Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- SİLİVRİ'DE BAYRAM DÖNÜŞÜ TRAFİĞİHaber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHABayram tatilinin son gününde TEM otoyolu Silivri Mevkii'nde yoğun trafik oluştu.

1- SİLİVRİ'DE BAYRAM DÖNÜŞÜ TRAFİĞİ

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Bayram tatilinin son gününde TEM otoyolu Silivri Mevkii'nde yoğun trafik oluştu.

Bayram tatili sonunda İstanbul'a dönüş yapan sürücüler, Silivri'de TEM otoyolu Ankara istikametinde yoğun trafikle karşılaştı. Yolda uzun araç konvoyu oluştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

Kumburgaz mevkisinden trafik görüntüsü

İstanbul istikametine doğru giden araçlar

Trafikte seyreden araçlar

Vatandaşlar ile röportaj

Genel ve detaylar

27.06.2017 - 23.34 Haber Kodu : 170627176

///////////////////////////////////

2- TEM'DE KAZA TRAFİK YOĞUNLUĞU YARATTI

Haber-Kamera: Ümit TÜRK / İstanbul DHA

TEM Otoyolu İSTOÇ mevkii Ankara yönünde bir belediye otobüsünün motor kısmında yangın çıktıktan sonra yola yağ döküldü. Arkadan gelen araçların dökülen yağdan etkilenerek kayması sonucu 4 araç birbirine girdi. Kaza nedeniyle TEM otoyolu, Mahmutbey Gişelere doğru trafik yoğunluğu oluştu. Olay yerine gelen itfaiye  ekipleri yol temizliği yaparken araçlarda emniyet şeridine çekildi. Polis ekipleri de olay yerine gelerek trafiğin kontrollü geçişini sağladı.

Görüntü Dökümü:

----------------

TEM otoyolu üzerinde oluşan trafik yoğunluğu

Motoru yanan belediye otobüsü

Kaza yapan araçlar

Kazaya karışan sürücünün konuşması

Genel ve detay görüntüler

27.06.2017 - 19.06 Haber Kodu : 170627150

////////////////////////////////////////////////////

3- ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ÇETİN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber- Kamera: Sinan BİLGİLİ, Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Elazığ'da katıldığı operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Rıstam Çetin(25) Ataköy 5'inci Kısım Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Uzman Çavuş Çetin için  Ataköy 5'inci kısım Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanvekili CHP milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, MHP İstanbul milletvekili Celal Adan ile 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu ve şehidin yakınları katıldı.

ŞEHİDİN EŞİ AYSEL ÇETİN: BEN SENİ ÇOK SEVİYORUM, KÜÇÜCÜK KIZIMIZ VAR O DA BİLİYOR

Tören öncesi şehidin naaşı musalla taşına konulduğunda eşi, Aysel kardeşleri ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Aysel Çetin, tabuta sarılarak,"Ben seni çok seviyorum. Küçücük kızımız var o da biliyor" diye ağladı. Uzman Çavuş Çetin'in kayınvalidesi Ayşe Kul ise, "Oğlum nasıl bıraktın bizi. Ne çok seviyordunuz birbirinizi. Ayırma anne bizi dedin ayırmadım oğlum sizi ben" diyerek tabuta sarıldı.

ANNESİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Mardin'li beş kardeşten biri olan Rıstam Çetin'in bazı yakınları tabut başında Kürtçe ağıtlar yaktı. Namaz öncesi Bakan Soylu'nunda aralarında bulunduğu protokol şehidin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu. Asmin Mina isimli bir kız çocuğu olan Rıstam Çetin ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine annesinin bulunduğu Feriköy'deki aile mezarlığında toprağa verildi.

Elazığ Jandarma Özel Harekat Taburunda Uzman Çavuş olarak görev yapan Rıstam Çetin, güvenlik güçlerince Karakoçan ilçesine bağlı Yeşilbelen köyü kırsalına düzenlenen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucunda çıkan çatışmada yaralanmış, yaralı arkadaşıyla helikopterle götürüldüğü Bingöl Devlet Hastanesinde şehit düşmüştü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Şehidin cenazesinin camiye getirilmesi

-Eşi ve yakınlarının tabuta sarılması

-Bakan Soylu'nun camiye gelmesi

-Cenaze namazının kılınması

-Şehidin cenazesinin cami avlusundan çıkarılıp, top arabasına konulması

-Genel ve detaylar

27.06.2017 - 17.38 Haber Kodu : 170627125

27.06.2017 - 18.56 Haber Kodu : 170627147

27.06.2017 - 18.59 Haber Kodu : 170627148

///////////////////////////////////////////////

4- RUS KURTARMA GEMİSİ BOĞAZDAN GEÇTİ

Rusya Deniz Kuvvetleri'nin yeni nesil kurtarma gemisi "SB-739" geniş güvenlik önlemleri altında İstanbul Boğazından geçerek Marmara Denizi'ne açıldı.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM-Akın ÇELİKTAŞ / İSTANBUL DHA

Rus Donanmasına ait yeni nesil kurtarma gemisi "SB 739" İstanbul Boğazı'ndan geçerek Marmara Denizi'ne açıldı. Geminin geçişine Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik eşlik etti. SB739'un 27 Nisan Perşembe günü Karadeniz'de  yaşanan yoğun siste Togo bayraklı canlı hayvan gemisi "Youzarsifö ile çarpışıp  ağır yara alan ve 3 saat sonra 18 mil açıkta batan Rus istihbarat gemisi "Limanö için gelen gemi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Geminin boğazdan geçişi

Geminin arkasından çektiği kütle

Sahil Güvenlik ve Deniz polisinin gemiye eşlik etmesi

Genel ve detaylar

27.06.2017 - 19.00 Haber Kodu : 170627149

//////////////////////////////////////////////////////

5- SARIYER'DE UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA İLGİNÇ DİYALOG

Operasyon sırasında üst araması yapan polis ile elinde dini içerikli bir kitap bulunan genç arasında ilginç diyalog yaşandı.

Genç: "Saygılı olun. Kitabı uygun bir yere bırakayım..." Polis: "Biz de Müslümanız . Biz de saygılıyız…"

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

İstanbul Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sarıyer'de uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bir miktar esrar maddesi ile çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirilirken; gözaltına alınanların da olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıyer'de Çayırbaşı Mahallesi başta olmak üzere 5 ayrı noktada uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenledi. Özel Harekat Timlerinin de destek verdiği operasyonda, 70 adrese baskın düzenlendi.

DİDİK DİDİK ARADILAR

Polis ekipleri şüpheli gördükleri kişiler ve araçlar ile baskın yapılan evlerde didik didik arama yaptı. Aramalar sırasında narkotik dedektör köpeği  'Panzer' de kullanıldı. Baskınlar sonrası bazı evlerde satışa hazır bir miktar esrar maddesi ile çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi.

İLGİNÇ DİYALOG…

Bu arada Çayırbaşı Mahallesi'ndeki operasyon anında kameralar ilginç  bir diyaloğu da kaydetti. Polis mahallede şüpheli gördüğü 2 kişiye üst araması yapmak için harekete geçti. 2 gençten biri elinde dini içerikli bilgiler bulunan kitabı bırakmak istemedi. Polise "Saygılı olun. Kitabı uygun bir yere bırakayım" diyerek bir süre direnen gence bir polis memuru da, "Biz de Müslümanız oğlum. Biz de saygılıyız" diyerek üst araması yaptı. Diğer genç ise üst araması yapıldığı sırada defalarca "Bırak arasınlar. La ilahe illalah. ya rabbel alemin. Estağfurullah" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Polisin mahalleye girişi

-Polisin adreslerde ve araçlarda arama yapması

-Polisin şüpheli görülen kişilere üst araması yapması

-Dedektör köpeğin arama yapması

-Özel Harekat Timlerinden destek

-Polis ile gençler arasıda diyalog

-Genel ve detaylar

27.06.2017 - 18.34 Haber Kodu : 170627141

///////////////////////////////////////////////////

6 - "MECZUP" KURBANI HÜSEYİN AYDIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hüseyin Aydın'ın küçük çocukları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN /  İstanbul DHA

Pendik'te Esenyalı Merkez Camisi'nde bayramın ilk günü öğle namazı kılındığı sırada, polis kaynaklarınca "meczup" olduğu bildirilen bir saldırgan tarafından bıçaklanan ve hayatını kaybeden Hüseyin Aydın(38) son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Pendik Belediye Başkanı Kenan Salih Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Aydın'ın yakınları ve  ailesi  katıldı. Cenaze töreninde Hüseyin Aydın'ın küçük çocukları Fatma ve Talha babalarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Aydın'ın cenazesi olayın meydana geldiği camii olan Esenyalı Merkez Camisi'nden kaldırıldı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının Hüseyin Aydın'ın cenazesi Tuzla'daki Aydınlı Mezarlığı'na defnedildi.

ŞÜPHELİ DÜN TUTUKLANMIŞTI

Esenyalı Merkez Camii'nde Hüseyin Aydın'ın ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüpheli Ö.B.,dün  İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilmişti. Şüpheli  Ö.B., "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Emniyet kaynakları şüpheli Ö.B.'nin akli melekelerinin yerinde olmadığını ve ailesi tarafından tedavisi için başvuruda bulunulduğunu bildirmişti.

Görüntü Dökümü :

-------------------------

-Camiden görüntü

-Cenazenin getirilişi

-Cenazenin taşınması

-Dua edilmesi

-Öldürülen adamın çocuklarının ağlaması

-Cenazede katılanların ağlamaları

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin götürülmesi

-Tekbir getirilmesi

-Genel ve detay

27.06.2017 - 18.55 Haber Kodu : 170627146

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Hüseyin Aydın Kuzey Deniz Silivri Politika Güncel Haberler

title