Haberler

Draghi'den Enflasyon Açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, enflasyonu baskılayan faktörlerin geçici olduğunu ancak enflasyonun hedefe geri dönüşünden emin olabilmek için para politikasında sürekliliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Draghi, ECB tarafından merkez bankacılığı konusunda Portekiz'de düzenlenen forumda bir konuşma yaptı. Draghi, bankanın resmi sitesinde yayımlanan konuşmasında finansal krizden yıllar sonra gelişmiş ekonomiler arasındaki ekonomik performansın cansız olduğunu ifade etti.

Şu an ise küresel toparlanmanın sıkılaştığına ve genişlediğine işaret eden Draghi, politika üreticilerinin karşı karşıya olduğu temel sorunun, bu yeni büyümenin sürdürülebilir olmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Draghi, ECB'nin uyguladığı para politikalarının çalıştığına ve enflasyon üzerindeki tüm etkilerinin kademeli olarak gerçekleşeceğine ilişkin emin olabileceklerini vurgulayarak, "Ancak bunun için politikamızın kalıcı olması gerekiyor ve politika parametrelerini, ekonomik koşulların iyileştirilmesi için nasıl ayarladığımız konusunda ihtiyatlı olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

-"Avro Bölgesi 16 çeyrektir büyüyor"

Avro Bölgesinde büyümenin 16 çeyrektir devam ettiğini belirten Draghi, şunları kaydetti:

"Bu büyüme sürecinde para politikasının rolü açık. 2014 yılının ortalarından beri, para politikası duruşumuz üç aracın birleşimi ile belirlendi. Bunlar, ilk olarak, düşük politika faiz oranları, ikinci olarak, finansal piyasalarda varlık alımları ve bankalar için hedeflenen uzun vadeli yeniden finansman işlemleri üçüncü de bunların sözlü yönlendirmeyle desteklenmesi..."

Varlık satım alım programının ilanından sonra yani Ocak 2015'ten bu yana Avro Bölgesinde gayri safi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 3,6 arttığına dikkati çeken Draghi, ayrıca bankanın uyguladığı para politikalarının enflasyonu 2016-2019 yılları arasında kümülatif olarak yüzde 1,7 puan artacağını tahmin ettiklerini aktardı.

-"Deflasyonel unsurların yerini enflasyonel unsurlar aldı"

Mario Draghi, enflasyon ve para politikası görünümüne ilişkin değerlendirmelerinin üç mesajla özetlenebileceğini ifade ederek, bunları "Birincisi, para politikasının etkili olduğuna ve iletim sürecinin işe yarayacağına olan güven. İkincisi bütün işaretler şimdi Avro Bölgesindeki güçlenmeyi ve genişlemeyi işaret ediyor. Üçüncüsü deflasyonel unsurların yerini enflasyonel unsurlar aldı." şeklinde sıraladı.

Hala enflasyonun gidişatını baskılayan faktörler olmasına karşın bunların şu anda merkez bankasının tipik olarak gözlemleyebileceği geçici faktörler olduğunu belirten Draghi, "Ancak, enflasyon dinamiklerinin dayanıklı olması ve kendi kendini idame ettirebilmesi için önemli miktarda parasal duruşa ihtiyaç var. Dolayısıyla, enflasyonun hedefe geri dönüşünden emin olabilmemiz için para politikamızda sürekliliğe ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mario Draghi Portekiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title