Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Kılıçdaroğlu: Kararı yürütme organı veriyor (3)

25 MİLLETVEKİLİ PROVOKASYONA KARŞI GÖREVLİ YELEĞİ GİYECEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün Bolu Dağı'nda devam eden 12'nci gününde yürüyüşe katılanlar ile yoldan geçen bazı sürücüler arasında gerginlik çıkması üzerine Bolu Dağı'ndaki Köroğlu Tesisleri'nde verilen molada parti MYK üyeleriyle toplantı yaptı. Toplantıda, yarından itibaren görevli yeleği giyecek 25 milletvekilinin kortejde aralara yerleştirilmesi ve yürüyenlerin provovakasyonlara gelmemesi konusunda uyarılması kararlaştırıldı. Molanın ardından 3'üncü etap başlamadan önce Milletvekili Özgür Özel de parti otobüsünden provokasyon uyarısı yaptı. Özel, şöyle dedi:

"Bundan sonra arabayla gelip yanımızda durup bize saldırsalar dahi karşılık vermeden yürüyüşe devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte bu kitleyi asla ve asla barışçıl bir yürüyüş yapan, adalet talebini dile getiren kitle olmaktan farklı gösterecek başka başka sloganlar, çok sevdiğimiz slogan dahi olsa, sadece ya 'adalet adalet', ya da 'hak hukuk adalet' diye bağırıyoruz. Sayın genel başkanın hepinizden özel ricası budur. En sevdiğiniz slogan dahi olsa bu bir partiye ait yürüyüş olmadığı için her farklı slogan kitleyi biraz azaltabilir. Birilerinin gönlünü kırabilir. Yürüyeceğiz, vardığımız yerde milyonlar olacağız. Bugünkü varlığımızı tarih unutmayacak" dedi.

ABDÜLLATİF ŞENER'DEN DESTEK

Uyarının ardından Kılıçdaroğlu, kortejin önüne geçip, 'Hak hukuk adalet' sloganı atarak yürüyüşe tekrar başladı. Bu bölümde Ak Parti kurucularından Abdüllatif Şener, Kılıçdaroğlu'nun yanında 'adalet' döviziyle yürüyürek destek verdi. Kılıçdaroğlu, yolda ağlayarak yanına gelen bir kadının elini öptü. Bolu Dağı'nın zirvesinden aşağıya doğru inen Kılıçdaroğlu, yamaçta Ak Parti bayrağı açan bir gruba da alkışlayarak karşılık verdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, son etapta 6 kilometre yürüyerek 12'nci günü tamamladı ve Düze il sınırına girmiş oldu. Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı'ndaki Varan tesislerindeki kamp alanında geceyi geçirecek.

Görüntü dökümü:

----------------------------

-Özgür Özel'in uyarısı

-Yürüyüş

-Kılıçdaroğlu'nun slogan atması

-Bolu Dağı zirvesinden iniş

-Yaşlı kadınla sohbet

-Ak parti bayrağına alkışlı kaşılık

Haber-Kamera: Ersin ERCAN-Gürkay GÜNDOĞAN/BOLU,

===================================================

Bakan Soylu: Tarihin en önemli terörle mücadelesi gerçekleştiriliyor (2)

VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından Atatürk Alanı'nda vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşmada çok sayıda vatandaşın uzun kuyruk oluşturduğu dikkat çekti. Bayramlaşma yapılacak olan alanın çevresine daha önce güvenlik gerekçesiyle konulan bariyerler daha sonra Bakan Soylu'nun talimatı ile kaldırıldı.  Bakan Süleyman Soylu, yaklaşık 3 saat süren ve bayramlaşma sonrasında, dün Maçka İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan jandarma erler Halit Öztürk ile Ümit Fidan'ı tedavi gördükleri Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyarette basın mensupları alınmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Bayramlaşma görüntüleri

-Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/DHA

===================================================

Bakan Avcı'nın acı günü

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın dayısı, emekli Almanca öğretmeni Lütfü Solak vefat etti. Solak, Bilecik'in Pazaryeri İlçesine bağlı Demirköy'de toprağa verildi.

Bursa'da, emekli Deniz Kurmay Albay olan oğlu İsmail Solak ile birlikte yaşayan Lütfü Solak, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Yüksek İhtisas Hastanesi'nde 89 yaşında hayatını kaybetti. Bakan Nabi Avcı'nın dayısı olan Lütfü Solak'ın cenazesi memleketi Bilecik'in Pazaryeri İlçesine bağlı Demirköy'e getirildi. Demirköy Camii'nde ikindi namazı  sonrası düzenlenen cenaze törenine bakan Nabi Avcı, Lütfü Solak'ın oğlu İsmail Solak, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Ak Parti'li Selim Yağcı, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Bilecik Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Muammer Ergaş ile çok sayıda kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Lütfü Solak götürüldüğü Demirköy Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Bakan Avcı'nın görüntüsü ve taziyeleri kabul etmesi,

-Cenaze namazından,

-Tabutun omuzlara alınması,

-Bakan Avcı'nın tabutu taşınması,

-Cenazenin mezarlığa götürülmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: PAZARYERİ,(Bilecik)/DHA

=================================================

10 yaşındaki Abdulbaki Fırat Nehri'nde boğuldu

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Fırat Nehri'ne giren 10 yaşındaki Abdulbaki Çelik boğularak öldü.

Olay, öğleden sonra Salih Yolu'nda bulunan Fırat Nehri kıyısında meydana geldi. Gaziantep'ten yakınlarıyla bayramlaşmak için ailesiyle birlikte Birecik'e gelen Abdulbaki Çelik,arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Fırat Nehri'ne geldi. Çelik, bir süre sonra çırpındığı suda gözden kayboldu. Yüzme bilmeyen Çelik'in arkadaşları bir süre sandalla arama yaptı. Ancak, ulaşamayınca polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. İhbar üzerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Amirliği ekipleri, botla yaptığı 1 saatlik çalışma sonucunda Çelik'in düştüğü yerin 15 metre derinliğinde cesedine ulaştı. Sudan çıkarılan Çelik'in cesedi, otopsi için Birecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan çocuğun yakınları, olay yerinde uzun süre gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Fırat Nehrinde arama yapanlar

Sahilde gözyaşlarına boğulan çocuğun yakınları

Sudan çıkartılan ceset

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 120 MB

==================================================

Konya'da iki otomobil çarpıştı: 1'i ağır 8 yaralı

KONYA'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 8 kişi yaralandı.

Kaza, saat 14.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Şafak Caddesi üzerinde meydana geldi. Mevlüt Özatike idaresindeki 54 AS 899 plakalı otomobil ile seyir halinde ikin kavşakta Erkan Avcı idaresindeki 33 KAC 06 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada her iki sürücünün yanısıra araçlarda bulunan, Hatice Avcı, Samiye Avcı, Aleyna Avcı, Habibe Avcı, Hatice Avcı ve Zeliha Özatike yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, iftaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Araç içeresinde sıkışan Mevlüt Özatike ise itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Erkan Avcı'nın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Kaza yapan araçlar

-Yaralıların yerde yatarken görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması

-Yaralılara müdehale

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera:  Tolga YANIK/KONYA,

=========================================

İki otomobile çarptıktan sonra takla attı: 2 yaralı

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde aşırı hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil 2 otomobile çarptıktan sonra takla attı. Kazada yaralanan 2 kişi tedavi altına alındı.

Kaza, Kartepe Hasanpaşa Mahallesi Akmeşe yolu üzerinde meydana geldi. Özgür Karakaş idaresindeki 41 SS 553 plakalı otomobil sürücüsünün aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce önünde ilerlemekte olan 11 DC 409 plakalı otomobile ardından da 34 KE 0597 plakalı otomobile çarparak takla attı. Hasar gören araçta sıkışan Özgür Karakaş'ı vatandaşlar araçtan çıkardı. Yaralanan Özgür Karakaş ile çarptığı ilk araçta bulunan Adem Eşik sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

-Araçlardan görüntü

-Yaralılara müdahale edilmesi

-Yoldan görüntü

Haber: Faruk KIYAK/KARTEPE(Kocaeli),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Nabi Avcı Bilecik Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title