Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

PKK'lı teröristler, üs bölgesine havan topuyla saldırdı: 1 şehitHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Tekeli-Gedik Tepe üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen havan topu ve doçkalı saldırıda 1 asker şehit oldu.

Pkk'lı teröristler, üs bölgesine havan topuyla saldırdı: 1 şehit

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Tekeli-Gedik Tepe üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen havan topu ve doçkalı saldırıda 1 asker şehit oldu.

Şemdinli İlçesi'nde 2867 rakımlı Tekeli- Gedik Tepe'deki üs bölgesine dün, PKK'lı teröristler tarafından havan topu ve doçka ile taciz ateşi açıldı. Saldırıda havan topunun isabet ettiği mevzide nöbet tutan 1 asker şehit oldu. Güvenlik güçleri, topçu ateşiyle anında teröristlere karşılık verdi. Saldırının yapıldığı bölge yoğun ateş altına alındı. Şehit askerin cenazesi, üs bölgesinden helikopterle alınarak Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi. Saldırının yapıldığı bölgeye güvenlik güçleri sevk edilerek, hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TSK: SALDIRI, KUZEY IRAK TOPRAKLARINDAN YAPILDI

Saldırıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri açıklama yaptı.

Saldırının Kuzey Irak topraklarından roketatarla yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "26 Haziran 2017 tarihinde Hakkari/Şemdinli/ Tekeli üs bölgesine Irak Kuzeyi, Hakurk bölgesinden bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından roketatarla yapılan saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Hudutlarımıza yönelik gerçekleşen tacize karşı meşru müdafaa kapsamında derhal misliyle mukabelede bulunulmuş, terörist mevzileri ve yaklaşma istikametleri ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıdahayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

ŞAHADET HABERİNİ ALAN BABA; AYIP OLMASA, ŞİMDİ GÜLER OYNARIM

22 yaşındaki Oğuzhan Küçük'ün acı haberi, memleketi Karaman'daki ailesine ulaştı. Oğlunun şahadet haberini alan baba Alaaddin Küçük, "Ben üzülmem buna. Ayıp olmasa güler oynarım. Silahım olsa, şu an 3 el havaya ateş ederim" diye konuştu.

Karaman Vali Vekili Kaya Çelik ve askeri yetkililer, sözleşmeli er Oğuzhan Küçük'ün şahadet haberini vermek için ailesinin besicilik yaptığı merkeze bağlı Zengen Köyü'ne gitti. Şehit Küçük'ün babası Alaaddin Küçük, köyden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki çiftlikte yetkilileri karşısında görünce oğlunun şehit olduğunu anlayıp, heyetin konuşmasına fırsat vermeden üzerinin uygun olmadığını söyleyip değiştirmek için izin istedi. Günlük kıyafetlerini giyip tekrar dışarı çıkan baba Alaaddin Küçük, 'Oğlumun nasıl şehit olduğunu öğrenmek istiyorum?' diye sordu.

'BEN BUNA ÜZÜLMEM'

Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Yurdakul Türkmen'den oğlu Oğuzhan'ın nasıl şehit olduğunu öğrenen Alaaddin Küçük, "Ben üzülmem buna. Ayıp olmasa güler oynarım. Silahım olsa şu an 3 el havaya ateş ederim" dedi. Oğlunun acı haberini alan Şerife Küçük ile kızı Saliha gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada Alaaddin Küçük eşi ve kızını ağlamamaları konusunda uyararak, "Bizi ayakta tutan şey dinimize ve vatanımıza olan inancımız. Sen değil miydin 15 Temmuz'da şehit olmak için dışarıya çıkan. Ne oldu şimdi, niye ağlıyorsun" diyerek susmalarını istedi. Besi çiftliğinde oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Alaaddin Küçük, kendi otomobiliyle, eşi ve kızı ise ambulansla Karaman merkezdeki Zembilli Ali Efendi Mahallesi'ndeki evlerine geldi. Aile burada taziyeleri kabul ederken eve ve mahalleye Türk Bayrakları asıldı.

BABASI ESKİ UZMAN ÇAVUŞ, KARDEŞİ SÖZLEŞMELİ ER

Baba Alaaddin Küçük'ün uzman çavuş iken 28 Şubat döneminde ordudan ihraç edildiği öğrenilirken, şehit Oğuzhan Küçük'ün ağabeyi  27 yaşındaki Mücahit Hazma Küçük'ün de Hakkari'de sözleşmeli er olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit Sözleşmeli Er Oğuzhan Küçük'ün cenazesinin, bugün öğle namazının ardından düzenlenecek asker törenin ardından Karaman'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

(KARAMAN)

-Yetkililerin çiftliğe gelmesi

-Babanın üzerini değiştirmek için izin alması

-İçeriye girerek üzerini değiştirmesi

-Komutan ile konuşmaları

-Ağlayan kızı ve eşini teselli etmesi

-Genel ve detaylar

-Karaman'daki evlerinden genel görüntü

-Taziye için eve gelenler

-Şehidin rahatsızlanan bir yakınının ambulansa götürülmesi

-Genel ve detaylar

-Şehidin fotoğrafları

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/KARAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

İkiyaka Dağları'nı teröristlerden temizleyen Mehmetçik dev Türk Bayrağı açtı

HAKKARİ'nin 3 bin 200 rakımlı İkiyaka Dağları'nı PKK'lı teröristlerden temizleyen Mehmetçik, dev Türk Bayrağı açtı.

İkiyaka Dağları'nda, son günlerde PKK'ya büyük darbe vuran güvenlik güçleri, Sat gölleri bölgesinde kayalığın üzerine dev bir Türk Bayrağı açtı. Türk Bayrağı önünde bayram namazı kılan Mehmetçik, daha sonra birbiriyle bayramlaşıp halay çekti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Dev bayrağın görüntüsü

Bayrak önünde bayram namazı kılınması

Askerlerin bayramlaşması

Haber : Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Bozcaada bayramda doldu, taştı

ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki tatil cenneti Bozcaada'daki konaklama tesisleri, plajlar ve restoranlar, 4 günlük Ramazan Bayramı'nda doldu taştı.

Bayram tatilini fırsat bilip, sahil kenarlarına akın eden tatilci, pastasından Bozcaada'da payını aldı. Bakir kalmış koyları, dünyaca ünlü Ayazma Plajı, Türk ve Rum Mahalleleri, Türk ve Rum konseptindeki restoranları ve Cenevizliler'den kalma kalesiyle bütün güzellikleri bünyesinde barındıran Bozcaada, İstanbullular başta olmak üzere bayram süresince tatilcilerin akınına uğradı.

Bayram süresince ilçe yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Tatilciler akşam restoranlarda yer bulmakta zorlandı. Gündüzleri güneş ve kumun keyfini Ayazma Plajı başta olmak üzere bakir kalmış koylarda denize girerek çıkaran tatilciler, akşamları da Türk ve Rum Mahalleleri'nin ara sokaklarındaki her iki kültüre ait konsepteki restoranlarda, ada çevresinde avlanan lezzetli su ürünlerini tadına bakma fırsatı buldu. Bozcaada Belediyesi elektrikli araçlar ile ada merkezindeki yaşlıları, engellileri ve bavul gibi eşyaları ağır olan yolcuları otellerine ve pansiyonlarına ücretsiz taşıdı.

Bozcaada İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bozcaada İlçe Jandarma Komutanlığı, bayram boyunca tatilcilerin huzuru ve güveni için gereken tüm tedbirleri aldıkları belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Bozcaada ilçe merkezindeki tatilcilerden görüntü

-Bozcaada plajlarından  görüntü

-Bozcaada akşamlarından görüntüler

Haber-Kamera: Serkan İLİK / BOZCAADA (Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Yoldaki toza ıslak halı çözümü

ZONGULDAK'ın Gökçebey İlçesi Bakacakkadı Beldesi'nde, alt yapı çalışması nedeniyle oluşan tozdan rahatsız olan vatandaşlar, yola ıslak halı ve kilim sererek çözüm buldu.

Beldeye bağlı Satıbeyler Mahallesi İnönü Sokak'ta yaşayanlar, yaklaşık iki yıl önce alt yapı çalışmaları nedeniyle parke taşları sökülen yolun yapılmamasına tepki gösterdi. Yolun çevresinde yaşayanlar, yazın gelmesiyle araçların geçişi sırasında kalkan tozdan rahatsız olmaya başlayınca çözümlerini kendileri buldu. Vatandaşlar, tozdan korunmak için kullanmadıkları halı ve kilimleri yola sererek kendilerince geçici bir çözüm buldu. 53 yaşındaki Mürvet Albuzlu, yıllardır yaşadıkları bu sorunun bir türlü çözülmediğini belirterek, "Ramazan boyunca hep toz içinde kaldık. Camiye hızlı hızlı gidiyourz. Üzerimize giydiğimiz beyaz kıyafetler anında kirleniyor. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruzö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Yoldaki halı ve kilimler

-Halıların üzerinden geçen araçlar

-Halıların ıslanması

-Vatandaşlarla röp.

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFIDAN/ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Kırıkkale'de kaza: 3 ölü, 8 yaralı

KIRIKKALE'de hatalı sollama nedeniyle iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada, 3 kişi öldü, 2'si ağır, 8 kişi yaralandı.

Kaza, gece yarısı sıralarında merkeze bağlı Aşağı Mahmutlar Köyü yakınlarında meydana geldi. Henüz sürücüleri belirlenemeyen 71 DU 715 plakalı otomobil ile 45 DU 802 palakıl otomobil, hatalı sollama nedeniyle kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Yüksek İhtisas hastanelerine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 3'ü doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Diğer 8 yaralıdan 2'sinin de durumunun ağır olduğu belirtildi. Kazayı haber alıp hastanelere gelen ölen ve yaralananların yakınları, gözyaşı döküp, sinir krizleri geçirdi. Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir de hastaneye giderek, yaralılar hakkında bilgi aldı. Kazada ölen ve yaralananların kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yerde yatan yaralı vatandaşlar

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Kaza yapan araçlar

-Ambulans

-Genel ve detay

Haber : Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Zincirleme kaza sonrası kavga

ADIYAMAN'da, biri polis motosikleti, 5 aracın karıştığı maddi hasarlı zincirleme trafik kazası sonrası sürücüler arasında çıkan kavga, polis tarafından büyümeden sonlandırıldı.

Kaza, dün öğleden sonra Altınşehir Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Gölbaşı yönüne giden Ömer Kaya yönetimindeki 02 KU 725 plakalı kamyon, Yunus Emre Durmaz yönetimindeki 06 ZGJ 38 plakalı otomobile arkadan çarptı. Bu otomobil de Bünyamin Çetinkaya yönetimindeki 27 VV 969 plakalı otomobil ile Mehmet Çelik yönetimindeki 06 FVC 97 plakalı otomobile çarptı. Kazanın ardından geri manevra yapan kamyon, arkada bulunan polis motosikletine çarptı. Bünyamin Çetinkaya yönetimindeki otomobilin yan yattığı zincirleme kazada şans eseri yaralanan olmadı. Kazanın ardından sürücülerden Yunus Emre Durmaz ve yanındaki yakınları ile kamyon şoförü Ömer Kaya arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Taraftar arasındaki kavga, olay yerine sevk edilen polislerin araya girmesiyle büyümeden sonlandırıldı. Kaza sonrası trafiğe kapanan yoldaki araçların LGP tankları, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Araçların çekicilerle otoparklara götürülmesinin ardından karayolu, yarım saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Kazaya karışan araçlar

Otomobil çekilmesi

Kavgaya karışan sürücüler

Yolun trafiğe kapatılması

Araçlardan yola savrulan parçalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

Otomobil akaryakıt istasyonu tabelasına çarptı: 1 ölü, 4 yaralı

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde otomobilin yol kenarındaki akaryakıt istasyonunun tabelasına çarpması sonucu 1 çocuk öldü, 4 kişi yaralandı.

Kaza saat, 18.30 sıralarında D-100 Karayolunda meydana geldi. Bayram tatilini geçirmek üzere İstanbul'dan Erbaa'ya bağlı Akça Köyüne gelen Uzun ailesi, akşam saatlerinde Duran Uzun yönetimindeki 60 KF 717 plakalı otomobille ilçe merkezine gitmek için yola çıktı. Uzun ailesinin içinde bulunduğu otomobil, ilçeye 6 kilometre kala sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu yol kenarındaki akaryakıt istasyonunun tabelasına çarptı. Kazada 11 yaşındaki Batuhan Uzun yaralı olarak kaldırıldığı Erbaa Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi. Kazada sürücü 38 yaşındaki Duran Uzun, eşi 36 yaşındaki Emine Uzun, oğulları 5 yaşındaki Hasan Uzun ile akrabaları olduğu öğrenilen 10 yaşındaki Eşref Sefa Peynir yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayı duyup olay yerine gelen Uzun ailesinin yakınları fenalık geçirdi.

Jandarma kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Kaza yerinden görüntü

-Aracın görüntüleri

-Ekiplerin çalışması

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA(Tokat),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Konya'da iki otomobil çarpıştı: 1'i ağır 8 yaralı

KONYA'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 8 kişi yaralandı.

Kaza, saat 14.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Şafak Caddesi üzerinde meydana geldi. Mevlüt Özatike idaresindeki 54 AS 899 plakalı otomobil ile seyir halinde ikin kavşakta Erkan Avcı idaresindeki 33 KAC 06 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada her iki sürücünün yanısıra araçlarda bulunan, Hatice Avcı, Samiye Avcı, Aleyna Avcı, Habibe Avcı, Hatice Avcı ve Zeliha Özatike yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, iftaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Araç içeresinde sıkışan Mevlüt Özatike ise itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Erkan Avcı'nın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Kaza yapan araçlar

-Yaralıların yerde yatarken görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması

-Yaralılara müdehale

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 8 yaralı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada, 8 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Zonguldak-İstanbul karayolu'nun 32'nci kilometresinde meydana geldi. Zonguldak'tan Ereğli İlçesi'ne giden Mehmet İlhan yönetimindeki 67 UD 463 plakalı otomobil, şerit ihlali yapınca karşı yönden gelen Yasin Kuzcalı yönetimindeki 78 YD 932 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada, yaralanan sürücüler İlhan ve Kuzcalı ile her iki otomobilde bulunan Emine İlhan, Vasfiye Demirci, Buğlem Demirci, Ereğli Devlet Hastanesi'ne, Yasemin Kuzcalı, Sıdıka Turgut ve Efekan Turgut ise Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Kaza yapan araçlar

-Araçların çekiciyle çekilmesi

-Yoldan geçen araçlar

-Araçların olay yerinden ayrılması

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Gölbaşı'nda kamyonet devrildi: 4 yaralı

KAZA, gece geç saatlerde Gölbaşı- Adıyaman Karayolu'nun 17'nci kilometresindeki Güneykaş Köyü yakınlarında meydana geldi.

Gölbaşı ilçe merkezi yönüne ilerleyen  Celal Bölükbaşı yönetimindeki 06 HA 1439 plakalı kamyonet, kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Celal Bölükbaşı ile yanında bulunan Mehmet Tiryakiler, Gülay Hnidia ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi yaralandı. Yaralılar kazayı görenlerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek acil serviste tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Kaza yeri

Yaralıların çıkarılması

Yaralıların ambulansa konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZ-ADIYAMAN-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Otomobil, otomobile arkadan çarptı 3 yaralı

ADANA'da bir otomobilin, önündeki giden otomobile hızla çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 04.00 sıralarında merkez Sarıçam İlçesi Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Yıldırım Beyazıt Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, 42 yaşındaki Nusret Dayan'ın kullandığı 01 V 1697 plakalı otomobil, 36 yaşındaki Abdullah Meşe yönetimindeki 34 TH 4408 plakalı otomobile arkadan hızla çarptı. Kazada Meşe'nin kullandığı otomobil yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra sol şeritte durdu. Yoldan geçen bir TIR sürücüsü, sol şeritte duran otomobili fark edip, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine sek edilen ambulanslar ile yaralı sürücüler Meşe, Dayan ve yolcu konumundaki Mehmet 33 yaşındaki Mehmet Akkaya, kentteki çeşitli hastanelere kaldırdı. Dayan'ın sağlık ekiplerinin müdahalesi ve ambulansa taşınması sırasında telefonla yakınlarını aramaya çalışması dikkat çekti.

Hastanelerde tedavisi devam eden yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtilirken, polisin kazayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Arkadan çarpan otomobilden görüntü

Kaza yerindeki ambulanstan görüntü

Sağlık görevlilerinin Nusret Dayan'a müdahale etmesi

Dayan'ın telefonla yakınlarını aramaya çalışması

Dayan'ın ambulansa konulması

TIR'ın kazalı aracı yolun sağına çekmesi

Yol kenarında oturan yaralıdan görüntü

Ambulansın içindeki yaralıdan görüntü

Yol kenarındaki yaralının sedyeye konulması

Yaralının ambulansa taşınması

Arkadan çarpılan otomobilden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera Gökhan KESKİNCİADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Hareket halindeyken alev alan hafif ticari araç yandı

ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde hareket halindeyken alev alan hafif ticari araç, kullanılamaz hale geldi. Yangın, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Ankara-Zonguldak karayolu Ataköy Köyü mevkiinde, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 06 HC 9585 plakalı hafif ticari araç, hareket halindeyken motor kısmından alev aldı. Sürücünün sağa çekip müdahale ettiği alevler, tüm çabalarına karşın aracı sardı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ile Devrek Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma ekipleri, alevlere müdahale ederek, yaklaşık 15 dakikalık çalışmayla yangını söndürdü. Araç yangını, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Aracın kullanılmaz hale geldiği yangının, elektrik aksamından çıktığı belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Cep telefonu kamerasından araç yangını

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Otomobil, otomobile arkadan çarptı: 3 yaralı

ADANA'da bir otomobilin, önündeki giden otomobile hızla çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 04.00 sıralarında merkez Sarıçam İlçesi Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Yıldırım Beyazıt Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, 42 yaşındaki Nusret Dayan'ın kullandığı 01 V 1697 plakalı otomobil, 36 yaşındaki Abdullah Meşe yönetimindeki 34 TH 4408 plakalı otomobile arkadan hızla çarptı. Kazada Meşe'nin kullandığı otomobil yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra sol şeritte durdu. Yoldan geçen bir TIR sürücüsü, sol şeritte duran otomobili fark edip, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine sek edilen ambulanslar ile yaralı sürücüler Meşe, Dayan ve yolcu konumundaki Mehmet 33 yaşındaki Mehmet Akkaya, kentteki çeşitli hastanelere kaldırdı. Dayan'ın sağlık ekiplerinin müdahalesi ve ambulansa taşınması sırasında telefonla yakınlarını aramaya çalışması dikkat çekti.

Hastanelerde tedavisi devam eden yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtilirken, polisin kazayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Arkadan çarpan otomobilden görüntü

Kaza yerindeki ambulanstan görüntü

Sağlık görevlilerinin Nusret Dayan'a müdahale etmesi

Dayan'ın telefonla yakınlarını aramaya çalışması

Dayan'ın ambulansa konulması

TIR'ın kazalı aracı yolun sağına çekmesi

Yol kenarında oturan yaralıdan görüntü

Ambulansın içindeki yaralıdan görüntü

Yol kenarındaki yaralının sedyeye konulması

Yaralının ambulansa taşınması

Arkadan çarpılan otomobilden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===================================

10 yaşındaki Abdulbaki Fırat Nehri'nde boğuldu

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Fırat Nehri'ne giren 10 yaşındaki Abdulbaki Çelik boğularak öldü.

Olay, öğleden sonra Salih Yolu'nda bulunan Fırat Nehri kıyısında meydana geldi. Gaziantep'ten yakınlarıyla bayramlaşmak için ailesiyle birlikte Birecik'e gelen Abdulbaki Çelik,arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Fırat Nehri'ne geldi. Çelik, bir süre sonra çırpındığı suda gözden kayboldu. Yüzme bilmeyen Çelik'in arkadaşları bir süre sandalla arama yaptı. Ancak, ulaşamayınca polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. İhbar üzerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Amirliği ekipleri, botla yaptığı 1 saatlik çalışma sonucunda Çelik'in düştüğü yerin 15 metre derinliğinde cesedine ulaştı. Sudan çıkarılan Çelik'in cesedi, otopsi için Birecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan çocuğun yakınları, olay yerinde uzun süre gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Fırat Nehrinde arama yapanlar

Sahilde gözyaşlarına boğulan çocuğun yakınları

Sudan çıkartılan ceset

Genel ve detay görüntüler

Haber : Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Iraklı göçmen nehirde kayboldu

ADANA'da serinlemek için Seyhan Nehri'ne giren 15 yaşındaki Iraklı göçmen Enver Kaplan, suda kayboldu.

Olay, saat 16.30 sıralarında Seyhan Nehri üzerindeki eski baraj kapakları civarında meydana geldi. Irak'taki savaş bölgesinden kaçan İbrahim Kaplan ailesi ile birlikte Ankara'ya yerleşti. Ramazan bayramı nedeniyle Adana'ya akrabalarını ziyarete gelen İbrahim Kaplan oğlu Enver ile birlikte Seyhan Nehri kenarına geldi. Enver Kaplan serinlemek için girdiği suda kayboldu. Babanın ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve dalgıç polisler sevk edildi. Dalgıç polisler, görüş mesafesinin çok düşük olduğu suda Enver Kaplan'ı ararken baba İbrahim Kaplan ise aramalar sırasında nehre girmeye çalıştı. Polisin güçlükle engellediği İbrahim Kaplan, uzaklaştırılırken bazı vatandaşların ise cep telefonları ile olayı görüntülemesi ise dikkat çekti.

CESEDİ BULUNDU

Adana'da serinlemek için girdiği Seyhan Nehri'nde kaybolan, Iraklı Enver Kaplan'ın cesedi, dalgıç polisler tarafından yaklaşık 3 saat sonra bulunarak sudan çıkarıldı. Kaplan'ın cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kaybolan çocuğun babasının feryadı

Su altı arama ekibinin üzerini giymesi ve dalması

Suda kaybolan çocuğu arayan vatandaşın konuşması

Suda kaybolan çocuğun teyzesinin oğlunun konuşması

Etraftaki vatandaşın olayı cep telefonu ile çekmesi

Olayı izleyen vatandaşın görüntüleri

su altı polislerinin  arama yapması

Ambulans görüntüsü

Cankur aracının görüntüsü

Detay görüntüsü

Haber : Salih ÜÇTEPE-Kamera: Eser PAZARBAŞI/ ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

Çocukların attığı maytap okulu yakıyordu

KONYA'da oyun oynayan çocuklar tarafından bir ilkokulun bodrum katına atılan maytap yangına sebep oldu.  Atık malzemelerin yandığı yangın büyümeden itfaiye tarafından söndürüldü.

Yangın, saat 18.45 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nişantaşı Mahallesi Nalan Sokakta bulunan İbrahim Yapıcı İlkokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, okulun bahçesinde oyun oynayan çocukların bodrum katına attığı maytap yangına sebep oldu. Bodrumda bulunan atık malzemeler kısa sürede tutuştu. Çevredeki vatandaşların fark edip ihbar etmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Okul yakınlarında oturan bir vatandaş, "Burada çocuklar torpil atıp, oyun oynuyorlar. Yangını onların attığı bir maytap çıkarmış olabilir. yoksa okullar tatil. Kimse olmuyor okulda." dedi. Yangın iftaiye tarafından büyümeden kısa sürede söndürüldü.

Görüntü dökümü:

---------------------------------

Okuldan detay

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

Röportaj

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA,( DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Kasiyeri bıçakla tehdit etti, kasadaki parayı alıp kaçtı

ANTALYA'da bir zincir marketin şubesine giren eli bıçakla bir kişi, kasiyer Zeynep Kenger'i bıçakla tehdit ederek, kasadaki parayı alarak kaçtı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kasiyer ve müşteriler büyük panik yaşadı.

Kepez İlçesi Kuzeyyaka Mahallesi'nde bir zincir marketin şubesindeki olay, saat 18.30'da meydana geldi. Markete alışveriş yapmak bahanesiyle gelen bir kişi, kasanın önünde müşteri bulunmamasını fırsat bilerek elindeki bıçakla kasiyer Zeynep Kenger'i tehdit etti. Kasada bulunan yaklaşık 300 lirayı alan zanlı, koşarak marketten uzaklaştı. Haber verilmesi üzerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen ekipler kasiyer Zeynep Kenger, marketin diğer çalışanları ve görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Polis, eşkalini belirlediği erkek şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Diğer yandan müşterilerin ve market çalışanlarının büyük panik yaşadığı olay güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------

Polisin markette inceleme yapması

Polis detay

Kasiyerden goruntu

Olay anı (güvenlik kamerası)

Haber Tolga YILDIRIM- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Polisten sürücülere çikolatalı denetleme

GAZİANTEP'te trafik polisleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla, sürücülere çikolata ve kolonya ikram edip kendi can ve mal güvenlikleri için trafik işaret ve işaretçilerine uyma, hız ve emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından bayram tatili süresince il genelinde ek tedbirler alındı. Şanlıurfa - Gaziantep otoyolu üzerinde sabit noktalara ulaşım güvenliği için trafik ekipleri görev alırken, otoyol turnikeleri çıkışlarında ve şehrin muhtelif yerlerinde oluşturulan uygulama noktalarında ise sürücülere çikolata ve kolonya ikram edildi. Emniyet kemerleri takılı olan sürücüler tebrik edilirken, trafik kurallarını riayet etmeleri ve dikkatli araç kullanmaları istendi. Gaziantep Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde Başkomiser Zeynel Kubat, alınan önlemler kapsamında bilgi verdi. Vatandaşların Ramazan bayramı boyunce güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için ek tedbirler aldıkları belirten Kubat, "Ramazan bayramı  tatili süresince İçişleri Bakanlığının talimatı ile ek tedbirler aldık. Bu ek tedbirler kapsamında bugüne kadar Gaziantep'te  hiç yapılmayan drone ile trafik denetlemesi yaptık. Bu tedbirlerimiz bayram tatili dönüşü süresincede devam edecek. Özellikle kazaların olmaması için daha önce kaza yapılan yerlerde incelemeler yaptık. Tüm vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için tüm önlemleri aldık" diye konuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Polislerin ehliyet-ruhsat sorgulaması

Polislerin araçları araması

Polislerin yolculara çikolata ikram etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Ahmet  SOYDOĞAN GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Emniyet Müdürü'nden SMA hastasına polis üniforması

ADIYAMAN'da, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, söz verdiği SMA hastası 5 yaşındaki Firdevs Koparal'a polis üniforması hediye etti.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper, eşi Kezban Alper ile birlikte Bahçelievler Mahallesi'nde oturan Fatma ve Mehmet Koparal çiftinin SMA hastası kızları Firdevs'i evinde ziyaret etti. Aile ve Firdevs'in bayramını kutlayan Alper, daha önce söz verdiği polis üniforması hediye etti. Ziyarette Firdevs'in sağlığı hakkında bilgi alan Alper, şöyle dedi: "Aslında biz Firdevs'e gecikmiş bir ziyaret yapıyoruz. Firdevs'in polis sevgisini daha önce bana iletmişlerdi. Biz o dönemde sadece bir polis şapkası göndermiştik. Ama bugün evinde ziyaret ettik. Bu güzel bayram günün de biz Firdevs'i bir polis elbisesi ile ziyaret edelim dedik. Firdevs'in polis mesleğine olan sevgisini çok iyi biliyorum. Bu yavrularımızın gözlerindeki bir anlık mutluluğu görmek bizim için dünyalara bedel. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşacağından hiç şüphemiz yok. En kısa zamanda Firdevs ayağı kalkar diye umut ediyoruz. Belki de çok sevdiği bu polislik mesleğinin mensuplarından bir tanesi olur." Fatma ve Mehmet Koparal çifti, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve eşi Kezban Alper'e ziyaretlerinde dolayı teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Firdevs Koparal'ın evi

Bayram kutlaması

Emniyet Müdürü Alper'in konuşması

Firdevs'e polis elbisesi üniforması verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

25 milletvekili provokasyona karşı görevli yeleği giyecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün Bolu Dağı'nda devam eden 12'nci gününde yürüyüşe katılanlar ile yoldan geçen bazı sürücüler arasında gerginlik çıkması üzerine Bolu Dağı'ndaki Köroğlu Tesisleri'nde verilen molada parti MYK üyeleriyle toplantı yaptı. Toplantıda, bugünden itibaren görevli yeleği giyecek 25 milletvekilinin kortejde aralara yerleştirilmesi ve yürüyenlerin provovakasyonlara gelmemesi konusunda uyarılması kararlaştırıldı. Molanın ardından 3'üncü etap başlamadan önce Milletvekili Özgür Özel de parti otobüsünden provokasyon uyarısı yaptı. Özel, şöyle dedi:

"Bundan sonra arabayla gelip yanımızda durup bize saldırsalar dahi karşılık vermeden yürüyüşe devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte bu kitleyi asla ve asla barışçıl bir yürüyüş yapan, adalet talebini dile getiren kitle olmaktan farklı gösterecek başka başka sloganlar, çok sevdiğimiz slogan dahi olsa, sadece ya 'adalet adalet', ya da 'hak hukuk adalet' diye bağırıyoruz. Sayın genel başkanın hepinizden özel ricası budur. En sevdiğiniz slogan dahi olsa bu bir partiye ait yürüyüş olmadığı için her farklı slogan kitleyi biraz azaltabilir. Birilerinin gönlünü kırabilir. Yürüyeceğiz, vardığımız yerde milyonlar olacağız. Bugünkü varlığımızı tarih unutmayacak" dedi.

ABDÜLLATİF ŞENER'DEN DESTEK

Uyarının ardından Kılıçdaroğlu, kortejin önüne geçip, 'Hak hukuk adalet' sloganı atarak yürüyüşe tekrar başladı. Bu bölümde Ak Parti kurucularından Abdüllatif Şener, Kılıçdaroğlu'nun yanında 'adalet' döviziyle yürüyürek destek verdi. Kılıçdaroğlu, yolda ağlayarak yanına gelen bir kadının elini öptü. Bolu Dağı'nın zirvesinden aşağıya doğru inen Kılıçdaroğlu, yamaçta Ak Parti bayrağı açan bir gruba da alkışlayarak karşılık verdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, son etapta 6 kilometre yürüyerek 12'nci günü tamamladı ve Düzce il sınırına girmiş oldu. Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı'ndaki Varan tesislerindeki kamp alanında geceyi geçirecek.

Görüntü dökümü:

----------------------------

-Özgür Özel'in uyarısı

-Yürüyüş

-Kılıçdaroğlu'nun slogan atması

-Bolu Dağı zirvesinden iniş

-Yaşlı kadınla sohbet

-Ak parti bayrağına alkışlı kaşılık

Haber-Kamera: Ersin ERCAN-Gürkay GÜNDOĞAN/BOLU,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

Bakan Soylu vatandaşlarla bayramlaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından Atatürk Alanı'nda vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşmada çok sayıda vatandaşın uzun kuyruk oluşturduğu dikkat çekti. Bayramlaşma yapılacak olan alanın çevresine daha önce güvenlik gerekçesiyle konulan bariyerler daha sonra Bakan Soylu'nun talimatı ile kaldırıldı. Bakan Süleyman Soylu, yaklaşık 3 saat süren ve bayramlaşma sonrasında, Maçka İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan jandarma erler Halit Öztürk ile Ümit Fidan'ı tedavi gördükleri Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyarette basın mensupları alınmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Bayramlaşma görüntüleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih TURAN (TRABZON),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

İtalyan fenomen Vacchi DJ performansıyla Bodrum'u salladı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde sahne alan dansları ve DJ'liği ile dünyada fenomen haline İtalyan Gianluca Vacchi, performansıyla kendisini izlemeye gelenleri hayran bıraktı. Vacchi'yi görmek ve birlikte fotoğraf çektirmek isteyen hayranları uzun süre beklemek zorunda kaldı.

İnternette izlenme rekorları kıran, kıvrak  danslarıyla ve yaptığı müzik performanslarıyla  kısa sürede dünyanın ilgisini çeken ve milyonlarca takipçiye ulaşan Gianluca Vacchi, dün Göltürkbükü Mahallesi'ndeki Çilek Beach'te sahne aldı. Konakladığı lüks otelden Çilek Beach'e denizden yat ile gelen Vacchi, iskelede hayranlarını selamladı. Performansından önce basın mensuplarının sorularını menajeri Murat Toker aracılığı ile yanıtlayan Vacchi, "İnanın bu kadar fenomen olacağımı ben de bilmiyordum. Dans ve müziği çok seviyorum, Ayrıca Bodrum'un ve Ege kıyılarının benim için önemi çok büyük çünkü çocukluğumda babam ile tekne gezilerinde buralara çok gelirdik. Yeniden burada olmak, böyle bir atmosferde sizlerle müzik yapıp, eğlenmek benim için inanılmaz bir keyif olacak" dedi.

MİLYARDER MİLYARDERİ AYAKTA İZLEDİ

Sadece DJ'lik performansı sahneleyen Vacchi'nin hayranları çaldığı parçalara çılgınca eşlik etti. Beşiktaşlı eski ünlü futbolcu Pascal Nouma da Vacchi'yi izleyenler arasında yer aldı. Vacchi'yi yakınlarıyla izlemeye gelen Ukraynalı işadamı ve Metalist Kharkiv takımının eski yönetim kurulu başkanı Aleksander Yaroslavsky yer bulamayınca ayakta kaldı. Vacchi'nin yaklaşık bir saat süren performansıyla hayranlarını coşturup, bayramın ikinci gününde unutulmaz bir gün yaşattı. Vacchi'yi görmek ve birlikte fotoğraf çektirmek isteyen hayranları uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Bugün ülkesine dönecek olan Vacchi'nin performansının ardından Bodrum'da bir eğlence mekanı açıp, yatırım yamak için iki emlakçı ile görüştüğü ilerideki günlerde bazı girişimlerde bulunabileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Vacchi'nin tekne ile Çilek Beach Clup'a gelmesi

-Vacchi'nin DJ'lik performansından görüntü

-Vacchi ile röp.

-İzleyicilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera. Yaşar ANTER / BODRUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Tekeli PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title