Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

Kılıçdaroğlu: Adalet için yürüyoruz, kimse rahatsız olmasın (4)

13'ÜNCÜ GÜN TAMAMLANDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nde 13'üncü günü de geride bıraktı. Kılıçdaroğlu, Acaroğlu tesislerindeki 3'üncü moladan sonra tekrar Düzce kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Polisin güvenlik önlemleri altında yürüyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 13'üncü günü toplam 21 kilometre yürüyerek tamamladı. Kılıçdaroğlu, geceyi Düzce Kalıcı Konutlar yolu üzerindeki Cumhuriyet Mahallesi mevkisinde yol kenarındaki kamp alanında geçirdikten sonra yarın Sakarya'ya doğru yürüyüşe devam edecek.

1

2 MADDELİK GENELGE DAĞITILDI

Kamp alanında yürüyüşe katılanlara CHP tarafından hazırlanan 'Adalet Yürüyüşü Temel Kuralları' başlıklı 12 maddelik genelge dağıtıldı. Dünyanın ve Türkiye'nin gözü, kulağının Adalet Yürüyüşü'nde olduğu ifade edilen genelgede şu maddeler yer aldı:

1- Bu zorlu yürüyüşte genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun güvenliğinin sağlanabilmesi ve düşme, burkulma gibi yürüyüşü tamamlaması engelleyecek kazaya uğramaması için genel başkan önde yalnız yürüyecektir.

2- Hiçbir kişi ve kurumun genel başkanın önünde yürümesine izin verilmeyecektir.

3- Genel başkana sadece uğradıkları adaletsizliklerin sembol isimleri, temsil ettikleri kitlelerin seçilmiş başkanları, toplumsal kanaat önderleri ve katılımları ile yürüyüşümüze güç verecek kişiler geçici süre eşlik edecektir. Belirtilenler dışında hiç kimsenin kortej düzenini bozacak şekilde genel başkanla yürümesine izin verilmeyecektir.

4- Bu yürüyüş boyunca uzaktan çekilen resimler, önceden izin alınan istisnai haller haricinde genel başkanla özel resim çekilme talepleri karşılanmayacaktır.

5- Konaklama alanlarının grişinide emniyet görevlilerince bütün katılımcıların üstü ve çantalar aranacak, arama yapılmadan kimsenin alana girilmesine izin verilmeyecektir.

6- Yürüyüş sırasında trafik akışının korunması çok önemlidir. Yürüyüşe katılanların araçlarını yürüyüşü engelleyecek şekilde yol kenarına park etmemesi gerekecektir.

7- Trafik akışının sağlanması için yol genişliğine göre en fazla 6 kişi aynı sırada yürüyecek, trafiğin aktığı şerit ihlal edilmeecketir.

8- Yürüyüş boyunca güvenliğimizi sağlayan polisimizin ve jandarmamısın tüm uyarı ve ikazlarına uyulacaktır.

9- Yürüyüş sırasında yürüşümüzü taciz etmek isteyen provokatörlerle karşılaşıldığında asla karşılık verilmeyecek, bu tahrik ve tacizlere karşı sadece 'hak hukuk adalet' sloganı ile karşılık verilecektir. Bu tahriklere karşılık vremek yürüyüşe zarar vereceğinden bu duruma asla müsaade edilmeyecektir.

10- Yürüyüş sırasında Türk bayrağı 'Adalet' yazılı pankart ve dövizler kullanılacaktır. Hiç bir partinin, kurumun veya grubun bayrak, flama ve dövizinin açılmasına izin verilmeyecektir.

11- Bu yürüyüşün sloganı 'hak hukuk adalet'tir. Bu slogan dışında hiçbir slogan atılmayacaktır.

12- Yürüyüş ve konaklama alanlarınad alkollü içki tüketimi kesinlikle yasaktır.

Görüntü dökümü

------------------------

-Kılıçdaroğlu yürürken

-Baygınlık geçiren kişi

-Tepki gösteren gruba polis müdahalesi

-Bitiş anı

Haber: Ersin ERCAN /BOLU,

=================================================

Bakan Yılmaz: 20 bin öğretmenin önümüzdeki ay atamasını yapacağız EK

"HÜKÜMETİN ÖNCELİĞİNDE EĞİTİM VAR"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın İmranlı ilçesinde Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İmranlı Meslek Yüksekokulu binasının temal atma törenine katıldı. Törene Bakan Yılmaz ile birilkte Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk ve CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Bakan Yılmaz, eğitimde yapılan yatırımları anlattı. Türkiye'de bu dönemde en fazla eğitime önem verildiğini belirten Bakan Yılmaz, 2002 yılında bütçeden eğitime 11 milyar lira ayrıldığını ve bunun bütçenin yüzde 10'u olduğunu, şimdi ise eğitime 122 milyar lira ayrıldığını ve bunun da bütçenin yüzde 20'si olduğunu söyledi. Eğitime ayrılan bütçenin ulaşımdan da sağlıktan da daha fazla olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, "Bu hükümetin önceliğinde eğitim var. Milli gelirin yüzde 5.8'ini eğitime ayırıyoruz. Avrupa ülkeleri milli gelirlerinin yüzde 5.2'sini ayırıyor. Avrupadan çok daha fazla milli gelirimizi eğitime ayırıyoruz. İyi bir yolda gidiyor muyuz? Evet, iyi bir yolda gidiyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Eğitimin amacı insanı zengin kılmak, ülkeyi kalkındırmaktır. 'Eğitim çok iyi ama millet fakir açlıktan ölüyor' Böyle bir şey olur mu? Millet toplumu ayağa kaldıracak. Daha zengin, daha sağlıklı, daha mutlu kılacak. Eğer bunu başarmışsa o eğitim yerine ulaşmış demektir." dedi. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra İmranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİYAD) tarafından ilçeye yaptırılan bin 100 öğrenci kapasiteli yüksekokul binasının temelini atmak için butona bastı.

Görüntü Dökümü:

-Temel atma töreni

-Bakan Yılmaz'ın konuşması

Haber-Kamera: SİVAS,

=================================================

Suriyeli kadınlar Türk anne ve oğlunu darp etti

KONYA'da iddiaya göre Suriye uyruklu 3 kadının yolda yürüyen anne ve oğluna tekme atıp, darp etmesi kameralar tarafından kaydedildi.

Olay, saat 15.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye uyruklu 3 kadın, henüz belirlenemeyen nedenle yolda yürüyen anne ve oğluna tekme atıp saldırdı. Kaldırımda başlayıp yola taşan kavga vatandaşların araya girmesiyle sonlanırken, bu anlar kameralar tarafından kaydedildi. Kavga esnasında boynundan yaralanan küçük çoçuk gözyaşlarına hakim olamadı. Birbirlerinden şikayetçi olan iki grup polis merkezine götürüldü.

Görüntü dökümü:

---------------------------------

Kadınların kavga anı

Küçük çocuğun ağlaması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA,

===============================================

Yalova'da tatilcilerden tersine göç

RAMAZAN Bayramı tatilini şehir dışında geçiren vatandaşlar hem Yalova-İzmit Karayolu'nda hem de deniz taşımacılığı yapılan iskelelerde yoğunluğa neden oldu.

Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçiren vatandaşlar, D-130 Yalova-İzmit Karayolu'nda yoğunluğa neden oldu ancak bu yıl Yalova'da eski trafik manzaraları oluşmadı. Yalova'da hem Osmangazi Köprüsü'nün tatilciler tarafından aktif olarak kullanılması hem İDO'nun Topçular-Eskihisar Hattı'na feribot takviyeleri yapması hem de Yalova'daki Tonami Kavşağı'nın kullanıma açılması trafiğin yoğun olmasına rağmen akıcı olmasını sağladı. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Osmangazi Köprüsü gişeleri, Yalova-Bursa karayolu çıkışı ile İzmit-Yalova girişinde trafiğin daha rahat sağlanması için önlem aldı. Osmangazi Köprüsü'nün Yalova ayağındaki Altınova gişelerinde de yer yer araç kuyrukları oluştu.

HER 10 KİLOMETREDE 1 EKİP

Karayolundaki yoğunluktan haberdar olan 77 plakalı araçlar geçişlerini Gaziosmanpaşa ve İsmetpaşa Mahallesi güzergahından yaptı. Bayram trafiği yoğunluğunun yaşandığı Yalova-İzmit ve Yalova-Bursa karayolunda ise Yalova Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri de önlemlerini alarak her 10 kilometrede bir ekip bulundurdu. Alınan önlemler sayesinde bayram öncesi ve bayram süresi boyunca Yalova'daki şehirlerarası karayollarında herhangi bir trafik kazasının olmadığı öğrenildi.

ESKİHİSAR-TOPÇULAR'DA TERSİNE GÖÇ

Diğer yandan İDO'ya ait Eskihisar-Topçular hattında da yoğunluk yaşandı. Topçular İskelesi'nde Ramazan Bayramı tatilinin son gününde araç yoğunluğu yaşandı. 4 günlük bayram tatilinin son gününde Topçular İskelesi'nin istif alanı zaman zaman araçlarla doldu. İDO yetkililerinden edinilen bilgiye göre; sefer yapan 14 feribot sayısının 18'e çıkartıldığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Osmangazi Köprüsü gişe kuyruk görüntüsü

-Osmangazi Köprüsü gişe işlemler görüntüsü

-İDO Topçular İskelesi görüntüler

(boyut: 96 mb) (süre: 3 dk)

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

==============================================

Bayramın ilk günü 16 bisiklet çalan şüpheli yakalandı

AYDIN'da, Ramazan Bayramı'nın birinci günü 16 bisiklet çaldığı belirlenen 24 yaşındaki S.T. güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilip yakalandı. S.T.'nin çaldığı bisikletlerden 7'si bir zeytinlik alanda bulundu. Polis, Çalınan diğer  9 bisikletin de bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirdi.

Aydın'da bayramın birinci günü 16 ayrı adresten bisiklet hırsızlığı yaşanması polisi harekete geçirdi. Polis, bisiklet hırsızlığının yaşandığı bölgelerde MOBESE ve güevinlik kamerası kayıtlarını inceleme aldı. Kamera görüntülerinden bisikletleri çalan kişinin S.T., olduğu tespit edildi. S.T., Ilıcabaşı mahallesi'ndeki bir zeytinlik alanda çaldığı bisikletlerden 7'si ile birlikte yakalandı. Çalınan diğer 9 bisikletin bulunması için ise çalışmaların sürdüğü bildirildi. S.T.'nin polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Bisiklet hırsızlığından güevinlik kamerası görüntüleri

Haber: Burhan CEYHAN / AYDIN,

===============================================

Tatilcileri Çeşme'nin denizi serinletti

İZMİR'in turizmde lokomotif ilçesi Çeşme'yi dolduran tatilciler, sıcak havadan bunalınca, dünyaca ünlü plajlarında serinlemeye çalıştı.

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen tatilciler, Çeşme'ye akın etti. Arefe gününden itibaren Çeşme'ye gelen binlerce tatilci nedeniyle Çeşme'deki konaklama yerleri tamamen doldu.  Bayram süresince hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle tatilciler plajları doldurdu. Çeşme'deki plajlara araçlarıyla gitmeye çalışan binlerce tatilci, zaman zaman trafik sıkışıklığına yol açtı. Plajların yakınlarındaki ara sokaklar ve otoparklar tamamen araçlarla doldu.

Çeşme'deki en uzun plajlardan birisi olan ve denizinin rengi mavinin her tonunu içinde barındıran Ilıca Plajı, tatilcilerin en çok tercih ettiği plajların başında geldi. Tatilciler, Ilıca Plajı'nın serin sularında ferahlamaya çalışırken, bazıları da plaj voleybolu oynamayı tercih etti. Güneşin yakıcı etkisinden korunmaya çalışan bazı tatilciler, plaj şemsiyelerinin gölgelerini tercih ederken bazıları da güneşlenerek bronzlaşmaya çalıştı. Denizin içinde tenis oynayarak eğlenmeye çalışan tatilcilerin yanı sıra denizin içinde voleybol oynayarak denizin keyfini doyasıya yaşayan tatilciler de dikkat çekti.

Plajda şemsiye gölgesinde torununu uyutmaya çalışan bir büyükanne de denize girenleri seyrederek, denizin esintisiyle ferahlamaya çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Denize girip, güneşlenen tatilcilerden görüntü

-Plaj voleybolu oynayan tatilcilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Cevdet Yılmaz Yalova Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title