Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Bakan Yılmaz: 20 bin öğretmenin önümüzdeki ay atamasını yapacağızMİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Sözleşmeli öğretmen uygulamasını başlattık. 20 bin öğretmenin mülakat yaparak atamasını gerçekleştirdik.

Bakan Yılmaz: 20 bin öğretmenin önümüzdeki ay atamasını yapacağız

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Sözleşmeli öğretmen uygulamasını başlattık. 20 bin öğretmenin mülakat yaparak atamasını gerçekleştirdik. 20 bin öğretmenin de mülakatını tamamladık. Önümüzdeki ay atamasını yapacağız " dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğle saatlerinde karayolu ile Ankara'dan memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz ilk olarak Sivas Belediyesi tarafından Şeyhşamil Mahallesi'ne yapılan Osman Seçilmiş Mesire Alanı'nın açılışına katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas milletvekilleri Mehmet Habip Soluk, Hilmi Bilgin, Selim Dursun ve Belediye Başkanı Sami Aydın ile vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, öğrencilere 21'inci yüzyılın gerektirdiği bilgi, beceri, tutum, davranış ve değerleri kazandırmak istediklerini belirterek, "Bunun için de biz Türkiye olarak milli gelirin 5.8'ini eğitime ayırıyoruz. OECD ülkeleri bize göre eğitime milli gelirlerden daha az oran ayırmaktalar. Bugün 18 milyona yakın öğrenci bizim bakanlığımız bünyesinde, 7 milyonun üzerinde de yükseköğrenimde var. Toplam 25 milyonun üzerinde öğrencimiz var. Türkiye'nin yarınını işte bu 25 milyon insan şekillendirecektir" dedi.

"EĞİTİME YENİ MÜFREDATLA BAŞLAYACAĞIZ"

Öğrencilere daha kaliteli bir eğitim ve öğretimin sunulması için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, daha sonra şunları söyledi:

"İstiyoruz ki evlatlarımıza gerçekten çağın gerektirdiği bilgi beceri ve değerleri kazandıralım. Bunun için ne yapıyoruz? 2005'te değiştirilmiş olan müfredatı değiştiriyoruz. Normalde her 5 yılda bir müfredatların değiştirilmesi lazım. Bize gelene kadar 2010'da değiştirilmesi lazım. Son değiştirilmesinden bu zamana kadar 12 yıl geçmiş. Ama normal değiştirilmesinden bu zamana kadar 7 yıl geçmiş, yani geçmişte beklenilen şeyleri şimdi biz yaptık. 51 program hazırlandı, onayı alındı. İnşallah kitapları yazılıyor. Önümüzdeki yıl 1, 5 ve 9'uncu sınıflar yeni müfredatla eğitime başlayacaklar. Ondan sonraki 2'nci, 3'üncü, 4'üncü sınıflar, 6, 7 ve 8'inci sınıflar ile 10,11,12'inci sınıflar eğer yapabilirsek gece gündüz çalışacağız. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında her sınıfta yeni müfredatla eğitime başlamış olacağız. Biz bunu verirsek inşallah o zaman evlatlarımız ve öğrencilerimiz bilgiyi ve teknolojiyi sadece kullanan bilgiyi ve teknolojiyi aynı zamanda üreten olacak. Gaye kullanmak değil, üretici kılmaktır. Allah nasip ederse bu yeni müfredatla evlatlarımızı bizim aldığımız eğitimden çok daha iyi bir eğitime kavuşturacağız"

"EĞİTİMDE EKSİKLER VAR!"

Ekonomide dünyada ilk 20 ülkenin içinde olmayı eğitim sistemine borçlu olduklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Peki niye ilk 10'a giremedik onu da eğitimimize borçluyuz. Çünkü daha yüksek nitelikli ürünler üretemiyoruz. Niçin? Eğitimde eksiklikler var. Fakat birçok şeyi başardık. İlk 20 ülkenin arasına girmek başarıdır. Ama dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyorsak daha çok çalışmamız lazım. Gerçekten milli eğitimde her dönemde çok önemli reformlar hayata geçirildi. Her yenilikte yeni bir kazanım getirdi evlatlarımıza. Son bir yılda da gerçekten zorlu bir dönemden geçtik. Önemli yenilikleri de bu dönemde dönemde eğitime kazandırdık. Bir yıl içerisinde 20 bin derslik yaptık. Sözleşmeli öğretmen uygulamasını başlattık. 20 bin öğretmenin mülakat yaparak atamasını gerçekleştirdik. 20 bin öğretmenin de mülakatını tamamladık. Önümüzdeki ay atamasını yapacağız. Dershanelerin tek bilim dalında açılabileceğini dair kanuni değişiliklik yaptık. Etüt merkezlerini kapattık. Çıraklık eğitim merkezini zorunlu eğitim kapsamına aldık. Çünkü eğer iyi çırak yetiştiremezsiniz o zaman el sanatlarınız esnafınız, küçük sanayiciniz ölür."

AÇILIŞ DUASI REKTÖRDEN

Konuşmanın ardından mesire alanının açılışına geçildi. Alanda din görevlisi olmadığı için Bakan Yılmaz'n isteği üzerine Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlahiyatçı Prof. Dr. Alim Yıldız'ın duasının ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Bakan Yılmaz daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Yılmaz açılış sonrası ziyaret için İmranlı ilçesine geçti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Açılış programından görüntüler

-Bakan Yılmaz'ın konuşması

-Bakanın isteğiyle rektörün dua ettirmesi

-Kurdele kesilmesi ve alanın gezilmesi

Haber-Kamera:  Gökhan CEYLAN/SİVAS,

=====================================================

Bakan Eroğlu, bayramlaşma programına katıldı (2)

BAKAN EROĞLU'NDAN AİLELERE KANAL UYARISI

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında Dinar İlçesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, tek bir terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelenin süreceğini söyledi. Terör örgütü PKK'ya karşı Kato Dağı'nda yürütülen operasyonda, bakanlığına bağlı kurumlara ait araçların kullanıldığının sorulması üzerine Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Terörle mücadele, bütün kamu kurumlarının destekleriyle sonuna kadar devam edecek. Hükümetimiz terörü bitirmede kararlı. PKK'nın bütün inlerine girildi. ya teslim olacaklar ya da etkisiz hale getirilecekler, başka çaresi yok. Teslim olanları da koruyoruz. Bu teröristlere şunu tavsiye ediyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlettir. Onlar gibi binlerce terörist gelse hiç bir kıymeti yok. Onları etkisiz hale getiririz. Başkalarının gazına gelerek, ülkemizin, milletimizin bütün unsurlarını mahvetmek için, özellikle düşman devletlerin verdiği silahları kullanarak böyle bir eyleme girişmesinler. Bir an önce teslim olsunlar. Yoksa bizim güçlerimiz onları tamamen etkisiz hale getirecek güçte ve kuvvettedir."

'MAĞARALARI, DAĞLARI DAR EDECEĞİZ'

Terörle mücadeleye milletin de tam destek verdiğini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, "Sadece silahlı kuvvetler değil, kamu kurumları da yolların açılması ve mağaraların kapatılması konusunda destek veriyor. Gerek Devlet Su İşleri (DSİ) gerekse orman araçları hem Fırat Kalkanı operasyonunda hem de bu mağaralarda, dağlarda faaliyet gösteriyor. Bunlara mağaraları, dağları dar edeceğiz. Artık bütün dağlarda şanlı bayrağımız dalgalanıyor" dedi.

KANAL, GÖLET UYARISI

Hava sıcaklığının artmasıyla baraj, gölet ve sulama kanallarında yaşanan boğulma vakalarının hatırlatması üzerine ise Bakan Eroğlu, ailelere uyarılarda bulundu.

Sulama kanallarında yüzmenin çok tehlikeli olduğunu, girilmemesini isteyen Veysel Eroğlu, "Bütün baraj ve kanalların etrafına 'Burada suya girmek tehlikelidir' diye yazıyoruz. Kanallarda en az 1- 2 metre saniye büyük su akımı var. Kanala giren çocuk yüzme bilse bile kurtulması imkansız. İkaz ediyoruz ama maalesef giriyorlar. Bu maksatla bazı yerlerde kanalların etrafına çocukların yüzmesi için havuzlar yaptık. Kanallar çok tehlikelidir çocuklar hiç bir şekilde kanala girmesin" dedi.

YÜREĞİMİZ DAĞLANIYOR

Bakan Eroğlu, baraj ve göletlerde de yüzülmemesi uyarısında da bulundu. Su seviyesinin alçalıp yükselmesine bağlı baraj ve göletlerde yumuşak zemin oluştuğuna değinen Bakan Veysel Eroğlu, "Bataklık oluyor. Dolayısıyla çocuk girdiği zaman çıkamıyor. Özellikle istirham ediyorum, tehlikeli yerlere çocuklar girmesin. Tembih edilsin. Zaten pek çok şehirde yüzme havuzları yapıldı. Ayrıca talep ederlerse dere kenarlarına yüzme havuzu gibi bir takım tesisler yapabiliriz. Aman dikkat edilsin, çocuklar giriyor ve boğuluyor. Yüreğimiz dağlanıyor" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------

Bakan Eroğlu düğün salonuna gelirken ve vatandaşlar ile bayramlaşırken

Bakan Eroğlu gazetecilerin sorularını yanıtlarken

Bakan Eroğlu ve protokol düğün salonunda

Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/DİNAR(Afyonkarahisar),

======================================================

Bursa'da dönüş yoğunluğu

RAMAZAN Bayramı'nın sona ermesinden sonra tatilini Balıkesir ve Ege sahillerinde yapan tatilcilerin geri dönüşünde uzun kuyruklar oluştu. Karacabey ilçesinde başlayan araç yoğunluğu 20 kilometreye kadar ulaştı.

İstanbul'da yaşayan ve ramazan bayramı nedeniyle oluşan tatili Balıkesir ve Ege'de geçiren tatilcilerin dönüşünde bazı mevkilerde uzun araç kuyruğu oluşmaya başladı.  Karacabey girişinin yanı sıra Karacabey'in Karakoca Köyü ile Merkez Nilüfer İlçesi Karacaoba Köyü arasındaki  20 kilometrelik mesafede yoğunluk gözleniyor. Trafik polisleri ile jandarma ekipleri  trafiğin akmaması için önlemler alırken yaşanan maddi hasarlı kazalara hemen müdahale ediyorlar.

Yetkililer, yoğunluğun gece boyunca devam etmesini beklediklerini söylediler

Görüntü Dökümü

-karayolundan detaylar

-Trafik yoğunluğu

Haber: Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa),

======================================================

Tatil bitti, yolculuk başladı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesi nedeniyle trafik ışıklarında uzun kuyruklar oluştu.

Ramazan Bayram tatilini değerlendirmek için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne gelen tatilciler dönüş yolculuğuna başladı. Tatilin son gününde Bodrum'daki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde şehir içi trafiğin yoğunlaştığı görüldü. Öğle saatlerinde dönüş yoğunluğunun daha da artması ile cadde üzerindeki trafik ışıklarında uzun kuyruklar oluştu. Zaman zaman trafik ışıkları kapatılarak trafiğin açılması sağlandı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği, sürücüleri trafik kurallarına uymaları ve dikkatli gitmeleri konusunda uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Trafik yoğunluğundan görüntü,

-Trafik lambalarındaki uzun kuyruklardan görüntü.

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla), DHA)

======================================================

Sollarken TIR'a çarpan otomobil devrildi: 4 yaralı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, sollamaya çalıştığı TIR'ın çekici bölümüne çarpıp takla atan otomobildeki 4 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Siverek- Diyarbakır Karayolu'nun 4'üncü kilometresinde meydana geldi. İlçe merkezi yönüne ilerleyen Selahattin Duran yönetimindeki 31 KHK 37 plakalı otomobil, sollamaya çalıştığı önünde giden Ahmet Ertan Altan'ın kullandığı 21 AU 480 plaklı TIR'ın çekici bölümüne çarptı. Çarpmayla birlikte kontrolden çıkan otomobil takla atıp devrildi. Kazada ters şekilde duran otomobilde bulunan Sidar, Sinem, Veysel ve Bünyamin Duran yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kaza yeri

Devrilen otomobil

Kazaya karışan TIR

İnceleme yapan polis ekibi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA,

BOYUT: 415 MB

=======================================================

Bitlis Valisi Çınar hem bayramlaştı, hem vedalaştı

İÇİŞLERİ Bakanlığı valiler kararnamesi ile Zonguldak Valiliğine atanan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bayramın 3'ncü gününde düzenlenen bayramlaşma programında hem bayramlaştı hem vedalaştı.

Bitlis Polisevi'nde düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, 10. Komando Tugay Komutanı Albay Taner Dinçyürek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, bugün bayram olduğu için sevinçli olduklarını fakat Bitlis Valisi Ahmet Çınar ilden ayrılacağı için de üzgün olduklarını söyledi. Çok zor bir dönemde valilik görevini en iyi şekilde ifa ettiğini belirten Demiröz, Vali Çınar'a bir sonraki görev yerinde başarı dileklerinde bulundu. Vali Ahmet Çınar da konuşmasında ayrılıkların zor olduğunu belirterek, "Bugün Bitlis nöbeti, görevi, emaneti benim açımdan bitti. Biz şimdi yeni bir emanet, yeni bir sorumluluk aldık. Zonguldak şehrimize artık hizmet edeceğiz. Ben Bitlis'i ve Bitlisli'leri gerçekten çok sevdim. İnşallah dostluğumuz daim olsun" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Özcan ÇİRİŞ / BİTLİS,

======================================================

Tekirdağ'da su samuru işyerinin bahçesine girdi

TEKİRDAĞ'ın Süleymanpaşa İlçesi'ne bağlı Barbaros Mahallesi'nde deniz kenarındaki bir restoranın bahçesine giren ve genellikle nehir ile göl kenarında yaşayan su samuru, Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerince kontrolleri yapıldıktan sonra doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Süleymanpaşa'ya bağlı Barbaros Mahallesi sahilindeki bir işletmenin bahçesinde su samuru görenler, Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bildirdi. Sahildeki işyerine gelen Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri bahçeye giren su samurunu kontrol altına aldı. Genellikle nehir ve göl kenarında yaşadığı ve nesli tükendiği belirtilen su samurunun sağlık kontrolü yapıldıktan sonra doğal yaşam alanına bırakıldığı açıklandı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-su samurunun yakalanmasından fotoğraf

-doğal ortamına bırakılmasından fotoğraf

Haber: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Cevdet Yılmaz Bitlis Politika Güncel Haberler

title