Haberler

Dha Yurt Bultenı - 2

Oğlunun şahadet haberini alan baba; Ayıp olmasa, şimdi güler oynarım (2)ŞEHİT ASKERİN TÜRKÜ SÖYLERKEN GÖRÜNTÜLERİHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Tekeli-Gedik Tepe üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen havan topu ve doçkalı saldırı sonucu şehit olan Oğuzhan Küçük'ün, sosyal medyada...

Oğlunun şahadet haberini alan baba; Ayıp olmasa, şimdi güler oynarım (2)

ŞEHİT ASKERİN TÜRKÜ SÖYLERKEN GÖRÜNTÜLERİ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Tekeli-Gedik Tepe üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen havan topu ve doçkalı saldırı sonucu şehit olan Oğuzhan Küçük'ün, sosyal medyada paylaşılan, türkü söylerken görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Oğuzhan Küçük'ün türkü söylemesi

Haber: KARAMAN,

===============================================

Bingöl şehidi Elazığ'dan uğurlandı

ELAZIĞ-BİNGÖL sınırında önceki gün çıkan ve bir askerin de yaralandığı çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Rıstam Çetin için Elazığ Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi. Törenden sonra şehit Çetin'in cenazesi toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderildi. Uğurlama töreninde gözyaşlarına hakim olamayan şehidin eşi Aysel Çetin, "Bu nasıl bayram?, ben onu çok seviyordum" demesi, tören alanında duygulu anların yaşanmasına yol açtı.

Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen şehit uğurlama törenine, Vali vekili Mustafa Gül, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, İstanbul'dan gelen şehidin eşi Aysel ve 2 yaşındaki Asmin Çetin, askeri ve mülki erkan katıldı. Şehit naaşının katafalka konulması ile başlayan törende şehidin eşi Aysel Çetin ayakta durmakta güçlük çekince kendisine kadın subaylar destek oldu. Vali Vekili Mustafa Gül, törende yaptığı konuşmada, aileye başsağlığı dileklerini ileterek, "Şehitlere ölü demeyin. Kuranı Kerim'de de belirtildiği gibi bunlar ölü değiller. Ben acılı ailemize başsağlığı diliyorum, milletimizin vatanımızın başı sağolsun" dedi.

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın yapmış olduğu duanın ardından şehit naaşı askeri uçağa alındı. Bu sırada yanındakilerin yardımıyla uçağa binmeye çalışan şehidin eşi Aysel Çetin, "Bu nasıl bayram? Ben onu çok seviyordum" diye feryat ederek, gözyaşları döktü.

Mardin'in Dargeçit İlçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit Uzman Çavuş Rıstam Çetin'in anne ve babasının yıllar önce hayatını kaybettiği ve eşi Aysel ile 2 yaşındaki kızı Asmin Çetin ile birlikte İstanbul'da yaşadığı için cenazesinin de İstanbul'da toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-Naaşın alana getirilişi

-Naaşın katafalka konulması

-Cenazeye katılan protokol üyeleri

-Şehidin eşi Aysel Çetin'in ayakta durması ve ağlaması

-Vali yardımcısının konuşması

-Yapılan dualar

-Şehit naaşının uçağa taşınması

-Eşi ve yakınlarının uçağa binmek için yürümesi

-Eşinin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

===========================================

Bakan Soylu : Operasyonlarımız hem yoğunlaşacak hem de bu operasyonlarda farklı neticeler de olabilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu.  Bakan Soylu, "Önümüzdeki aylarda biraz daha bu konuda operasyonlarımız hem yoğunlaşacak hem de bu operasyonlarda farklı neticeler de olabilecek.  En önemli yapılan unsurlardan bir tanesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın talimatlarını verdikleri, stratejilerini oluşturdukları, konseptini kurdukları terörün riskli olduğu, neşet ettiği yerlerde terörü etkisiz hale getirebilmek ve bunun için de El-Bab'dı, Cerablus'tu, Azez'di ve inşallah önümüzdeki günlerde başka alanlarda, oralarda etkinliği kurmak. Bu bize saldırmadan, bize medeniyetimize, milletimizin birliğine, devletimizin gücüne ve kuvvetine saldırmadan gereğini yerine getirme aklıdır ve anlayışıdır. Bunu da inşallah gerçekleştireceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakan Soylu'nun açıklamaları

Haber-Kamera: TRABZON

==========================================

(TEKRAR) Kilis'te, Suriye sınırına obüs sevkiyatı

TERÖR örgütü PYD kontrolündeki Suriye'nin Afrin İlçesi'ne komşu Kilis'te sınıra 2 obüs ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatı yapıldı.

Suriye'nin Halep kentine bağlı terör örgütü PYD kontrolündeki Afrin İlçesi'ne komşu olan Kilis'e, batı illerinden 2 obüs ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatı yapıldı. Obüsleri taşıyan çekiciler ile zırhlı personel taşıyıcı, güvenlik önlemleri eşliğinde sınırdaki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na götürüldü. Obüslerin, sınır hattında konuşlandırılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

(25 HİZARAN 2017)

Konvoyun geçişi

Çekicilerdeki obüsler

Zırhlı personel taşıyıcı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==================================================

Batman'da bir evde roketatar, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi

BATMAN Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir istahbarat sonucu  Kuyubaşı TOKİ konutlarında bir eve yapılan operasyonda 1 roketatar, roketatar mühimmatı, mermiler ve çeşitli el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğünce bölücü terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalar kapsamında,Kuyubaşı TOKİ konutlarında bir eve operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Yapılan uygulama sonucu, eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 1 adet roketatar, 13 adet roketatar başlığı, 12 adet roket sevk fişeği, 2 bin 100 adet 7,62 mm dolu fişek, 440 adet biksi mühimmatı,  2 adet düdüklü tencere içerisine hazırlanmış EYP, 1 adet 20 kg'lık yağ tenekesi içerisine hazırlanmış EYP ve 200 metre elektrik kablosu ele geçirilmiştir. Olayla ilgili 4 şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, adli tahkikat devam etmektedir."

Görüntü Dökümü

------------------------

Haber: BATMAN,

====================================================

Antalya'da ibretlik görüntüler

Turizm kenti Antalya'nın en merkezi noktasında bonzai içen iki gençten biri yerde kıvranırken, diğeri de ayakta durmakta zorlanırken görüntülendi. Muratpaşa İlçesi Kızılarık Mahallesi 2830 Sokak üzerindeki metruk bir evin önünde bonzai içen gençleri gören vatandaşlar, yardım etmeye çalışırken bir yandan da ambulansı aradı. Polis ve sağlık ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı. Bonzai içen gençlerden biri yerde kıvranırken, diğeri anlamsız bir şekilde etrafında dönerken ayakta durmakta bile zorlandı. Bir ara yerden kalkmaya çalışan ancak başaramayan gençlerden biri, kısa süre sonra gelen sağlık ekiplerinin yardım teklifini de geri çevirdi. Ancak, ayakta duramayan ve bonzai krizi geçirdiği anlaşılan genç, çevredekilerin yardımıyla sedyeye alınarak ambulansa taşındı. İki genç ambulansla hastaneye götürülürken, olay yerinin 50 metre ilerisinde ağaçların altında başka gençlerin bonzai içmeye devam ettiğie görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Haziran'da STK temsilcileriyle yaptığı iftarda bonzai sorununa dikkati çekerek, "Sokak ortasında, kendinden geçmiş bir şekilde görülen kendini bırakmış gençler her birimize ciddi sorumluluklar yüklüyor" açıklamasını yapmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Bonzai içen gençlerin görüntüsü

Bonzai içmiş gençle girilen diyalog

Yerde yatan gencin görüntüsü

Bonzai içen gencin muhabire engel olmak istemesi

Sağlık ekiplerinin gelişi ve yerde yatan gence mücadele etmesi

Bonzai içen gencin ambulansa gitmek istememesi

Bonzai içen gencin çevredekilerin yardımı ile sedyeye alınıp, ambulansa taşınması ve ambulansa alınması

Ağaçlık alanda bonzai içen gençlerin görüntüsü

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=========================================================

Tünelde kaykay ile tehlikeli yolculuk

İZMİR'deki Konak Tünelleri'nden paten ile giden bir genç, hem kendisi hem de sürücüler için tehlike yarattı.

Yeşildere Kavşağı'ndan Konak yönüne doğru, 1674 metre uzunluğundaki tünele paten ile giren bir genç, taşıtlar için bile saatte 50 kilometre hız sınırı bulunan yolda yaklaşık 70 kilometre hıza ulaştı. Tünelde yokuş aşağı paten ile giden genci gören sürücüler büyük şaşkınlık yaşadı. Araçların önünde ilerleyen ya da hızlanıp yanlarından geçen genç, zaman zaman akrobatik hareketler de yaptı. Bu hareketlerinden dolayı sürücüler tehlikeli anlar yaşadı. Konak'ta tünelden çıkan patenli genç, trafin içinde gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Tünelde paten ile giden genç

-Araçların arasında giderken görüntü

-Genel detay görüntü

-Tünelden çıkışından görüntü

Haber-Kamera: Bahri KARATAŞ / İZMİR

======================================================

Suriyeli kız baraj gölünde boğuldu

KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık İlçesi'nde, baraj gölüne giren Suriyeli kız çocuğu 12 yaşındaki Şehit Cinedi boğularak öldü.

Olay, dün akşam Kartalkaya Barajı'nda meydana geldi. Atatürk Parkı'nda kardeşi 6 yaşındaki  Rona ile birlikte dolaşan Şehit Cinedi, Kartalkaya Barajı kıyısına gitti. Burada suya giren küçük kız bir süre sonra sonra çırpınmaya başladı. Suda kaybolan Şehit Cinedi için ihbarla gelen itfaiye dalgıçları çalışma yaptı. Baraja giren itfaiye dalgıç ekibi, kısa süre sonra kız çocuğunun cesedine ulaştı. Şehit Cinedi'nin cenazesi sudan çıkarılıp otopsi için P

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------------

Boğulan kızın kardeşi

Baraj kenarında bekleyenler

Olayı anlatanlar

Dalgıçların kızın cesedini çıkarması

Cesedin sağlık ekiplerine teslim edilmesi

Ambulans etrafındaki kalabalık

Genç kızın sinir krizi geçirmesi

Haber-Kamera: Mustafa KILIÇLI-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==========================================================

Su almak almak isterken düştüğü kanalda boğuldu

ÇORUM'un Dodurga İlçesi'nde, su almak isterken kanala düşen 23 yaşındaki Furkan Keskin boğularak öldü.

Bayram ziyareti için otomobiliyle Çorum'dan Oğuzlar İlçesi'ndeki akrabalarının yanına gitmek üzere yakınlarıyla yola çıkan Furkan Keskin, Dodurga İlçesi Mehmet Dede Obruk Köyü mevkisinde mola verdi. Araçtan inerek yol kenarındaki su kanalından su almak isteyen Keskin, iddiaya göre ayağı kayıp dengesini kaybedince kanala düştü. Keskin hızlı akan suda bir anda gözden kayboldu. Bunun üzerine yakınları durumu jandarmaya haber verdi. Olay yerine Çorum'dan gelen AFAD ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ile sağlık ekipleri, kanalın suyunu kestirerek çalışma başlattı. Uzun aramalar sonunda Furkan Keskin'in cansız bedeni, kanala düştüğü yerden yaklaşık 3 kilometre aşağıda Dutludere mevkisi Oğuzlar- Dodurga yol ayrımına yakın kanalda kumlara takılmış halde bulundu.

Ekipler tarafından halatlara bağlanarak çıkarılan Keskin'in cansız bedeni, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Dodurga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü :

-------------------------

Cesedin kanaldan çıkarılması

Detaylar

Haber-Kamera :  Mustafa ULUSOY/ DODURGA(Çorum), -

====================================================

Çorum'da ikisi kadın üç kişi vurularak yaralandı

ÇORUM'da dün gece yarısı meydana gelen olayda, 2'si kadın 3 kişi tabanca ve tüfekle vurularak yaralandı.

Olay dün gece Çorum merkez Özgür Evler  6. Sokak'ta meydana geldi. 37 yaşındaki Gülay Maviş, 17 yaşındaki Taner Maviş ve  63 yaşındaki Ayser Sesli, evlerinin önünde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık görevlileri sevk edildi. Tabanca ve tüfeğin kullanıldığı saldırıda yaralanan üç kişi, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Ayser Sesli'nin durumunun ağır olduğu belirtildi. Kaçan zanlıların tespit edilip yakalanması için polis soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Yaralıların hastaneye getirilmesi

Hastane önü görüntü

Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

============================================

Onunla uçmak cesaret istiyor

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 9 yıldır yamaç paraşütü pilotluğu yapan 31 yaşındaki Hikmet Feridun Keleş, gökyüzünde tatilcilere korku ve adrenalin dolu anlar yaşatıyor. Yolcusunu gökyüzünde imana getirmesiyle tanınan Keleş'in paraşüt kamerasına kaydettiği çığlıklar, korku filmlerini aratmıyor.

Ölüdeniz Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ, her yıl binlerce yerli ve yabancı tatilciye kuşlarla birlikte gökyüzünde süzülme imkanı sağlıyor. 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesinden pilotlar eşliğinde havalanan tatilciler, uçmanın ve muhteşem manzaralar izlemenin keyfini yaşıyor. Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi olan yamaç paraşütü, yükseklik korkusuna yenik düşenleri ise zorda bırakıyor. Tatilcilerin çığlıklar atarken paraşüt kamerasına yansıyan görüntüleri, özellikle sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Ancak tatilcilerin korkuları kadar, yamaç paraşütü pilotunun keskin manevraları ve akrobatik dönüşleri bu görüntülerin oluşmasında önemli rol oynuyor.

"ONUNLA UÇMAK CASERET İSTER"

Babadağ'da paraşütte korkudan söz edilince akla, yamaç paraşütü pilotu Hikmet Feridun Keleş geliyor. Herkes onu 2011 yılında 'Mithat' isimli tatilciyi 1500 metre yükseklikte imana getirmesiyle tanıyor. Kaydettiği görüntülerle tatilciyi internet fenomenine dönüştüren, haber bültenleri ve reklamlara konu eden Keleş'in yaptıkları bununla sınırlı kalmıyor. 9 yıldır Ölüdeniz'de yamaç paraşütü pilotluğu yapan Keleş, akrobatik dönüşleri ve keskin manevraları ile tatilcilere 'Onunla uçmak cesaret ister' dedirtiyor.

KORKU DOLU ANLAR PARAŞÜT KAMERASINDA

Keleş'in paraşüt kamerasına yansıyan görüntülerde, yerli ve yabancı tatilcilerin Ölüdeniz semalarında yankılanan çığlıkları dikkati çekiyor. Manevralar sırasında korkuları yüzüne yansıyan tatilciler, paraşüte sımsıkı sarılarak genellikle Keleş'i durması için ikna etmeye çalışıyor. Bu anlarda keskin dönüşlerle hızla alçalan ve düşme hissi yaratan Keleş, tatilcilerin adrenalinini zirveye çıkarıyor.

"TATİLCİLERİN ONAYI ÜZERİNE YAPIYORUZ"

2009 yılında tatil için geldiği Fethiye'de yamaç paraşütüyle tanıştığını ve daha sonra eğitim alarak pilotluğa başladığını belirten Keleş, uçmanın tutku haline geldiğini söyledi. Paraşütle atlayan tüm tatilcilerin kalkıştan itibaren heyecan yaşamaya başladığını anlatan Keleş, keskin manevra ve akrobatik dönüşlerin tatilcilerin onayı üzerine yapıldığını kaydetti. Korku ve heyecan isteyen tatilcilerin kendisini özel olarak aradığını anlatan Keleş, "Görüntülere korkulu anlar yansıyor. Ancak uçuşumuzun tamamı böyle değil. Kalkış sırasında 'Akrobasi ve adrenalin ister misiniz?' diye soruyorum. Onaylayan yolcularımızla bu hareketleri yapıyoruz. Korkulu anlar var. Ancak uçan tüm yolcularımız tekrar uçmak istiyor. İndikten sonra konuştuğum tatilciler, aslında yaşananların basit olduğunu ve tekrar yapabileceğini anlatıyor. Görüntülere yansıyan şeyler korkudan öte keyif anı. Adrenalin tüm vücuda yayılıyor. Bundan şikayet eden hiç yolcum olmadı. Ancak bazen mide bulantısı oluyor. Bu anlarda hareketi direkt olarak kesiyorum ve her şey normale dönüyor" dedi.

"BENDE ÇOK HEYECANLANIYORUM"

Akrobatik hareketler sırasında yolcuları ile birlikte heyecanlandığını sözlerine ekleyen Keleş, "Bende çok heyecanlanıyorum. Ancak artık defalarca tekrarladığım için alıştım. Havada heyecanını dışarı veren tatilcilerimizle çok eğlenceli görüntüler çektik. Mithat ağabeyde de böyle olmuştu. Güvenliği öne plana alarak uçuyoruz. Benimle uçmak isteyen tatilcilerimizi bekliyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-10 ayrı yerli ve yabancı tatilcinin paraşüt kamerasına yansıyan korku dolu anlarından görüntü

-Yolcuların gökyüzünde çığlıklar atması

-Yolcuların Keleş'i durdurma çabası

-Paraşütün hızla dönüş anında çekilmiş görüntüler

-Keleş'in tatilcilerle sohbetinden görüntüler

-Gökyüzünde imana gelen tatilcinin arşiv görüntüsü

-Hikmet Feridun Keleş'in single tekli uçuşundan görüntüler

-Keleş'in yalnız başına gökyüzünde süzülmesinden görüntü

-Muhteşem Ölüdeniz manzarası ile birlikte Keleş'in gökyüzündeki görüntüleri

-Belceğiz Plajı'nda görüntü

-Hikmet Feridun Keleş ile röp.

-Geel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

================================================

Bayram telaşında kaybedilen eşyalar, sahiplerini bekliyor

Erzurum'da laptoptan ziynet eşyasına, cüzdandan dövize, nüfus cüzdanından banka kredi kartına kadar yüzlerce kayıp eşya sahibini bekliyor. Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerde unutulan kayıp eşyalar, Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kayıp Eşya Deposunda saklanıyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, toplu ulaşım araçlarında unutulan eşyalar için  444 16 25 nimaralı çağrı merkezini aramalarını bildirdi. Ünsal Kıraç, "Bayramlarda insanımız çok telaşlı oluyor. Kayıp eşyaları sahiplerine teslim etmeye özen gösteriyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Dolaplardaki kayıp eşyalar

-Kayıp eşya odası tabelası

-Unutulan eşyalardan detay

-Kayıp eşya defteri

-Ünsal Kıraç le röp.

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

============================================

Sualtında mezuniyet töreni

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde, öğrenci, akademisyen ve personeli su sporları ile tanıştırmak, bu sporla ilgilenenleri daha üst seviyelere çıkartmak amacıyla 2006 yılında kurulan Sualtı Sporları Topluluğu (SAT), mezuniyet coşkusunu sualtına taşıdı. Bu yıl mezun olmaya hak kazanan DEÜ-SAT üyeleri Neslihan Ata ile Esma Ordulu, sualtında düzenlenen törende sembolik mezuniyet belgelerini, topluluk başkanı Özgün Pekergin'den aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin öğrenci, akademisyen ve personelini su sporlarıyla tanıştırmak ve bu sporla tanışanları daha üst seviyede bilgilerle donatmak amacıyla DEÜ-SAT, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak 2006 yılında kuruldu. Türkiye Sualtı Sporları ve Yüzme Federasyonu ile ortak çalışma yaparak, gençlerin balıkadam, can kurtarma, yüzme, yüzme antrenörü ve hakem belgeleri almasını sağlamanın yanı sıra bu belgeleri alan kişilerin söz konusu sporu yapabilmesi için gerekli şartları sağlayan DEÜ-SAT çalışmalarını sürdürüyor. Engellilerle dalış, deniz zemini temizliği ve eğitim gibi birçok faaliyette bulunan DEÜ-SAT, bu kez de üyelerine yaşamları boyunca unutamayacakları bir duygu yaşattı.

CÜPPE GİYİP, KEP ATTILAR

DEÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencileri, aynı zamanda DEÜ-SAT üyesi olan Neslihan Ata (23) ile Esma Ordulu'nun (22) mezun olmaya hak kazanmaları üzerine, topluluk üyeleri mezuniyet coşkusunu sualtına taşıma kararı aldı. Foça İlçesi Sazlıca Plajı'nda, topluluk üyeleri ilk olarak, sualtında törenin yapılacağı alanı hazırladı. Sualtına DEÜ-SAT pankartı açılan topluluk üyeleri, daha sonra 2 mezunun dalış kıyafetlerinin üzerine cüppe ve kep giyinmesine yardım etti. DEÜ-SAT Başkanı Özgün Pekergin ile topluluk üyeleri Ata ve Ordulu, dalış yapıp törenin düzenleneceği alana geçti. Burada, Başkan Pekergin, mezun öğrenciler Neslihan Ata ile Esma Ordulu'ya sembolik mezuniyet belgelerini verdi, onları tebrik etti. Genç mühendisler de dalış sırasında kullanılan parmak işaretleriyle teşekkür etti. Ardından mezun öğrenciler keplerini fırlattı. Unutulmaz anlar ise topluluk üyeleri tarafından görüntülendi.

"ÇOK FARKLI BİR DENEYİM OLDU"

DEÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olan Başkan Özgün Pekergin, 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'ne kayıt yaptırdığını belirtip, "O yıldan beri de aktif olarak dalış sporuyla ilgileniyorum. Su altında mezuniyet heyecanı yaşadık. Hepimiz için bir ilkti. Eğlenceli bir gündü ve çok keyif aldık. Topluluğumuza üye olan arkadaşlarımızdan biri daha önce teorik eğitimlerini almıştı ve ilk dalışını yaptı. Diğer arkadaşımız ise daha önce dalışlara katılmıştı. 3. sınıf öğrencisi olarak henüz mezun olamadım ama mezun vermek çok güzel bir duygu" dedi. Hayatı boyunca unutamayacağı bir dalış yaptığını söyleyen mezun öğrencilerden Neslihan Ata ise "Benim için çok farklı bir deneyim oldu ve çok heyecanlıydım" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Mezun olacak öğrencilerin hazırlanması

deniz altında mezuniyet töreni

Özgün Pekergin ile röp

Neslihan Ata ile röp

genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ - Yasin TİNBEK Kamera: DEÜ-SAT / İZMİR,

=========================================

Ünlülerin modacısından tavada dürüm dondurma

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesinde yaşayan Ajda Pekkan'dan Zeki Müren'e Süleyman Demirel'den İsmet İnönü'ye kadar sanat ve siyaset camiasından pek çok ünlü ismin özel terziliğiin yapan ünlü modacı modacı Nail Yurdakul şimdi de dondurmacılığa soyundu. Yurdakul, uzakdoğu seyahatinde gördüğü içine şeker konulmayan, sadece organik meyvelerden yapılan "Tavada dürüm dondurma" üretimiyle yine bir ilke imza attı.

Türkiye'de ilk mankenlik ajansı ve kadın futbol takımını kuran ve ismi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü yapıldığından üzerinde defile yapmasıyla tanınan, Köyceğiz'e yerleştikten sonra da gazeteciliğe soyunarak 'Muğla'da Ayışığı' isimli magazin dergisi çıkaran ünlü modacı Nail Yurdakul "Tavada dürüm dondurma" ile bir ilke daha imza attı.

Özellikle Tayland'da yapılan dondurmayı Uzakdoğu seyahatinde gördükten sonra Köyceğiz'de de yapmaya karar verdiğini belirten Nail Yurdakul, "Daha ilk gördüğüm anda adı ve yapılış şekli beni cezbetti. Düşünebiliyor musunuz adı 'Tavada dürüm dondurma.' Ülkemizdeki dürüm anlayışımız çok farklı. Bir dondurmayı dürüm olarak yedim diyene inanmayız. Ama gözlerimle görünce neden olmasın dedim. Bu tamamen doğal ve organik bir dondurma. Şeker sıfır. Meyvelerdeki şeker ne ise o kadar şeker var içinde. Çilek, muz, şeftali, ananas, erik, karadut gibi aklınıza gelebilecek her türlü meyveden yapılıyor. Şeker hastalarına göre bir dondurma. Diğer dondurmalarla hiçbir ilgisi yok. İlerleyen zaman içinde bunu çok daha fazla çeşitlendirerek devam ettirmek amacındayım. 4 rulo haline getirerek özel dondurma kabında sunduğumuz dondurmayı 10 liraya satıyoruz" dedi.

DONDURUCU ÖZELİLĞİ OLAN DAVADA YAPILIYOR

Yurdakul tavada dürüm dondurmanın yapılışını ise şöyle anlattı:

"Büyükçe bir tava var ama bu tavanın altında ısıtıcı değil dondurucu özellik var. İstenilen meyveler tava üzerine doğranıyor. Dondurma tozu ilave edildikten sonra meyveler iki spatula ile kıyılarak krema haline dönüştürülüyor. Güçlendirmek için üzerine keçi sütü dökülüyor. Hiç şeker kullanılmıyor. Keçi sütüyle meyve kreması sürekli kıyılmaya devam ediliyor. Çok ince kıvama dönüştürüldüğünde zaten dondurucu tava üzerinde olduğundan bunlar donuyor. Spatula ile kazınarak rulo hale getirilip dondurma kabına konuluyor. İçine ise artık kim ne isterse çikolatadan fındığa veya fıstık ezmesine kadar ilave yapılıyor. Özel soslar dökülüp servis yapılıyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Tavada dürüm dondurma yapılışından görüntü

-Dürüm içine konulan malzemelerden görüntü

-Dondurmacılğa başlayan modacı Nail Yurdakul ile röp.

Haber-Kamera: Mustafa SARIİPEK / KÖYCEĞİZ (Muğla),

=================================================

Su kabağına portre ilgi gördü

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde belediye bünyesinde çalışan sanat ekibinin ilçenin tanıtımında kullanılmak üzere su kabağı üzerine yaptığı resimler ilgi çekti. Alanya Belediyesi tarafından 2 yıl önce başlatılan 'Sanat ile Tanıt Projesi' kapsamında ilçede geleneksel süs eşyası olarak kullanılan su kabağına resimler yapılarak hediye ediliyor. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli ressam Mehmet Yılmaz tarafından su kabağının üzerine Alanya'nın tarihi yerleri, manzaraları ve insan portreleri resmediliyor. Su kabağı üzerine çizilen resimler ilçenin tanıtım çalışmalarında ve organizasyonlarda kullanılıyor. Üzerine resim yapılan kabaklar ise belediye bünyesinde oluşturulan seralarda yetiştiriliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Su kabağının sanatçılara hediye edilmesinden görüntü

Ressam Mehmet Yılmaz'ın çalışması

RÖP 1: Mehmet Yılmaz

RÖP 2: Nazmi Uyar(Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü)

Su kabağından detay ve genel görüntüler

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

===================================================

Kırkpınar'ın 'en uzun' pehlivanları

Ata sporu güreşin en önemli organizasyonlarından Edirne'deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemeri kazanma hedefiyle Türkiye'nin farklı illerindeki pehlivanlar hazırlıklarına başladı. Antalya'nın Döşemealtı Belediyesi adına Kırkpınar'da güreşecek başpehlivanlardan Orhan Okulu başta olmak üzere, farklı boylarda 50 güreşçi hazırlıklarda sona yaklaştı. Döşemealtı Belediyesi adına Kırkpınar'da er meydanına çıkacak 1.96 metre boyundaki başpehlivan İsmail Koç ile 2 metre boyundaki başaltı pehlivanı Hüseyin Gümüşalan 'Kırpınar'ı en uzun pehlivanları' olarak mücadele edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Pehlivanların hazırlık yapması

Yağlanmaları

Pehlivanların antrenmanı

İsmail Koç ve Hüseyin Gümüşalan'ın antrenman yapması

Röp: İsmail Koç

Röp: Hüseyin Gümüşalan

Haber- Kamera: Tolga YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

========================================================

Bodrum'da caz rüzgarı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 'We Jazz Bodrum' konserlerinin ilki Fas asıllı Fransız caz sanatçısı Hindi Zahra ile başladı.

Hakan Erdoğan Prodüksiyon tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleşen konseri yaklaşık 500 caz müziksever izledi. Genç yaşına rağmen Norah Jones, Pati Smith gibi cazın birçok efsanevi sanatçısıyla kıyaslanan sanatçı, oldukça hareketli tavırları ve güçlü sesi ile izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Sahneye siyah pantolon ve üzerinde kırmızı, sarı, mavi, turuncu ve yesil renkli işlemeler olan siyah tunik ile çıkan Zahra, söylediği caz parçaları ile kendisini izleyenleri uzun bir yolculuğa çıkardı. Birbirinden güzel parçalarını seslendiren sanatçı, yaptığı danslar ile de göz doldurdu. İzleyiciler şarkılara alkışları ile eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda Zahra, izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Sanatçının, kendisini izlemeye gelenlere her şarkı arasında teşekkür etmesi dikkat çekti.

We Jazz Bodrum Konserleri kapsamında yarın 21.00'de ise türküleri Batı müziği formlarıyla harmanlayan tarzıyla dikkat çeken Karsu sahne alacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Fas asıllı Fransız caz sanatçısı Hindi Zahra'nın sahne performansından görüntü

-İzleyenlerden görüntü

Haber: Hülya ELTEŞ -Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Tekeli PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title