Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Kılıçdaroğlu: Adalet için yürüyoruz, kimse rahatsız olmasın (1)Moladaki kazada polis yaralandıCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyonlara karşı 12 maddelik bir genelge hazırlayıp 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlara verdiklerini söyleyerek, "Adalet için yürüyüyoruz.

Kılıçdaroğlu: Adalet için yürüyoruz, kimse rahatsız olmasın (1)

Moladaki kazada polis yaralandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyonlara karşı 12 maddelik bir genelge hazırlayıp 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlara verdiklerini söyleyerek, "Adalet için yürüyüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması ardından Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 13'ncü gününe Bolu Dağı'ndaki Varan Tesisleri'nden başladı. Yürüyüş öncesi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, parti otobüsünden provokasyon uyarısı yaptı. Özel, "Dışarıdan hangi provokasyon gelirse gelsin, ister tahrik, ister küfür bunlara ortak verilecek tek cevap alkış ve ortak slogan 'Hak, hukuk, adalet.' olacak" dedi.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 13'üncü gününde olduklarına işaret ederek, "Dün Abdüllatif Şener ve Sayın İbrahim Kaboğlu katıldı. İkisinin güzel bir anısı var. Bana anlattılar. 13 yıl önce ikisi İzzet Baysal Üniversitesi'nde birisi asistan, birisi yardımcı doçentmiş. Ama aradan geçen süre içinde hiç karşılaşmamışlar. 13 yıl sonra Bolu'da yeniden yan yana geldiler ve yürüdüler. Dolayısıyla ikisi de son derece mutluydu" dedi.

PROVOKASYON UYARISI

13'üncü günde Köroğlu'nun diyarını terk ettiklerine vurgu yapan Kılıçdaroğlu da provokasyon uyarısı yaparak şöyel konuştu:

"Köroğlu'ya selamlar. Köroğlu gibi olanlara selamlar. Onlar için yürüyoruz. Adalet için yürüyüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz 12 maddeyi. 'Sakın şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın, ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın.' dedik. Dolayısıyla bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor, adalete olan inancımızı gösteriyor, adalete ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor."

25 MİLLETVEKİLİ GÖREV YAPTI

Kılıçdaroğlu, daha sonra sis kaplı Bolu Dağı'nda Düzce yönüne doğru yürüyüşe geçti. Alınan karar gereği 25 milletvekili kortejde 50 metrelik aralıklarla görev yaptı ve yürüyüşe katılanları yönlendirdi.  Kılıçdaroğlu, zaman zaman yanına gelen ve kendisine destek verenlerle birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu'na Bolu Dağı'ndan inerken bir ara Gezi olaylarında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi ve babası ile yan yana yürüdü. 6 kilometrelik ilk etapta Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi geçildi. Kaynaşlı'dan geçerken polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Kılıçdaroğlu, yol kenarında kendisini destekleyenlerin bayramını kutladı. Bireysel bir kaç tepkiye ise alkışlarla karşılık verdi.

AVUKATLAR CÜBBELERİYLE KATILDI

Kaynaşlı çıkışındaki ilk moladan sonra yürüyüş tekrar başladı. 5 kilometrelik bu etapta Kılıçdaroğlu'na Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ali Sirmen, Düzce Barosu avukatları eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Düzce'ye 11, İstanbul'a 205 kilometre kaldığını gösteren tabelayı geride bırakıp Üçköprü mevkisindeki ikinci mola yerine ulaştı.

MOLADAKİ KAZADA POLİS YARALANDI

Kortej mola verdiği sırada Üçköprü Kavşağı'nda trafiği düzenleyen polis memuru İsmail Bilir'e sürücüsünün ismi öğrenilemeyen plakasız motosiklet çarptı. Polis yaralanırken, kaçan motosiklet sürücüsü polisin kovalaması sonucu yakalandı. Yaralı polis ile baygınlık geçiren sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Görüntü dökümü:

------------------------------

-Bolu Dağı'da yürüyüş

-Destekleyenleri selamlaması

-Kaynaşlı tabelası

-Tepkilere müdahale

-Kaza yeri

Haber-Kamera: Ersin ERCAN-Mutlu YUCA-Gürkay GÜNDOĞAN/DÜZCE,

==============================================

Çanakkale'de dönüş çilesi

ÇANAKKALE feribot iskelelerinde bayramın son günüyle birlikte tatilcilerin dönüş çilesi başladı. Sabah erken saatlerde kent merkezine gelenler hiç beklemeden boğazı geçebilirken, öğle saatlerinden itibaren 1 kilometreyi bulan araç kuyruğu tatilcilerin dönüş yolunu zorlaştırdı.

Ramazan Bayramı arifesinde başta İstanbul olmak üzere Trakya'daki kentlerden tatilini geçirmek için yola çıkıp Çanakkale Boğaz geçiş hattını kullanan vatandaşlar bayramın son günüyle birlikte Ege sahilleri, Edremit Körfezi, Assos ve Bozcaada gibi turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayıp, aynı güzergahtan dönüş yoluna geçti. Son gün Çanakkale feribot iskelelerinin yoğun olacağını düşünerek, bayarmın ikinci günü dönüye geçen tatilciler,

Çanakkale'de 1 kilometrelik araç kuyruğu oluşturmuştu. Geç saatlere kadar yoğunluk devam etmişti. Bu sabah erken davrananlar Çanakkale'den Eceabat ve Kilitbahir'e, Lapseki'den ise Gelibolu'ya, hiç sıra beklemeden feribota geçiş yapabildi. Ancak öğle saatlerinden itibakren Çanakkale Feribot İskelesi'nde 1 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Eceabat ve Kilitbahir arasında sefer yapılan feribot iskelesinin araç depolama alanı dolarken araç kuyruğu Demircioğlu Caddesi'ne taştı. Çift sıra araç kuyruğu, Belediye Kavşağı'na kadar uzadı.

Boğaz'da deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, Çanakkale'den Eceabat ve Kilitbahir'e 4'er feribot ile tarife olmaksızın sefer yapıp, oluşan uzun araç kuyruğunu azaltmak için çalışırken, trafik ekipleri, İzmir yönünden Çanakkale istikametine yoğun bir trafiğini bulunduğunu belirtti. yoldaki araç yoğunluğu, Ege sahilleri Edremit, Assos ve Bozcaada'dan dönüşlerin akşam geç saatlere kadar süreceğini gösterdi.

LAPSEKİ İSKELESİ'NDE DE YOĞUNLUK BAŞLADI

Çanakkale Feribot İskelesi'ndeki yoğunluk Gelibolu'ya geçişlerin yapıldığı Lapseki Feribot İskelesi'nde de yaşanıyor. Bu hattı daha çok Bursa istikametinden gelen tatilciler kullanıyor. Trafik ekipleri Bursa'dan Çanakkale istikametine de trafiğin hareketli olduğunu belirtiyor.

Gestaş firması, Lapseki'den Gelibolu'ya da 4 feribot ile saatsiz sefer yapıyor. Lapseki İlçesi, Çardak Beldesi'nde ise özel şirkete ait feribotlar saatsiz çalışarak, tatilcileri Gelibolu'ya taşıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Gestaş Feribot İskelesi'nden görüntü

-Araç kuyruğundan genel ve detay görüntüler

Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

========================================

İşadamının önce arabasını kurşunladılar, sonra da işyerini

Güvenlik kamerası görüntüleri

TRABZON'un Vakfıkebir İlçesi'nde bir süre önce otomobili kurşunlanan Gökmen Saral' ın bu kez de iş yerine pompalı tüfekli ateş açıldı. Kimliği belirsiz kişinin ateş açması sonucu işyerine isabet eden saçmalar hasara neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, ilçeden nakliyat-hafriyat şirketi bulunan iş adamı Gökmen Saral'a ait otomobil, 19 Haziran sabahı park halindeyken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kurşunladı. Saral'ın Kemaliye Mahallesi Deniz Sokak'ta bulunan işyerine de bu sabah saat 04.00 sıralarında, yine kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı.  Yapılan incelemede, pompalı tüfekle atılan büyük çaplı saçmaların işyerinin camlarına ve metal çerçeveye isabet ettiği belirlendi. Silahlı saldırıda bulunan kimliği belirsiz kişi veya kişilerin yakalanması için çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis, aynı işadamına ait önce otomobilin, sonra da işyerinin kurşunlanması konusuna da dikkate alarak araştırmayı sürdürüyor.

Bu arada, iş yerine pompalı tüfekle saldırı anı çevredeki güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Kimliği belisiz kişinin, iş yerinin karşısındaki çimenlik alandaki bir ağacın arkasına gizlenerek tüfeğini ateşlediği görüntülere yansıdı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

İş yerinden görüntüler

Güvenlik kamerası anı

Haber-Kamera:  FATİH TURAN / TRABZON

===========================================

Aksaray'da kız kaçırma kavgası: 1 ölü, 5 yaralı

AKSARAY'da iddiaya göre iki aile arasında kız kaçırma nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Olay Aksaray'ın Ağaçören İlçesi Hüsrev Köyü Hüsrev Yaylası'nda sabah saatlerinde meydana geldi. Yayladaki 2 aile arasında eskiye dayalı kız kaçırma meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışman kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre Levent Ö. (35) karşı tarafın üzerine tabanca ile ateş açtı. Seyfullah E. (40) olay yerinde hayatını kaybederken, Mert E. (23), Hüseyin E., Hüsrev E., Ali Rıza E. (39) ve Bünyamin Ö. (61) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralanan Mert E.'nin durumunun ağır, diğer yaralıların ise hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Kavganın bildirilmesinin ardından kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Şüpheli Levent Ö ile beraberindeki Bünyamin Ö. ile Hüseyin E. (46) Hüsrev Köyü'ndeki evlerinde  gözaltına alındı.

Şüpheliler sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü DÖkümü

---------------------

-

Haber: Hasan BÖLÜKBAŞ / AKSARAY, -

==========================================

Şehit oğullarının odasını müzeye çevirdiler

TOKAT'ın Turhal ilçesinde yaşayan Gencer ailesi 22 ay önce Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası şehit düşen oğulları Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer'in odasını müzeye dönüştürdü.

Turhal ilçesinde, Yunus Emre Mahallesi Örnek Sokak'ta bulunan 5 katlı apartmanın en üst katında yaşayan Fatma ve Ali Gencer çiftinin en küçük çocukları olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer 15  Ağustos 2016  tarihinde Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası şehit düştü. Ailesi şehit oğullarının evlerindeki odasını kişisel eşyalarıyla donatarak müzeye dönüştürdü. Ailesi şehit oğullarının sünnet davetiyesinden, kendisine ait olan saat, bileklik, yüzük, telefon kişisel bakım eşyaları, not defterleri, vatani görevi sırasında aldığı takdirname ve başarı belgeleri, kamuflaj ile botları, bebekliğinden şehit düştüğü ana kadar olan fotoğrafları gibi malzemeleri odaya yerleştirdi. Ayrıca Gencer'in yatağının baş ucuna fotoğrafı konulurken, yatak üzerine serili Türk bayrağı da çiçeklerle süslendi. Şehidin ağabeyi Mustafa Gencer tarafından yaptırılan bayrak üzerindeki fotoğrafı da evin dış yüzeyine yerleştirildi.

'HATIRASI KALSIN DİYE YAPTIRDIK'

Şehit annesi olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Fatma Gencer, "Yasin'in unutmamak için anısı olsun diye yaptırdık. Kendisi gitti hatırası kalsın diye yaptırdık. Toprağı gördük dayandık da, elbiselerini gördüğümüzde mi dayanamayacağız. Oğlum kendini biliyordu. Başına ne geleceğini bilerek görevini yapıyordu. Nur içinde yatsın, çok efendi idi. Allah kimsenin başına vermesin. Bu acıyı kimselere çektirmesin. Rabbim herkesin evladına uzun ömürler versin. Ne mutlu ki bize bir şehit annesi olduk. Onur verici bir şey.  Oğlumun evi olmadı ama odası oldu çok şükür" dedi.

Baba Ali Gencer ise, "Anısı olsun diye yaptırdık. Allah devlete millete zeval vermesin. Ağustos'ta 2 senesi dolacak" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Şehidin evinden görüntüler

-Müzeye çevrilen odası

-Odasındaki kişisel eşyaları

-Yatağındaki bayrağın çiçeklerle süslenmiş hali

-Binan dış yüzeyinden görüntü

-Anne ve babasının konuşmaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/ TUHAL(Tokat),

========================================

Hırsızlar, çelik kasayı yol ortasına atıp kaçtı

ANTALYA'da, bir evden çaldıkları çelik kasanın üst bölümünü açıp içindeki altın ile parayı alan hırsızlar, alt bölümünü açmayı başaramayınca kasayı yol ortasına atıp kaçtı.

Olay, saat 09.00 sıralarında Kepez İlçesi Baraj Mahallesi 5819 Sokak'ta meydana geldi. Sokakta büyük bir kasa olduğunu görenler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine belirtilen adrese giden polis, kasanın aynı mahallede 5824 Sokak'ta, Murat Kartal'a ait evden çalındığını belirledi.

Hırsız ya da hırsızların pencerenin demir parmaklıklarını keserek içeri girdiği, odadaki kasanın üst bölümünü açarak içindeki bir miktar para ve altını çaldığı, daha sonra çelik kasanın üzerine örtü örterek evden çıkartıp otomobile yükledikleri belirlendi. Hırsızların, alt bölümünü açamadıkları kasayı iki sokak ilerde yola atıp kaçtıkları tespit edildi.

Polis, hırsız ya da hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Sokak ortasında çelik kasa görüntüsü

Polisin inceleme yapma görüntüsü

Hırsızların girdiği penceren görüntü

Detay görüntüler

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

============================================

Bakan Eroğlu, bayramlaşma programına katıldı

ORMAN ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın açılışını yaptı.

Sandıklı Belediyesi önünde düzenlenen bayramlaşma programına Bakan Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Ak Parti milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Vali Aziz Yıldırım, Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar,  Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Sandıklı Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çöl, Akharım Belde Belediye Başkanı Eşref Ünsal, Hocalar, Kızılören ve Sandıklı ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların bayramını kutlayan Bakan Veysel Eroğlu, birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. Batı ülkelerinin Türkiye'nin de bulunduğu coğrafyayı parçalamak için plan üstüne plan yaptığını belirten Bakan Eroğlu, buna karşı Türkiye'nin gelecekte güçlü olması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin İslam coğrafyasının en son kalesi olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, "Bu kalenin dimdik ayakta kalması lazım. Bunun için 80 milyon vatandaşımızın gece gündüz, millet olarak beraber çalışması lazım. Birlik olmamız lazım" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünün de yaklaştığını anlatan Bakan Veysel Eroğlu, "Alçak terör, FETÖ, Türkiye'yi yıkmak parçalamak için elinden geleni yaptı. İçimize hainleri sokmuşlar. Allaha şükür bu hain darbe girişimi, milletimizin kahramanlığı ve Recep Tayip Erdoğan gibi bir dünya liderinin cesareti, dirayeti sayesinde engellendi" dedi.

Sandıklı Belediyesi tarafından yapılan '15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın açılışını da yapan Bakan Eroğlu daha sonra Dinar İlçesi'ne geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakan Eroğlu Sandıklı'ya gelişi

-Bakan Eroğlu konuşması

-Bakan Eroğlu halk ile bayramlaşırken

HABER-KMARA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

==============================================

Rus Başkonoslos: Bu sezon Antalya'da 2,5-3 milyon Rus turist gelir

RUSYA Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin kaliteli ve yeni düzeye yükseldiğini ve çok planlı işbirliğine geri dönüldüğünü söyledi.

Akıcı Türkçe konuşan Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, DHA'ya yaptığı açıklamada, iki ülke ilişkilerinde gelinen son nokta ve Antalya özelinde turizm ve ticareti değerlendirdi. Kriz öncesi dönemde Antalya'nın her yıl 3 milyondan fazla Rus turisti ağırladığını aktaran Rogoza, en iyimser tahminlere göre bu sezon da Rusya'dan 2.5- 3 milyon misafir beklendiğini söyledi.

Başkonsolos Oleg Rogoza, geçen mayıs ayında gerçekleşen üst düzey Türk-Rus görüşmelerinin sonuçlarının tarafların enerjik bir şekilde siyasi, ticari ve ekonomik, kültürel ve insani alanlardaki işbirliğini düzeltme isteklerini doğruladığını vurguladı. İlişkilerin düzelmesiyle Antalya ile ilişkilerin de aktif biçimde canlandığını kaydeden Rogoza, "Kriz öncesi dönemde şehir her yıl 3 milyondan fazla Rus turisti ağırlıyordu. Üretilen tarım ürünlerinin üçte ikisini Rusya'ya ihraç ediyordu. Türk partnerlerimizle ortak amacımız karşılıklı kar temelinde çeşitli düzeylerde işbirliği sağlamaktır. Bunun için gerekli tüm koşullar mevcuttur" dedi.

Oleg Rogoza, "Sene başından itibaren Antalya'yı 1 milyon Rus turistin ziyaret ettiğini dikkate alarak sene sonu sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Gerçekten, Akdeniz'in turistik merkezlerine gelen Rus turist hacmi 14 kat arttı. Sadece mayıs ayında Antalya'yı ziyaret eden vatandaşlarımızın sayısı 500 binin üzerine çıktı. Antalya'ya bir ay içerisinde, neredeyse bir seneden daha fazla turist geldi. Bu Türk şehrine duyulan yüksek talebi ve popülaritesini gösteriyor. En iyimser tahminlere göre bu sezon da Rusya'dan 2.5-3 milyon misafir bekleniyor."

'YATIRIM İÇİN EN CAZİP ÜÇ ŞEHİR ARASINDA'

Başkonsolos Rogoza, Antalya'nın Rusya ve Türkiye'nin ticari ekonomik işbirliğindeki rolüne ilişkin görüşlerini de şöyle aktardı: "Şehrin potansiyeli turizm ve yüksek kaliteli tarım ürünleri ile sınırlı değil. Antalya kendinden emin bir şekilde yatırım için en cazip üç şehir arasında yer alıyor. Elimizdeki verilere göre, Antalya'nın turizm altyapısına yapılan Rus yatırımlar 2 milyar doların üzerinde. Son yıllarda Rus vatandaşları Türkiye'de yaklaşık 8000 gayrimenkul satın aldı. Bunların çoğu Antalya, Alanya ve Kemer'de. Rusya'nın varlığı sadece turizm endüstrisinde değil, aynı zamanda inşaat ve tekstil sanayi alanlarında uzmanlaşan kuruluşlar tarafından da olumlu karşılanıyor. Bizim sermayemiz 400 şirket bünyesinde bulunuyor. Karşılıklı ödemelerde ulusal para birimlerine geçilmesini öngören ilginç projeler üzerinde çalışılıyor. Bu inisiyatifte Denizbank önemli bir rol oynuyor. Rus şirketler, başarıyla gelişen özel endüstri alanlarının deneyimlerine büyük ilgi gösteriyor. Bu işbirliği alanları iki taraftan da büyük talep görüyor ve bu ikili ticaret hacminin artırılmasına büyük katkı sağlayacaktır."

'2019 KÜLTÜR VE TURİZM YILI OLACAK'

Başkonsolos Rogoza, Moskova'da gerçekleştirilen 'Türkiye Festivali'nden sonra Antalya'da da benzeri 'Rusya Festivali' yapılması düşüncesiyle ilgili de şunları söyledi: "Moskova'daki Türk Festivali hiç şüphesiz ki önemli bir olaydı. Hem düzenleniş şekli, hem de içeriği gereğince bu etkinlik Moskovalılar ve başkentin misafirlerinin dikkatini çekti. Bu etkinlik halklarımızın karşılıklı tarihler ve kültürlere duyduğu ilgiyi bir kez daha kanıtladı. Antalya'da sürekli olarak on binlerce Rus vatandaşı yaşıyor. Karışık evliliklerin sayısı artıyor. Rus ve Türk ailelerde doğan çocukların sayısı gittikçe artıyor. Gelişmiş diasporanın karakteristik özelliği bu birliğin kendi içinde kapalı olmamasıdır. Bu birlik ve Türk toplumu arasında kültürel geleneklerin paylaşım süreci gerçekleşiyor. Biri Alanya'da olmak üzere Antalya'da Rus eğitimine sahip üç okul bulunuyor. Rus dili ve edebiyatının ilerlemesiyle aktif bir şekilde ilgilenen Rus kuruluşları mevcut. Düzenli olarak Türk partnerlerimizle Rus kültür festivalleri ve Zafer Bayramı ve Rusya Günü gibi bayram organizasyonları gerçekleşiyor. Bilindiği üzere 2019 yılı Rusya ve Türkiye'de karşılıklı kültür ve turizm yılları olacak. Bu geniş çaplı etkinliklere hazırlık çerçevesinde konsolosluğumuza Antalya'da Rus günlerinin düzenlenmesine ilişkin ilginç teklifler geliyor. Biz tabii ki bu tür inisiyatiflere olumlu yaklaşacağız. Zaten bu da halk diplomasisi ve toplum inisiyatifleri düzeyindeki işbirliğinin başarılı bir şekilde gelişmesinin sebebidir."

RUS VATANDAŞLARININ GÜVENLİĞİ

Antalya bölgesinde kendileri için öncelikli konunun tatile gelen Rus vatandaşlarının güvenliği olduğunu vurgulayan Başkonsolos Rogaza, şunları söyledi: "Bu amaçlar doğrultusunda konsolosluğumuz mevcut durumu değerlendirmemizi sağlayan yerel kolluk kuvvetleri ile temas içerisinde. Antalya yönetimi kendi eylemlerini kolluk kuvvetleri ve jandarma ile işbirliği içerisinde koordine ediyor, turistik yapıların ve kalabalık alanların güvenliğinin artırılmasına büyük önem veriyor. Bu eylemlerin ne kadar etkili olduğunu zaman gösterecektir. konsolosluğun deneyimlerine göre, Rus turistlerin çoğunluğu Türkiye'den evlerine olumlu düşüncelerle ayrılıyor. Fakat biz tabii ki kendi vatandaşlarımızı dikkatli olmaları, yurtdışındaki kurallara uymaları, geldikleri ülkelerin yasalarına, gelenek ve göreneklerine saygı duymaları konusunda uyarıyoruz. Maalesef tatilde istenmeyen olaylar, trafik kazaları ve kural ihlalleri olabiliyor. Konsolosluğumuz bu olaylar dışında da pasaportlarını ve diğer belgelerini kaybeden, hastalık sonucunda hastaneye kaldırılan vatandaşlara destek sağlıyor."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera:  Siyamend KAÇMAZ- Süleyman EKİN/ANTALYA, -

==================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Veysel Eroğlu Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title