara yönelik acımasızlığın görüntülerinden biri de Muğla'da kaydedildi. Bir otomobilin arkasına bağlı köpeğin, koşmaktan bitkin düştüğü, artık cansız bir beden gibi sürüklendiğini görenler, önce telefonunun kayıt düğmesine bastı, ardından aracı durdurup köpeğin acısını sonlandırdı, sonra da bu acımasızlığın hesabını sordu. Olay yerine jandarma çağrıldı. Bitkin ve yaralı köpek  veterinere götürülerek tedavi altına alındı.

OTOMOBİLİN ARKASINA BAĞLADI

Muğla Köyceğiz. Bugün öğlen saatleri.  Hareket halindeki otomobilin arkasında bir köpek bağlı. Koşmuyor. Yürümüyor da. Bilmem kaç kilometredir bu şekilde olduğu için artık bitmiş. Vücudunu asfaltın üzerine bırakıvermiş. Zavallı köpeğin boynundan bir iple otomobile bağlı vücudu yerde sürükleniyor. Olan biteni görüp, vahşeti sonlandırmaya kararlı birinin telefonun kayıt düğmesine basmasıyla olaydan haberdar oluyoruz.

TANIK OLMADILAR, MÜDAHALE ETTİLER

Aynı kişi ve çevresindekiler bu manzaraya daha fazla tanık olmayı reddedip müdahale ediyor. Otomobili durduruyor. Köpeğin dile getirmediği, getiremeyeği acısını sonlandırmakla kalmayıp, "benim" dediği köpeğe bunu yapmaktan çekinmeyen kişiye de hesap soruyor. Jandarmaya haber veriliyor.

KÖPEK VETERİNERE, SAHİBİ JANDARMA KARAKOLUNA

Köpeği tedavi ettirmek için almak isteyenlere sahibi yine karşı çıkıyor. Tartışmadan hayvanseverler galip çıkıyor. Onlar yaralı köpeği veterinere götürmek için yola çıkarken, köpeğin sahibi olduğunu söyleyen kişi de ne yaptığını, neden yaptığını anlatması için Jandarmaya götürülüyor.

Görüntü Dökümü:

-CEP TELEFONU KAMERASI

-Araç arkasında sürüklenen köpek

-müdühale edenlerin köpeğin sahibi ile konuşması

-Köpeği sevmeleri

-Kliniğe götürmeleri

-Detaylar

Haber: Sinan BİLGİLİ,

=====================================

Fethiye plajlarında bayram yoğunluğu

FETHİYE'ye bayram tatili için gelen tatilciler, plajlara akın etti. Tatilcilere aşırı sıcaktan etkilenen turistler de eklenince plajlarında yılın en yoğun günlerinden biri görüldü.

Hava sıcaklığının 36, deniz suyu sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü Fethiye'de plajlarda bayram yoğunluğu görüldü. Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belceğiz ve Kumburnu plajlarına ulaşmaya çalışan tatilciler, Ölüdeniz Yolu'nda otomobilleriyle uzun kuyruklar oluşturdu. Tatilcilere ilçede tatil yapan turistlerde eklenince plajlarda yılın en yoğun günlerinden biri yaşandı. Kimi tatilci ve turistler denize girip serinlerken kimileri bronzlaşmak için sere serpe güneşlendi. Gökyüzünde ise yamaç paraşütlerinin oluşturduğu renk cümbüşü vardı. Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan havalanan yamaç paraşütleri ardı ardına Belceğiz Plajı'na iniş yaptı.

"OTELLERDE DOLULUK YÜZDE 100'E ULAŞTI"

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, bayramın ikinci gününden itibaren ilçede ciddi bir yoğunluk görüldüğünü söyledi. İlçedeki otellerdin genelinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını belirten Uysal, "Şu anda yoğunluk güzel ama bayram tatilinin 9 gün olmaması nedeniyle bayramın ardından doluluk oranlarında düşüşe neden oldu" dedi. Fethiye'de her gelir grubundan tatilciye hitap edecek konaklama imkanları bulunduğunu sözlerine ekleyen Uysal, herkesi tatile beklediklerini kaydetti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Ergün TOS/FETHİYE(Muğla),

==============================================

Bakan Çavuşoğlu: Başkalarına saygı duymak düşer (2)

'CHP'Yİ YÖNLENDİRENLER PENSİLVANYA'DA FETÖ, KANDİL'DE PKK'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya'da bayram ziyaretlerine Korkuteli İlçesi'nde devam etti. Ak Parti İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Bakan Çavuşoğlu'nu karşılayanlar arasında 2008 yılında Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucunda tüm vücudu felç olan ve henüz gerçek kimliği belirlenemeyen 'Umut' ve koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı da vardı. Bakan Çavuşoğlu, Gülsüm Kabadayı ve Umut'la selamlaştı.

UMUT'UN GERÇEK ANNESİ İÇİN DNA SONUCU BEKLENİYOR

Bakan Çavuşoğlu'na Umut'un sağlık durumu hakkında bilgi veren Gülsüm Kabadayı, ocak ayında Rusya'dan gelerek DNA örnekleri veren İrade Mustafaoğlu'nun bakımını üstlendiği gencin annesi olabileceğini söyledi. DNA testi sonuçlarının açıklanmasını beklediklerini anlatan Kabadayı, Mustafaoğlu'nun Azeri kökenli Rus vatandaşı olduğunu da kaydetti.

Korkutelilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini belirten Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, teröre karşı mücadelenin artarak devam edeceğini söyledi. Darbe girişiminde sonra hainlere karşı içeri ve dışarıda mücadelenin de sürdüğünü kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Yurtdışındaki okullarını kapattırıyoruz, bazı ülkelerden hainleri iade ediyorlar. FETÖ başta olmak üzere hainlerin peşini bırakmayacağız. Bu dünyada da öbür dünyada da elimiz yakalarında olacak. PKK'dan hesabı soruyoruz. İnlerine giriyoruz. ya onlar silahlarını gömecek ya biz onlara gömeceğiz. Zalimlere karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü gösteriyoruz" dedi.

SURİYE'YE 6.2 MİLYAR DOLAR YARDIM

Türkiye'nin mazlumlara yardım elini uzattığını vurgulayan Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'ye 6.3 milyar dolar, Türkiye'nin ise 6.2 milyar dolar yardım yaptığını belirtti. Bakan Çavuşoğlu, "İngiltere'yi geçtik ama Amerika'yı da geçeceğiz. Biz dünyanın en zengin ülkesi değiliz ama paylaşmayı biliriz. Komşusu açken tok yatanlardan değiliz. Türkiye'yi Türkiye yapan budur" dedi.

CHP'Yİ YÖNLENDİRENLER FETÖ VE PKK

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşünü de eleştiren Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Referandum geldi, bitti. Attıkları yalanlar onlara leke olarak yapıştı kaldı. Hep iddia ediyorlardı, 'Şöyle olacak Türkiye, bitecek, böyle olacak.' Baktılar olmuyor şimdi Gezi olaylarının aynısını tekrar etmeye çalışıyorlar. Pensilvanya'dan, uzaktan kumandayla şimdi diğer partileri falan denediler. CHP'yi doğrudan yönlendiriyorlar. CHP'yi yönlendirenler Pensilvanya'da FETÖ, Kandil'de PKK. Maalesef böyle bir parti oldu. Bunların Türkiye diye bir derdi yok ama bizim var. Türk milleti diye derdi yok, bizim var. Bunların Evlad-ı Fatihan diye bir derdi yok ama bizim var. Bunlar, yıllarca ecdadımızdan utanmamız için tarih kitaplarında ecdadımızı kötülediler. Sonra gerçekleri okuyup, öğrenince ecdadımızla ne kadar gurur duymamız gerektiğini öğrendik. Biz geçmişimizden utanmıyoruz. Aslımızdan neslimizden utanmıyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz, onların zamanında ortaya koyduğu hedeflere ulaşıyoruz, şimdi yeni hedeflerimiz de var."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Mevlüt Çavuşoğlu'nun alana gelişi

Bakan Çavuşoğlu ve Gülsüm Karadayının sohbeti

Bakandan detay görüntü

Bakanın konuşması

Bayramlaşma

341 MB /// 05.35"

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================================================

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'ndaki yangın ucuz atlatıldı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisinde bulunan alanda piknik ateşi nedeniyle çıktığı sanılan yangın 2 dönümlük alandaki orman örtüsü ve bodur çam ağaçlarını küle çevirdi. Alevler havadan ve karadan müdahale ile söndürülürken, yangına neden oldukları ileri sürülen 1'i kadın 2 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

İstanbul'dan bayram tatili için Ayvalık'a tatile geldikleri öğrenilen öğretmen A.Y. (Adil Yağcı) ve yanındaki S.Y. (Sevgi Yılmaz), bugün saat 14.30 sıralarında,

Küçükköy Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları'nın uzandığı Badavut Mevkisi'ndeki, Milli İstihbarat Teşkilatı Sosyal Tesisleri'nin karşısındaki tepelik alanda piknik yapıp, ateş yaktı. İkilinin çay demlemek için yaktıkları ateş, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içinde kalan ormanlık alanda iddiaya göre, yangına neden oldu. Dumanları farkeden yöre halkının ihbarı üzerine bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Arazöz ve itfaiye araçlarıyla su sıkılarak alevlere müdahale edildi. Çevredeki vatandaşlarda kazma, kürek ve dal parçalarıyla söndürme çalışmalarına destek verdi. Alevler daha fazla büyümeden güçlükle söndürülürken 2 dönümlük alandaki orman örtüsü ve bodur çam ağaçlarını küle çevirdi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, yangınla ilgili yaptığı açıklamada,  "Yangının çıktığı bölge Milli Parklar Genel Müdürlüğü sorumluluk alanında Tabiat Parkı'nın Sarımsaklı bölümünde kalıyor. Burada orman ile vatandaşlarımızın tapulu evleri iç içe. Şu anda jandarma ekipleri, yangının çıkmasına neden olan iki kişi hakkında gerekli soruşturmayı başlattı. Yangının gerçekten bu çiftin çay demlemek amacıyla yaktıkları piknik ateşi nedeniyle mi, yoksa başka bir sebeple mi çıktığını hukuki bir zemin içerisinde netleştirecek. Yangına şu anda müdürlüğümüz bünyesindeki 3 arazözümüz, 2 su tankerimiz ve belediyeye ait su tankerleri ile 3 itfaiye aracı müdahale etmiştir. Müdürlüğümüze bağlı bir yangın söndürme helikopteri de havadan söndürme çalışmalarına destek verdi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Yanan alandan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Fethiye Ayvalık Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title