Haberler
BBC

ABD Esed'i Uyardı, Cevap Rusya'dan Geldi: ABD'nin Tehditleri Kabul Edilemez

Güncelleme:

Kremlin Sözcüsü Peskov, Esed yönetiminin yeni bir kimyasal saldırıya hazırlandığı uyarısında bulunan ABD'ye kızdı, ellerinde yeni bir saldırıya yönelik istihbarat olmadığını söyledi.

Rusya, Suriye'deki Esed yönetiminin yeni bir kimyasal saldırıya hazırlandığı uyarısında bulunan ABD'yi kınadı. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Meşru Esad yönetimine yönelik bu tehditleri kabul edilemez buluyoruz" dedi.

PESKOV ABD'YE KIZDI: ELİMİZDE YENİ BİR İSTİHBARAT YOK

Dmitri Peskov bugün Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin kullandığı "yeni bir saldırı" ifadesine şiddetle karşı çıktıklarını söyledi.

ABD'nin açıklamasını neye dayanarak yaptığını bilmediklerini belirten Peskov, ellerinde yeni bir saldırıya yönelik istihbarat olmadığını vurguladı.

Peskov "Suriye'de daha önce IŞİD militanları, teröristler ve diğer silahlı grupların kimyasal saldırılar düzenlediğini biliyoruz. Bu tarz provokatif eylem tehditleri olası. Ancak tekrar ediyoruz, kesin bir istihbarat yok" dedi.

BEYAZ SARAY "KİMYASAL SALDIRI" UYARISI YAPMIŞTI

Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamada ise Suriye'de 4 Nisan'da düzenlenen saldırıdan öncekine benzer hazırlıklara gidildiği belirtilmişti.

Açıkalamada, "Esed rejimi tarafından yapılacak bir kimyasal saldırı, sivillerin kitleler halinde ölümü sonucu doğuracaktır" ifadesi yer almıştı.

Trump yönetimi, Nisan ayında Beşar Esed hükümetinin düzenlediğini iddia ettiği ve muhaliflerin denetimindeki bölgede en az 70 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan sonra Şayrat Hava Üssünü hedef almıştı.

Suriye hükümeti ise, saldırıyı kendilerinin düzenlediği iddialarını reddediyor.

"DIŞİŞLERİ VE SAVUNMA BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMADAN HABERİ YOK"

Beyaz Saray açıklaması sonrası ABD medyasında yer alan haberlerde, Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Beyaz Saray'ın "kimyasal saldırı uyarısından" haberdar edilmediği ve "hazırlıksız yakalandığı" belirtildi.

"RUSYA VE İRAN DA SORUMLU OLACAK"

ABD'nin Birleşmiş Milletler büyükelçisi Nikki Haley ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, böyle bir saldırı gerçekleşmesi halinde Rusya ve İran'ın da sorumlu olacağını söyledi.

Haley, Twitter hesabı üzerinden, "Suriye halkını hedef alacak olası bir saldırıda Esed suçlanacaktır ama Rusya ve İran da onun kendi halkını öldürmesine yardım ettikleri için aynı oranda sorumlu olacaktır" diye yazdı.

SURİYE'DEN YANIT YOK

Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaşta 300 binden fazla insan hayatını kaybetti, 5 milyon kişi mülteci konumuna düştü.

Suriye hükümeti ise Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya yanıt vermedi.

BBC

Rusya Federasyonu Beyaz Saray Suriye Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title