Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "AK Parti bugün dünyanın en örgütlü, en disiplinli siyasi organizasyonudur. Öylesine örgütlü, disiplinli, vefalı bir teşkilattır ki AK Parti, 15 Temmuz gecesi bütün hesapları alt üst eden milli dirilişin motor gücüdür." dedi.

Bakan Avcı, Eskişehir'de faaliyet gösteren Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen AK Parti İl Başkanlığı bayramlaşma programında, Birinci Dünya Savaşı sonrası paylaşımda istediklerini alamayanların, İkinci Dünya Savaşı sonrasında kendilerine göre yeniden ayarlama yapmak isteyenlerin Türkiye'yi de işin içine katarak bölgede yeni oyunlar tezgahlama peşinde olduğunu söyledi.

Bunun için son 10 yılda görünür görünmez pek çok tertibe müracaat edildiğini ve başaralı olunamadığını belirten Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Bunun en büyük teminatlarından biri birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamızdır. AK Parti bugün dünyanın en örgütlü, en disiplinli siyasi organizasyonudur. Öylesine örgütlü, disiplinli, vefalı bir teşkilattır ki AK Parti, 15 Temmuz gecesi bütün hesapları alt üst eden milli dirilişin motor gücüdür. O bakımdan bir kere daha 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bütün bu yaşananlara rağmen çok şükür Türkiye dimdik ayakta ve eskisinden çok daha güçlü durumda."

Turizm gelirlerinde 2016 yılında ciddi düşüş yaşandığını anlatan Bakan Avcı, "Çok şükür turizm altyapımız, fevkalade güçlü ve dirençli. 2016'da yaşanan tüm olumsuzluklara, 15 Temmuz melanetine rağmen Türkiye bugün dünyanın 6. büyük turizm ülkesidir. Avrupa'nın da bütün bunlara rağmen dördüncü büyük turizm destinasyonudur." diye konuştu.

"En zayıf halkamızın gücü asıl gücümüzdür"

Bakan Avcı, Türkiye'nin son 15 yılda her alanda bütün engellemelere rağmen gücünü artırarak, yoluna devam edeceğini bildirdi.

Gün içinde huzurevi ziyaretleri gerçekleştirdiğini anımsatan Bakan Avcı, "Her gittiğimiz huzurevinde orada kalan vatandaşlardan hayır dua aldık. Türkiye son 15 yılda özellikle bakıma muhtaç, zafiyet içinde olan vatandaşlarına yaptıklarıyla dünyada başka hiçbir ülkenin erişemeyeceği bir konuma gelmiştir." dedi.

Avcı, dünkü New York Times gazetesinde, 22 milyon ABD'linin her türlü sağlık, sosyal güvencesinden mahrum hale geleceğine ilişkin bir haberin yer aldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şimdi ABD bu konuda bir istisna değil, İngiltere'de, Avrupa'nın birçok ülkesinde sosyal yardımlarda ciddi kısıtlamalara gidiliyor. Türkiye'de ise tam tersine gerek sağlıkta, gerek sosyal güvenlikte olağanüstü artışlar sağlandı son 10 yıl içinde. Büyük devlet olmak öyle kolay olmuyor. Bir zincirin gücü en zayıf halkasının gücü kadardır. Önemli olan dar gelirlilere sunulan hizmetlerdir. Türkiye özellikle bakıma muhtaç vatandaşlarına sağladığı imkanlarla örnek gösterilen bir sosyal devlettir. En zayıf halkamızın gücü asıl gücümüzdür. Türkiye'nin her yerinde, Allah'ın izniyle her alanda dünyanın en iyisini yapmak için geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde inşallah her alanda dünyanın ilk onunda olacağız."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan da Türkiye'nin mazlumların yanında olduğunu belirterek, "Türkiye, nerede mazlum, savaş mağduru varsa onlara sahip çıkmıştır. Ayrıca teşkilatımıza ramazan ayı boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Biz büyük bir davanın içindeyiz. Büyük davalar fedakar ruhlu insanların omuzlarında kemale ulaşır." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de partililerin bayramını kutlayarak, "Kardeşliğimizi yüceltecek, birliğimizi daha da güçlendirecek bir üslup ile yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, partililerle bayramlaştı.

Kaynak: AA / Politika

Nabi Avcı Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title